Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie 17dc a temp dalej niska tak jak wczoraj. Ladnie sie tym dongiem zalatwilam.. albo cykl bezowulacyjny. No chyba,ze wzrasta w tym cyklu w ciagu kilku dni PO owu ale przez donga nie czulam w ogole owulacji. Tak czy siak i tak sie tym w ramach staranek nie stresuje bo ich nie bylo :p takich intensywnych. W przyszlym tygodniu maz idzie na badanie. Niestety wiecie jak jest z wydatkami w grudniu.. nie pojde w grudniu na hsg bo nie wyjme 600zl z domowego budzetu przed swietami.pojde w styczniu.
Izka86Ss lubi tę wiadomość
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
pap86 wrote:U mnie 17dc a temp dalej niska tak jak wczoraj. Ladnie sie tym dongiem zalatwilam.. albo cykl bezowulacyjny. No chyba,ze wzrasta w tym cyklu w ciagu kilku dni PO owu ale przez donga nie czulam w ogole owulacji. Tak czy siak i tak sie tym w ramach staranek nie stresuje bo ich nie bylo :p takich intensywnych. W przyszlym tygodniu maz idzie na badanie. Niestety wiecie jak jest z wydatkami w grudniu.. nie pojde w grudniu na hsg bo nie wyjme 600zl z domowego budzetu przed swietami.pojde w styczniu.
Pap ja mialam hsg zrobione w szpitalu na nfz! Nic nie placilam. Lekarz moze przepisac ci skierowanie tak jak mi... czeka sie ok 2 msc bynajmnien u mnie tak bylo. Pytalas lekarza o skierowanie na hsg? Po co masz wydawac kase....2014 ŁAniołek
2015Adaś 3 latka
starania o kolejną ciąże rok i nic -
Co do Ovulacji pamietasz jak pisalam o mojej kolezance co to miala cykl spisany na straty bo gin powiedziala ze w tym cyklu nie ma ovulacji... i co... w tym cyklu zaszla w ciaze;) jest w 6tc...2014 Ł
Aniołek
2015Adaś 3 latka
Ja też miałam hsg na NFZ, ale PAP chyba szybciej mówiła, że nie może mieć zwykłego hsg tylko sono hsg a tu na NFZ już nie jest
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2018, 10:38
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Cześć
zaczynam starania o numer dwa od stycznia, od jakiegos czasu jestem w fazie "przygotowań", ale teraz w grudniu będą ostatnie badania/dentysta
i w styczniu startujemy
Poprzednia ciąża ze wspomaganiem, teraz liczę, że sie uda bez medycznej otoczki, bo po ciąży organizm mi się trochę "naprawił"
Nawiązując do tego co pisałyscię wyżej- też zaszłam w ciążę w cyklu "bez owulacji"2017 #1
2019 #2
-
pap86 wrote:Pojde na sonohsg za kase.nie chce na zwykle hsg.same wiecie czy bolalo czy nie a sono nie boli (nawet to mamaginekolog pisala ze sono nie boli a hsg kobiety gorzej znoszą).2014 Ł
Aniołek
2015Adaś 3 latka
Emrica wrote:Tak bede brac od 5 dnia do 9 (mozna brac rowniez od 2 drugiego dnia sa dwie szkoły)ale niewiem co wziąść dał mi teraz jakąś nowość co nie ma żadnych opini w necie - miovelia nac. A ma tez w dimu clo i się zastanawiam co wziąść.
Trzymam kciuki!
Izka nie ma sensu robić testu. Zrób we wtorek jeśli @ nie przyjdzieIzka86Ss lubi tę wiadomość
Syn lipiec 2014 ❤️
08.2017 laparoskopia
12.2017 laparotomia
Niepłodność wtórna idiopatyczna
IUI 22.03.2019 nieudana -
Czytam ze bralyscie- bierzecie jakies leki na poprawe cyklu? Na jakiej podstawie wam je lekarz przepusal bo ja ostatnio pytalam czy nie moge sie czyms wspomoc to mi powiedzial ze nie... clo to co to za lek?2014 Ł
Aniołek
2015Adaś 3 latka
Izka to leki na stymulacje cyklu. Najpierw coś na rośniecie i jakość, później zastrzyk na pęknięcie i progesteron na drugą fazę cykluSyn lipiec 2014 ❤️
08.2017 laparoskopia
12.2017 laparotomia
U mnie wygląda że jest okej. Mam swoją owu wszytsko pęka samo. Endo okej. Lekarze z braku laku czasami dają leki, kolej rzeczy. Zawsze to zwiększenie szansy bo zazwyczaj na cyklu stymulowanym jest więcej pęcherzyków.Syn lipiec 2014 ❤️
08.2017 laparoskopia
12.2017 laparotomia
Mnie akurat hsg nie bolało nic. Miałam znieczulenie. Bardziej bolało jakieś dwa dni po, ale to też było do zniesienia.
Izka poczekaj do pn czy wtorkuchyba, że masz duży zapas testów i nie masz co z nimi robić haha
Ja dziś mam gorszy dzień.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2018, 14:56
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Cześć, chciałabym dołączyć do was. Wraz z mężem wielkimi krokami zbliżamy się ku temu aby zacząć starać się o kolejne dziecko. Zapadła już decyzja o odstawieniu dziecka nr jeden od piersi. Czekam na powrót cyklu, wprowadzam suplementację i bardzo liczę na to ,że tym razem uda się szybciej i bez komplikacji po drodze. Przygarniecie mnie ? Pliss
PS. Chętnie przyjmę czyjąś @. Wy zachodźcie i odsyłajcie swoją @ pod mój adres. -
Spirit wrote:Cześć
zaczynam starania o numer dwa od stycznia, od jakiegos czasu jestem w fazie "przygotowań", ale teraz w grudniu będą ostatnie badania/dentysta
i w styczniu startujemy
Poprzednia ciąża ze wspomaganiem, teraz liczę, że sie uda bez medycznej otoczki, bo po ciąży organizm mi się trochę "naprawił"
Nawiązując do tego co pisałyscię wyżej- też zaszłam w ciążę w cyklu "bez owulacji"też bym chciała ruszyć od Stycznia. Jestem naiwną optymistką, która wymarzyła sobie dzieci z mała różnica wieku. No i teraz siedzę sobie i myślę jakby tu to zrealizować. Zdradzisz co chcesz badać w Grudniu ? U mnie też zdało by się wybrać do dentysty w celu kontroli, bo ostatnio to byłam przed ciążą.
-
mother84 wrote:Mnie akurat hsg nie bolało nic. Miałam znieczulenie. Bardziej bolało jakieś dwa dni po, ale to też było do zniesienia.
Izka poczekaj do pn czy wtorkuchyba, że masz duży zapas testów i nie masz co z nimi robić haha
Ja dziś mam gorszy dzień.
No mam jeden i nie kupuje wiecej ze wzg na moja glowe2014 ŁAniołek
2015Adaś 3 latka
starania o kolejną ciąże rok i nic