X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2019, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza a masz jeszcze ost wizytę u lekarza jakaś ? Nie zazdroszcze tych boli... ☹️

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2019, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:
    Iza a masz jeszcze ost wizytę u lekarza jakaś ? Nie zazdroszcze tych boli... ☹️

Juz nie. Z racji ze termin mam na nastepny piatek a wizyta bylaby dzien wczesniej to kazal zgłosić się juz do szpitala z torbami. I chyba akurat tego dnia bedzie mial dyzur. On tam jest "gosciem" na oddziale ale mowil ze z reguly co 2 tyg.w piatki ma tam dyzur.

• AdelaX Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2019, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez miałam ten błąd

Iza wytrzymasz jeszcze zobaczysz, boziu jak to zleciało ☺️🥰 zaraz będziesz tulić swoje szczęście

3 lata starań o drugie maleństwo.

ff3d524ac7.png 5e5a2fd12f.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2019, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adelax a ty to co ? Sama zaraz będziesz się rozpakowywała hehe 😁😁

AdelaX lubi tę wiadomość

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2019, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymajcie dziś kciuki dziewczyny za 4h wizyta u lekarza 😬😬

Iza34, AdelaX, mother84 lubią tę wiadomość

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2019, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ty Adele już na polmetku!
    Okropnie szybko ten czas leci. Wczoraj wyprasowalam malusie ubranka na rozm. 50, naszykowane sa do włożenia do torby i leżą bo nie mam weny torby otwierac. I nic mi sie nie chce mimo ze tyle do zrobienia.

• evs6 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2019, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza a zapisy ktg?
    Chyba pod koniec powinno się wykonywać 🤔 trzymamy kciuki, żeby było szybkoni bezbolesnie :D

Dziewczyny a odbieralyscie te darmowe pampersy z rossmana? Na jakiś zasadzie to działa? Nie znalazłam nigdzie info

a5e703bbfa.png
  • evs6 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2019, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:
    Trzymajcie dziś kciuki dziewczyny za 4h wizyta u lekarza 😬😬
    Oczywiście ✊✊ trzymamy jak zawsze ;)

a5e703bbfa.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2019, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evs6 wrote:
    Iza a zapisy ktg?
    Chyba pod koniec powinno się wykonywać 🤔 trzymamy kciuki, żeby było szybkoni bezbolesnie :D

Dziewczyny a odbieralyscie te darmowe pampersy z rossmana? Na jakiś zasadzie to działa? Nie znalazłam nigdzie info

U mnie też nic nie było z tymi pampersami

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2019, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evs6 wrote:
    Iza a zapisy ktg?

Niektorzy lekarze uwazaja (w tym moj) ze jesli ciąża przebiega prawidłowo to ktg mozna nie robic. Ja pierwsze bede miala 22 listopada.

A te pampersy to jest tak- idziesz do kasy do rossmana, mowisz ze chcesz odebrac, dajesz apke- tą kartę rossne na smartfonie (musisz miec aktywna ale to idzie ustawić w apce) i kasjerka ci wydaje. Ja nawet zadnych zakupow wtedy nie robilam. Warto, mala paczuszka 22szt. Ja za 26szt.w Gemini placilam ok.16zl.

• AdelaX Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2019, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele racja zaraz i ja, o matulu 🙉
    Dzis poznasz chyba płeć już tak na 90% co?

Ja poszłam do kasy w rossmanie zapytać o te pampersy a kasjerka do mnie ze tylko w przypadku jak dostałam maila... sprawdziłam i maila nie mam.. a Wy dostalyscie? Ja kartę rosnę założyłam niedawno, kiedyś miałam dla Jasia a teraz założyłam nowa

3 lata starań o drugie maleństwo.

ff3d524ac7.png 5e5a2fd12f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2019, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi nic nie mowila o jakimś tam mailu. Dzien wczesniej aktywowalam karte bo mialam na corke ale wygasła. Nawet tego 1gr nie chciala. A nie masz gdzies blisko drugiego Rossmana?

