Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Adele27 wrote:Mysza kciuki żeby nie przylazla 🤞🤞 a jak będzie to też ci owu wypadnie w okolicy sylwestra może 😁😛
Kasia a co żeś się tak rozłożyła o losie 😱😱
-
Niestety te święta od jakiegoś czasu nie są dla.mnie ani radosne ani przyjemne. Gdyby nie syn to po prostu nigdzie bym spod kołdry nie wyszła przez te kilka dni
A w Sylwestra przypada pierwsza rocznica śmierci ojca męża... Tia, nastrój już mam iście świąteczny. Tyle, że nastroj bardziej na Zaduszki :p
Jeszcze w przedszkolu na spotkaniu wigilijnym mama koleżanki synka, która raz ciach w ciążę zaszła parę miesięcy temu.. Tak na dobitkę
Coraz bardziej podziwiam te z Was co tak długo walczyły/walczą. Ja już po tej niemal rocznej huśtawce jestem coraz bliżej po prostu poddania się -
Do tego paskudnie boli mnie gardlo, po prawej stronie. I głowa. Mierzyłam temperaturę to mam prawej 37,5 a zważywszy na @ to po prostu coś mnie rozkłada A wolne w pracy teraz przez świętami to abstrakcja. Ech, chyba z Hugo na mnie to gardło przeszło 😁
Przepraszam za marudzenie
-
O jeny jaki wielki 😲😲 ślicznie wyglądasz 🥰
ja sobie nie wyobrazam,że też mam mieć taki wielki brzuch pod koniec 🥺
Wiera to normalne po ok roku starań przychodzi chyba u każdej taki kryzys.. ja też go miałam
evs6 lubi tę wiadomość
-
Evs cudny brzusio, ile przytyłaś w ciąży?
Wiera masz prawo do marudzenia, ja już myślałam ze nigdy nie zajdę w druga ciaze a jednak... i to tez nie był jakiś dobry okres dla mnie ale ja się w zasadzie już poddałam wyłączyłam, znalazłam to forum i smecilam a dziewczyny pocieszały. Głowa do góry 🙂🙂🙂 A Ty ile się starasz? Uciekło mievs6 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEvs super brzusio. Chyba juz nisko.
Ja wczoraj mierzylam sie w biuscie i miara poszla na brzuch- w ciąży 112cm.
Adele nie mow hop. Ja tez nie myslalam ze bede miala taki brzuch jaki mialam. Ze starsza byl naprawde maly.
Wiera tez nie lubilam świat a najbardziej zyczen typu "zycze wam syna/dziecka". To takie przykre, wszyscy zycza a sie nie spelnia. Albo my tu sie staralismy a szwagier bach i juz ciąża i cieszą sie pod choinka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2019, 19:27
evs6 lubi tę wiadomość
-
Evs przepięknie wyglądasz 😍
Moim zdaniem taki akurat brzuszek.
A ogólnie to w każdej kolejnej ciąży jest brzuch trochę większy bo wszystko tam jest luźniejsze.
Adele wg om 11+6 a USG 13. Wydaje mi się, że już by coś było widać. Gin ma naprawdę dobry sprzęt.
Kaśka zdrówka życzę.
Hugo a ty jak tam?
AdelaX jak na wizycie?
Wera przytulam cię ale jak to zawsze mówiliśmy nowy cykl nowe nadzieje.
Kasia 1805, evs6 lubią tę wiadomość
-
aLunia wrote:Evs przepięknie wyglądasz 😍
Moim zdaniem taki akurat brzuszek.
A ogólnie to w każdej kolejnej ciąży jest brzuch trochę większy bo wszystko tam jest luźniejsze.
Adele wg om 11+6 a USG 13. Wydaje mi się, że już by coś było widać. Gin ma naprawdę dobry sprzęt.
Kaśka zdrówka życzę.
Hugo a ty jak tam?
AdelaX jak na wizycie?
Wera przytulam cię ale jak to zawsze mówiliśmy nowy cykl nowe nadzieje.
-
Ja dobrze. Byłam na jasełkach, pozniej byliśmy na pizzy bo mój M ma dziś urodziny. Złość mu już przeszła. Jutro kupimy sobie choinkę 🎄😎 mocy nadal mało na ogarnia nie. No ale po malu już te święta u nas widać 😂 z gardłem już dobrze. Tylko znowu głowa mnie bolała dziśSyn lipiec 2014 ❤️
08.2017 laparoskopia
12.2017 laparotomia
Niepłodność wtórna idiopatyczna
IUI 22.03.2019 nieudana -
Dzięki dziewczyny :*
A na ostatniej wizycie miałam +12kg, a to było 3 tyg temu 😱 oby szybko zleciało
Adelax jak wizyta? Jakieś przepowiednie?
