Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Adelax kurczę obstawiałam, ze już rodzisz, a tu takie akcje.... ehhh
Myśle, ze jak ciśnienie Ci się unormuje to mogą Cię puścić, w końcu zazwyczaj przyjmują tydzień po terminie.... dopytaj na obchodzie i koniecznie daj znać!
A synek już jaki duży trzymaj się tam!AdelaX lubi tę wiadomość
-
Adelax kurde szkoda że nie napisałaś na forum. Moja córka miała rumień jak byłam w drugim trymestrze, nic się nie stało, już sama pediatra mnie uspokajała, mówiła tyle zeby nie całować dziecka itp.
Może jeszcze z dwa dni jak będzie dobrze to sama powiedz że chcesz wyjść ze masz dziecko w domu i ile będziesz leżeć. Myślę, że powinni cię wyopuscic. Ja pod wpływem stresu w pierwszej ciazy też leżałam w szpitalu w 38 TC ale po 3 dniach mnie wypuścili. A urodziłam 10 dni po terminie więc całkiem bezsens.
Iza na YouTube sa masaże. Ja robiłam Wiki kilka razy dziennie. Tego nie da się uniknąć a te masaże dużo pomagaja.AdelaX lubi tę wiadomość
-
AdelaX kurde... Pewnie musieli zostawić Cię na obserwacji bo wiesz gdyby tfu tfu coś było nie tak to oni by oberwali. Myślę że jak będzie ok to Cię wypuszcza, oni chyba na święta też wolą mieć mniej pacjentów ściskam kciuki żeby tak było
AdelaX lubi tę wiadomość
4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; 20.01
Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%) -
nick nieaktualnyAdelaX jak dzis cisnienie?
Czy takie maluszki przepaja sie woda jak sa na piersi? Mam polozna starej daty co kaze przepajac dziecko woda, mi kaze trzymac diete, tesciowa tez mi ciagle o to steka a ja juz nie wiem. Przeciez grochu i kapusty nie jem, ani smazonego, pierniczka tez nie ruszylam. Kompletnie rozwalila mnie ta kolka az sie wczoraj poplakalam i dzis tez a teraz musze byc silna dla dziecka, dla dzieci, starsza tez wymaga- a to choinka na prace plastyczna, a to pierniki. -
Iza wodę masz w mleku. W pierwszym jaki mlod pije jest więcej wody żeby mogła się napić. A kołki jeśli są to będą, nie od jedzenia. Lepiej unikać tych wzdymajacych potraw ale są takie szkoły że to i tak nic nie zmieni bo tu chodzi o układ pokarmowy maluszka.. Musi dojrzeć. WytrwałościSyn lipiec 2014 ❤️
08.2017 laparoskopia
12.2017 laparotomia
Niepłodność wtórna idiopatyczna
IUI 22.03.2019 nieudana -
Wiera przykro mi z powodu @. Doskonale Cię rozumiem, że masz dość, że dopadł Cię mega dołek. Masz do tego prawo, aby się smucić, płakać i nam tu wyżalać ile tylko chcesz. Najgorszy jest właśnie dzień, w którym przychodzi @, potem znowu powoli wraca przynajmniej mała nadzieja 🤗
Kasia zdrówka życzę 😘
Evs6 piękny brzusio 😍
Adelax oby Cię wypuścili. Trzymam kciuki. Myślę, że potrzymaja Cię z trzy dni i jak ciśnienie będzie ok to Cię wypuszczą😘 bądź dobrej myśli i staraj się nie denerwować.
Jeśli wszystkim nie odpisałam to proszę wybaczyć, ale tyle popisalyscie od wczoraj, że mój stary mózg mógł połowę zapomnieć 😂
A ja dziś synka zostawiłam z mężem w domu,bo zaczął kaszleć...jutro też go chce zostawić, ale nie wiem z kim... chcę go zostawić, żeby do Świąt wydobrzał. A jeszcze przedwczoraj pomyślałam że w tym roku wcale przedszkola nie opuścił i nie wyjmowałam leków i inhalatora ✌️Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2019, 08:21
AdelaX, Kasia 1805 lubią tę wiadomość
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Adelax kciuki żebyś wyszła na święta albo sama albo tak jak piszesz z synkiem 😘 który już waży konkretnie ! 😊
Iza a kupy normalnie robi ? Chyba pisałas,że tak.. mój kolek nie miał ale brzuszek mu się napinał i potrafil nie robić kupy kilka dni. Dawalam mu Bobotic. Biogaje później też dawałam.AdelaX lubi tę wiadomość
-
Iza, tak jak pisze Hugo, wodę masz w mleku i nie trzeba dopajać. Jeśli chodzi o dietę to jedz zdrowo, ewentualnie można wyeliminować nabiał i sprawdzić czy jest poprawa, ale z reguły pojawia się chyba dodatkowo wysypka? Ja pamietam, ze mojemu synkowi tez zdarzało się płakać - wtedy dużo tulenia na gole ciało, jakiś szum na wyciszenie i masowanie brzuszka.
