Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyZejde, wykoncze sie psychicznie. Zebym ja kobieta w ciąży nie mogla spokojnie przezyc dnia, isc na wizyte do lekarza i jechac szpital zobaczyc bo mam planowac pod tesciowa i zeby tesciowa miala z tego korzysci. A najlepiej wszedzie zabierac dziecko. Ja jakos nie widze problemu, godziny pobytu córki w szkole, rehabilitacja tesciowej i moje wizyty sa tak ze spokojnie wszystko idzie ogarnac. Ale nie, ona ma problem. Myszy, myszy, jazda na piętro... 😂😂😂
-
Hej ja z kawą oczywiście i po śniadaniu - drożdżówka z kruszonką.. 🙄
Czy któraś tu niedługo sika ?
Iza dziś czekamy na wiesci od lekarza
A ja zaczynam 19tyd 🥰 ale to leciWiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2019, 08:22
AdelaX lubi tę wiadomość
-
Iza o tak myszy i to jak najprędzej. Okropny ma charakter ta Twoja teściowa ...
Adele o tak leci... ja troche jestem przerażona waga mojego malucha zaraz poszukam w papierach ile Jasiek ważył w tym tygodniu. Ale faktycznie pozwalałam sobie za bardzo.. choć wczoraj koleżanka mi powiedziała ze nie do końca ma znaczenie ile jesz a ile będzie ważyć dziecko, bo ściągnie tyle ile potrzebuje. Wiecie coś na ten temat? ☺️
No wlasnie która niedługo sika? 😜 -
Adelax nie przejmuj się wagą. Moim zdaniem nie zawsze się to przekłada, że jak dużo jesz i tyjesz to i duże dziecko będzie
No leci dziewczyny, leci. Pamiętam jak testy pozytywne miałyście a tu kolejno będziecie zaraz tulić swoje maleństwa 😍
Ja dopiero jestem po @, więc sikać to będę, ale po porannej kawie😜
Iza kciuki ✊✊Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2019, 15:55
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
nick nieaktualnyA mi powiedzieli ze bedzie 2600g co juz mnie przerazilo a urodziła się 2050g. Ciekawe na ile dziś lekarz wymierzy, obstawiam 2800g, 3 tyg.temu niecale 2200g.
Te myszy najlepiej w futro 😂. Jeszcze wymyslila zebysmy busem jechali to od razu pralke i zmywarke z serwisu wezmiemy. I nie dociera ze ja nie wsiade, poza tym cholerstwo trzęsie bo stary. Ide, poznecam sie nad miesem, podobno dzis dzien schabowego to trzeba jakiegos zjeść 😋.
Ja już gotowa na wizyte, wy... ten tam niczym do porodu 😁. -
Adele już 19 tydz! Dopiero co test pozytywny byl... Jeju ale leci
Iza kurcze pamiętam jaki to wyczyn żeby przygotować się na wizytę z takim brzuchem. Bez lusterka nie dało rady
Co do sikania to ja jak mother (na pewno po kawie) i hugo ale chyba trochę później bo mam dłuższe cykle. Póki co ustaliliśmy że umawiamy się do kliniki skoro te terminy takie odległe.4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; 20.01
Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%) -
Iza masz cierpliwość do swojej teściowej, nie ma co
Adelax tez bym się ta waga, aż tak nie przejmowała - wiadomo, ze jakieś odchylenia są na pewno...
ja za to ważę tyle co z pierwszym synem w dniu porodu 🤦🏼♀️
A dziewczyny brzuszkowe jak u Was z ❤️?
Ja to czuje się jak jakaś maciora przy jakiejś akcji 🙈masakra.... -
evs6 wrote:Iza masz cierpliwość do swojej teściowej, nie ma co
Adelax tez bym się ta waga, aż tak nie przejmowała - wiadomo, ze jakieś odchylenia są na pewno...
ja za to ważę tyle co z pierwszym synem w dniu porodu 🤦🏼♀️
A dziewczyny brzuszkowe jak u Was z ❤️?
Ja to czuje się jak jakaś maciora przy jakiejś akcji 🙈masakra....
-
Evs u nas prawie w ogóle ♥️ nie ma. Jeszcze wcześniej trochę było ale jakoś po czułam się niekomfortowo. A teraz mąż ma obawy jak jest większy brzuch tak samo było w pierwszej ciąży. Ale wiem ze ♥️ podobno ułatwia poród no ale coz
-
U nas wstyd się przyznać ale od momentu zrobienia testu ❤️ nie było w ogóle.. ja w tym trymestrze w sumie mam ochotę ale mąż się hmmm boi heh... Te początki plamienia itp go przestraszyły. On uważa,że jest ze mną w ciąży heh 😛
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2019, 10:35
-
nick nieaktualnyU nas byla z 1 proba po której brzuch mnie rozbolal i daliśmy spokoj. A, przyjdzie i na to czas. Przynajmniej mąż przestal mowic "za pol roku" bo tez juz czuje tą końcówkę.
Ja to sie smieje ze powinni wynalezc jakies szelki, stelaż do brzucha, moj poszedl mocno do przodu i o ile w pozycji pionowej jest ok tak przy lezeniu, przrkrecaniu z boku na bok mam wrazenie ze mi sie urwie, tak nieprzyjemnie jest. -
Kurcze dziewczyny, aż skany zrobiłam dla męża 😂😂😂 On uważa, że tylko ja taka niemrawa w ciąży jeśli chodzi o te sprawy. Ale ja się staram i czasem jest ❤️, choć chyba raz tylko odczułam z tego jakaś przyjemność. Cieszę się, że Was mam! 😀
Iza34, evs6, AdelaX lubią tę wiadomość
Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne )
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
Pola hahahahaha 😂😂😂😂skany dla męża, nieźle 😂😂😂😂😂😂😂
Ja w pierwszej ciąży też tylko raz ❤️, bo początkowo był zakaz, a potem zrobiliśmy raz to brzuch bolał, a i przyjemności z tego żadnej nie było 😜Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2019, 12:14
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Mother
No musiałam mu to pokazać 😂 niech kurde widzi 😂Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne )
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
AdelaX wrote:Iza o tak myszy i to jak najprędzej. Okropny ma charakter ta Twoja teściowa ...
Adele o tak leci... ja troche jestem przerażona waga mojego malucha zaraz poszukam w papierach ile Jasiek ważył w tym tygodniu. Ale faktycznie pozwalałam sobie za bardzo.. choć wczoraj koleżanka mi powiedziała ze nie do końca ma znaczenie ile jesz a ile będzie ważyć dziecko, bo ściągnie tyle ile potrzebuje. Wiecie coś na ten temat? ☺️
No wlasnie która niedługo sika? 😜
U mnie Lila z Mają szły równo wagowo a Maja przypakowała dosłownie w ostatnim miesiącu i stąd cc.
A co do wagi to wcale nie prawda że jak dużo tyjesz to dziecko będzie duże. Znam bardzo dużo kobiet co przytyły po 30kg a dziecko urodziło się z wagą 2,5 kg. Ja w ciążach przytyłam 16-19kg a dzieci prawie 4kg tyle że ja szczupła strasznie jestem :p a mam sąsiadkę co tyła po 8-9kg w ciążach a dzieciaki ponad 4 kg