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2019, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziś to mam nadzieję poznam płeć już na 100% 😄

Kasia 1805, AdelaX lubią tę wiadomość

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2019, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:
    Oj dziś to mam nadzieję poznam płeć już na 100% 😄

Powodzenia na wizycie;) I daj znać;)

A u mnie dalej brak @
    Od tygodnia bolą mnie sutki,przez 2 dni bolały tak ,że nie mogłam się dotknąć nawet biustonosz mi przeszkadzał. Teraz bolą tylko przy dotyku.
    A dzisiaj obudziły mnie mdłości... Ale to raczej nawet jakby się udało chyba za wcześnie...
    Jutro jeśli nie przyjdzie @ to chyba jednak zrobię betę, bo zwariuje...
    Zjadłam śniadanie i znowu mnie.mdlii ehhh

• aLunia Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2019, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też maila dostałam i to po 34 tygodniu jest do odbioru.

Adele trzymam kciuki. Daj znać koniecznie.

Iza może już macica ćwiczy ;) ciekawe jak to będzie ostatecznie czy uda się sn.

Ja jak pomyślę o porodzie to mi się chce płakać. Mam nadzieję, że nie będzie taki jak ostatnio. Już mówiłam mężowi, że ma worek pieniędzy zabrać żeby najwyżej zapłacić za CC albo znieczulenie 😂

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2019, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złamana to spróbuj jutro siknac 😉 który to będzie dpo? No albo idz na tą betę dla świętego spokoju 😉

aLunia nic mi nie mów o porodzie.. też bym chciała komuś zapłacić za znieczulenie 😛 jak każda chyba hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2019, 12:15

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2019, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza Ty nasz informatyku :) dobrze, że naprawiłaś stronkę, bo już się martwiłam, że nas zablokowali :)
    Adele ogromne kciuki za wizytę ✊✊ czekamy na wieści.
    Witaj Załamana. Może ten pierwszy cykl od odstawienia jest jakiś inny niż zwykle. Najlepiej zrobić test mniej więcej w dniu kiedy powinna być @

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
    Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
    II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
    cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    08.09.2020 test ciążowy +
    29.09.2020 ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2019, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Ja też maila dostałam i to po 34 tygodniu jest do odbioru.

Adele trzymam kciuki. Daj znać koniecznie.

Iza może już macica ćwiczy ;) ciekawe jak to będzie ostatecznie czy uda się sn.

Ja jak pomyślę o porodzie to mi się chce płakać. Mam nadzieję, że nie będzie taki jak ostatnio. Już mówiłam mężowi, że ma worek pieniędzy zabrać żeby najwyżej zapłacić za CC albo znieczulenie 😂

Pytalam lekarza jak to bedzie po terminie to powiedzial ze tez sn. Ale jak czytalam o sn po cc to raczej nie wskazane jest po terminie wywolywanie.

Teraz znieczulenie jest bezpłatne ale nie zawsze dostepne ze wzgledu na brak anestezjologow. Ja tez chce zzo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2019, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mother84 wrote:
    Iza Ty nasz informatyku :) dobrze, że naprawiłaś stronkę, bo już się martwiłam, że nas zablokowali :)
    Adele ogromne kciuki za wizytę ✊✊ czekamy na wieści.
    Witaj Załamana. Może ten pierwszy cykl od odstawienia jest jakiś inny niż zwykle. Najlepiej zrobić test mniej więcej w dniu kiedy powinna być @

Ja tez pomyslalam ze nas zablokowali za nieodpowiednie tresci w stosunku do watku 😀. Dodac posta nie moglam to pomyslalam ze zacytuje i moze wejdzie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2019, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:
    Złamana to spróbuj jutro siknac 😉 który to będzie dpo? No albo idz na tą betę dla świętego spokoju 😉

aLunia nic mi nie mów o porodzie.. też bym chciała komuś zapłacić za znieczulenie 😛 jak każda chyba hehe

Dla świętego spokoju pójdę ba betę.
    Powiedzcie mi dziewczyny czy muszę się jakoś specjalnie do niej przygotowywać ?

‹‹ 1623 1624 1625 1626 1627 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