Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja robiłam że strony test dna pakiet trombofilia wrodzona 330 zł. O tych nk czytałam. Pewnie z 5 tysi na badania by poszło zrby przebadac wsio
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2018, 20:57
Syn lipiec 2014 ❤️
08.2017 laparoskopia
12.2017 laparotomia
Niepłodność wtórna idiopatyczna
IUI 22.03.2019 nieudana -
No to duże pieniądze na in vitro. Właśnie oglądałam "czarno na białym" na TVN24 i było o in vitro i projekcie jaki chcą wprowadzić...masakra. Nie dość że zabrali te refundacje to teraz kolejne rzeczy chcą zmienić...ale dzieci mają się rodzić...normalnie brak słów
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2018, 21:17
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
nick nieaktualnyEwi a przed in vitro nie robilas poziomu wit.D? Bo cos mi sie kojarzy ze u mnie jest na liście badan bo to dosc wazna wit. A suplementujesz ją? I wcale cie nie pociesze jak ci napisze ze anty tg, anty tpo i wit.d to sa badania platne i drogie ponad 50zl każde.
Wogole bierzecie wit.d bez sprawdzenia jej poziomu? Na mnie jedna pani dr naskoczyla ze biore ją bez badan a na kolejnej wizycie jak nie zrobilam badan "proszę zrobic to badanie. Ja pani udowodnie ze ma jej pani za malo". Maslo maslane.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2018, 22:53
-
Tak Adele jakiś program mamy w Szczecinie. Od stycznia ma Być też in vitro dla mieszkańców którzy są tu od dwóch lat. Gin mówił że 100 par.
Trzy podejścia iui są na NFZ. Ten gin który mnie operowal dwa razy. Po pracy będę do niego chodzić jak wyglądają jajeczka i kiedy zastrzyk. On ma dzwonić do szpitala kiedy ewentualnie zabieg i tyle
Syn lipiec 2014 ❤️
08.2017 laparoskopia
12.2017 laparotomia
nick nieaktualny
-
Iza34 wrote:Ewi a przed in vitro nie robilas poziomu wit.D? Bo cos mi sie kojarzy ze u mnie jest na liście badan bo to dosc wazna wit. A suplementujesz ją? I wcale cie nie pociesze jak ci napisze ze anty tg, anty tpo i wit.d to sa badania platne i drogie ponad 50zl każde.
Wogole bierzecie wit.d bez sprawdzenia jej poziomu? Na mnie jedna pani dr naskoczyla ze biore ją bez badan a na kolejnej wizycie jak nie zrobilam badan "proszę zrobic to badanie. Ja pani udowodnie ze ma jej pani za malo". Maslo maslane. -
Ja w pt idę na te Badania co gin zlecił. Zrobię Odrazu glukoze i insulinę. Zobaczymy czy wyjdzie IO. M jak wróci to też pójdzie sobie zrobić te zlecone. No i to będzie chyba nasz wstęp do. Iui.
Po świętach mam gina przed @. Wezmę leki na stymulacje i obgadamy wsio. No i się zobaczy co dalje :pSyn lipiec 2014 ❤️
08.2017 laparoskopia
12.2017 laparotomia
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAle sie dzis narobilam jak bury osiol. Mialam posprzatac dzis w korytarzu i ganku, 2 godz.i zrobione, jak córka byla w szkole to pomylam tam okna, no i zamiast tam to posprzatalam kuchnie u babci bo juz nie mogłam patrzec na ten brud, tesciowa ogrznicza swoje sprzatanie u babci do odkurzenia dywanu w pokoju. Pol dnia mi się tam zeszlo. Jeszcze firanki powiesze jak wyschna. Ale chociaż babci sie podobalo, bo stwierdzila ze tak czysto to juz dawno nie bylo. I to mi wystarczy.
