X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2018, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emircia tak to jest, ja nawet jak córcia zaczyna chorowac to mam taka zlosc, zwatpienie ale pozniej biore wszystko "na klate" i dzialam. Bo kto jak nie ja ma tym się zajac.

NIKA833 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2018, 06:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    10dpo a mi temperatura ostro spadla, wogole spada od 3 dni.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2018, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza u mnie niby 9dpo. I zero niczego. Więc tak jak przypuszczałam znowu nic :P
    Ja chyba w to nie wierzę już ze mogę być w ciąży a że będę to już w ogóle.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2018, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to wyglada na koniec cyklu, temp.na linii temp.podstawowej. Do tego piersi i brzuch bola. Moze ze zmeczenia. Wczoraj nie mialam nawet kiedy sie umyc, zostawilam dziecko z tesciowa a sama na pole. Wracam a ta mi ryczy ze babcia nie chciala sie bawic. Wiec co maialam zrobic. a potem szybki prysznic corce (dla mnie juz nie bylo czasu), i spać, jak ona tak i ja padam.

• NIKA833 Koleżanka

Wysłany: 9 października 2018, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza a wczoraj wlasnie czytalam tu na forum o temp po owulacji ze w ilus przypadkach na wykresach od 8 do 10 dpo temp moze spasc i jest ok i sa nadal szanse na ciaze tylko nie moze spasc ponizej temp niższych ...hmm no zobaczymy jak bedzie u Ciebie dalej

• NIKA833 Koleżanka

Wysłany: 9 października 2018, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina87 wrote:
    Iza u mnie niby 9dpo. I zero niczego. Więc tak jak przypuszczałam znowu nic :P
    Ja chyba w to nie wierzę już ze mogę być w ciąży a że będę to już w ogóle.

Hugolina wierzyć zawsze trzeba ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIKA833 wrote:
    Iza a wczoraj wlasnie czytalam tu na forum o temp po owulacji ze w ilus przypadkach na wykresach od 8 do 10 dpo temp moze spasc i jest ok i sa nadal szanse na ciaze tylko nie moze spasc ponizej temp niższych ...hmm no zobaczymy jak bedzie u Ciebie dalej

To chyba bylby cud jakby z tego byla ciaza. przy takiej znikomej ilosci ❤, zmeczenia, zabiegania i nerwow to naprawde bylby cud.

• NIKA833 Koleżanka

Wysłany: 9 października 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety ale zmeczenie i zabieganie tez nie jest dobre ale w dzisiejszych nerwowych czasach jak tu sie nie stresowac i nie być zabieganym ? ;(

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    To chyba bylby cud jakby z tego byla ciaza. przy takiej znikomej ilosci ❤, zmeczenia, zabiegania i nerwow to naprawde bylby cud.

Iza wszystko jest możliwe ;) ja w tym szczęśliwym cyklu tylko 2-3 razy <3 i to był miesiąc z najmniejszą ilością <3 a wyszło :p

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2018, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIKA833 wrote:
    Niestety ale zmeczenie i zabieganie tez nie jest dobre ale w dzisiejszych nerwowych czasach jak tu sie nie stresowac i nie być zabieganym ? ;(

No dzis po raz pierwszy nie zdazylam zjesc obiadu przed odebraniem corki ze szkoly.

• zaprogramowana Ekspertka

Wysłany: 9 października 2018, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny
    Jestem tu nowa ... o drugie dziecko staramy się już 3 lata. Przyznam że strasznie ciężko mi z tym wszystkim Tym bardziej że chodzi o rodzeństwo którego mój syn już wyczekuje. Aktualnie jestem na stymulacji hormonalnej Aromek + ovitrelle + Duphastan to mój pierwszy cykl monitorowany i stymulowany hormonami. Mam podobno niski progesteron. Przyznam szczerze że nie wiem czy się nadaje na takie stymulacje, w piątek robię test z BETY. Dziś 22 dc 3 dni po potwierdzonej owulacji i pęknięciu jajeczka dostałam biegunki - MEGA trwała 5 dni, a jak minęła to na drugi dzień przyszły ból brzucha, ale takie które uniemożliwiały egzystencję ratowałam się ciepłym prysznicem i no-spa. Teraz jest już OK czekam na okres

02.2014 - Jestem w ciąży (Pierwszy Złoty Strzał)
    11.2014 - Nasz synek :)
    10.2015 - Starania o drugie dziecko
    12.2018 - Kierunek Ośrodek Adopcyjny
    Wiem że gdzieś na Nas czekasz - Znajdziemy Cię....
    >>>Lukas Graham - Love Someone <<<
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dalej nie moge tego zrozumiec.. mamy juz jedno dziecko a nie mozemy zajsc w ciaze z kolejnym...
    Zaprogramowana czytam twoje opisy ze stopki-to lekarz z kliniki nieplodnosci taki zetaw wspomagaczy czy zapodal czy zwykly gin?

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzis 27dc.plamienia nie ma. Szyjka baaardzo wysoko, temp36,9 cycki pobolewają-no nawet zatestowalam! Oczywiscie 1kreska. To ja nie wiem co widzialam za plamienie wczoraj...ale za dzien lub dwa przylezie malpa.. to jednak faza lutealna mi sie wydluzyla.to jiz dzis 12dc.ale na 99,9% ciazy nie ma.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2018, 16:57

f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha jedna kreska z testu ciazowego i wczesniejszy post a w toalecie juz zauwazylam mala krew. No bosko :D dobrze,ze do gina ide bo powoli nie chce mi sie juz starac o dziecko :(

f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • NIKA833 Koleżanka

Wysłany: 9 października 2018, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pap to Ty masz tak jak ja kiedys ...czekalam czekalam i nic test zrobilam jedna kreska a na drugi dzien @

• NIKA833 Koleżanka

Wysłany: 9 października 2018, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza musisz wiecej odpoczywac

• Lavende86 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIKA833 wrote:
    Mi spadała tak jak przed @ i dopiero w dzień kiedy miałam dostać @ skoczyła sporo do góry i test był pozytywny. Do dnia @ wykres wyglądał tak samo jak te poprzednie gdy ciąży nie było.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIKA833 wrote:
    Pap to Ty masz tak jak ja kiedys ...czekalam czekalam i nic test zrobilam jedna kreska a na drugi dzien @
    Raz @ dostałam z 5 minut po zrobieniu testu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2018, 18:41

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2018, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIKA833 wrote:
    Iza musisz wiecej odpoczywac

W tej chwili nie da rady.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2018, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wy mnie tu nie nakrecajcie ze cos z tego moze byc. Testu nie mam, @ ma byc w niedziele, brzuch juz boli. Czekam.

‹‹ 1121 1122 1123 1124 1125 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