X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Izka86Ss Przyjaciółka

Wysłany: 24 listopada 2018, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis tez mam zly dzien...zbliza sie moj dzien byc albo nie byc i nerwy mna rządzą... denerwuje sie i mysle...ehhh... szkoda slow.a gdzie tam wtorek... to jak milion lat :/ zajmuje czas sprzataniem itp... ale kiepsko to pomaga.

2014 Ł<3 Aniołek
    2015Adaś 3 latka <3
    starania o kolejną ciąże rok i nic :(
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eee Izka my juz wprawione w drugiej fazie ale tez pod koniec marzymy ciagle "a moze sie udalo..."

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikiana wrote:
    Cześć :) też bym chciała ruszyć od Stycznia. Jestem naiwną optymistką, która wymarzyła sobie dzieci z mała różnica wieku. No i teraz siedzę sobie i myślę jakby tu to zrealizować. Zdradzisz co chcesz badać w Grudniu ? U mnie też zdało by się wybrać do dentysty w celu kontroli, bo ostatnio to byłam przed ciążą.

Podstawową morfologia i mocz. Wszystkie kontrole ginekologiczne miałam ok pół roku temu i było ok :) dentysta i wycięcie zamienia też zaliczone żeby nie musieć się znieczulac w ciąży i chyba tyle :) no i mam luteine na początek bo mimo że reszta otoczki medycznej tym razem znika tak z tym się boję i wolę brać od początku

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Nikiana Przyjaciółka

Wysłany: 24 listopada 2018, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit wrote:
    Podstawową morfologia i mocz. Wszystkie kontrole ginekologiczne miałam ok pół roku temu i było ok :) dentysta i wycięcie zamienia też zaliczone żeby nie musieć się znieczulac w ciąży i chyba tyle :) no i mam luteine na początek bo mimo że reszta otoczki medycznej tym razem znika tak z tym się boję i wolę brać od początku
    Znamiona też zdałoby się ogarnąć u mnie. Zresztą czego to jeszcze nie zdało by się ;-) Kto tego nie ogarnie jak nie my ? Życzę aby wyniki wyszły po twojej myśli.

• Spirit Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi po pierwszej ciąży strasznie się zmieniły znamiona :/ część non stop krwawila więc wolałam to załatwić przed staraniami :/ ogólnie z jednej strony się nie mogę doczekać starań z drugiej się boję bo pamiętam ile to stresu z pierwszej

2017 #1
    2019 #2
  • Andii Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap86 wrote:
    Pojde na sonohsg za kase.nie chce na zwykle hsg.same wiecie czy bolalo czy nie a sono nie boli (nawet to mamaginekolog pisala ze sono nie boli a hsg kobiety gorzej znoszą).

Też się wybieram po nowym roku na sonohsg

Starania o drugie dziecko
  • Nikiana Przyjaciółka

Wysłany: 24 listopada 2018, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andii wrote:
    Też się wybieram po nowym roku na sonohsg
    A jaka cena jest u was za to badanie ? Pytam bo znajoma chce się wybrać. Ma nawet skierowanie na to co oferują na NFZ, ale strach przed bólem ją paraliżuje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2018, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit a nie obawiasz się usuwać tych znamion? Ja tez usuwam, ze 20 usunelam "pradem", teraz zostaly same pod skalpel, w czwartek usunelam kolejne i mam 4 szwy i te znamiona byly paskudne, jedno typu "jajko sadzone", tego sie najbardziej boje. A pytam czy sie nie obawiasz bo ja już swoje uslyszalam od mamy i tesciowej ze po co to ruszam, zeby to zostawic w spokoju a zdecydowalam się bo mi 2 lekarzy zwrocilo uwage ze podrazniane predzej przekształca sie w raka niz usunięcie ich za wczasu i zebym sie zdecydowala. W pierwszej kolejności poszly te na linii biustonosza, pozniej pod pacha i szyja. Zostaly na plecach.

• Spirit Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tym roku miałam 4 usunięte, zawsze chirurg i badanie histo bo w rodzinie miałam czerniaka. Uważam że lepiej wyciąć bo wtedy w badaniu wychodzi czy jest ok a jak jest na skórze to nie wiadomo co to jest i czy nie trzeba już leczyć :/ blizny mam różne, ładniejsze i brzydkie, zależy od lokalizacji :P Ale nie żałuję wolę spać spokojnie nawet z blizna ;)

Iza34, Nikiana lubią tę wiadomość

2017 #1
    2019 #2
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do oplaty za sono hsg to w Legionowie pod Warszawą 600zl. W Wawie 700-1000.

