X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2018, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysle co zrobic z jutrzejszym ginem i usg piersi. Mialam przyjsc w @ a jej nie ma. Bede za chwile w tej przychodni i nie wiem co robic. Temp.spadla, brzuch pobolewa wiec jak nie dzis to jutro bedzie. Z drugiej strony nie chce mi sie jutro siedziec i czekac do lekarza jak tyle pracy w domu.

• Hugo87 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam antybiotyk na 10 dni. :/ mam zapalenie gardla. W Nocy już spać nie mogłam bez przeciwbólowych. Rok temu miałam w sylwestra. Teraz się pospieszyla :)
    M zbiera plemniory. Jutro będziemy działać bo wraca z delegacji.

Syn lipiec 2014 ❤️
    08.2017 laparoskopia
    12.2017 laparotomia
    Niepłodność wtórna idiopatyczna
    IUI 22.03.2019 nieudana
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2018, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Hugo, zdrowiej kochana.

Ja tez sie martwie bo latam spocona, przejde przy otwartych drzwiach, a to okno umyje (oczywiscie ubieram sie) i tez juz czuje ze mnie tam smyra. Tez rok temu bylam chora.

Odwolalam wizyte u gina. Znow bylam z córka u laryngologa i wyszlo jej z posiewu ze jest nosicielem pneumokokow a przeciez byla szczepiona na pneumokoki. Kociol w tej przychodni az mnie glowa rozbolala.

I byl tam taki pan, noz ale mnie wku..., chlop na oko 40-45 lat a czepnal sie babki która miala z 75 lat i kazanie jej prawil bo miala jedno dziecko, bo co to jest tylko jedno, ze to sie jej nie opłacało zaczynac, i oczywiscie dla niego to kobiety powinny co roku miec dziecko, ze poród to pestka, wiecej stresu niz bolu, ze jsk weszlo to i wyjdzie. A ona mu na to ze tak jej sie zycie ulozylo, tak wyszlo ze sie udalo miec 1 dziecko. I ta pani jeszcze ze ona ma corke, córka ma tez 1 dziecko i ta jej wnuczka tez ma 1.

• Weronika2018 Koleżanka

Wysłany: 13 grudnia 2018, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny , jestem po wizycie u ginekologa , beta cały czas pięknie przyrasta , na USG pęcherzyk ciążowy 5 mm, zarodka jeszcze nie widać . Licząc że dziś jest 5t4d ciąży , pęcherzyk powinien być większy , lekarz uspokoił mnie jednak , że owulacja mogła być późniejsza lub , jeśli doszło u mnie do późniejszego zagnieżdżenia ( ja myśle ze było to ok 10 dpo, ponieważ 12 dpo wyszła mi pierwsza beta 7,9), to wszystko się jeszcze może dobrze skończyć i muszę powtórzyć USG za tydzień .

Hugo87, Iza34, mother84, Spirit, Urszulka89 lubią tę wiadomość

• mother84 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugo to zdrowiej i zbieraj siły na akcję :)

Iza ehhh weź niektórzy to z deklem mają jak ten dziad.
    Ja mam we wtorek wizytę i boję się że akurat @ mnie nawiedzi...nigdy nie byłam u gina podczas @, ale to kontrolna i będę musia iść.

Weronika to wspaniale. Trzymam kciuki. Powodzenia

Weronika2018, Iza34 lubią tę wiadomość

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
    Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
    II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
    cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    08.09.2020 test ciążowy +
    29.09.2020 ♥️
  • gibonek Przyjaciółka

Wysłany: 13 grudnia 2018, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zasmarkana... Ale u nas to pokolei najpierw moja mała później teściowa i tesciu oni zdrowi a ja leżę. Jutro trzeba wstać niestety... I do pracy.

Weronika2018 pewnie wszystko będzie dobrze ja pamiętam że miałam pozna owulacje i po 2 tyg pęcherzyk był ale nic widać mówiła że za wcześnie pewnie ale będzie wszystko dobrze było.

My w poniedziałek jedziemy robić badanie nasienia dna i zaczynam kuracje która lekarz nam przepisał.
    A ja ogólnie czekam za cytologia ponieważ chciałam iść zrobić na te bakterie i dzwonić umówić się na droznosc ale jak ja to zrobię mam nadzieję że wyjdę tego samego dnia co? Wy mieliście dziewczyny jak to u was wyglądało?

Weronika2018 lubi tę wiadomość

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gibonek u mnie to jakoś ekspresowo poszło z tym hsg. Jednego dnia robilam posiew na bakterie tego samego dnia miałam wynik i na hsg umówimy mnie jakoś 3dni później. Samo bycie w szpitalu zajęło mi z 2h w czym hsg z 20min może. Byłoby szybciej ale czekaliśmy z lekarzem bo akurat było sprzątanie sali do rtg :P ale czytalam,że niektóre dziewczyny to nawet na noc zostawaly.. zależy od szpitala ..

A tam w ogóle to hej Wam ;)

U mnie dziś 27dc i od wczoraj plamie.. standard.. a dziś to już praktycznie jakby skąpa @ ... Ehhh super swieta. Człowiek się głupi zawsze ludzi..

