Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Hugo grzanie w udach? 😂Hm. Ja jak wiele objawów miałam to tego jeszcze nie 😉
Ja dziś jestem padnięta. Mieliśmy jeszcze w razie co dokoptować ❤️, ale nie ma opcji na igraszki, bo jedyne o czym marzę to wskoczyć w piżamkę i do spania 😜Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2019, 20:36
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
A ja dzisiaj taka zarobiona, że zaczęłam od razu jak tylko wróciłam od lekarza i dopiero mogę tu zajrzeć.
Adele piękna choinka i otoczenie 😉 My standardowo mamy sztuczną, a w tym roku to nawet 2 tylko 1mała, ale ubierzemy dopiero w niedzielę lub poniedziałek.
Niedawno skończyliśmy piec skorupki do orzeszków, 2porcje 🙈
A na wizycie to tak ogólnie : ktg - 2średnie skurcze, pobrał mi wymazy na paciorkowca i w sumie to tyle. Skierowania nie wypisywal i nawet dzisiaj "lepiej gadał" bo o pujściu do szpitala mówił że tak w 39tygodniu bo cc tak się robi więc mówił że tak w pierwszym tygodniu stycznia mniej więcej. Ale już nie wspominał o wcześniejszym kladzeniu się czy coś. A mi w to graj 😉 Teraz mam tylko co tydzień przyjść do szpitala- naszego - na ktg i narazie tyle. Więc lecę w poniedziałek i myślę, że zrobi też jeszcze któregoś razu usg w szpitalu przy okazji. Tak więc wizja pójścia do tego drugiego szpitala 02.01 narazie się odsunela w cień ✌🙂Adele27 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymother84 wrote:Hugo grzanie w udach? 😂Hm. Ja jak wiele objawów miałam to tego jeszcze nie 😉
Ja dziś jestem padnięta. Mieliśmy jeszcze w razie co dokoptować ❤️, ale nie ma opcji na igraszki, bo jedyne o czym marzę to wskoczyć w piżamkę i do spania 😜
Moj mąż do mnie wczoraj ze moglabym sie do niego przytulic a ja do niego ze zanim on wyjdzie z lazienki to ja juz zgon zalicze. I faktycznie, zanim przyszedl ja juz chrapalam- dosłownie. -
Adele piekna choinka i wystrój!
Hugo no nie wiem co napisać o choince i tesciowej dobrze że się wyprowadzacie.
Ja nie mam jeszcze ani jednego prezentu... Kilka w drodze. Nie wiem co się dzieje ze mna w tym roku i w dodatku mnie zlapalo to coś co nadal trzyma córkę. To jednak raczej bakteria a nie wirusAdele27 lubi tę wiadomość
4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; 20.01
Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%) -
Kasia cesarke robi się w 39 tyg ? A jak zacznie się sam poród szybciej? 😮
Miskowa to oby przeszło do świąt to chorobsko...
Hugo grzanie w udach też nie wiele mi mówi hehe
Iza nie dziwie się,że padasz na ryjek.. kto by miał jeszcze siły na przytulanki 🙄
-
No właśnie Iza ja też się nie dziwię... U mnie zaczynają się płodne a przez to dziadostwo nie ma sił ani ochoty.
Adele ja byłam umówiona na cc po skonczonym 39 tc, mała zdecydowała się wyjść dzień wcześniej
Hugo ja w pierwszej ciąży nie miałam żadnych objawów (ani nic innego się nie działo) do 6 tyg, wtedy siekły mnie mdlosci i wymioty. Więc może to wcale nie świadczy o braku ciąży4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; 20.01
Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%) -
Mnie te nogi bolą i mam takie uczucie gorąca w udach i kolanach. Powtarza się to co cykl od jakieś dwóch lat już . Myślę że to ten progesteron poprostu. Przed samą @ też mam kiedy jest spadek proga. No mam takie objawy 🤷♀️ i łączę je z brakiem ciąży niestety.Syn lipiec 2014 ❤️
08.2017 laparoskopia
12.2017 laparotomia
Niepłodność wtórna idiopatyczna
IUI 22.03.2019 nieudana -
Coooooo za dzień.... w końcu udało mi się usiąść na tyłku i Was nadrabiam....
Hugo wow teściowa poleciała z ta choinka 😂 życzę Ci szybkiej wyprowadzki, bo jednak taki spokój w domu daje baaaaardzo dużo.
