Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
pap86 wrote:Bylam na monicie. Mam po jednym ladnym 18mm jajku w obu jajnikach a endo w 12dc mam 10mm 😁 mamy juz sie codziennie bzykac a we czwartek przyjsc na monitoring i da mi lutke na druga faze. Ale endo na wiesiolku wyhodowalam hehehe
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
nick nieaktualny
-
pap86 wrote:Bylam na monicie. Mam po jednym ladnym 18mm jajku w obu jajnikach a endo w 12dc mam 10mm 😁 mamy juz sie codziennie bzykac a we czwartek przyjsc na monitoring i da mi lutke na druga faze. Ale endo na wiesiolku wyhodowalam hehehe
PAP, super 🙂 tak więc dajcie czadu.
A u mnie ciagle nic tylko 2 plamki hm...
-
Pap
to do dzieła 😁
Iza
Odpoczywaj, bierz luteinę j wszystko będzie dobrze 🙂 możesz ten progesteron zrobić przy następnej okazji, bo moja koleżanka właśnie plamiła jakoś w 6-7 tygodniu i okazało się, że ma progesteron 16! Przy czym i tak tylko luteina ją ratuje i już jest nieźleAdaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne )
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
nick nieaktualny
-
No to pięknie Iza powtórz może jeszcze dla pewności w środę 😘😘😘
Paula_071, gibonek lubią tę wiadomość
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
29.09.2020 ♥️ -
nick nieaktualnyPaula_071 wrote:Iza, ładna beta. Powtórz koniecznie w środę. A ile dostałaś tej luteiny?
Dostalam dupka 2 tabl.na dobe. Da on rade? Moj mąż to by mnie najchetniej wsadził do łóżka i kazal lezec. Ale grzebnac coś w domu to musze bo kto zrobi za mnie. Nie mowie o jezdzeniu odkurzaczem ani na mopie tylko np. gary umyc czy zupę ugotować. A powiedzcie mi czy moglabym prowadzic samochód? No nie duzo, tyle co córkę do szkoly zawozic. Nie chce z siebie robic chorej. -
Iza ja mam doswiadczenie z wczesnym poronieniem. I wtedy to dla mnie byla trauma. Ale teraz bedac mamą oraz majac za sobą jedno poronienie to wiem,ze na takim etapie to byc albo nie byc to wzgledy genetyki. Mysle,ze powinnas sporo polegiwac ale jestes matką i musisz sie zajac dzieckiem. I uwazam,ze jak musisz ja zawiezc do szkoly to trzeba.
Paula_071 lubi tę wiadomość
Szymonek jest z nami od 11.09 3490gram, 57cm, 10pkt
-
pięknie teraz wkońcu czas na ciebie...czekamy na 2 kreski -
Iza szkoda, że lekarz Ci więcej nie powiedział. Mi przy krwiaku średniej wielkości nie kazano cały czas leżeć, mimo to leżałam ile się dało. Jak nie było wyjścia to odprowadzilam dziecko do przedszkola, zrobiłam mu kolację itp, a tak to leżałam, a i tak stało się jak stało...ale to podobno nie przez krwiak. oszczędzaj się jak tylko będziesz mogła. Może umów się też szybciej do jakiegoś innego gina, określiłby może skąd to plamienie i właśnie powiedziałby Ci czy leżeć tak ciągle plackiem czy możesz śmiało trochę więcej się ruszać.
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/428e58ef1844.jpg
"przepis" na ciążę 😉
Po tym encortonie widziałam że dziewczyny zachodzą po iui. On ma ponoć nie przeszkadzać w zagnieżdżeniu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2019, 19:42
Syn lipiec 2014 ❤️
08.2017 laparoskopia
12.2017 laparotomia
Niepłodność wtórna idiopatyczna
IUI 22.03.2019 nieudana -
nick nieaktualnypap86 wrote:Iza ja mam doswiadczenie z wczesnym poronieniem. I wtedy to dla mnie byla trauma. Ale teraz bedac mamą oraz majac za sobą jedno poronienie to wiem,ze na takim etapie to byc albo nie byc to wzgledy genetyki. Mysle,ze powinnas sporo polegiwac ale jestes matką i musisz sie zajac dzieckiem. I uwazam,ze jak musisz ja zawiezc do szkoly to trzeba.
Jest duzo rzeczy ktore moge zrobic tylko ja no wiec trzeba. Zle nie jest, troche organizacji i dobrej woli ze strony innych. Dziecko nie moze byc zaniedbane, zaniedbac to ja moge co inne. Tesciowa bedzie chciala pomoc to pomoze,nie-to trudno. -
evs6 wrote:Iza myśle tak samo jak PAP, bądź dobrej myśli✊
Adele testujesz jutro?
U mnie chyba lipa w tym cyklu, bo mam straszne stresy w pracy
Evs to pytanie do mnie? 🙂
Jeszcze chyba trochę się wstrzymam z testowaniem bo jeśli to plamienie implantacyjne to jeszcze chyba test nie pokaże.. ale może któregoś dnia skocze na betę. Ale ja się raczej nakręcam, czuje ze jutro poleci 😕
Iza odpoczywaj. A plamienie ustało?
evs6 lubi tę wiadomość