Nie daj się teściowej a rady położnej puszczaj mimo uszu. Trzymam kciuki ✊✊
Adelax daj znać jak dziś samopoczucie!
Mother - wykrakałas z choroba synka, oby szybko mu przeszło -
Mother a Ty testujesz w tym cyklu? U mnie 23 dc dziś. Zbieram się i będę dalej na miotle latać po chacie 😉😁 póki syn w przedszkolu, choć też kaszle od paru dni już, na szczęście tylko z rana.
Korzystając z okazji że w chacie jestem zrobiłam sobie zabieg na twarz z retinol em. Skóra mi zlazi i piecze buzia 😱 ostatnio też robiłam ale nie było tak źle jak teraz. Oby efekt był lepszy niż rok temu.
Planów mam dużo na każdy dzień coś a te dni jakieś krótkie takie. Dziś po choinki jedziemy. Teściowa ubiera tamte dwie straszące na dwór. Powiem Wam że z ozdobami nie ma tragedii 🤭 czekam na juto żeby wyjsc na luzie po zwolnieniu.Syn lipiec 2014 ❤️
08.2017 laparoskopia
12.2017 laparotomia
Niepłodność wtórna idiopatyczna
IUI 22.03.2019 nieudana -
Wywolalam wilka z lasu, no nic, 5 dni opoznienia dawalo nadzieje ale coz, zyje sie dalej.
Iza, moja miala straszne kolki. Testowalismy co tylko. Dostawala biogaje i po niej bylo tylko gorzej. Espumisan tez nie pomagal dopiero delicol dal rade. Odkad zaczelismy podawac kolki byly coraz mniejsze az po miesiacu minely.
Adelax mam nadzieje ze na swieta bedziecie w domu, tego Wam zycze.
U mnie corka nie chodzi w tym tygodniu do przedszkola bo gardlo ja boli, dzis wolala w nocy ze ucho i tak ciagle cos.
Swiat poki co nie czuje, dom mamy przystrojony ale jakos tak bez tego ducha swiat. Nawet zakupow jeszcze nie zrobilam. Jedyne co to prezenty mamy na cale szczescie.AdelaX lubi tę wiadomość
-
Dzieki dziewczyny od razu dzis lepiej się czuje po Waszych słowach 😘 gdyby nie te swieta to niech się dzieje ale tak mi smutno wlasnie przez to. Mieliśmy jutro ubierać choinkę prezenty nie do końca popakowane eh. Dzis ciśnienie 138/95 jeszcze trochę za wysokie. Ale to z 6 rano potem mi znów mierzyli i wyszło lepsze.
Przed chwila byłam na badaniu i pani dr powiedziała ze do porodu jeszcze nie jestem gotowa szyjka się nie skraca, będę pod obserwacja jak ciśnienie się unormuje to wyjdę ☺️☺️☺️☺️ Jupi
Alunia a widzisz mogłam napisać wcześniej bardzo mnie uspokoilas ❤️❤️❤️evs6, Miśkowa lubią tę wiadomość
-
Cześć, ja trochę leżę od rana, ale pospałam dziś z 9h i już z gardłem ciut lepiej. Na popołudnie do roboty, miałam trochę ogarniać, ale w sumie mi się nie chce
Mother dziękuję 😘 Mega dołek to coś co pasuje do mnie teraz najlepiej Tak myślę, że w Nowym Roku poszukam innego lekarza, do tej mojej może z raz jeszcze pójdę czy nie ma innego pomysłu, miałam iść w grudniu ale w końcu nie wyszło. Ja rocznik 85 to też już nie jurna młódka 😆
A co Wam pomaga/pomagało dalej trwać przy nadziei? Może coś podpatrzę
Adelax - trzymam kciuki żebyś szybko wróciła do domku. Myślę że przez Święta nie będą Was trzymać, w końcu im mniej osób na oddziale w święta tym lepiej
Iza, współczuję kolek, można albo zmienić probiotyk, Espumisan też zastosować, choć faktycznie rejestrację ma powyżej miesiąca Nam położna też kazała podawać kropelki z laktazą, ale czy to wszystko coś pomagało...hmmm.. jak umarłemu kadzidło ale przetrwacie, wytrwałości życzę :*
AdelaX lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWiera wow 9h spania. Ja to mam na 2 doby z pobudkami. Malutka spi, ja polykam sniadanie i tez ide spac. Bunt matki-obiadu nie bedzie. Mi tez sie nalezy odpoczynek. Od wczoraj łeb mi napitala, cisnienie nadal skacze.
