X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • AdelaX Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jakie witaminy bierzecie? Znalazłam fajna stronę w necie i tak naprawdę kazda witamina działa korzystnie na nasze problemy. Ja biore d3 ale nie systematycznie bo zapominam. Podajcie tez firmy bo zamierzam coś kupic 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2019, 18:43

3 lata starań o drugie maleństwo.

ff3d524ac7.png 5e5a2fd12f.png
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AdelaX wrote:
    Dziewczyny a jakie witaminy bierzecie? Znalazłam fajna stronę w necie i tak naprawdę kazda witamina działa korzystnie na nasze problemy. Ja biore d3 ale nie systematycznie bo zapominam. Podajcie tez firmy bo zamierzam coś kupic 🙂
    Ja tylko Wit B12 i kwas foliowy, a mąż Wit E( kiedyś mój gin spojrzał na wyniki nasienia męża i powiedział żeby mąż brał Wit E).

AdelaX lubi tę wiadomość

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • AdelaX Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok to b12 zamówiona 🙂 już tyle tego biore ze jedno więcej nie zaszkodzi 😅 a mąż bierze fertil Man androlog mu polecił pomimo dobrych wyników nasienia. Teraz spojrzałam na sklad to tam są wszystkie możliwe witaminy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2019, 19:44

Kasia 1805 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2019, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak polozylam sie po 17 tak zwlec z lozka sie nie moge chociaz mąż mnie budzil na kolacje bo jeszcze nie jadlam. Albo zmeczenie bo malo spalam w nocy, wczesniej wstalam i ciezki dzien albo zaczelo sie to ciazowe spanie. Wogole gardlo mnie cos boli.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2019, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bede teraz trzesla gaciami. Znacie szczepionke doustna broncho-waxom? Dzisiaj powinnam wziac 8 tabl. (Wczoraj wzielam 7) z drugiego cyklu i chyba nie wezme bo pisza ze nie powinno sie tego brac w ciazy, nawet pisza ze powinno sie odlozyc starania do czasu zakonczenia kuracji. Mam tylko nadzieje ze nie zaszkodzilam. Ja co roku biore takie szczepionki i teraz sie zdazyla ciaza. Po tylu latach staran to wszystkiego sie boje zeby nie zaszkodzic.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2019, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wszystkim Wam razem i kazdej z osobna dziekuje za gratulacje. Mam ogromna nadzieje ze uda mi sie w listopadzie urodzic pieknego bobasa który juz teraz ma wybrane imiona. Wam wszystkim ogromnie kibicowalam i kibicuje nadal, uda sie wamn ja w to wierze. Ja juz nie wierzylam, dalismy sobie z mezem czas do zakonczenia ziolowej kuracji. No czuje sie jakbym wygrala w totka. Gorzej-jakbym wpadkę zaliczyla mimo staran. Najchetniej to bym weszla na dach i wykrzyczala tak zeby wszyscy slyszeli ze w ciąży jestem ale narazie nic nikomu nie mowie. No i wyrobilam sie przed 35-tka 🤣

jangwa_maua, AdelaX, evs6, Bergmotka85, Urszulka89, DoveLove, mother84, Paula_071, aLunia lubią tę wiadomość

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mother84 wrote:
    Becikowe to nie trzeba na NFZ, może być lekarz prywatny. Ale trzeba do gina do 10 tygodnia chyba się zgłosić.
    Dokładnie tak :) ja chodziłam prywatnie. Trzeba mieć pierwszą wizytę przed 10 tc. Takie zaświadczenie może wpisać też położna na podstawie karty ciąży.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Ja to jeszcze nie wierze.
    No ja pierdzu....!! Iza gratulacje!!! <3

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Masz na mysli tego ktory powiedzial ze nie te pesele i czy bedzie poprawa u meza czy nie to i tak in vitro? To byl androlog.

A lepiej isc prywatnie czy na nfz?

U nas np na nfz nie robią usg na każdej wizycie. Ja chodziłam prywatnie a to dlatego że wizyta nie trwała 5 a 40 min, nie czekalam godzinami w kolejce, miałam zlecone wszystkie badania a nie tylko podstawowe. I usg+badanie na każdej wizycie. Ale wiem, że są też porządni lekarze na nfz, jednak nie u mnie :/

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 00:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:
    Teraz każda z nas bedzie miała dużo nadzieje,że się uda 😋 nawet ja która już odpuściła hahaha

Bo ja wam non stop powtarzam na własnym przykładzie że jak się odpuści to będzie - ale tak odpuści że zacznie się robić plany bez ujęcia w nim dziecka (ciąży) :p

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 00:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Jak polozylam sie po 17 tak zwlec z lozka sie nie moge chociaz mąż mnie budzil na kolacje bo jeszcze nie jadlam. Albo zmeczenie bo malo spalam w nocy, wczesniej wstalam i ciezki dzien albo zaczelo sie to ciazowe spanie. Wogole gardlo mnie cos boli.

