X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse wrote:
    Fo09czka... ja także trzymam kciuki.
    U mnie dziwna sprawa. Spodziewałam się owulki za kilka dni, a tu ovu wyznaczylo, że w niedzielę byla. Testy robiłam i wczoraj miałam chyba pozytywna dzisiaj już negatyw. To by oznaczalo, raczej, że dzisiaj lub jutro o owula. Juz sama nie wiem. Wszystko mi się rozjechalo w tym cyklu. Pewnie stracony, b o i przytulanie było nie wtedy kiedy planowalam. Może jeszcze dzisiaj zmolestyje meza.. ;)

OF patrzy na temperaturę - to, że Ci przyrosła. Jak faktycznie będzie ovu i temp znów wzrośnie, to pewnie przesunie Ci ovu prawidłowo :)
    Co do przytulania... - witaj w klubie. Ale Ty masz jeszcze szanse poprawić przytulanie :)

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• fo09czka Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2017, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie przestawajcie trzymać kciukow u mnie beta 137 progesteron 44 a z objawów ciążowych to kremowy śluz i te piersi :D

Zostawiam ciążowe wiruski :* U mnie to 3cykl z plodnym sluzem (po porodzie), pomógł wiesiolek nie mam jednego jajowodu a jajnik który pracuje jest po operacji także cuda się zdarzają i to podwójnie i oby jak najczęściej:*

W piątek ponownie beta strasznie się boję..

Chabasse zmolestuj męża i widzimy się po fioletowej :D

Zaciskam kciuki za Was niech jajeczka soczyste pękają a reszta niech się dzieje jak trzeba :*

chabasse, santoocha lubią tę wiadomość

34bwgzu3qov4higv.png

ex2bupjyy1j7l7t7.png

Nasza Córeczka Marysia 03.09.2014 [*] - 9tc
    Aniołek 29.12.2014 [*] - 8tc ciąża pozamaciczna

• Mileczka Znajoma

Wysłany: 11 stycznia 2017, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fo09czka, trzymam kciuki!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2017, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fo09czka gratulacje!

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fo09czka - gratulacje :) . A Ty karmisz jeszcze piersią? Może i ja wiesiołka zakupie :P

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Domis Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2017, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foczka gratki!!!

TP 21.07.18 :)
    p19u3a3fndaqukvp.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

fo09czka
    Gratulacje oby beta rosla i rosla ;)

achhh zazdroszcze Wam dziewczyny, ze tak szybko sie niektorym udaje :) faktycznie ciezej jest zajsc w ciaze po dluugiej przerwie

u mnie 27dc lekkie bole na @ przed wstaniem byly a jak u reszty dziewczyn jakies objawy?

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Zgredek 12 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja zaczęłam od wczoraj nowy cykl :)

Czekam aż @ sie skończy i totalny luz no i przytulanie :) :) :)

Buziakiii

😇😁😇😇😁
  • theagnes87 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratulacje foO9czka!!!
    U mnie temp. dziś poszła w górę, ale to pewnie za sprawą luteiny...bo biorę ją już od 2 dni...Zobaczymy co los przyniesie bo dziś dopiero 4 dpo.

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• Domis Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2017, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Theagnes u mnie wczoraj poleciała do góry za sprawa przeziębienia chyba ;)

Adele ja tez zazdroszczę, w sumie moje obie ciąże w 2 i 3 cyklu starań... a teraz klops :/

W przyszłym tyg małż idzie na bad nasienia

p19u3a3fndaqukvp.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domis
    A ile sie czasu juz staracie ? Wlasnie się zastanawiam czy nie wyslac męża na badania. Cos mam przeczucie ze właśnie tu jest problem..

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Domis Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2017, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele u nas już 1,5 roku starań.... cześć to taka bez spiny i bez liczenia. Ale jednak :/
    Ja byłam na moinitiringu, teraz na usg, bad krew i wszystko jest ok...
    teraz pora na małża a potem Ew usg z kontrastem żeby spr macice - tak stwierdziła dr...