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2018, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie jakie jaja jak berety. 15dpo, temp.niska drugi dzien, piersi praktycznie przestaly bolec, 2 tyg.temu.gin na wizycie ok. godz.11 stwierdzil ze jest po owulacji a @ nie ma i do tego dzis pochwa jest rozpulchniona a szyjki brak, nie znalazlam. Jedno przeczy drugiemu. Niemilosiernie boli mnie glowa i w tej sytuacji cykam sie wziac cos mocniejszego a apap nie pomaga. W ciąże nie wierze, temp.z dzisiaj jest ponizej lini podstawowej, no i ta glowa- zwiastun @.

• mother84 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza to pewno lada moment będzie @.
    Gibonek, tak tego samego dnia wychodzisz :) ja db wspominam samo hsg, bardziej to dzień czy dwa po bolało ;)

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
    Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
    II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
    cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    08.09.2020 test ciążowy +
    29.09.2020 ♥️
  • DoveLove Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Nieee, 2 razy w życiu takie prezenty choinkowe to sie chyba nie zdazaja. Ale nie pogardzilabym.
    No jak nie? Ja dwa razy w okolicy Gwiazdki zobaczyłam dwie kreski :)
    Ostatnio przekopałam forum na rok wstecz, żeby jeszcze raz przeżyć te emocje. Kurcze nic tej ciąży nie zapowiadało i ciężko było mi uwierzyć, że się udało. Z łezką w oku wspominam tamte chwile.
    Zaglądam do Was, podczytuję i wciąż mocno trzymam kciuki za spełnienie Waszych marzeń :)

mother84 lubi tę wiadomość

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • Lucecita Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej

gibonek ja miałam drożność razem z laparo ;)

Hugo dużo zdrówka i trzymam kciuki za IUI, trzeba próbować wszystkiego !!

Iza, Adele
    przykro mi :(
    mnie sie szykują najpiękniejsze święta ever- z brzuszkiem i prawie gotową wyprawkę dla tak długo wyczekanego synka <3
    mówię Wam, do dzisiaj do mnie nie dociera, że się udało, że będe miała drugie dziecko <3
    co wizytę mam ochotę mojego gina całować za to :D

mother84, Iza34, DoveLove, Urszulka89, Paula_071 lubią tę wiadomość

córka- 2011 <3
    syn- 2019 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie wrocilam z kosciola zamarznięta na kosc, głowa malo co nie peknie a na wkladce pierwsze kropelki krwi. Tak jak myslalam i przygotowana bylam na to. Czuje w sobie coraz wieksze rozgoryczenie i zrezygnowanie. Chyba odpuszcze do czerwca bo przestaje normalnie funkcjonowac. W glowie tylko jedno.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2018, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najchętniej to bym wypila kieliszeczek naleweczki na rozgrzanie ale za 1,5godz.jade po córkę do szkoly. A tesciowa się smieje ze mnie ze zmarzlam. Kosciol stary, drewniany i nieogrzewany. W niedziele tak samo bylam ubrana to się musialam rozsunac bo za cieplo a dzis stopy lody i po plecach ciaglo, i ta glowa bolaca. Ale lepiej isc z sama bolaca glowa niz w pakiecie z brzuchem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele to my teraz razem idziemy ale ty masz wczesniej owu, moja natura jest taka ze nie wazne co bym robila to i tak owu jest 18-19dc. A ten jakis długawy byl 32dc, 18dc owu i 14dpo.

• pap86 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem dopiero przed dniami plodnymi ale co z tego :p za tydzien w pon jade zrobix u poloznej czystosc przed sono(chyba tez zrobie sobie cytologie bo ona pewnie tez kosztuje jakies smieszne pieniadze a w lutym poprzednia sie konczy) i bede sie umawiac na styczen na hycosy. Niech mi przepchają rurki. A co jesli ktoras jest zapchana :o

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2018, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak zapchana nieznacznie to plyn moze ja przeplukac i udroznic, jak bardzo tak jak u mnie to niestety nie pojdzie i zostanie zapchana. Ale twoj maz ma dobrd nasienie to masz szanse na laparo, podobno mozna udroznic. Nie martw sie na zapas.

mother84 lubi tę wiadomość

• Kat83 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luce to całuj ile wlezie haha

Adele, Iza, witam w klubie, idziemy razem.
    U mnie też dzisiaj @. 57 cykl...

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2018, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W kupie razniej. Program owu wyznaczyl mi nastepna owulke na sylwestra. Bedzie zabawa. Tylko siostra chce sie wprosic.

Ale mam dzis dzień do bani a raczej bania do wymiany.

• Hugo87 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie powinny być płodne. Tego śluzu tylko ani widu ani słychu. Powiem ginowi żeby mi dał coś innego przed iui niż clo.. Choć mówił że mam brać pół tabletki skoro na normalnej mi 4 urosły.

Syn lipiec 2014 ❤️
    08.2017 laparoskopia
    12.2017 laparotomia
    Niepłodność wtórna idiopatyczna
    IUI 22.03.2019 nieudana
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    W kupie razniej. Program owu wyznaczyl mi nastepna owulke na sylwestra. Bedzie zabawa. Tylko siostra chce sie wprosic.

Ale mam dzis dzień do bani a raczej bania do wymiany.
    Sylwester to taka fajna data:D będę trzymać kciuki:)

Iza34 lubi tę wiadomość

2017 #1
    2019 #2
    :D
‹‹ 1200 1201 1202 1203 1204 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