Ja tez wam dziekuje za slowa wsparcia. -
A co do tego rumienia to możliwe ze to nie to bo moja koleżanka dzisiaj do mnie dzwoniła ze lekarce bardziej wyglądało to na uczulenie Nie wykluczyła na sto procent ale powiedziała ze rumień wyglada zupelnienjnaczej. Eh a ja taka paranoiczka
No nic mam nadzieje ze niedługo wyjdę
Wiera dzieki za miłe słowa. Hej masz coś do rocznika 85 😆🤩 ja straciłam nadzieje pocieszałam się ze chociaż jedno dziecko mam i jakoś potem coś zaskoczyło -
Haha teee staruchy! Ja jestem 84 więc proszę mi tu nie mówić o starości 😂😂😂
Adelax super, że jak tylko ciśnienie będzie ok to wyjdziesz, nie ma jak w domku
Wiera ja powoli sobie już po prostu odpuszczam chyba. Nie patrzę już na pewno na różnicę wieku i to że ktoś gdzieś w ciąży. Jedyne co mnie wkurzyła sąsiadka patolka, że zaszła. Nie mówię, że zawsze jest u mnie luz, bo @ przychodzi to jest smutek,nawet czasem popłaczę, ale czasem trzeba 😜
Iza my na kołki to sab simplex dawaliśmy i taki termoforek z pestkami w środku na brzuszek, ale u nas nie były one jakieś mega dużeWiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2019, 11:16
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Wrocilam z corka od lekarza, ma zapalenie ucha, zapalenie jamy ustnej i gardla wiec rewelacja. Nic jesc nie moze, placze, dopiero teraz troszke przysnela. Mnie przez @ koszmarnie brzuch boli, slabo mi i jeszcze jestem z nia sama. Oby tylko do swiat bylo dobrze, zdrowie to jednak jest to czego potrzeba nam teraz najbardziej.
Co kupilyscie dzieciakom pod choinke ? -
nick nieaktualnyMysza123 wrote:Wrocilam z corka od lekarza, ma zapalenie ucha, zapalenie jamy ustnej i gardla wiec rewelacja. Nic jesc nie moze, placze, dopiero teraz troszke przysnela. Mnie przez @ koszmarnie brzuch boli, slabo mi i jeszcze jestem z nia sama. Oby tylko do swiat bylo dobrze, zdrowie to jednak jest to czego potrzeba nam teraz najbardziej.
Co kupilyscie dzieciakom pod choinke ?
Mysza wspolczuje. Moja corka tez miala taki komplet zapalen, ja nawet nie sadzilam ze mozna miec takie cos jak zapalenie jamy ustnej.
Moja dostanie lego friends, lalke barbie i gre Prawda czy falsz, mlodziez chce pieniadze, bratankowie tez lego. -
Evs kurde co się stało?
Mysza zdrówka dla córci ale biedna
Kurde dziewczyny życzę każdej zdrówka jeszcze akurat w tym czasie świątecznym
A dziewczyny w dwupaku niech wytrzymają jeszcze.
Moja mała dostanie pieska chodzącego i szczekającego. A starsza kota bianca i nie wiem jak to się nazywa ale jest taka figurka, która zgaduje o jakim zwierzątku myślisz. Sama się już tym bawiłam i bardzo mi się podobało 😂 -
evs czekamy w takim razie na wieści co się stało ☹️
Rozumiem,że czekają cię swieta w szpitalu.. ? ☹️
My dla syna kupiliśmy prezent już pół roku temu szarpnelismy się i dostanie PS4.
A innym dzieciakom mniejszym LEGO Duplo przeważnie brałam. Starsze tez kasa