X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza kciuki żeby nie przylazla 🤞🤞 a jak będzie to też ci owu wypadnie w okolicy sylwestra może 😁😛

Kasia a co żeś się tak rozłożyła o losie 😱😱

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • evs6 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chyba zaraz urodzę 🙈

bce3e5d78d28.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2019, 17:17

Hugo87, AdelaX, Emrica, mother84, pola89 lubią tę wiadomość

a5e703bbfa.png
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:
    Mysza kciuki żeby nie przylazla 🤞🤞 a jak będzie to też ci owu wypadnie w okolicy sylwestra może 😁😛

Kasia a co żeś się tak rozłożyła o losie 😱😱
    No właśnie nie wiem, albo zaraz całkiem padne albo urodze wcześniej 😭 i dzisiaj nie dostałam się do lekarza, zapisałam się na jutro dopiero 😟

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • Wiera Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety te święta od jakiegoś czasu nie są dla.mnie ani radosne ani przyjemne. Gdyby nie syn to po prostu nigdzie bym spod kołdry nie wyszła przez te kilka dni ;)
    A w Sylwestra przypada pierwsza rocznica śmierci ojca męża... Tia, nastrój już mam iście świąteczny. Tyle, że nastroj bardziej na Zaduszki :p
    Jeszcze w przedszkolu na spotkaniu wigilijnym mama koleżanki synka, która raz ciach w ciążę zaszła parę miesięcy temu.. Tak na dobitkę :)
    Coraz bardziej podziwiam te z Was co tak długo walczyły/walczą. Ja już po tej niemal rocznej huśtawce jestem coraz bliżej po prostu poddania się :/

9f7jgu9r4mx0xbls.png
  • Hugo87 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evs6 wrote:

bce3e5d78d28.jpg

Śliczny 🤩

evs6 lubi tę wiadomość

Syn lipiec 2014 ❤️
    08.2017 laparoskopia
    12.2017 laparotomia
    Niepłodność wtórna idiopatyczna
    IUI 22.03.2019 nieudana
  • Wiera Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do tego paskudnie boli mnie gardlo, po prawej stronie. I głowa. Mierzyłam temperaturę to mam prawej 37,5 a zważywszy na @ to po prostu coś mnie rozkłada :/ A wolne w pracy teraz przez świętami to abstrakcja. Ech, chyba z Hugo na mnie to gardło przeszło 😁

Przepraszam za marudzenie :)

9f7jgu9r4mx0xbls.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evs6 wrote:

bce3e5d78d28.jpg

O jeny jaki wielki 😲😲 ślicznie wyglądasz 🥰

ja sobie nie wyobrazam,że też mam mieć taki wielki brzuch pod koniec 🥺

Wiera to normalne po ok roku starań przychodzi chyba u każdej taki kryzys.. ja też go miałam

evs6 lubi tę wiadomość

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • AdelaX Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evs cudny brzusio, ile przytyłaś w ciąży?

Wiera masz prawo do marudzenia, ja już myślałam ze nigdy nie zajdę w druga ciaze a jednak... i to tez nie był jakiś dobry okres dla mnie ale ja się w zasadzie już poddałam wyłączyłam, znalazłam to forum i smecilam a dziewczyny pocieszały. Głowa do góry 🙂🙂🙂 A Ty ile się starasz? Uciekło mi

evs6 lubi tę wiadomość

3 lata starań o drugie maleństwo.

ff3d524ac7.png 5e5a2fd12f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2019, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evs super brzusio. Chyba juz nisko.
    Ja wczoraj mierzylam sie w biuscie i miara poszla na brzuch- w ciąży 112cm.

Adele nie mow hop. Ja tez nie myslalam ze bede miala taki brzuch jaki mialam. Ze starsza byl naprawde maly.

Wiera tez nie lubilam świat a najbardziej zyczen typu "zycze wam syna/dziecka". To takie przykre, wszyscy zycza a sie nie spelnia. Albo my tu sie staralismy a szwagier bach i juz ciąża i cieszą sie pod choinka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2019, 19:27

evs6 lubi tę wiadomość

• aLunia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evs przepięknie wyglądasz 😍
    Moim zdaniem taki akurat brzuszek.

