X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2019, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza zdrówka dla małej 🤗
    Evs6 kurka...przykro mi...daj znać co tam się porobiło. Mam nadzieję, że wszystko dobrze się skończy, bo to jest najważniejsze 😘
    Nasz dostanie lego,hot wheels, planszówka itp. młodsze
    dzieci jakieś puzzle, sortery, starsze ciuchy i karty podarunkowe ;)
    U nas też mały kaszle, mąż mówi, że bardzo,a do lekarza mogę dostać się po Świętach ✌️db że mam leki w domu

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
    Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
    II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
    cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    08.09.2020 test ciążowy +
    29.09.2020 ♥️
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2019, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evs to nie ciekawie, ale może w poniedziałek Cię zbadaja, zobaczą że wszystko ok i na święta puszczą jeszcze do domu, życzę Ci tego ✊
    Ja zaraz jadę do rodzinnej, bo wczoraj się nie dostałam, niby dzisiaj odrobinę lepiej ale chcę sprawdzić czy nie idzie to wszystko w kierunku jakiegoś zapalenia tfu tfu. Mam nadzieję, że chociaż coś poradzi na ten kaszel bo nie wiem ile moja dzidzia z nim wytrzyma i czy nie zechce się wcześniej wyprowadzić 😉
    A co do prezentów to od nas starszy dostanie lego, a młodszy drewniany konik na biegunach plus prezenty od cioc, wujkow i dziadków 😉 My dajemy kasę, biżuterię, lego, rolki itp.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2019, 14:04

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2019, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lego kroluje. A to cos co zgaduje o czym sie mysli to Magic Jin. My mamy na 5 kategorii, dobre to jest.

Dzis bede tu zagladac co odpisze Evs. Wczoraj czekalam na wiesci od Adelax. Dziewczyny wszystkie w dwupaczku trzymajcie sie. Trzymam kciuki za szczęśliwe rozwiazania.

• Mysza123 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2019, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lego widze u wszystkich w modzie. My kupilismy jakis czas temu malej lego friends, ono jest 6+ bo lubi takie malutkie elementy. Ciekawe czy duplo by dla niej nie bylo lepsze bo jednak latwiejsze, tamto ma skomplikowane budowne co trzeba z nia skladac. Kiedys widzialam taki zestaw ale to calkiem dla malych byl bo chyba od 1,5 roku. Ciekawe czy sa jakies pomiedzy tym ?
    My w tym roku kupilismy pieska na smyczy co chodzi, szczeka itp, laleczke enchantimals i bedzie bobas od dziadkow a od drugich pianinko. Taaa uwielbiam te wszystkie glosne, grajace, piszczace zabawki haha.
    Sa jakies fajne gry planszowki np dla takich mniejszych dzieci, polecacie cos ?

Evs a co sie dzieje ze do szpitala ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2019, 15:06

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2019, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza jest jeszcze LEGO Junior 😉 może być pomiędzy Duplo a zwykłymi

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • evs6 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2019, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę dziewczyny muszę iść w pon do szpitala :( bez sensu, narobili mi nadzieje, ze mogę doczekać do terminu, a teraz nagle, ze trzeba zakończyć ciąże ;(
    Wkurzyłam się, bo jednak zależało mi, żeby samo ruszyło a tak jak chce SN to będą wywoływać :/ niewiem jak to zniosę :(
    Taki plus, że szyjka skrócona i synek jest już bardzo nisko.
    Święta pod znakiem zapytania, szkoda mi mojego synka, bo jest taki podniecony tymi świetami.... ehh straszny dzień, w dodatku moja mama tez ma problemy ze zdrowiem i jutro idzie do szpitala, No dramat ☹️

a5e703bbfa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2019, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evs a dlaczego chcą tak juz zakonczyc ciążę? Cos jest nie tak? Kurcze, naprawde szkoda starszego, święta bez mamy to takie przezycie dla dziecks bo nawet jsk szybko urodzisz to musisz ze 2 doby pobyć w szpitalu. A nie moga poczekac na po świętach? Albo chociaz do 2 dnia świąt?

• evs6 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2019, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza, bo się pogorszyły przepływy, nie dają gwarancji, ze za tydzień dziecko nie będzie np potrzebowało transfuzji krwi... dziś usłyszałam tekst „jak Pani chce ryzykować, życie dziecka to proszę sobie przyjść po świętach” 🙄

Wiadomo, ze zdrowie synka jest dla mnie najważniejsze.... No nic trudno, za rok tez Będą święta....

a5e703bbfa.png
  • AdelaX Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2019, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evs kurczę to może tak się zdarzyć ze urodzisz przede mna. Jak tak każą to niestety trzeba, przykre to ale tak jak mówisz za rok tez będą swieta. Ty jesteś nastawiona na SN czy Cc będzie u Ciebie?

