X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Hugo87 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam że strony test dna pakiet trombofilia wrodzona 330 zł. O tych nk czytałam. Pewnie z 5 tysi na badania by poszło zrby przebadac wsio

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2018, 20:57

Syn lipiec 2014 ❤️
    08.2017 laparoskopia
    12.2017 laparotomia
    Niepłodność wtórna idiopatyczna
    IUI 22.03.2019 nieudana
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to duże pieniądze na in vitro. Właśnie oglądałam "czarno na białym" na TVN24 i było o in vitro i projekcie jaki chcą wprowadzić...masakra. Nie dość że zabrali te refundacje to teraz kolejne rzeczy chcą zmienić...ale dzieci mają się rodzić...normalnie brak słów

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2018, 21:17

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
    Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
    II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
    cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    08.09.2020 test ciążowy +
    29.09.2020 ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2018, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi a przed in vitro nie robilas poziomu wit.D? Bo cos mi sie kojarzy ze u mnie jest na liście badan bo to dosc wazna wit. A suplementujesz ją? I wcale cie nie pociesze jak ci napisze ze anty tg, anty tpo i wit.d to sa badania platne i drogie ponad 50zl każde.

Wogole bierzecie wit.d bez sprawdzenia jej poziomu? Na mnie jedna pani dr naskoczyla ze biore ją bez badan a na kolejnej wizycie jak nie zrobilam badan "proszę zrobic to badanie. Ja pani udowodnie ze ma jej pani za malo". Maslo maslane.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2018, 22:53

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Hugo będziesz miałam IUI refundowane ?? To zależy od miasta czy jak??

U mnie @ ma być pod koniec tygodnia. Nic szczególnego nie czuję czyli tak jak zwykle...

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Hugo87 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 06:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Adele jakiś program mamy w Szczecinie. Od stycznia ma Być też in vitro dla mieszkańców którzy są tu od dwóch lat. Gin mówił że 100 par.
    Trzy podejścia iui są na NFZ. Ten gin który mnie operowal dwa razy. Po pracy będę do niego chodzić jak wyglądają jajeczka i kiedy zastrzyk. On ma dzwonić do szpitala kiedy ewentualnie zabieg i tyle :)

Syn lipiec 2014 ❤️
    08.2017 laparoskopia
    12.2017 laparotomia
    IUI 22.03.2019 nieudana
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2018, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi jak zalezy zeby franca przylazla to jej nie ma, nawet temp.nie spada, brzuch tylko nieznacznie sie odzywa ale za to piersi daja popalic. Dzis 13dpo. Pewnie jutro bedzie.

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    A mi jak zalezy zeby franca przylazla to jej nie ma, nawet temp.nie spada, brzuch tylko nieznacznie sie odzywa ale za to piersi daja popalic. Dzis 13dpo. Pewnie jutro bedzie.

A może to taki choinkowy prezent? :D

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Ewi a przed in vitro nie robilas poziomu wit.D? Bo cos mi sie kojarzy ze u mnie jest na liście badan bo to dosc wazna wit. A suplementujesz ją? I wcale cie nie pociesze jak ci napisze ze anty tg, anty tpo i wit.d to sa badania platne i drogie ponad 50zl każde.

Wogole bierzecie wit.d bez sprawdzenia jej poziomu? Na mnie jedna pani dr naskoczyla ze biore ją bez badan a na kolejnej wizycie jak nie zrobilam badan "proszę zrobic to badanie. Ja pani udowodnie ze ma jej pani za malo". Maslo maslane.
    Często wit d jest za mało w organizmie. Tak juz robiłam kiedys i mialam na dolnej granice ale jeszcze w normie. Ja te badania mam w pakiecie z pracy dlatego ide do swojego lekarza a nie do kliniki. Magnez wezme moze, kwas foliowy, zelazo, wit b12. Taki kompleks badań. Przed ostatnim ivf chce zrobić co w mojej mocy aby zwiększyć szanse. Jeszcze mamy skierowanie na badania cytogenetyczne ale to może po nowym roku bo kosZtują 480 zl od osoby jakoś.

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Hugo87 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pt idę na te Badania co gin zlecił. Zrobię Odrazu glukoze i insulinę. Zobaczymy czy wyjdzie IO. M jak wróci to też pójdzie sobie zrobić te zlecone. No i to będzie chyba nasz wstęp do. Iui.
    Po świętach mam gina przed @. Wezmę leki na stymulacje i obgadamy wsio. No i się zobaczy co dalje :p

Syn lipiec 2014 ❤️
    08.2017 laparoskopia
    12.2017 laparotomia
    IUI 22.03.2019 nieudana
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2018, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    A może to taki choinkowy prezent? :D

Nieee, 2 razy w życiu takie prezenty choinkowe to sie chyba nie zdazaja. Ale nie pogardzilabym.

Urszulka89, mother84 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2018, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale sie dzis narobilam jak bury osiol. Mialam posprzatac dzis w korytarzu i ganku, 2 godz.i zrobione, jak córka byla w szkole to pomylam tam okna, no i zamiast tam to posprzatalam kuchnie u babci bo juz nie mogłam patrzec na ten brud, tesciowa ogrznicza swoje sprzatanie u babci do odkurzenia dywanu w pokoju. Pol dnia mi się tam zeszlo. Jeszcze firanki powiesze jak wyschna. Ale chociaż babci sie podobalo, bo stwierdzila ze tak czysto to juz dawno nie bylo. I to mi wystarczy.

