Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny a jakie witaminy bierzecie? Znalazłam fajna stronę w necie i tak naprawdę kazda witamina działa korzystnie na nasze problemy. Ja biore d3 ale nie systematycznie bo zapominam. Podajcie tez firmy bo zamierzam coś kupic 🙂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2019, 18:43
-
AdelaX wrote:Dziewczyny a jakie witaminy bierzecie? Znalazłam fajna stronę w necie i tak naprawdę kazda witamina działa korzystnie na nasze problemy. Ja biore d3 ale nie systematycznie bo zapominam. Podajcie tez firmy bo zamierzam coś kupic 🙂
AdelaX lubi tę wiadomość
-
Ok to b12 zamówiona 🙂 już tyle tego biore ze jedno więcej nie zaszkodzi 😅 a mąż bierze fertil Man androlog mu polecił pomimo dobrych wyników nasienia. Teraz spojrzałam na sklad to tam są wszystkie możliwe witaminy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2019, 19:44
Kasia 1805 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJak polozylam sie po 17 tak zwlec z lozka sie nie moge chociaz mąż mnie budzil na kolacje bo jeszcze nie jadlam. Albo zmeczenie bo malo spalam w nocy, wczesniej wstalam i ciezki dzien albo zaczelo sie to ciazowe spanie. Wogole gardlo mnie cos boli.
-
nick nieaktualnyBede teraz trzesla gaciami. Znacie szczepionke doustna broncho-waxom? Dzisiaj powinnam wziac 8 tabl. (Wczoraj wzielam 7) z drugiego cyklu i chyba nie wezme bo pisza ze nie powinno sie tego brac w ciazy, nawet pisza ze powinno sie odlozyc starania do czasu zakonczenia kuracji. Mam tylko nadzieje ze nie zaszkodzilam. Ja co roku biore takie szczepionki i teraz sie zdazyla ciaza. Po tylu latach staran to wszystkiego sie boje zeby nie zaszkodzic.
-
nick nieaktualnyDziewczyny wszystkim Wam razem i kazdej z osobna dziekuje za gratulacje. Mam ogromna nadzieje ze uda mi sie w listopadzie urodzic pieknego bobasa który juz teraz ma wybrane imiona. Wam wszystkim ogromnie kibicowalam i kibicuje nadal, uda sie wamn ja w to wierze. Ja juz nie wierzylam, dalismy sobie z mezem czas do zakonczenia ziolowej kuracji. No czuje sie jakbym wygrala w totka. Gorzej-jakbym wpadkę zaliczyla mimo staran. Najchetniej to bym weszla na dach i wykrzyczala tak zeby wszyscy slyszeli ze w ciąży jestem ale narazie nic nikomu nie mowie. No i wyrobilam sie przed 35-tka 🤣
jangwa_maua, AdelaX, evs6, Bergmotka85, Urszulka89, DoveLove, mother84, Paula_071, aLunia lubią tę wiadomość
-
mother84 wrote:Becikowe to nie trzeba na NFZ, może być lekarz prywatny. Ale trzeba do gina do 10 tygodnia chyba się zgłosić.
-
Iza34 wrote:Masz na mysli tego ktory powiedzial ze nie te pesele i czy bedzie poprawa u meza czy nie to i tak in vitro? To byl androlog.
A lepiej isc prywatnie czy na nfz?
U nas np na nfz nie robią usg na każdej wizycie. Ja chodziłam prywatnie a to dlatego że wizyta nie trwała 5 a 40 min, nie czekalam godzinami w kolejce, miałam zlecone wszystkie badania a nie tylko podstawowe. I usg+badanie na każdej wizycie. Ale wiem, że są też porządni lekarze na nfz, jednak nie u mnie
-
Adele27 wrote:Teraz każda z nas bedzie miała dużo nadzieje,że się uda 😋 nawet ja która już odpuściła hahaha
Bo ja wam non stop powtarzam na własnym przykładzie że jak się odpuści to będzie - ale tak odpuści że zacznie się robić plany bez ujęcia w nim dziecka (ciąży) :p
-
Iza34 wrote:Jak polozylam sie po 17 tak zwlec z lozka sie nie moge chociaz mąż mnie budzil na kolacje bo jeszcze nie jadlam. Albo zmeczenie bo malo spalam w nocy, wczesniej wstalam i ciezki dzien albo zaczelo sie to ciazowe spanie. Wogole gardlo mnie cos boli.
