X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Izka86Ss Przyjaciółka

Wysłany: 26 listopada 2018, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugo87 wrote:
    Izka ja przy pierwszej ciąży miałam plamienie w terminie @ implantacyjne jak się okazało. Wzięłam to za początek @ ale się nie rozkrecilo.

Ale ze implantacja tak pozno? Tzn w dniu planowanej msc? Wydawalo mi sie ze hormon beta hsg pojawia sie po implantacji zagniezdzeniu zarodka w macicy...

2014 Ł<3 Aniołek
    2015Adaś 3 latka <3
    starania o kolejną ciąże rok i nic :(
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izka nie chcę Cię pocieszać, bo różnie może być, ale takie brudzenie w terminie @ może się zdarzyć. Plamienie implantacyjne byłoby chyba bardziej krwiste, ale w terminie @ też często są plamienia nawet niektórych przez kilka pierwszych miesiącach w terminie @. Zrób jutro betę i powtórz w czwartek i będzie jasne. Trzymam kciuki. A tym że na teście teraz kreska jaśniejsza to bym się nie sugerowała, bo może masz innej firmy test, albo bardziej rozcieńczony mocz. Beta wszystko pokaże.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2018, 17:59

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
    Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
    II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
    cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    08.09.2020 test ciążowy +
    29.09.2020 ♥️
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, hormon beta hcg pojawia się po implantacji

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    29.09.2020 ♥️
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izka no ale zaskoczka! Dwie kreski! I zycze zeby to brudzenie nie bylo niczym zlym!

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zaprogramowana wrote:
    Dziewczyny moje - powierniczki smutków - dobre duszyczki :)

Oficjalnie się z Wami żegnam, tak jak Wam pisałam zdecydowaliśmy się na adopcję i porzucamy starania się o kolejnego potomka w sposób naturalny. Co prawda nie będziemy się zabezpieczać w kwestii ścisłości, ale nie liczymy na cud. Zaczęłam mój 3 cykl stymulujący za 2 tyg. idziemy do ośrodka adopcyjnego. Już tam dzwoniłam jestem gotowa, dużo rzeczy mi pani wyjaśniła procedura jest naprawdę długa i nie łatwa, ale czego się nie robi dla dziecka. Ja wiem że ono tam na mnie czeka.... Czuję to :* Nie wiem kto to będzie czy chłopiec czy dziewczynka wiemy tylko że maksymalnie będzie miało 0-3 lat. Po odbyciu kursu który prawdopodobnie będzie dopiero latem przyszłego roku bo taka jest kolejka dostaniemy kwalifikację i wiecie co ???? Zajdę w ciążę ponownie :))))) - Adopcyjną teraz wiem że tak wśród rodziców adopcyjnych się ten okres nazywa. Prawdopodobnie będzie to trwało 3 lata .... Może więc moje dziecko się nawet jeszcze nie urodziło .... Kupiłam książki o adopcji przygotowujemy się do tego mentalnie i też edukujemy się bo to nie jest łatwy temat :( Wiecie w ogóle nie jestem przerażona pierwszy raz po 3 latach osiągnęłam swój ZEN - spokój ducha. Wiem że nasza rodzina w końcu doczeka się powiększenia, a nasze dziecko zostanie zbombardowane miłością. Trzymajcie za Nas kciuki :)))) Przenoszę się na BOCIANA ;) do wiadomych wątków. Wam wszystkim życzę ciąży i późniejszych narodzin.
    Podziwiam Cię kochana i życzę szczęścia :)

Izka86Ss lubi tę wiadomość

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2018, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izka zycze wszystkiego dobrego.

U mnie w terminie @ pojawila sie zywo-czerwona, swieza krew, wyszlam z wanny i doslownie czulam jak ze mnie wyplywa i oczywiście byl placz i lzy ze znow nic z tego ale to byl jednorazowy incydent a ja nawet nie pomyslalam ze to ciaza i czekalam jak glupia jeszcze 5 dni zanim zapaliła mi się lampka.

• Izka86Ss Przyjaciółka

Wysłany: 26 listopada 2018, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap86 wrote:
    Izka no ale zaskoczka! Dwie kreski! I zycze zeby to brudzenie nie bylo niczym zlym!

Dziekuje Wam za ogromne wsparcie! Mother tak bardzo paralizuje mnie strach... plakalam cala droge do domu z pracy... powiedzialam dzis mężowi ze jesli faktycznie jest to zart to ja chyba nie mam juz sil na te zarty :( kosztuje mnie to tyle nerwow ze masakra... tak jakby nieszlo nam spelnic marzenia o dzidziusiu od tak... poprostu bez problemow i znikajacych kresek :/ ehh

2014 Ł<3 Aniołek
    2015Adaś 3 latka <3
  • Izka86Ss Przyjaciółka

Wysłany: 26 listopada 2018, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jesli na tescie jest II to beta z krwi moze wyjsc negatywna? W moim przypadku jaka powinna byc beta hcg w krwi?

