Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Noooo właśnie wchodzę i myślę co to mi się z telefonem porobiło...a to wszystkim.
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Witajcie, dołączę i do Was, także staram się o drugiego potomka i...nie jest łatwo.Pozdrawiam wszystkie starające się
mother84, Hugo87, pola89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWitam,
Staramy się z mężem o drugie dziecko już od pół roku i na razie nic. Poprzedni cykl był chyba bezowujacyjny, bo w drugiej fazie cyklu mialam bardzo niskie temperatury, właściwie na poziomie tych z pierwszej fazy cylku, a skok temperatury był spowodowany przeziębiemiem, tak mi się wydaje. Potem miałam kilka dni plamien i dwa dni bardzo skąpego okresu. Macie jakieś rady żebym nie zwariowała, tym bardziej że co chwilę się dowiaduje o jakiś ciazach wśród znajomych lub rodziny, a nikt nie wie że my się staramy i nam nie wychodzi. Zawsze jest mi przykro A ostatnio nawet przeplakalam dwa dni po tym jak się dowiedziałam że narzeczona mojego szwagra jest w ciąży, której nie planowali. Nie potrafię się z tego cieszyć. Ale z ciąży znajomej to już się cieszyłam. Więc nie wiem czy to normalne czy już schizuje. Synek zaraz skończy 3 latka, w chcieliśmy żeby nie było aż tak dużej różnicy wieku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2019, 13:28
-
To może i ja się przywitam. Aktualnie kończę 7cs po poronieniu. Zeszłoroczna ciaża była w 11cs, także nie wygląda to różowo. Dodatkowo ostatnio moje cykle są coraz dłuższe...08.10.2011 Córka ❤
15.11.2014 Aniołek
26.05.2018 Aniołek
16.12.2019 Synek ❤ -
Witajcie nowe staraczki.
U mnie dalej czuję się lekko na zbliżającą @...
Wczoraj miałam dosłownie nitkę krwi przy podcieraniu, dziś raz też jakby brązowawy śluz...w ostatniej ciąży miałam tak na zagnieżdżeniu, ale chyba nie mogę sobie wkręcać..laski, ustawcie mnie do pionu, bo znowu niepotrzebnie się nakręcam. Jeśli byłoby to zagnieżdżenie to tłumaczyłoby to negatywny test...wyszedłby za jakieś dwa dni...ale coś czuję, że to zwykle przesunięcie @i to plamienie to na @...kurka, dziś nic w pracy praktycznie nie zrobiłam bo ciągle tylko o tym myślę.
Nie pozostaje nic innego jak tylko czekać te parę dni co się wydarzy. Ehhh...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2019, 14:23
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
29.09.2020 ♥️ -
Coraz bardziej boli brzuch...nie mam w domu testu haha. Zatem ewentualnie pojutrze zrobię. Zresztą coś czuję, że niestety jutro wiele się wyjasni. Do piczki z tym wszystkim.
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
Hej
Jenyyyyy co oni zrobili z tym forum.. strasznie nieczytelne..
Witam nowe dziewczyny
A ja uwaga jadę jednak jutro do nowego doktorka! Dostałam info,że zwolniło się miejsce miałam mieć dopiero 4.03 a tak jadę jutro w 11dc idealnie przed owu zobaczę akurat jak pecherzykEmrica, jangwa_maua lubią tę wiadomość
-
JoannaP. wrote:Witam,
Staramy się z mężem o drugie dziecko już od pół roku i na razie nic. Poprzedni cykl był chyba bezowujacyjny, bo w drugiej fazie cyklu mialam bardzo niskie temperatury, właściwie na poziomie tych z pierwszej fazy cylku, a skok temperatury był spowodowany przeziębiemiem, tak mi się wydaje. Potem miałam kilka dni plamien i dwa dni bardzo skąpego okresu. Macie jakieś rady żebym nie zwariowała, tym bardziej że co chwilę się dowiaduje o jakiś ciazach wśród znajomych lub rodziny, a nikt nie wie że my się staramy i nam nie wychodzi. Zawsze jest mi przykro A ostatnio nawet przeplakalam dwa dni po tym jak się dowiedziałam że narzeczona mojego szwagra jest w ciąży, której nie planowali. Nie potrafię się z tego cieszyć. Ale z ciąży znajomej to już się cieszyłam. Więc nie wiem czy to normalne czy już schizuje. Synek zaraz skończy 3 latka, w chcieliśmy żeby nie było aż tak dużej różnicy wieku.
Hej pol roku to jeszcze bardzo mało choć rozumiem,że sprawia ci to przykrość.. ja walczę 3 lata i już chyba z 5 moich kolezanek w tym czasie zaszło w ciążę.. cieszyłam się gratulowała ale jednak był to jakiś cios ... Nie ma chyba recepty na to wszystko. W końcu i Tobie się uda po prostu musisz trosze dłużej poczekać -
Adele27 wrote:Hej
Jenyyyyy co oni zrobili z tym forum.. strasznie nieczytelne..
Witam nowe dziewczyny
A ja uwaga jadę jednak jutro do nowego doktorka! Dostałam info,że zwolniło się miejsce miałam mieć dopiero 4.03 a tak jadę jutro w 11dc idealnie przed owu zobaczę akurat jak pecherzyk
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
nick nieaktualny
-
Adele dobrze ze się miejsce znalazło ja idę w 10 dc. Za tydzień mam wizytę u Pani dr.
Spytam o mutacje, o homa IR, stymulacje czy nie jest zbędna, i o iui ewentualną. Mój gin jest spoko lekarzem ale jest lepszym chirurgiem niż lekarzem od niepłodności. Ta połówka clo mnie zrazila. Zobaczę co powie ta Pani drSyn lipiec 2014 ❤️
08.2017 laparoskopia
12.2017 laparotomia
Niepłodność wtórna idiopatyczna
IUI 22.03.2019 nieudana -
A jak myślicie co jeszcze jutro rano mogłabym zbadać ??
Robię na pewno pakiet tarczycowy.
Ze starych badań mam zrobione FSH,estriadol,TSH w 3dc , progesteron,glukozę i insuline no i zgubiłam prolaktynę .. więc może jutro ja zrobię? Czy muszę w jakims konkretnym dniu ? -
nick nieaktualny