Ja już ostatnio pisałam, ze lubię swoją teściowa, mega dużo nam pomaga, złota kobieta, ale nie dałabym rady razem z nią mieszkać, na szczęście mąż ma takie samo zdanie
Co do objawów okresu to być może jakiś fałszywy alarm? W końcu póki @ nie ma, jest nadzieja ✊✊
Iza - która mama noworodka nie odpada wieczorem w 5 sekund? 😂
Adele śliczna choinka 👌 my ubieramy w piątek już się nie mogę doczekać
Kasia dobrze ze przetrzymują Cię do nowego roku, oby tylko dzidzia chciała tak samo 😂
Ja mam wizytę w czwartek i mam nadzieje, ze przekonam lekarzy do porodu SN 😬
Adelax Ty jutro wizytujesz? Dobrze pamietam?
Kasia 1805 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMalutka przesypia dnie i nie idzie jej przetrzymac a w nocy mamy disco. Do tej pory ladnie zasypiala, od kilku wieczorów jest placz, dopiero teraz mąż ja ululal i to w wózku. Teraz jak jadla ok.23 to bede miala pobudke ok 3 i potem ok.6. A mleka to tak roznie, piersi bardziej flaczki. Kupilam sobie prolaktan prenalen, calkiem calkiem na laktacje.
-
Adele27 wrote:Kasia cesarke robi się w 39 tyg ? A jak zacznie się sam poród szybciej? 😮
Miskowa to oby przeszło do świąt to chorobsko...
Hugo grzanie w udach też nie wiele mi mówi hehe
Iza nie dziwie się,że padasz na ryjek.. kto by miał jeszcze siły na przytulanki 🙄Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2019, 06:58
-
Cześć, dziś mam termin @. Od rana do pracy a potem przedstawienie u synka w przedszkolu. Mam nadzieję, że jak coś to wieczorem się franca pojawi dopiero. Nic nie testuję, szkoda testu na marne 😬
Hugo, choinka miszcz 😁 Ale za rok życzę żebyś sama wybierała A na tę dużo łańcuchów dać 😀
My jeszcze nie ubieraliśmy, ale mamy sztuczną, pewnie w weekend się zbierzemy.
Miłego dnia! -
nick nieaktualny
-
Iza34 wrote:Malutka przesypia dnie i nie idzie jej przetrzymac a w nocy mamy disco. Do tej pory ladnie zasypiala, od kilku wieczorów jest placz, dopiero teraz mąż ja ululal i to w wózku. Teraz jak jadla ok.23 to bede miala pobudke ok 3 i potem ok.6. A mleka to tak roznie, piersi bardziej flaczki. Kupilam sobie prolaktan prenalen, calkiem calkiem na laktacje.
Słyszałam tez ze herbatka hipp jest dobra na laktację.
Ja przy pierwszym dziecku miałam pobudki co godzinę, wiec i tak nie jest złe ☺️Przystawiaj ja jak najczęściej się da nawet na 5 min
-
Adelax trzymam kciuki za wizytę
Tak w ogóle patrzę na te Wasze suwaczki i naprawdę zaraz posypią się porody jeden za drugim 😊
Wiera może @nie przyjdzie, tego się trzymajmy 😊
Iza nie dziwię Ci się, że jesteś padnięta,ja bez ciąży ibez drugiego dziecka nie mam ostatnio na nic siły.AdelaX lubi tę wiadomość
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Iza34 wrote:No i problem bo malutka wczoraj i w nocy bardzo malo je, w nocy to doslownie 5 min.i koniec i to co 4 godz. Budzenie nie pomaga.bZebym tylko mleka nie stracila.
Raczej gdyby była głodna to by nie zasnęła. A poza tym mleko w nocy jest inne. Nie czujesz że np oproznila pierś??Syn lipiec 2014 ❤️
08.2017 laparoskopia
12.2017 laparotomia
Niepłodność wtórna idiopatyczna
IUI 22.03.2019 nieudana -
nick nieaktualnyW tym problem ze dzieci potrafia spac na glodniaka bo im cukier opada, nawet w szpitalu o tym mowili. Dlatego trzeba ważyć maluchy i kontrolowac przyrosty. Teraz malutka porzadnie rozbudzilam to ssala 10 min. i wyglada na najedzona. Moze ona tak się przestawila na krotsze jedzenie?
-
Pamiętam jak mój syn po ok. 2 tyg nie budził się już o 1-2 w nocy na jedzenie, tylko dopiero o 3-4. Ja wystraszona pytam położną, jak akurat na wizycie była co mam robić? A ona - cieszyć się proszę pani, cieszyć...
🤣
Iza34, AdelaX lubią tę wiadomość