Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
evs6 buuuu szkoda ale zbieraj siły na kolejny cykl
Adelax ja mierze w buzi zwykłym elektronicznym i jest ok tylkooo najlepiej znajdź sobie jedno miejsce pod językiem przykładaj tam termometr zamykaj buzię i czekaj 😉 zawsze mierz w tym samym miejscuAdelaX, evs6 lubią tę wiadomość
-
Evs6 przykro mi bardzo...
Dziewczyny no niech któraś w końcu pochwali się pozytywnym teściorem, ileż można czekać. Mój test to się nie liczy, więc lekki zastój jest.evs6 lubi tę wiadomość
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Cześć Dziewczyny
Jestem tu nowa, 3 cykl staramy się o rodzeństwo dla naszego 2letniego synka.
Też miałam jutro testować ale...
zawsze miałam okres jak w zegarku co 28 dni, ostatni po 24 dniach co poprzedziło 2 dni plamienia (nigdy w życiu czegoś takiego nie miałam) Gin przepisała mi na "wszelki wypadek" Duphaston i po 10 dniach brania miałam zrobić test (czyli jutro) ale dziś podobnie jak miesiąc temu zaczęłam plamić...
dodam że rano temp powyżej 37... więc byłam pełna optymizmu, w głębi serca mam jednak nadzieję że nic się z tego nie rozwinie. -
Ange
Cześć i oby nic się nie rozkręciło
U mnie 23 dc. Temperatury mam jakieś dziwne, skaczą góra i dół, choć utrzymują się w wyższej fazie. Przeczytałam, że taki wykres z zębami może świadczyć o wysokiej prolaktynie, a że ja jeszcze karmię raz dziennie, to wczoraj zrobiłam kompleks podstawowych badań - prolaktynę, progesteron (7 dpo), TSH i morfologię. Wyniki odbiorę ok. 15:30Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2019, 06:10
Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne )
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
Hej
Pola to czekamy na wyniki😉
Ange witaj 🙂 zawsze tak karzą po 10dniach brania dupka lub lutki robić test najlepiej betę wiadomo.. bo chyba nie każdej może wtedy wyjść jeszcze test sikany zależy też ile dni po owulacji zaczęłaś go brać
A u mnie dupa jak zwykle .. jestem wg mnie 12dpo temp rano poleciała ładnie do góry i się skusiłam na test oczywiście jedna krecha..😐
Co do owu mam teraz wątpliwości bo miałam dwa spadki .. w 14 i 16dc i teraz mogę gdybać kiedy była.. a wcześniej nie mierzyłam temp więc mi program nie wyznaczył.. tak czy siak jestem albo 10 albo 12dpo gdzie 10dpo jeszcze test mógłby nie wyjść ale 12 już tak... Heh.. jutro idziemy na urodziny więc trudno będę pić..
-
Adele zmierzyłam dzis temp jak mówiłaś i 36,4 dzieki za podpowiedz muszę poobserwować. Ale mówię Ci jak mierzyłam wcześniej to nigdy 36 nie skoczyło 😉 tylko teraz się zastanawiam czy jestem po owu bo ostatni cykl mi się wydłużył może jeszcze warto podziałać
-
AdelaX wrote:Adele zmierzyłam dzis temp jak mówiłaś i 36,4 dzieki za podpowiedz muszę poobserwować. Ale mówię Ci jak mierzyłam wcześniej to nigdy 36 nie skoczyło 😉 tylko teraz się zastanawiam czy jestem po owu bo ostatni cykl mi się wydłużył może jeszcze warto podziałać
Ja zmienilas miejsce to będą teraz różnice więc możliwe,że wcxensiejdze pomiary nie były dokładne.. a który masz DC ? -
Chyba jednak nie jest konieczne badanie PRL 3-5 dc. Ponoć najwyższy poziom ma w okolicach 21 dc. Więc już nie wiem kiedy powinna być badana :pSyn lipiec 2014 ❤️
08.2017 laparoskopia
12.2017 laparotomia
Niepłodność wtórna idiopatyczna
IUI 22.03.2019 nieudana -
Patrzę od rana w ten test i jakby mi coś majaczy... Jakiś cienia cienia cienia 😛 wiem,że po czasie to do kosza ale wiadomo jak to jest.. a jeszcze dziś mam wolne kurde heh i będę myśleć .. pójdę kupić na jutro chyba jeszcze test bo mamy mieć wieczorem ostra popijawę 😛
-
Hugo
Wydaje mi się, że prolaktynę w każdym dniu można robić - przynajmniej tak zawsze robiłam hehe
Kurczę...tak bym chciała, żeby wyniki były ok... Nie chciałabym kosztem następnej ciąży odstawić z dnia na dzień synka od piersi...Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne )
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
Adele27 wrote:Ja zmienilas miejsce to będą teraz różnice więc możliwe,że wcxensiejdze pomiary nie były dokładne.. a który masz DC ?
No pewnie niedokładne. W następnym cyklu będzie to bardziej miarodajne. 20dc. Wiec pewnie po ptakach choć wg kalendarzyka owu mialam18dc.
Trzymam kciuki żeby to nie były omamy 🙂🙂🙂🙂✊✊✊ -
Adele27 wrote:Patrzę od rana w ten test i jakby mi coś majaczy... Jakiś cienia cienia cienia 😛 wiem,że po czasie to do kosza ale wiadomo jak to jest.. a jeszcze dziś mam wolne kurde heh i będę myśleć .. pójdę kupić na jutro chyba jeszcze test bo mamy mieć wieczorem ostra popijawę 😛
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2019, 07:57
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Pola moja koleżanka zaszła karmiąca Odrazu kiedy wróciła jej płodność. Pierwszy okres a po nim Odrazu ciąża mimo karmienia ale. Fakt że PRL ma wpływ na Owulacje. Ale skoro masz cykle regularne no chyba że. Nie masz to lekarz może zalecic odstawienie.
Trzymam kciuki żeby tak nie było oczywiściepola89 lubi tę wiadomość
Syn lipiec 2014 ❤️
08.2017 laparoskopia
12.2017 laparotomia
Niepłodność wtórna idiopatyczna
IUI 22.03.2019 nieudana