Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzis tez mam zly dzien...zbliza sie moj dzien byc albo nie byc i nerwy mna rządzą... denerwuje sie i mysle...ehhh... szkoda slow.a gdzie tam wtorek... to jak milion lat
zajmuje czas sprzataniem itp... ale kiepsko to pomaga.
2014 ŁAniołek
2015Adaś 3 latka
starania o kolejną ciąże rok i nic -
Nikiana wrote:Cześć
też bym chciała ruszyć od Stycznia. Jestem naiwną optymistką, która wymarzyła sobie dzieci z mała różnica wieku. No i teraz siedzę sobie i myślę jakby tu to zrealizować. Zdradzisz co chcesz badać w Grudniu ? U mnie też zdało by się wybrać do dentysty w celu kontroli, bo ostatnio to byłam przed ciążą.
Podstawową morfologia i mocz. Wszystkie kontrole ginekologiczne miałam ok pół roku temu i było okdentysta i wycięcie zamienia też zaliczone żeby nie musieć się znieczulac w ciąży i chyba tyle
no i mam luteine na początek bo mimo że reszta otoczki medycznej tym razem znika tak z tym się boję i wolę brać od początku
2017 #1
2019 #2
-
Spirit wrote:Podstawową morfologia i mocz. Wszystkie kontrole ginekologiczne miałam ok pół roku temu i było ok
dentysta i wycięcie zamienia też zaliczone żeby nie musieć się znieczulac w ciąży i chyba tyle
no i mam luteine na początek bo mimo że reszta otoczki medycznej tym razem znika tak z tym się boję i wolę brać od początku
Kto tego nie ogarnie jak nie my ? Życzę aby wyniki wyszły po twojej myśli.
-
Mi po pierwszej ciąży strasznie się zmieniły znamiona
część non stop krwawila więc wolałam to załatwić przed staraniami
ogólnie z jednej strony się nie mogę doczekać starań z drugiej się boję bo pamiętam ile to stresu z pierwszej
2017 #1
2019 #2
-
pap86 wrote:Pojde na sonohsg za kase.nie chce na zwykle hsg.same wiecie czy bolalo czy nie a sono nie boli (nawet to mamaginekolog pisala ze sono nie boli a hsg kobiety gorzej znoszą).
Też się wybieram po nowym roku na sonohsgStarania o drugie dziecko -
nick nieaktualnySpirit a nie obawiasz się usuwać tych znamion? Ja tez usuwam, ze 20 usunelam "pradem", teraz zostaly same pod skalpel, w czwartek usunelam kolejne i mam 4 szwy i te znamiona byly paskudne, jedno typu "jajko sadzone", tego sie najbardziej boje. A pytam czy sie nie obawiasz bo ja już swoje uslyszalam od mamy i tesciowej ze po co to ruszam, zeby to zostawic w spokoju a zdecydowalam się bo mi 2 lekarzy zwrocilo uwage ze podrazniane predzej przekształca sie w raka niz usunięcie ich za wczasu i zebym sie zdecydowala. W pierwszej kolejności poszly te na linii biustonosza, pozniej pod pacha i szyja. Zostaly na plecach.
-
W tym roku miałam 4 usunięte, zawsze chirurg i badanie histo bo w rodzinie miałam czerniaka. Uważam że lepiej wyciąć bo wtedy w badaniu wychodzi czy jest ok a jak jest na skórze to nie wiadomo co to jest i czy nie trzeba już leczyć
blizny mam różne, ładniejsze i brzydkie, zależy od lokalizacji
Ale nie żałuję wolę spać spokojnie nawet z blizna
Iza34, Nikiana lubią tę wiadomość
2017 #1
2019 #2
-
Hej
Witam nowe dziewczyny
Ja czekam na dni płodne. Dziś 8dc i już coś się zaczyna. Ale ciągnie mi się strasznie ten cykl.. @ była skapa i krótka może dlatego.. mam wrażenie jakbym juz była z 2tyg po @ hehe
Hugo miałaś lapro,które daje myślę najlepszy obraz co się dzieje.. nie wiem czy jest sens u Ciebie robienia sono hsg.. no jak masz kasę to rób pewnie nie zaszkodzi ale chyba dałabym sobie spokój na twoim miejscu
Ja wiem,że i tak nie zjadę w tym cyklu. Nie nastawiam się .. muszę postarać się wprowadzić tą dietę żeby trochę cukier obniżyć.. w styczniu może wyśle męża znów na badanie nasienia bo robił w maju rok temu ... No i w sumie święta niedlugo więc myślę i tym
Kat czy ty tu kochana jeszcze zagldasz ?? -
Adele po laparo miałam laparotomie, a niestety każdy zabieg operacja niesie za sobą ryzyko powstania zrostow czy zapchania jajowodow
Wiem że ciężko jest być pozytywnie nastawionym po takim. Czasie. Głowa do góry. Ja cukier miałam Niski a na drugim. Badaniu po jedzeniu z wysokim IG miałam już wysoki.
Syn lipiec 2014 ❤️
08.2017 laparoskopia
12.2017 laparotomia
Niepłodność wtórna idiopatyczna
IUI 22.03.2019 nieudana -
U mnie 18dc i dalej niska tempka bleeee. Pewnie bezowulacyjny ale bez monitoringu to moge sobie gdybac. Czyli dong quai na ktorego wydalam prawie cztery dychu jest nie dla mnie (on podobno zawiera fitoestrogeny dobre na endometrium). Ciekawe czy chociaz okres bedzie lepszy po nim, mocniejszy. Meza zapisalam do kliniki bocian na 5grudnia.na fragmentacje i test hba ale wyniki odbierze dopiero po 2dniach jak bedzie w okolicy wiec bede czekac i gryzc pazury choc mysle,ze u niego jest ok.
Hugo ja ciekawa jestem tych twoich trombofilii ale wyniki gdzies za 2tyg dopiero?Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
No moje wyniki maja być po 14 dniach roboczych od otrzymania próbek. W czwartek je dostali. Więc czas maja do 10 albo 11 grudnia :p
Pisałam tam z Panią to Jeśli będą szybciej to mi wysla. Czas maja do tych 14 dni Max.Syn lipiec 2014 ❤️
08.2017 laparoskopia
12.2017 laparotomia
Niepłodność wtórna idiopatyczna
IUI 22.03.2019 nieudana -
Hej dziewczyny nie wytrzymalam zrobilam test... sa dwie kreski... jedna niewyrazna ale jest...jestem w szoku...
Nikiana, Spirit, Paula_071, Emrica, Urszulka89, Bergmotka85, jangwa_maua lubią tę wiadomość
2014 ŁAniołek
2015Adaś 3 latka
starania o kolejną ciąże rok i nic