-
Hugo! Idz na te iui na nfz. To sa nowe mozliwosci! Swoetnie,ze gin daje Wam taką propozycje. Korzystaj! Mysle,ze musicie sprobowac-prawda-iui ma skutecznosc niczym zaplodnienie naturalne ale nasienie jest preparowane wiec rzeczywiscie sporo utrudnien odchodzi. Tylko jeszcze bym chyba ci proonowala zebys pogadala z ginem zebys miala heparyne od owu-moze to tez by wplynelo pozytywnie?Szymonek jest z nami od 11.09
3490gram, 57cm, 10pkt
-
Iza34 wrote:Ewi a przed in vitro nie robilas poziomu wit.D? Bo cos mi sie kojarzy ze u mnie jest na liście badan bo to dosc wazna wit. A suplementujesz ją? I wcale cie nie pociesze jak ci napisze ze anty tg, anty tpo i wit.d to sa badania platne i drogie ponad 50zl każde.
Wogole bierzecie wit.d bez sprawdzenia jej poziomu? Na mnie jedna pani dr naskoczyla ze biore ją bez badan a na kolejnej wizycie jak nie zrobilam badan "proszę zrobic to badanie. Ja pani udowodnie ze ma jej pani za malo". Maslo maslane.
A depresji też jakiejś dzisiaj dostałam. Tak byłam pozytywnie nastawiona że może nam teraz ostatni okres bo w tym miesiącu miałam rtg więc nic z tego, ale pol nocy czytałam o lekach które bierze maz - ma chorobę autoimmunologiczna i humor mi poleciał w dółczytałam to już kiedyś i jest dużo pozytywnych wypowiedzi Ale też sporo takich że niestety nic z tego i wymaga to długiego starania. Za pierwszym razem ja miałam problem, teraz ze mną jest ok a i tak wychodzi na to że będzie pod górkę
2017 #1
2019 #2
-
PAP gin nie da mi heparyny od owu. Musiałabym iść jeszcze do innego zasięgnąć opinii czy może jednak by nie spróbować. Na własną rękę się trochę boję. Nie wiem jak bym miała to stosować. Bo to są zastrzyki chyba co? Zrobić bym. Zrobiła ale jaka Dawkę miałabym kupić to już nie wiem.
Paula jak Ty masz zlecone żeby stosować? I co dokładnie
Spirit nie ma co czytać. Ja się naczytalam o zylakach na jajkach, zdolowalam się A tu psikus lepsze wyniki M wyszły niż przed tym. Kiedy nie wiedział że ma zylaka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2018, 20:14
Syn lipiec 2014 ❤️
08.2017 laparoskopia
12.2017 laparotomia
nick nieaktualnyA ja sie naczytalam o prolaktynie po obciazeniu a okazuje sie ze to badanie wogole nie powinno byc wykonywane bo tylko robi niepotrzebne zamieszanie, 3 lekarzy mi to powiedziało.
"Święci" ludzie (przepraszam jak teraz kogos obrazilam) uwazaja ze powinnismy wierzyc w cuda i sie modlić bo moze KIEDYŚ się uda. kiedys to moze i wierzylam w cuda, teraz przewaza nauka i medycyna. -
Hugo87 wrote:PAP gin nie da mi heparyny od owu. Musiałabym iść jeszcze do innego zasięgnąć opinii czy może jednak by nie spróbować. Na własną rękę się trochę boję. Nie wiem jak bym miała to stosować. Bo to są zastrzyki chyba co? Zrobić bym. Zrobiła ale jaka Dawkę miałabym kupić to już nie wiem.
Paula jak Ty masz zlecone żeby stosować? I co dokładnie
Spirit nie ma co czytać. Ja się naczytalam o zylakach na jajkach, zdolowalam się A tu psikus lepsze wyniki M wyszły niż przed tym. Kiedy nie wiedział że ma zylaka.i tak źle i tak niedobrze
Iza ja miałam prolaKtyne milion razy badana nigdy z obciążeniem bo podobno właśnie już się tego nie robiWiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2018, 22:22
2017 #1
2019 #2
-
W tych czasach wszytsko wpływa na Plodnosc
Głównie stres:/ niepłodność napewno kiedyś też była ale tyle ile jest par teraz starających się to mnie przeraża. Niby natura.Syn lipiec 2014 ❤️
08.2017 laparoskopia
12.2017 laparotomia
Niby tak, ale są tacy co mają dziecko za dzieckiem wcale nie dbając o siebie iciąża się utrzymuje, a tu leki badania itp a nie wychodzi. Chociaż tacy co to wiecznie impreza to może faktycznie mniej stresu mają bo niczym innym sp nie martwią2017 #1
2019 #2
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny