Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Pap
Też trzymam kciuki, żeby to jednak było na 2 kreski
Wiecie, ja cały czas czytam wątek, ale jakoś nie mogę się wbić... Cały czas trzymam za nas wszystkie kciukiAdaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne )
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
Dziewczyny pisały że przed testem miały mega dużo tego śluzu gęstego. Ja po owu tylko miałam i teraz posucha już.
U mnie @ jakoś za 10 dni. Liczę że się zamieszczę z wizytą tego 15 go marca że to będzie max 3. Dc bo tak lekarka chciała mnie widziec. Także oby tak było.Syn lipiec 2014 ❤️
08.2017 laparoskopia
12.2017 laparotomia
Niepłodność wtórna idiopatyczna
IUI 22.03.2019 nieudana -
pola jak się wbić nie możesz ? Piszesz co u ciebie i jest ok
ja też często nie pisze bo nie mam kiedy za bardzo .. wpadam napisac co u mnie i tak po łebkach troche
Ja to na śluz nie mam co patrzeć przez tą luteinę leci że mnie cały czas ... -
Adele
U mnie mija dzień po dniu i tyle, więc nie ma co pisać hehehe
Jestem jakoś po owulacji, ale chyba coś mi się poprzestawiało, bo 3 dzień mam bóle owulacyjne. Myślałam, że owu była 2 dni temu, a dzisiaj śluz już typowo niepłodny, wczoraj jeszcze płodny, ale bardzo mało,a temperatura dalej niska... Zobaczymy jutro. Mam obawy, co do jakości mojej owulacji i długości fazy lutealnej, bo ja, utrudniając sobie życie, wciąż mojego dzikusa karmię piersią (tylko 2 razy na dobę, ale jednak...). Jak teraz znowu nic nie wyjdzie, to chyba zakończymy karmienie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2019, 18:59
Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne )
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
nick nieaktualnyJa w tym cyklu to nic nie wiem. Najpierw wydawalo mi sie ze bardzo szybko mialam owu bo jakos 12 dc, dzis 15 dc i nadal cisza, raz sluz jest, raz nie ma, temperatury jak na pierwsza faze wysokie bo 36,7-36,8, czesto takie temp. to mam w drugiej polowie. Seksy sa co 2-3 dni, ale takie z automatu, takie sa bo są, corka chora to znow wtarabanila sie nam w nocy do lozka, jeszcze w nocy po wszystkim mowie ze sie ubiore bo niewiadomo kogo przyniesie, ledwo co zdazylam a corka juz u nas. Wogole jakiegos nerwa mam.
-
A ja w tym cyklu tak się nakręciłam jak chyba nigdy, nawet dziś zrobiłam test ciążowy (w 21dc - 6dpo haha). Wynik wiadomo jaki ☹️. Ale mam tak wiele piersi że nie mogę założyć stanika, musiałam dziś wyciągnąć stare z pawlacza. Nie wiem o co chodzi - może to przez olej z wiesiołka w pierwszej fazie cyklu? Możliwe? Ja chyba zwariuje przez najbliższy tydzień do dnia @starania od 2009
2010 - pierwszy aniołek 10tc
2011 - drugi aniołek 5 tc
2013 - dwa aniołki 7tc
2014 - starania wspomagane
2016 - największe szczęście 3000g, 56cm
2017 - kolejne starania, oj nie będzie łatwo -
Effora może być albo ciąża albo poprostu wysoki poziom progesteronu.
Ja miałam jakiś czas temu takie wielkie cycki jak nigdy, ale lipa była.
Czekaj cierpliwie i trzymam kciukiSyn lipiec 2014 ❤️
08.2017 laparoskopia
12.2017 laparotomia
Ja u siebie nie mam co patrzeć na cycki... Przeważnie w każdym cyklu bolą od owu lub już przed. Często są obrzmiałe i wrażliwe. Ale są też cykle gdzie bolą mniej a był nawet taki,że nie bolały w ogóle ale może z 2 razy mi się to zdazylo wszystko pewnie zależy od poziomu hormonów w danym cyklu
-
Oj tak. Ja też objawów to już tysiące. Nie zwracam już na to uwagi, bo raz w cyklu piersi bolą zaraz po owulacji, drugim razem tuż przed @, śluz różny, wszystko jest inne. A tak naprawdę w pierwszej ciąży nie miałam jakiś specjalnych objawów odbiegających od poprzednich cykli, a druga to była inna, akurat tu wiedziałam że coś jest na rzeczy,bo nigdy nie plamilam kilka dni przed @, a wtedy tak, zmierzyłam kilka dni tempkę i wtedy już wiedziałam i test potwierdził. Z drugiej strony ostatni cykl co był pokićkany to tempka trzymała się wysoko do samej @. Na cykl to już też nie patrzę, bo same wiecie że zwykle regularne cykle, a ostatni dłuższy.
A Adele co do czosnku to ja też uwielbiam haha. Ale również jak przesadzę to potem mam rewolucje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2019, 21:01
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
nick nieaktualnyParanoja. Jak na tyg. to spac sie chce i trudno wstac, jak weekend to budze sie po 6 i spac nie moge, wszyscy spia, mąż chrapie a ja tluke sie na lozku mimo ze cxuje sie spiaca i zmęczona.
Pap nie wiem co ci napisac. Ty wiesz najlepiej wg.swoich objawow. -
PAP a może z lametta spróbuj? Albo za drugim czy trzecim razem na clo się uda. Kiedyś któraś z dziewczyn pisała że za którymś razem Dopiero była ciąża na stymulacji. Za pierwszym razem rzadko wychodzi, tak jak iui.
Ja byłam dwa Cykle na clo i niestety nie wyszło nic jak widać. Uważać trzeba tylko żeby torbiele się nie porobiły bo ponoć lubią po tym lekuSyn lipiec 2014 ❤️
08.2017 laparoskopia
12.2017 laparotomia
PAP tak jak Hugo pisze na stymulacje trzeba dać sobie z 3 cykle chociaż więc spokojnie ja też byłam na Clo i na aromku jednym pomoże innym nie....
Ja przestałam się już zastanawiam nad ginekologicznymi sprawami. Ten lekarz mnie uświadomił i jak to powiedział pozamykal mi szuflady. Problem musi być widocznie gdzieś indziej -
No maz mnie dzis zdopingowal zeby znow clo wziac tak jak mowil gin,zeby mu zaufac bo jak to powiedzial maz "fajnie by bylo miec drugiego bobasa ale jak sie nie da to trudno". Tyle ze jego w tym m-cu nie ma i nie wiem czy inny gin, do ktorego pojde da mi np.dupka na drugą faze. A tu naprawde bylo 10dni do niteczek krwi pecherzyki na clo mialam2, oba pekly, endometrium bylo dobre! 13mm po owu! Gin po3probach z clo chce inseminacje. Nie zrobie jej bez histeroskopii. Jeszcze to endometrium sprawdzic i jak i tu bedzie ok to poddaje sie.Szymonek jest z nami od 11.09 3490gram, 57cm, 10pkt
-
Dziewczyny ja w tej ciąży miałam tak sucho jak nigdy i cycki wcale nie bolały i w sumie długo nie bolały. Jedynie co na zapachy byłam wyczulona ale to skojarzyłam dopiero po teście.
Na objawy nie ma co patrzeć.