Wiera, głowa do góry... tak jak dziewczyny piszą przyjdzie nowy cykl i nowe nadzieje, chociaż zdaje sobie sprawę jakie to trudne z każdym kolejnym cyklem -
Hej dziewczyny ja tu nowa jak dotąd udzielałam się tylko na belly W skrócie o mnie: 2 lata temu w grudniu poroniłam w 10tc (powodem było puste jajo płodowe) ale w styczniu 2019 urodziłam córeczkę za równy miesiąc będzie miała roczek Zaczęliśmy się starać o 2 dzidzie miesiąc temu w listopadzie i to było chyba szybkie poronienie... Z niecierpliwości zrobiłam test dzień przed @ i wyszedł pozytywny. Miałam też akurat okazję betę zrobić tego samego dnia więc pojechałam i badania to potwierdziły jednak w dzień @ testy negatywne i wieczorem przyszło krwawienie... także tak Wczoraj czułam kłucie w lewym jajniku, a dziś test cyfrowy clearblue uśmiechnął się do mnie (kupiłam wgl 10 testów razemz tym urządzonkiem za 5zł w jakiejś kosmicznej promce w aptece manada bo ważność się kończy pod koniec stycznia. Gdyby nie ta cena to pewnie bym sobie odpuściła, ale musiałam wypróbować hehe ) Będę testować na początku stycznia trzymajcie kciuki
9.12.2017r. 10tc [*] puste jajo płodowe
18.01.2019r. Julcia cc, kp
19.03.2020 -> Jest ❤
31.08.2020 -> usg 3 trym 1.5kg
15.10.2020 -> usg 2520g
21.10.2020 -> wizyta gin -
Dzięki Dziewczyny za słowa otuchy, wiem że mnie rozumiecie.
Alunia właśnie o tym cyklu i nadziei powtarzam sobie przez całe popołudnie jak mantrę Ale swoje muszę odreagować, choć jeden dzień
Iza my na szczęście nie zwierzaliśmy się ze swoich planów, bo bym chyba musiała dużo, bardzo dużo wina w te święta spożyć, żeby jakoś przetrwać :p
Adelax można powiedzieć że od roku się nie zabezpieczamy, choć pierwsze trzy miesiące ciągle jakieś chorobska się przyplatywały w strategicznyych dniach nam na zmianę, więc liczę na serio starania od kwietnia.
Hugo u nas jedynym atrybutem świątecznym jest przyniesiony z przedszkola stroik z żywych gałązek świerka. - każde dziecko ozdabiało dla rodziców swój egzemplarz. W sobotę może ubierzemy choinkę a na niedzielę zaplanowałam zrobić trochę pierogów dla nas do domu, przyjaciółka zaoferowała się że pomoże bo i tak miałyśmy się w weekend spotkać. Ma teraz dużo wolnego, bo... oczywiście w ciąży, termin na kwiecień 🤣 Ale ona też swoje przeszła, więc nie będzie mnie to "boleć"
-
Dziewczyny, ja dopiero mam chwile żeby odpisać
Na wizycie byłam bardzo zdenerwowana bo kilka minut przed wizyta koleżanka mi napisała ze jej córka najprawdopodobniej złapała rumień zakaźny bo w szkole u niej panuje i jakieś krostki jej wyskoczyły a ja się z nimi widziałam w poniedziałek. Oczywiscie już się naczytałam ze jest to choroba niebezpieczna dla kobiet w ciąży i podczas mierzenia ciśnienia skoczyło mi do 190.. dr kazała mi szybko jechać do szpitala no i co leze.. nie tak to miało wygladac, ja znam siebie i wiem ze to głownie stres, ale na tym etapie nie można tego bagatelizować. Spadło mi po godzinie do 150 a potem już po lekach do 130. Mam brać 2 razy dziennie.
A jak mnie na swieta tu zostawia pomimo braku akcji porodowej? Może jak się ciśnienie unormuje to mnie wypuszcza jak myślicie? Termin mam na 27.12
Powiedziałam tu w szpitalu o tym dlaczego się tak zdenerwowałam no ze miałam kontakt z taka osoba i przenieśli mnie do pojedynczej sali normalnie kwarantanna 😂
Oczywiscie dr mnie uspokoiła ze to jest groźne tylko w pierwszym trymestrze no ale stres i tak musiał mnie pozniej puscic
Powiedzcie ze wszystko będzie dobrze i wyjdę na swieta sama lub z maleństwem
PS synuś urósł do 3700 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2019, 00:23
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKolko witaj 😥😪😦. Zla jestem jak diabli bo kupilismy kropelki biogaija i pediatra odradzila a moze by tego uniknal. 3 godz.placzu i noszenia a to dopiero poczatek. I juz siebie obwiniam za zla diete i widze czarne scenariusze jesli chodzi o karmienie. Wymiekam na starcie.
-
Iza Biogaja nie ma nic do tego! To poprostu niedojrzaly układ pokarmowy. Kup espumisan dla dzieci (ta najmniejsza dawkę i nie przyznawaj się ze mala ma poniżej miesiąca) nam pomógł. Do tego ogrzewanie brzuszka i masaże.4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; 20.01
Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%)