Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Hugo87 wrote:Izka ja przy pierwszej ciąży miałam plamienie w terminie @ implantacyjne jak się okazało. Wzięłam to za początek @ ale się nie rozkrecilo.
Ale ze implantacja tak pozno? Tzn w dniu planowanej msc? Wydawalo mi sie ze hormon beta hsg pojawia sie po implantacji zagniezdzeniu zarodka w macicy...2014 ŁAniołek
2015Adaś 3 latka
starania o kolejną ciąże rok i nic -
Izka nie chcę Cię pocieszać, bo różnie może być, ale takie brudzenie w terminie @ może się zdarzyć. Plamienie implantacyjne byłoby chyba bardziej krwiste, ale w terminie @ też często są plamienia nawet niektórych przez kilka pierwszych miesiącach w terminie @. Zrób jutro betę i powtórz w czwartek i będzie jasne. Trzymam kciuki. A tym że na teście teraz kreska jaśniejsza to bym się nie sugerowała, bo może masz innej firmy test, albo bardziej rozcieńczony mocz. Beta wszystko pokaże.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2018, 17:59
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Tak, hormon beta hcg pojawia się po implantacji
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
29.09.2020 ♥️ -
zaprogramowana wrote:Dziewczyny moje - powierniczki smutków - dobre duszyczki
Oficjalnie się z Wami żegnam, tak jak Wam pisałam zdecydowaliśmy się na adopcję i porzucamy starania się o kolejnego potomka w sposób naturalny. Co prawda nie będziemy się zabezpieczać w kwestii ścisłości, ale nie liczymy na cud. Zaczęłam mój 3 cykl stymulujący za 2 tyg. idziemy do ośrodka adopcyjnego. Już tam dzwoniłam jestem gotowa, dużo rzeczy mi pani wyjaśniła procedura jest naprawdę długa i nie łatwa, ale czego się nie robi dla dziecka. Ja wiem że ono tam na mnie czeka.... Czuję to :* Nie wiem kto to będzie czy chłopiec czy dziewczynka wiemy tylko że maksymalnie będzie miało 0-3 lat. Po odbyciu kursu który prawdopodobnie będzie dopiero latem przyszłego roku bo taka jest kolejka dostaniemy kwalifikację i wiecie co ???? Zajdę w ciążę ponownie)))) - Adopcyjną teraz wiem że tak wśród rodziców adopcyjnych się ten okres nazywa. Prawdopodobnie będzie to trwało 3 lata .... Może więc moje dziecko się nawet jeszcze nie urodziło .... Kupiłam książki o adopcji przygotowujemy się do tego mentalnie i też edukujemy się bo to nie jest łatwy temat
Wiecie w ogóle nie jestem przerażona pierwszy raz po 3 latach osiągnęłam swój ZEN - spokój ducha. Wiem że nasza rodzina w końcu doczeka się powiększenia, a nasze dziecko zostanie zbombardowane miłością. Trzymajcie za Nas kciuki
))) Przenoszę się na BOCIANA
do wiadomych wątków. Wam wszystkim życzę ciąży i późniejszych narodzin.
Izka86Ss lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIzka zycze wszystkiego dobrego.
U mnie w terminie @ pojawila sie zywo-czerwona, swieza krew, wyszlam z wanny i doslownie czulam jak ze mnie wyplywa i oczywiście byl placz i lzy ze znow nic z tego ale to byl jednorazowy incydent a ja nawet nie pomyslalam ze to ciaza i czekalam jak glupia jeszcze 5 dni zanim zapaliła mi się lampka. -
pap86 wrote:Izka no ale zaskoczka! Dwie kreski! I zycze zeby to brudzenie nie bylo niczym zlym!
Dziekuje Wam za ogromne wsparcie! Mother tak bardzo paralizuje mnie strach... plakalam cala droge do domu z pracy... powiedzialam dzis mężowi ze jesli faktycznie jest to zart to ja chyba nie mam juz sil na te zartykosztuje mnie to tyle nerwow ze masakra... tak jakby nieszlo nam spelnic marzenia o dzidziusiu od tak... poprostu bez problemow i znikajacych kresek
ehh
2014 ŁAniołek
2015Adaś 3 latka
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Izka86Ss wrote:A jesli na tescie jest II to beta z krwi moze wyjsc negatywna? W moim przypadku jaka powinna byc beta hcg w krwi?
Jak masz test o czulosci 10, a beta wczoraj byla np. 12 a dzisiaj 13 (czyli za slaby przyrost, raczej ciaza biochemiczna) to niewiele daje Ci, ze beta jest dodatnia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2018, 19:00
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
nick nieaktualnyEwi28 wrote:Nie bo brak kasy. Badania robimy tzn fragmentacje dna i ja homocysteine i subpopulacje limfocytow. Kase uzbieramy kiedyś ostatni 3 raz pewnie spróbujemy. Do trzech razu sztuka jak to.się mowi
Niczym u mnie-brak kasy. Normalnie tzn. wg.planow w tej chwili to może bylabym juz po transferze. Eh, brak słów.
Ewi powodzenia. -
Spirit wrote:Mi po pierwszej ciąży strasznie się zmieniły znamiona
część non stop krwawila więc wolałam to załatwić przed staraniami
ogólnie z jednej strony się nie mogę doczekać starań z drugiej się boję bo pamiętam ile to stresu z pierwszej
Spirit lubi tę wiadomość
-
Izka86 jeśli test wyszedł pozytywny to beta też musi wyjść. Ale najważniejsze to sprawdzić po 48 h czy prawidłowo przyrasta.
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
mother84 wrote:Izka86 jeśli test wyszedł pozytywny to beta też musi wyjść. Ale najważniejsze to sprawdzić po 48 h czy prawidłowo przyrasta.2014 Ł
Aniołek
2015Adaś 3 latka
Niepłodność to jest studnia bez dna... U nas była rozmowa poważna czy dalej walczymy czy dajemy sobie spokój, mi to bez różnicy 1 dziecko już mam, mój się zaparł i powiedział że będzie się badał i łykał leki. Tylko szczerze powiem wam że badania strasznie drogę, my mamy kasę tylko wolała bym ją wydać na coś innego. A nie bawić się w to żeby zajść w ciążę a jak zajde to odrazu robię 1 po 2.