2014 Ł<3 Aniołek
    2015Adaś 3 latka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2018, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis wyzalilam sie swojej mamie, i ona mi pozniej napisala takiego smsa ze az sie poplakalam, i nie plakalam bo cos mi "ostrego" napisala tylko dlatego ze mnie rozumie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2018, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi co tam u Ciebie? Wracasz do walki?

Ewi28 lubi tę wiadomość

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izka86Ss wrote:
    A jesli na tescie jest II to beta z krwi moze wyjsc negatywna? W moim przypadku jaka powinna byc beta hcg w krwi?

Jak masz test o czulosci 10, a beta wczoraj byla np. 12 a dzisiaj 13 (czyli za slaby przyrost, raczej ciaza biochemiczna) to niewiele daje Ci, ze beta jest dodatnia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2018, 19:00

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Ewi co tam u Ciebie? Wracasz do walki?
    Nie bo brak kasy. Badania robimy tzn fragmentacje dna i ja homocysteine i subpopulacje limfocytow. Kase uzbieramy kiedyś ostatni 3 raz pewnie spróbujemy. Do trzech razu sztuka jak to.się mowi

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2018, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi28 wrote:
    Nie bo brak kasy. Badania robimy tzn fragmentacje dna i ja homocysteine i subpopulacje limfocytow. Kase uzbieramy kiedyś ostatni 3 raz pewnie spróbujemy. Do trzech razu sztuka jak to.się mowi

Niczym u mnie-brak kasy. Normalnie tzn. wg.planow w tej chwili to może bylabym juz po transferze. Eh, brak słów.

Ewi powodzenia.

• Ewi28 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Niczym u mnie-brak kasy. Normalnie tzn. wg.planow w tej chwili to może bylabym juz po transferze. Eh, brak słów.

Ewi powodzenia.
    Tobie tez powodZenia. Kiedyś sie docZekamy.

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Bergmotka85 Koleżanka

Wysłany: 26 listopada 2018, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit wrote:
    Mi po pierwszej ciąży strasznie się zmieniły znamiona :/ część non stop krwawila więc wolałam to załatwić przed staraniami :/ ogólnie z jednej strony się nie mogę doczekać starań z drugiej się boję bo pamiętam ile to stresu z pierwszej
    Z tego co mi chirurg onkolog tłumaczył to na znamiona mają wpływ hormony..i leki hormonalne które przyjmujemy też..ja część wycięłam przed ciążą a teraz jakoś dotrzeć nie mogę bo tyle załatwiania..

Spirit lubi tę wiadomość

• mother84 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izka86 jeśli test wyszedł pozytywny to beta też musi wyjść. Ale najważniejsze to sprawdzić po 48 h czy prawidłowo przyrasta.

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

cb [*] - grudzień 2019
    29.09.2020 ♥️
  • Izka86Ss Przyjaciółka

Wysłany: 26 listopada 2018, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mother84 wrote:
    Izka86 jeśli test wyszedł pozytywny to beta też musi wyjść. Ale najważniejsze to sprawdzić po 48 h czy prawidłowo przyrasta.
    Powtórzyłam test jeszcze teraz wieczorem, wyszla 2 kreska bladsza ale wyszla. Wiec powiedzmy ze ciaza jest. Mam dosc mocne parcie na pecherz. No i czuje sie jak na okres. Czy gdy juto zrobie bete z krwi bede mogla ocenic wynik pod kątem czy jest wszystko ok czy bede musiala zrobic jeszcze badanie za 2 dni itp...Plamienie to takie fusiaste brazowe niewiadomo co. Nie krew zywa. Ani jakies wieksze uplawy. Na dobranoc naczytalam sie o ciazy pozamacicznej brawo Izka86ss

2014 Ł<3 Aniołek
    2015Adaś 3 latka <3
  • gibonek Przyjaciółka

Wysłany: 26 listopada 2018, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta jutro i za 2 dni dla porównania nie stresuj się co ma być i tak będzie.

• gibonek Przyjaciółka

Wysłany: 26 listopada 2018, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepłodność to jest studnia bez dna... U nas była rozmowa poważna czy dalej walczymy czy dajemy sobie spokój, mi to bez różnicy 1 dziecko już mam, mój się zaparł i powiedział że będzie się badał i łykał leki. Tylko szczerze powiem wam że badania strasznie drogę, my mamy kasę tylko wolała bym ją wydać na coś innego. A nie bawić się w to żeby zajść w ciążę a jak zajde to odrazu robię 1 po 2.

• gibonek Przyjaciółka

Wysłany: 26 listopada 2018, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się już poprostu nie chce rozkładać nogi przed jakimiś facetami. A tu teraz jeśćze droznosc. Masakra

‹‹ 1174 1175 1176 1177 1178 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