A ogólnie to w każdej kolejnej ciąży jest brzuch trochę większy bo wszystko tam jest luźniejsze.

Adele wg om 11+6 a USG 13. Wydaje mi się, że już by coś było widać. Gin ma naprawdę dobry sprzęt.

Kaśka zdrówka życzę.
    Hugo a ty jak tam?

AdelaX jak na wizycie?

Wera przytulam cię :( ale jak to zawsze mówiliśmy nowy cykl nowe nadzieje.

Kasia 1805, evs6 lubią tę wiadomość

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Evs przepięknie wyglądasz 😍
    Moim zdaniem taki akurat brzuszek.

A ogólnie to w każdej kolejnej ciąży jest brzuch trochę większy bo wszystko tam jest luźniejsze.

Adele wg om 11+6 a USG 13. Wydaje mi się, że już by coś było widać. Gin ma naprawdę dobry sprzęt.

Kaśka zdrówka życzę.
    Hugo a ty jak tam?

AdelaX jak na wizycie?

Wera przytulam cię :( ale jak to zawsze mówiliśmy nowy cykl nowe nadzieje.
    Z tą wielkością to różnie bo u mnie akurat odwrotnie. Pierwszy największy, a teraz najmniejszy 😁

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • Hugo87 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dobrze. Byłam na jasełkach, pozniej byliśmy na pizzy bo mój M ma dziś urodziny. Złość mu już przeszła. Jutro kupimy sobie choinkę 🎄😎 mocy nadal mało na ogarnia nie. No ale po malu już te święta u nas widać 😂 z gardłem już dobrze. Tylko znowu głowa mnie bolała dziś

Syn lipiec 2014 ❤️
    08.2017 laparoskopia
    12.2017 laparotomia
    Niepłodność wtórna idiopatyczna
    IUI 22.03.2019 nieudana
  • evs6 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :*
    A na ostatniej wizycie miałam +12kg, a to było 3 tyg temu 😱 oby szybko zleciało ;)

Adelax jak wizyta? Jakieś przepowiednie?

Wiera, głowa do góry... tak jak dziewczyny piszą przyjdzie nowy cykl i nowe nadzieje, chociaż zdaje sobie sprawę jakie to trudne z każdym kolejnym cyklem :(

a5e703bbfa.png
  • kkasia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) ja tu nowa :P jak dotąd udzielałam się tylko na belly ;) W skrócie o mnie: 2 lata temu w grudniu poroniłam w 10tc (powodem było puste jajo płodowe) ale w styczniu 2019 urodziłam córeczkę ;) za równy miesiąc będzie miała roczek :) Zaczęliśmy się starać o 2 dzidzie miesiąc temu w listopadzie i to było chyba szybkie poronienie... Z niecierpliwości zrobiłam test dzień przed @ i wyszedł pozytywny. Miałam też akurat okazję betę zrobić tego samego dnia więc pojechałam i badania to potwierdziły ;) jednak w dzień @ testy negatywne i wieczorem przyszło krwawienie... także tak ;) Wczoraj czułam kłucie w lewym jajniku, a dziś test cyfrowy clearblue uśmiechnął się do mnie ;) (kupiłam wgl 10 testów razemz tym urządzonkiem za 5zł w jakiejś kosmicznej promce w aptece manada :O bo ważność się kończy pod koniec stycznia. Gdyby nie ta cena to pewnie bym sobie odpuściła, ale musiałam wypróbować hehe :D) Będę testować na początku stycznia :) trzymajcie kciuki ;)