Ja prawie cały pierwszy trymestr przeziębiona byłam. :/ na gardlo możesz tantum verde :)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 00:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Bede teraz trzesla gaciami. Znacie szczepionke doustna broncho-waxom? Dzisiaj powinnam wziac 8 tabl. (Wczoraj wzielam 7) z drugiego cyklu i chyba nie wezme bo pisza ze nie powinno sie tego brac w ciazy, nawet pisza ze powinno sie odlozyc starania do czasu zakonczenia kuracji. Mam tylko nadzieje ze nie zaszkodzilam. Ja co roku biore takie szczepionki i teraz sie zdazyla ciaza. Po tylu latach staran to wszystkiego sie boje zeby nie zaszkodzic.
    Brałam. Nawet jak dowiedziałam się o ciąży to byłam w trakcie kuracji. Moja gin powiedziała żeby się tym nie przejmować bo na tym etapie ciąży jakby było coś nie tak to organizm sam się pozbywa zarodka. Bezpardonowa prawda ale raczej wtedy by nawet do zagnieżdżenia by nie doszło także moim zdaniem luzz Izka :)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2019, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka ale wybralas do konca ta serie czy odstawilas?

• mother84 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeeeeny laski, u nas tak w nocy mocno wiało, że szok. Pół nocy nie spałam, nawet synek wstał co się dzieje 😂 a dziś przyjeżdżają po niego dziadki i go biorą do jutra😎 ale nawet seksów mi się nie chce😂
    Było pytanie o witaminy to ja tylko kwas foliowy i teraz będę magnez i B12, mąż ma androvit i dokupiłam żeń szeń.

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
    Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
    II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
    cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    08.09.2020 test ciążowy +
    29.09.2020 ♥️
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z witaminy D polecam Vigantol, teraz jest ciezko dostepny, wiec mozna kupic Vigantolette.

Moj mlody od wczoraj u dziadkow, spalam 10h z jedna pobudka na siku. Ale sie czuje super :)

Iza, a teraz masz 10 dni szczepionke? Ja bym wziela te 10, ale 3 serii juz nie brala. Wpisz sobie Hi0otetyczna Hania w googlu, blog mamy ginekolog.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • gibonek Przyjaciółka

Wysłany: 16 marca 2019, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaminy ja brałam Omega med, miostygyn GT, teraz nie biorę nic po tym całym wypadku.

Faktycznie tak wiało że moja Jula od 1 nie spała poszła spać przed 5, ale ja spałam tylko ok 4 jej kanapki zrobiłam. Dzisiaj już jest spokojniej.

Ja na 1320 jadę do ginekologa, @ jak nie ma tak nie ma ja brałam 10 dni luteine i też minęło już trochę dni od odstawienia. Tylko mam nadzieję że nie ma torbieli. Brałam sterydy i androlog mówił że żeby nie było tak że zajde teraz więc mam tego pilnować jak coś. Dlatego ta beta i dziś wizyta u gin. W 16 dc miałam 10mm pęcherzyk a zaczęłam brać te sterydy i napewno urosły bo czułam. Nawet mety nie biorę nic kompletnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2019, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez okropnie w nocy wialo i córka przyszla do nas do lozka. Teraz tez wieje az strach wychodzic wiec meza ze smieciami wysle. Wieczorem mam gosci i nie wiem czy dam rade wszystko obrobic. Ale powoli do przodu.

• AdelaX Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie wiatr obudził kilka razy w nocy czyli widzę ze wszedzie wojował 🙂
    Iza na spokojnie wszystko nie spinaj się, oczywiscie powoli do przodu 🙂 mówiłaś już rodzinie o fasolce?
    Mój synek wczoraj rano wymiotował i miał stan podgoraczkowy ale wieczorem już było lepiej szalał na całego a dzis znów rano wymioty.. dziwne? Jak mieliśmy jelitowke to leżał jak kłoda i wymiotował co kilka godz a tu taka poprawa. Miałyście podobnie? Te wirusy są jakieś dziwne

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2019, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wie moj mąż, wy i do pani od zielarza dzwonilam. A tak to nikt. I musze wymyslec dzisiaj jakiś bol glowy czy cos w tym stylu bo zaraz będzie ze mam imieniny i nawet wina sie nie napije. Duzo nie szykuje ale brzuch mnie ciagnie, takie rozpieranie czuje.

Ja to bym chciala powiedziec jak najpozniej, najlepiej dopiero na swieta ale czy sie uda to nie wiem. Poza tym jakbym tesciowej powiedziala to moze okna na świeta by mi pomyla albo przynajmniej te kolo ktorych ona chodzi. Ale no co ja licze jak tsmtym razem bylam w 7 mies.jak okna wymienislismy to okna pomyl mąż, reszte ogarnelam ja, tesciowa palcem nie kiwnela.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2019, 11:14

• Hugo87 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AdelaX u nas niedawno była taka jelitowka. Syn rano wymiotować, później miał. Chwilę rozwolnienie i koniec. Ja na drugi dzień na toalecie tylko, teściowa z kolei na dwa końce heh , 😜
    Ale generalnie słaby wirus. Jedyne co to nam z trzy dni w brzuchu" jeździło".

Głowa mnie pobolewa i mnie wysypalo trochę na buzi. Przypuszczam że to te leki. Do tego lekkie wahania nastroju 🙈
    mam Cicha nadzieję że w pon jak pójdę to pęcherzyk będzie miał już z 20 mm i żeby Odrazu mi powiedzieli ze we wtorek lub środa Ovitrell a w czwartek przykładowo iui. No ale znając życie to pewnie rośnie wolniej 🤣

AdelaX lubi tę wiadomość

Syn lipiec 2014 ❤️
    08.2017 laparoskopia
    12.2017 laparotomia
    Niepłodność wtórna idiopatyczna
    IUI 22.03.2019 nieudana
‹‹ 1314 1315 1316 1317 1318 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