A wy o pierwsze ile sie staraliście?

p19u3a3fndaqukvp.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z pierwszym nawet staran nie bylo po prostu szybko przyszlo :) a teraz zaraz rok minie... I trzeba będzie chyba w końcu na badania sie wybrac. Nigdy nie miałam problemow z misiaczkami owulka itp. Po porodzie odrazu mi plodnosc wrocila i cykle jak w zegarku 28dni no nic trzeba chyba zacząć działać ale szczerze nie wiem czy mam na to siły...

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • StyczniowaNadzieja Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mileczka wrote:
    Cześć Mamuśki,
    u mnie 3dc i tym samym drugi cykl po cc. Pierwszy cykl trwał 68 dni, masakra, znowu będzie mi ciężko zajść w ciążę. Póki co nie staramy się, mamy zamiar najszybciej w maju, ale już za 2 tygodnie idę do gin jakoś się przygotować do drugiej ciąży. Jutro robię pierwsze kontrolne wyniki po ciąży.

A jak pogodzić wstawanie do dziecka z mierzeniem temp?? Ehh teraz to dla mnie wyzwanie.

Styczniowanadzieja, Gosiaczek gratulacje :)

Szybko myślisz o kolejnym... ja jeszcze 2 miesiace po porodzie mówiłam lekarzowi ze sie nie będziemy aż tak śpieszyc jak powiedział ze mam pół roku odczekać, ale szybko sie zmieniło :)
    Dzieki za gratulacje.

Co do mierzenia temp to u nas był taki system ze maż wstawał nad ranem do dziecka i jak trzeba było to przystawiał mi je do piersi a ja karmiłam na leżąco nie podnosząc sie. Dzieki temu od tej 4 do około 6.30 (mierzenie temp) miałam 2,5-3h bez wstawania i temperatura była miarodajna... a były u nas nocki ze wstawałam co 20 min do małego jak ząbkował. Jak masz jakieś pytania odnoscnie powrotu płodności po porodzie to zapraszam na priv lub pod wykres zeby tu nie zaśmiecać. Dosć dobrze ogarnełam te zasady i juz kilku osobom rozjaśniałam cykle tu na forum te przy kp... :)

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • candela Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mileczka, ja to Cię podziwiam, że tak szybko decydujesz się na drugie ;)

fo09czka gratulacje, szybko wam się udało :)

Co do mierzenia temp i wstawania w nocy to ja też mierzę i mimo częstych pobudek mam ładne wykresy.

Heh chciałabym żeby nam się szybko udało ;)

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 cykl starań
    druga ciąża <3 złoty strzał!
    RwFEp2.png 7lpqp2.png
  • fo09czka Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2017, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jangwa_maua wrote:
    fo09czka - gratulacje :) . A Ty karmisz jeszcze piersią? Może i ja wiesiołka zakupie :P

Jangwa_maua ja niestety już nie karmie, jak mała miała 6-7 mc to się odstawila i nie było rady, cykle wróciły jak moja córcia miała 10 mcy. Zaciskam za Ciebie i polecam wiesiołka w tym cyklu dokładnie widziałam plodny i był on 2 dni przed ovu, czekamy Ciebie po fioletowej :*

Dziękuje dziewczyny za kciuki, dam znać jak beta w piątek ale to pewnie dopiero wieczorem, buźki :*

34bwgzu3qov4higv.png

ex2bupjyy1j7l7t7.png

Nasza Córeczka Marysia 03.09.2014 [*] - 9tc
    Aniołek 29.12.2014 [*] - 8tc ciąża pozamaciczna

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W szczęśliwym cyklu też używałam wiesiołka. Ja staram się brać sięmie lniane. Rozgryzam sobie ziarenka i popijam,bo nie chce mi się robić "kiślu".

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Marlena 87 Znajoma

Wysłany: 12 stycznia 2017, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam odebralam wyniki progesteron robiony w 21 dc u wynik mam 14,50 czy to oznacza że byla owulacja?

Marlena
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny u mnie dziś 10/11 dpo , bladzioch , beta 36,4 progesteron 45 ☺ oczywiście łapcie wiruski

Domis, santoocha, chabasse lubią tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Nadia83 Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2017, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fo09czka, Aleksandazz gratulacje :-)

fo09czka lubi tę wiadomość

uwo9csqvc1ok3msb.png
    relgj48aldbo20dr.png
    01.2017 - ciąża biochemiczna
‹‹ 128 129 130 131 132 ››
Zgłoś post