f2w3vfxm992xljdr.png

9.12.2017r. 10tc [*] puste jajo płodowe
    18.01.2019r. Julcia <3 cc, kp
    19.03.2020 -> Jest ❤
    31.08.2020 -> usg 3 trym :) 1.5kg <3
    15.10.2020 -> usg 2520g <3
    21.10.2020 -> wizyta gin
  • Wiera Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny za słowa otuchy, wiem że mnie rozumiecie.
    Alunia właśnie o tym cyklu i nadziei powtarzam sobie przez całe popołudnie jak mantrę :) Ale swoje muszę odreagować, choć jeden dzień ;)
    Iza my na szczęście nie zwierzaliśmy się ze swoich planów, bo bym chyba musiała dużo, bardzo dużo wina w te święta spożyć, żeby jakoś przetrwać :p
    Adelax można powiedzieć że od roku się nie zabezpieczamy, choć pierwsze trzy miesiące ciągle jakieś chorobska się przyplatywały w strategicznyych dniach nam na zmianę, więc liczę na serio starania od kwietnia.
    Hugo u nas jedynym atrybutem świątecznym jest przyniesiony z przedszkola stroik z żywych gałązek świerka. - każde dziecko ozdabiało dla rodziców swój egzemplarz. W sobotę może ubierzemy choinkę a na niedzielę zaplanowałam zrobić trochę pierogów dla nas do domu, przyjaciółka zaoferowała się że pomoże bo i tak miałyśmy się w weekend spotkać. Ma teraz dużo wolnego, bo... oczywiście w ciąży, termin na kwiecień 🤣 Ale ona też swoje przeszła, więc nie będzie mnie to "boleć" ;)

9f7jgu9r4mx0xbls.png
  • AdelaX Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2019, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja dopiero mam chwile żeby odpisać

Na wizycie byłam bardzo zdenerwowana bo kilka minut przed wizyta koleżanka mi napisała ze jej córka najprawdopodobniej złapała rumień zakaźny bo w szkole u niej panuje i jakieś krostki jej wyskoczyły a ja się z nimi widziałam w poniedziałek. Oczywiscie już się naczytałam ze jest to choroba niebezpieczna dla kobiet w ciąży i podczas mierzenia ciśnienia skoczyło mi do 190.. dr kazała mi szybko jechać do szpitala no i co leze.. nie tak to miało wygladac, ja znam siebie i wiem ze to głownie stres, ale na tym etapie nie można tego bagatelizować. Spadło mi po godzinie do 150 a potem już po lekach do 130. Mam brać 2 razy dziennie.
    A jak mnie na swieta tu zostawia pomimo braku akcji porodowej? Może jak się ciśnienie unormuje to mnie wypuszcza jak myślicie? Termin mam na 27.12

Powiedziałam tu w szpitalu o tym dlaczego się tak zdenerwowałam no ze miałam kontakt z taka osoba i przenieśli mnie do pojedynczej sali normalnie kwarantanna 😂
    Oczywiscie dr mnie uspokoiła ze to jest groźne tylko w pierwszym trymestrze no ale stres i tak musiał mnie pozniej puscic

Powiedzcie ze wszystko będzie dobrze i wyjdę na swieta sama lub z maleństwem

PS synuś urósł do 3700 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2019, 00:23

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2019, 04:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AdelaX tak myslalam ze coś jest nie tak bo sie nie odzywasz. Ale obstawialam ze rodzisz. Bedzie wszystko dobrze tylk lez spokojnie i bierz leki. Oni boja sie cisnienia w ciąży.

AdelaX lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2019, 04:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolko witaj 😥😪😦. Zla jestem jak diabli bo kupilismy kropelki biogaija i pediatra odradzila a moze by tego uniknal. 3 godz.placzu i noszenia a to dopiero poczatek. I juz siebie obwiniam za zla diete i widze czarne scenariusze jesli chodzi o karmienie. Wymiekam na starcie.

• Miśkowa Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2019, 05:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza Biogaja nie ma nic do tego! To poprostu niedojrzaly układ pokarmowy. Kup espumisan dla dzieci (ta najmniejsza dawkę i nie przyznawaj się ze mala ma poniżej miesiąca) nam pomógł. Do tego ogrzewanie brzuszka i masaże.

4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; <3 20.01
    Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
    Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
    czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
    On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%)
  • AdelaX Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2019, 05:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza dzieki myślisz ze jak się wszystko unormuje to mnie wypuszcza?

‹‹ 1680 1681 1682 1683 1684 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