Ja prawie cały pierwszy trymestr przeziębiona byłam. na gardlo możesz tantum verde
-
Iza34 wrote:Bede teraz trzesla gaciami. Znacie szczepionke doustna broncho-waxom? Dzisiaj powinnam wziac 8 tabl. (Wczoraj wzielam 7) z drugiego cyklu i chyba nie wezme bo pisza ze nie powinno sie tego brac w ciazy, nawet pisza ze powinno sie odlozyc starania do czasu zakonczenia kuracji. Mam tylko nadzieje ze nie zaszkodzilam. Ja co roku biore takie szczepionki i teraz sie zdazyla ciaza. Po tylu latach staran to wszystkiego sie boje zeby nie zaszkodzic.
-
nick nieaktualny
-
Jeeeeny laski, u nas tak w nocy mocno wiało, że szok. Pół nocy nie spałam, nawet synek wstał co się dzieje 😂 a dziś przyjeżdżają po niego dziadki i go biorą do jutra😎 ale nawet seksów mi się nie chce😂
Było pytanie o witaminy to ja tylko kwas foliowy i teraz będę magnez i B12, mąż ma androvit i dokupiłam żeń szeń.
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Z witaminy D polecam Vigantol, teraz jest ciezko dostepny, wiec mozna kupic Vigantolette.
Moj mlody od wczoraj u dziadkow, spalam 10h z jedna pobudka na siku. Ale sie czuje super
Iza, a teraz masz 10 dni szczepionke? Ja bym wziela te 10, ale 3 serii juz nie brala. Wpisz sobie Hi0otetyczna Hania w googlu, blog mamy ginekolog.
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Witaminy ja brałam Omega med, miostygyn GT, teraz nie biorę nic po tym całym wypadku.
Faktycznie tak wiało że moja Jula od 1 nie spała poszła spać przed 5, ale ja spałam tylko ok 4 jej kanapki zrobiłam. Dzisiaj już jest spokojniej.
Ja na 1320 jadę do ginekologa, @ jak nie ma tak nie ma ja brałam 10 dni luteine i też minęło już trochę dni od odstawienia. Tylko mam nadzieję że nie ma torbieli. Brałam sterydy i androlog mówił że żeby nie było tak że zajde teraz więc mam tego pilnować jak coś. Dlatego ta beta i dziś wizyta u gin. W 16 dc miałam 10mm pęcherzyk a zaczęłam brać te sterydy i napewno urosły bo czułam. Nawet mety nie biorę nic kompletnie. -
nick nieaktualny
-
Mnie wiatr obudził kilka razy w nocy czyli widzę ze wszedzie wojował 🙂
Iza na spokojnie wszystko nie spinaj się, oczywiscie powoli do przodu 🙂 mówiłaś już rodzinie o fasolce?
Mój synek wczoraj rano wymiotował i miał stan podgoraczkowy ale wieczorem już było lepiej szalał na całego a dzis znów rano wymioty.. dziwne? Jak mieliśmy jelitowke to leżał jak kłoda i wymiotował co kilka godz a tu taka poprawa. Miałyście podobnie? Te wirusy są jakieś dziwne -
nick nieaktualnyWie moj mąż, wy i do pani od zielarza dzwonilam. A tak to nikt. I musze wymyslec dzisiaj jakiś bol glowy czy cos w tym stylu bo zaraz będzie ze mam imieniny i nawet wina sie nie napije. Duzo nie szykuje ale brzuch mnie ciagnie, takie rozpieranie czuje.
Ja to bym chciala powiedziec jak najpozniej, najlepiej dopiero na swieta ale czy sie uda to nie wiem. Poza tym jakbym tesciowej powiedziala to moze okna na świeta by mi pomyla albo przynajmniej te kolo ktorych ona chodzi. Ale no co ja licze jak tsmtym razem bylam w 7 mies.jak okna wymienislismy to okna pomyl mąż, reszte ogarnelam ja, tesciowa palcem nie kiwnela.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2019, 11:14
-
AdelaX u nas niedawno była taka jelitowka. Syn rano wymiotować, później miał. Chwilę rozwolnienie i koniec. Ja na drugi dzień na toalecie tylko, teściowa z kolei na dwa końce heh , 😜
Ale generalnie słaby wirus. Jedyne co to nam z trzy dni w brzuchu" jeździło".
Głowa mnie pobolewa i mnie wysypalo trochę na buzi. Przypuszczam że to te leki. Do tego lekkie wahania nastroju 🙈
mam Cicha nadzieję że w pon jak pójdę to pęcherzyk będzie miał już z 20 mm i żeby Odrazu mi powiedzieli ze we wtorek lub środa Ovitrell a w czwartek przykładowo iui. No ale znając życie to pewnie rośnie wolniej 🤣
AdelaX lubi tę wiadomość
Syn lipiec 2014 ❤️
08.2017 laparoskopia
12.2017 laparotomia
Niepłodność wtórna idiopatyczna
IUI 22.03.2019 nieudana