X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • gibonek Przyjaciółka

Wysłany: 14 grudnia 2018, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczęłam pracę w szkole Państwowej ogólniak i chciałabym się utrzymać jak najdłużej i nie brać żadnego zwolnienia z powodu tego hsg. Ewentualnie 1 dzień urlopu. Fajna praca ponieważ ogarniam sale gimnastyczna i sale konferencyjna oraz komputerowa i siedzę w dyżurce otwierając drzwi. Od 6-14. Czasowo też na rękę mała idzie do szkoły popołudniu jestem z nią i wykend wolny. Lecz też nie zamierzam odkładać starań bo wiem jakie to ważne dla mojego starego i mojej corci, bo nasza to już ma 8 lat więc odchowana mi by było gorzej się przestawić niż im.

A tak wg to mój jutro rano będzie ja mam @ ostatnie dni w tyg postaram się iść na te bakterie do gin i zapisze się na te hsg wtakim razie.

Pozatym leżę przeziębiona teraz ja najpierw mała teściowie i skończyło się na mnie a jak mój zachoruje to już wogole będzie przesrane umierający będzie. Chłop z katarem to już nie powiem jak kto...

• gibonek Przyjaciółka

Wysłany: 14 grudnia 2018, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za informację to jak będę dzwonić do szpitala to zapytam się oddziałowej.

• Emrica Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2019, 22:36

iv09gu1rhahn9m8p.png
    nzjdgzu3g71ob4w1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2018, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju, ja drugi dzien cierpiaca. Glowa tylko cmi ale brzuch nie odpuszcza, boli, nie daje normalnie funkcjonowac, wzielam ketonal bo juz mam dość. Mialam isc na 8 rano do kościoła i nie byłam w stanie. Corka jakas placzliwa, mąż nie dość ze sam nie chce isc do kisciola to jeszcze mi nie daje (martwi sie zebym sie nie rozchorowala) i oczywiscie poszla ostra wymiana zdan. Super sobota. Trzeba zagryzc zęby i do pracy w miare swoich mozliwosci.

• Hugo87 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja trzeci dzień na antybiotyku. Poszłam w porę bo się chorobsko na dobre nie rozwinęło. Rok temu zdychalam przez angine.
    Iza głowa mnie też boli :/
    Wczoraj miałam zrobić te badania, no ale trzeba będzie iść w przyszłym tyg.

Syn lipiec 2014 ❤️
    08.2017 laparoskopia
    12.2017 laparotomia
    Niepłodność wtórna idiopatyczna
    IUI 22.03.2019 nieudana
  • Karola1988 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2018, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie! Jestem mamusią 2,5 letniego Olka. Dzisiaj ujrzałam bladą kreseczkę na teście. Jutro powtórzę jeszcze z porannego moczu, a w poniedziałek beta. Roznosi mnie strasznie...tak bardzo chciałabym żeby wynik testu był wiarygodny, a różnie z tym bywa...pozdrawiam wszystkie staraczki

65vqxzdvrtfyk8q0.png
    dqpri09kyaedckhg.png
    3jgx3e3kp7hq37ho.png
  • Weronika2018 Koleżanka

Wysłany: 15 grudnia 2018, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Dzsiaj jestem trochę niespokojna , moja beta zwolniła , 12 grudnia wynik 4402, dziś ( czyli po 72 h) 9345 , przyrost znacznie spadł , ale pocieszam się że może z czasem beta trochę wyhamowuje. Plamię nadal , ale nie mam przy tym bóli , lekarz mówi żeby tym się nie przejmować . Mam nadzieję że w przyszłym tygodniu zobaczę bijące serduszko.

• mother84 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2018, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika im ciąża starsza tym wzrost stężenia HCG wolniejszy i w przedziale 1200 mIU/ml-6000 mIU/ml poziom HCG podwaja się średnio w czasie 96 godzin (4 dni), powyżej 6000 jeszcze mniej przyrasta. Nie sprawdzaj już :*

Mnie też dzis głowa bolała od rana, ale wzięłam Apap i jakoś przeszlo

Weronika2018 lubi tę wiadomość

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
    Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
    II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
    cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    08.09.2020 test ciążowy +
    29.09.2020 ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dzis takiego nerwa ze trudno opisac, wszystko mnie wku..., nie mam siły, brzuch drugi dzien napitala, przestal działać ketonal to boli ze ledwo laze, wezme może nospe bo ile można tych przeciwboliwych.

• pap86 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2018, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izka tak silne bole to moze endometrioza???

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2018, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jeszcze tego mi brakowalo. A tak na serio to pierwszy raz tak mam, zawsze bolalo 1dc, wczoraj bolala glowa i brzuch, dzis brzuch i @ mocna i taka niejednorodna, mam wrazenie ze platy-skrzepy krwi-endo ze mnie wychodzą (przepraszam za szczegolowosc).