Nikiana lubi tę wiadomość

f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Hugo87 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może też powinnam iść na hsg. W końcu po laparo miałam kolejna operacje więc mogło się zapchac..

Syn lipiec 2014 ❤️
    08.2017 laparoskopia
    12.2017 laparotomia
    Niepłodność wtórna idiopatyczna
    IUI 22.03.2019 nieudana
  • Nikiana Przyjaciółka

Wysłany: 24 listopada 2018, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap86 wrote:
    Co do oplaty za sono hsg to w Legionowie pod Warszawą 600zl. W Wawie 700-1000.
    Ale kosmiczne ceny :(

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Witam nowe dziewczyny :)

Ja czekam na dni płodne. Dziś 8dc i już coś się zaczyna. Ale ciągnie mi się strasznie ten cykl.. @ była skapa i krótka może dlatego.. mam wrażenie jakbym juz była z 2tyg po @ hehe

Hugo miałaś lapro,które daje myślę najlepszy obraz co się dzieje.. nie wiem czy jest sens u Ciebie robienia sono hsg.. no jak masz kasę to rób pewnie nie zaszkodzi ale chyba dałabym sobie spokój na twoim miejscu

Ja wiem,że i tak nie zjadę w tym cyklu. Nie nastawiam się .. muszę postarać się wprowadzić tą dietę żeby trochę cukier obniżyć.. w styczniu może wyśle męża znów na badanie nasienia bo robił w maju rok temu ... No i w sumie święta niedlugo więc myślę i tym :P

Kat czy ty tu kochana jeszcze zagldasz ??

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Hugo87 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele po laparo miałam laparotomie, a niestety każdy zabieg operacja niesie za sobą ryzyko powstania zrostow czy zapchania jajowodow :/

Wiem że ciężko jest być pozytywnie nastawionym po takim. Czasie. Głowa do góry. Ja cukier miałam Niski a na drugim. Badaniu po jedzeniu z wysokim IG miałam już wysoki.

Syn lipiec 2014 ❤️
    08.2017 laparoskopia
    12.2017 laparotomia
    IUI 22.03.2019 nieudana
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 18dc i dalej niska tempka bleeee. Pewnie bezowulacyjny ale bez monitoringu to moge sobie gdybac. Czyli dong quai na ktorego wydalam prawie cztery dychu jest nie dla mnie (on podobno zawiera fitoestrogeny dobre na endometrium). Ciekawe czy chociaz okres bedzie lepszy po nim, mocniejszy. Meza zapisalam do kliniki bocian na 5grudnia.na fragmentacje i test hba ale wyniki odbierze dopiero po 2dniach jak bedzie w okolicy wiec bede czekac i gryzc pazury choc mysle,ze u niego jest ok.
    Hugo ja ciekawa jestem tych twoich trombofilii ale wyniki gdzies za 2tyg dopiero?

f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Hugo87 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No moje wyniki maja być po 14 dniach roboczych od otrzymania próbek. W czwartek je dostali. Więc czas maja do 10 albo 11 grudnia :p
    Pisałam tam z Panią to Jeśli będą szybciej to mi wysla. Czas maja do tych 14 dni Max.

Syn lipiec 2014 ❤️
    08.2017 laparoskopia
    12.2017 laparotomia
    IUI 22.03.2019 nieudana
  • Kat83 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele no właśnie zajrzałam dzisiaj haha
    U mnie nic nowego. Siedzę i czekam. Ale zaglądam czasem. Buziaki

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • Izka86Ss Przyjaciółka

Wysłany: 25 listopada 2018, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny nie wytrzymalam zrobilam test... sa dwie kreski... jedna niewyrazna ale jest...jestem w szoku...

Nikiana, Spirit, Paula_071, Emrica, Urszulka89, Bergmotka85, jangwa_maua lubią tę wiadomość

2014 Ł<3 Aniołek
    2015Adaś 3 latka <3
  • Nikiana Przyjaciółka

Wysłany: 25 listopada 2018, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izka86Ss wrote:
    Hej dziewczyny nie wytrzymalam zrobilam test... sa dwie kreski... jedna niewyrazna ale jest...jestem w szoku...
    Super, Gratulacje ! Daj nacieszyć oczy testem :-)

• Izka86Ss Przyjaciółka

Wysłany: 25 listopada 2018, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tu się zamieszcza zdjecia? Bo nie potrafie dodac...

2014 Ł<3 Aniołek
    2015Adaś 3 latka <3
‹‹ 1172 1173 1174 1175 1176 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