Mój synek dostanie gry planszowe, gry na PS, zestaw do malowania małego artysty, koparkę zdalnie sterowana i jakieś pierdolki

3 lata starań o drugie maleństwo.

ff3d524ac7.png 5e5a2fd12f.png
  • AdelaX Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2019, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza zdrówka dla coreczki😘

• Wiera Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2019, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evs my spędziliśmy z synkiem święta w szpitalu jak miał 1,5 roku. Nawet nie było tak źle, mąż dowiózł świąteczne jedzenie ;)
    A jakby coś zaczęło się dziać w same święta to i składy mają okrojone, z salą operacyjną może trudniej będzie. Święta jeszcze spędzicie w domku wszyscy razem niejedne :*

Moje dziecko klocki, oryginalnie 🤣 Ale fakt, że tory LEGO to jedyna zabawka, którą odkąd dostał już daaaawno temu bawi się codziennie ;)
    Z gier dla młodszych dzieci polecam Zwierzak na Zwierzaku. Układanie wieży z drewnianych figurek zwierzątek, nam się podobało :) Choć teraz już woli coś a la wyścigi albo grzybobranie :)

9f7jgu9r4mx0xbls.png
  • AdelaX Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2019, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się tak cieszyłam ze takie ładne ciśnienie a tu bach skoczyło do 160 😢 głowa mnie wlasnie bolała ale myślałam ze mam za niskie... gorzej się dzisiaj czuje przy 160 niż wczoraj przy 190. Nie nastawiam się w sumie już na nic 😢 mąż z synem przywieźli choinkę i jutro maja ubierać 😭

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2019, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku dziewczyny jak mi przykro,że musicie być w tych szpitalach w takim czasie 🥺 ale trzeba patrzeć na dobro dziecka a tam jesteście pod opieką..

Adelax bądź dzielna dla malucha 😘

Evs kurcze Tobie też życzę dużo sił jak mus to mus.. niestety porodu często sobie zaplanować nie możemy tak jakbyśmy chciały.. buziaki 😘

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2019, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde dziewczyny mi też przykro jeszcze w takim czasie :( ale robicie to dla zdrowia waszych dzieciaczków pamiętajcie o tym. Lepiej być pod kontrolą niż nie daj Boże coś by się miało stać.

Oo tak Iza to właśnie to hehe.

Mysza moja dostała.lego friends na jak miała 3 lata i fajnie sobie z tym radziła, szczególnie że super zabawa z tatą była ;) a z gier takich karcianych polecam dooble czy jakoś tak to się pisze. Grzybobranie też jest nawet fajne.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2019, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AdelaX nie chce cie straszyc ale lekarze nie będą chcieli cie długo trzymac z takim cisnieniem, zwlaszcza ze masz donoszona ciążę i pewnie beda chcieli ją zakonczyc. Tylko ciezko powiedziec jak.

Evs zdrowie i życie malenstwa najwazniejsze. To wszystko dla niego. Bedzie dobrze.

A moja tesciowa na glowe upadla. Wczoraj biadulila ze dziecko placze, dzisiaj jak jakims cudem malutka ladnie zasnela to ona wlaczyla odkurzacz i szoruje i wali u siebie na górze nad nasza sypialnia. Az mąż sie wku... i poszedl zeby przestala. Chcemy zaczac uczyc dziecko ze jest juz noc, światło zgaszone i panuje wzgledna cisza (ale bez przesady). W dzien to i u mnie wlaczamy odkurzacz.

A, Evs ale to co powiedzieli "jak pani chce..." to mogli troche inaczej powiedziec. Zawsze zeby zastraszyc. Przynajmniej takim tonem to bylo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2019, 22:03

• evs6 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2019, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny:*

Adelax - chciałabym naturalnie dlatego obawiam się wywoływania :/ jeszcze teściowa mi dzisiaj tak nagadała 🙄 ze co ja wyprawiam, ze powinnam iść na cc, ciśnienie mi podniosła nie ma co :/

a5e703bbfa.png
  • AdelaX Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2019, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie nastawiam się w takim razie na nic choć rano dostałam światełko na wyjście. Zobaczymy w takim razie. Dzieki za słowa otuchy 🥰

• Mysza123 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2019, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za wszystkie polecenia gier i zabawek. Bardzo mi sie przyda :).

Przykro mi ze przed swietami przechodzicie przez takie stresy zamiast sie cieszyc. Niczego sie nie da przewidziec. Ale musicie wiedziec ze to wszystko dla dobra maluszkow, dzis jest Wam przykro a za chwile prawdopodobnie bedziecie najszczesliwsze na swiecie bez wzgledu na to czy to swieta czy nie :)

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2019, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evs6 wrote:
    Dzięki dziewczyny:*

Adelax - chciałabym naturalnie dlatego obawiam się wywoływania :/ jeszcze teściowa mi dzisiaj tak nagadała 🙄 ze co ja wyprawiam, ze powinnam iść na cc, ciśnienie mi podniosła nie ma co :/

Nie chcij cc. Dla mnie ta cc to koszmar. Tamtej tak zle nie wspominam. I jeszcze przez zle wklucia mam jakies bole w biodrze i w nodze, jak mnie przeszyje taki z nienacka to mnie na pol zgina.

• mother84 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2019, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh dziewczyny, wierzę, że Wam przykro jak myślicie sobie o świętach poza domem. Pamiętajcie jednak, że wszystko dla maluszków, dla ich dobra. Bądźcie silne! Adelax, a może u Ciebie nie będzie jeszcze tak źle. Może to ciśnienie się unormuje

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
    Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
    II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
    cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    08.09.2020 test ciążowy +
    29.09.2020 ♥️
‹‹ 1682 1683 1684 1685 1686 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