• Kat83 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2018, 00:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza tez tak czasem mam, nie strachaj ;) a nie mam endo-mendy. Jak sie zepsulam wczoraj, to myslalam, ze padne. Jadlam nospe jak cukierki :/ Skrzepy - norma. A np w zeszlym miesiacu nic, spokoj, nic nie bolalo, zapomnialam ze mam @. Glowa mnie napinkala jakos 2 dni przed owu i przed @. Hormonalnie tak, zeby za latwo nie bylo.
    A przy usg nic nie wspominali? Warto sprawdzic na wszelki, jakby co.

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • Balerina Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2018, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, moge sie przylaczyc? Wlasnie zaczelismy sie starsc o drugiego bobasa po poronieniu.

• Ewi28 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2018, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam na usg w 11 dc a tam 5 pęcherzyków ( torbieli) na lewym i trzy na prawym. Od 6 mm do 11 mm. Endometrium 8 mm. Owu nie będzie już bo gin stwierdził zer nie ma dominującego pęcherzyka i juz nie bedzie raczej. Ale te torbiele? Co jest? :( mam doła. Wszystko źle.
    Pozatym dwie kuliste hiperechogenne prZestRzenie w obrębie jajnika. I napisał mi gin że obraz przypomina nieco adenomioze.
    Powiem wam że ten rok dał mi mega w dupe, wierZyłam że wsZystko się zmieni już a tu jest coraz gorzej. Mam dość lekarzy, badań, brania miliarda tabletek. Mam ochotę rZucić to wszystko w pi...du i żyć normalnie jak kiedyś. Cały rok walcZyłam jak szalona. Mega dojazdy do kliniki. Spanie po 3 godZiny. Praca klinika. Od marca do wrZeśnia to wiZyty w klinice to bul priorytet. Masa hormonów, wyglądam jak wrak już. Nawet w pracy zauważyli że coś sie ze mną dZieje. Chyba najpierw muszę się ogarnąć i dopiero pomyśleć jak dalej walcZyć. PrZepraszam za żale ale wiem że zroZumiecie i chociaż mało się udzielam jestem z wami od października 2016 roku :)

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Hugo87 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2018, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi może te torbiele są po tych hormonach przed in vitro? Może gdzieś tam się to Kumuluje w organizmie :( i wyszło :/

Trzymaj się kochana. Zapomnij na chwilę chociaż i żyj.
    Nam możesz się zalic. Po to jesteśmy.odpoczynek u Ciebie jest wskazany. Organizm sam się buntuje już.
    Rozumiem rozgoryczenie. Trzymaj się dzielnie i spróbuj doceniać to kogo masz. Słońce napewno zaswieci dla nas kiedyś też

Ewi28 lubi tę wiadomość

Syn lipiec 2014 ❤️
    08.2017 laparoskopia
    12.2017 laparotomia
    IUI 22.03.2019 nieudana
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi noz zawsze cos sie przyplacze. Przeszlas swoje w tym roku, tylko ty wiesz ile cie to kosztowalo. Trzymaj sie cieplutko. Ja ciagle ci kibicuje.

Ewi28 lubi tę wiadomość

• pap86 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi masz prawo sie zalic. Do dupy.. ja jutro jade zrobic czystosc i cytologie i zapisze sie na hsg na styczen. A dzis w nocy tak mnie wzielo przeziebienie ze masakra. Ja choruje po dwa dni wiec dzis i jutro bede wrakiem. Bleh. Kosci mnie bola. Ten tydzien to ten plodny ale mam dosc bzykania "bo trzeba". Zreszta i tak teraz mysle o hsg i co powie gin na wyniki meza.

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2018, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swieta za pasem a ja w lesie i to wcale nie po choinke tylko z robota. Ciagle jezdze po lekarzach, a to rekolekcje, a to teraz te 2 dni wyjęte z zycia, chcialam dzis posprzatac ganek ale mąż mi nie daje, kaszel mnie meczy, zmeczona jestem, zmartwiona o babcie męża, ona czeka na ten koniec, straszne to jest ale taka jest prawda, ja czekam az jej sie zdrowie poprawi tylko czy to jeszcze nastapi jak jest coraz gorzej, do tej pory bylo troche zle, pozniej poprawa.

We wtorek mąż idzie do tego urologa, chce zebym szla z nim tylko kto corke ze szkoly odbierze.

• Weronika2018 Koleżanka

Wysłany: 16 grudnia 2018, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny , u mnie kiepsko , od godziny leżę w szpitalu , mam dość mocne krwawienie , zdrobili mi USG, widać moje maleństwo i bijące serduszko , ale mam cały czas zagrożenie poronieniem , proszę, trzymajcie za nas kciuki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2018, 17:56

• Hugo87 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2018, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika trzymamy kciuki. Daj znac jak się coś wyjaśni. Nie wiem już czy dobrze pamiętam to u Ciebie jakiś krwiaczek był wykryty?

Syn lipiec 2014 ❤️
    08.2017 laparoskopia
    12.2017 laparotomia
    IUI 22.03.2019 nieudana
‹‹ 1201 1202 1203 1204 1205 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