• pap86 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugo! Idz na te iui na nfz. To sa nowe mozliwosci! Swoetnie,ze gin daje Wam taką propozycje. Korzystaj! Mysle,ze musicie sprobowac-prawda-iui ma skutecznosc niczym zaplodnienie naturalne ale nasienie jest preparowane wiec rzeczywiscie sporo utrudnien odchodzi. Tylko jeszcze bym chyba ci proonowala zebys pogadala z ginem zebys miala heparyne od owu-moze to tez by wplynelo pozytywnie?

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:

Ja biorę w trakcie starań duża dawkę ale jakby wyszły 2 kreski to zmniejszam. Gdzieś coś kiedyś czytałam że mega duża dawka w pierwszym trymestrze jest szkodliwa ale nie pamiętam szczegółoszczegółow.

A depresji też jakiejś dzisiaj dostałam. Tak byłam pozytywnie nastawiona że może nam teraz ostatni okres bo w tym miesiącu miałam rtg więc nic z tego, ale pol nocy czytałam o lekach które bierze maz - ma chorobę autoimmunologiczna i humor mi poleciał w dół :/ czytałam to już kiedyś i jest dużo pozytywnych wypowiedzi Ale też sporo takich że niestety nic z tego i wymaga to długiego starania. Za pierwszym razem ja miałam problem, teraz ze mną jest ok a i tak wychodzi na to że będzie pod górkę :/

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Hugo87 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PAP gin nie da mi heparyny od owu. Musiałabym iść jeszcze do innego zasięgnąć opinii czy może jednak by nie spróbować. Na własną rękę się trochę boję. Nie wiem jak bym miała to stosować. Bo to są zastrzyki chyba co? Zrobić bym. Zrobiła ale jaka Dawkę miałabym kupić to już nie wiem.

Paula jak Ty masz zlecone żeby stosować? I co dokładnie

Spirit nie ma co czytać. Ja się naczytalam o zylakach na jajkach, zdolowalam się A tu psikus lepsze wyniki M wyszły niż przed tym. Kiedy nie wiedział że ma zylaka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2018, 20:14

Syn lipiec 2014 ❤️
    08.2017 laparoskopia
    12.2017 laparotomia
    IUI 22.03.2019 nieudana
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2018, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie naczytalam o prolaktynie po obciazeniu a okazuje sie ze to badanie wogole nie powinno byc wykonywane bo tylko robi niepotrzebne zamieszanie, 3 lekarzy mi to powiedziało.

"Święci" ludzie (przepraszam jak teraz kogos obrazilam) uwazaja ze powinnismy wierzyc w cuda i sie modlić bo moze KIEDYŚ się uda. kiedys to moze i wierzylam w cuda, teraz przewaza nauka i medycyna.

• Spirit Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugo87 wrote:
    PAP gin nie da mi heparyny od owu. Musiałabym iść jeszcze do innego zasięgnąć opinii czy może jednak by nie spróbować. Na własną rękę się trochę boję. Nie wiem jak bym miała to stosować. Bo to są zastrzyki chyba co? Zrobić bym. Zrobiła ale jaka Dawkę miałabym kupić to już nie wiem.

Paula jak Ty masz zlecone żeby stosować? I co dokładnie

Spirit nie ma co czytać. Ja się naczytalam o zylakach na jajkach, zdolowalam się A tu psikus lepsze wyniki M wyszły niż przed tym. Kiedy nie wiedział że ma zylaka.
    Mój dostał diagnozę po pierwszej ciąży więc nie wiem jaki wpływ miała choroba wcześniej, ale teraz głównie chodzi mi o to że w ulotce jest że wpływa na płodność A może być ciężko z odstawieniem nawet na czas staram :/ i tak źle i tak niedobrze :P

Iza ja miałam prolaKtyne milion razy badana nigdy z obciążeniem bo podobno właśnie już się tego nie robi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2018, 22:22

2017 #1
    2019 #2
  • Hugo87 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 06:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tych czasach wszytsko wpływa na Plodnosc
    Głównie stres:/ niepłodność napewno kiedyś też była ale tyle ile jest par teraz starających się to mnie przeraża. Niby natura.

Syn lipiec 2014 ❤️
    08.2017 laparoskopia
    12.2017 laparotomia
    IUI 22.03.2019 nieudana
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby tak, ale są tacy co mają dziecko za dzieckiem wcale nie dbając o siebie iciąża się utrzymuje, a tu leki badania itp a nie wychodzi. Chociaż tacy co to wiecznie impreza to może faktycznie mniej stresu mają bo niczym innym sp nie martwią :P

2017 #1
    2019 #2
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2018, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit piszesz o mojej siostrze? Jaka to sprawiedliwisc, ja juz 4 lata sie bujam zeby miec, ona ma wkladke domaciczna bo juz by mieli przedszkole.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2018, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaspalam dzis.

‹‹ 1199 1200 1201 1202 1203 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