X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2019, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evs każda z nas ma inne doświadczenia i pewnie nie jedna powie, że wywoływany poród nie jest taki zły. Ja rodziłam 9 dni po terminie i dla mnie koszmar. A ty jesteś jeszcze przed terminem... Nie wiadomo jaki to stres będzie dla dziecka i jak Ciebie to wymęczy. Ja bym się też szczerze zastanowiła. Mam nadzieję, że się nie pogniewasz na mnie.

Adelax kurde co się dzieje z tym ciśnieniem
    Miałaś kiedyś.problemy? Mocz ci badają czy nie ma białka?

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • AdelaX Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Evs każda z nas ma inne doświadczenia i pewnie nie jedna powie, że wywoływany poród nie jest taki zły. Ja rodziłam 9 dni po terminie i dla mnie koszmar. A ty jesteś jeszcze przed terminem... Nie wiadomo jaki to stres będzie dla dziecka i jak Ciebie to wymęczy. Ja bym się też szczerze zastanowiła. Mam nadzieję, że się nie pogniewasz na mnie.

Adelax kurde co się dzieje z tym ciśnieniem
    Miałaś kiedyś.problemy? Mocz ci badają czy nie ma białka?

Alunia a co ma do tego białko? Bo akurat mam, pierwszy raz przez cała ciaze. Ale nic mi chyba na to nie dawali. Ja nigdy nie miałam takich problemow z ciśnieniem co ja mówię, ja nigdy nie miałam problemow z ciśnieniem ...
    dzis rozmawiały o tym białku panie dr ale tyle

3 lata starań o drugie maleństwo.

ff3d524ac7.png 5e5a2fd12f.png
  • AdelaX Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już na środowa wizytę miałam ślad białka w moczu i moja ginka tez nic na to nie mówiła

Głowa wciąż ćmi nie moge zasnąć bo mam wciąż wysokie ciśnienie eh...

• evs6 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 05:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alunia nie gniewam się ;) ale czuje, ze muszę spróbować, w razie czego i tak jest opcja żeby zakończyć cc, a jakoś wydaje mi się, ze dla dziecka będzie lepiej jak dostanie „sygnał” ze czas wychodzić niż takie wydarcie z brzucha 😐

Obudziłam się o 4 i nie śpię, miałam 3 skurcze z odstępem 25 min, ale chyba ustało :(
    boziuuu może samo się coś rozkręci.... rozmyślam jeszcze czy nie iść jutro do tego szpitala, może prędzej wyjdę 🤔

a5e703bbfa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2019, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adelax bo wysokie cisnienie i bialko w moczu to wyznaczniki zagrozenia rzucawka, stanu przedrzucawkowego. Mialam tak w 1 ciąży. Teraz tylko cisnienie.

• aLunia Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładkę to co Iza napisał ale jak miałaś śladowe ilości to chyba nie jest tak źle.

Evs oby się rozkręciło samo ✊

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    10 cs- udało się
  • evs6 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde chyba straszaki to były jednak, No nic biorę się dzisiaj za sprzątanie, wieczorem za męża i może ruszy....

a5e703bbfa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2019, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie mi czy tak naprawde 3 tyg.po cc ja nadal nic nie powinnam robic? Traktuja mnie jak kaleke, nawet prasowac nie daja. Tesciowej się cos porobilo i mi nie daje ale ona wszystkiego nie ogarnia a ja na tyle dobrze sie czuje ze moglabym cos zrobic szczegolnie ze ubranek potrzebuje. Chyba prasowanie nie jest gorsze od schylania. Po tamtej cc sama wszystko ogarnialam i to 2tyg.po i nic mi nie bylo, i tesciowa sie nie martwiła i bylo inaczej. Ale dopiero 3 tyg.minely a ona juz o wnuku mysli. Tyle lat tu jestem i nigdy mi nie pomagala a teraz jej sie odmienilo.

• aLunia Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza ciesz się i korzystaj. Jak ja bym tak chciała... A do pomocy nikogo.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    10 cs- udało się
  • AdelaX Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny, jestem w sumie pod opieka wiec chyba wiedza co robią. Dzisiaj już z ciśnieniem ok

Iza a niech robi, a Ty się relaksuj ☺️☺️☺️

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2019, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ja tak nie potrafie. Zawsze sama robilam. I lubie byc niezalezna.

Ja teraz mam kolejne zajecie ale w slusznym celu tylko czasami logistycznie trudne- dziewczyny polecaja odciagac 10ml pokarmu przed kazdym karmieniem. Ze tam jest najwiecej laktozy a to powoduje kolki. Do tego kroplr
    Np. Delikol. Sprobujemy i tego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2019, 08:57

• AdelaX Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam obchód no i jeszcze będę miała dodatkowe badania, to białko to mało z tego co mowila pani dr. Zwiększyli mi dawkę dopegytu i maja obserwować.
    Cień szansy jest ze wyjdę jak się unormuje ciśnienie.

Iza to ja nie wiem co wstąpiło w Ta Twoja teściowa, ale może w końcu jakiś dobry duszek heheh daj jej się wykazać choć wiem ze pewnie chcesz wszystko po swojemu

O widzisz Iza próbuj i daj znac czy działa

• mother84 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza to korzystaj! 😎
    Dziewczyny trzymam za Was kciuki ✊✊✊
    U nas ciężka nic,mały kaszle i to bardzo dużo. Do lekarza się dostać nie można. W razie co zapisałam go jutro na wizytę prywatną, ale kurde irytuje mnie to, że płacę te posrane składki, a 100 zł pójdzie tak o! bo nie ma miejsc u pediatry! Jeszcze jeden prezent ma zmianę terminu na 27 grudnia do odbioru ✌️✌️✌️ zatem będę musiała na szybko szukać czegoś innego, a drugi prezent mi być wczoraj lub dziś, a jeszcze nie wysłali 😩😩

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
    Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
    II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
    cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    08.09.2020 test ciążowy +
    29.09.2020 ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2019, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AdelaX wrote:
    Miałam obchód no i jeszcze będę miała dodatkowe badania, to białko to mało z tego co mowila pani dr. Zwiększyli mi dawkę dopegytu i maja obserwować.
    Cień szansy jest ze wyjdę jak się unormuje ciśnienie.

Iza to ja nie wiem co wstąpiło w Ta Twoja teściowa, ale może w końcu jakiś dobry duszek heheh daj jej się wykazać choć wiem ze pewnie chcesz wszystko po swojemu

O widzisz Iza próbuj i daj znac czy działa

Adelax to trzymamy kciuki za swieta w domu.

Tesciowa moze sie przestraszyła ze po tamtej cc nie moglam tak dlugo zajsc w ciążę a teraz jej zależy na wnuku 😂.

AdelaX lubi tę wiadomość

• aLunia Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dalej o ciąży nie mówimy. Mąż mówi wprost, że nie chce mu się słuchać matki przez całe święta. A ja tak samo, najchętniej bym powiedziała jak już urodzę 😂 no ale swoje się nasłucham, mimo że do pomocy nie jest to pierwsza do krytyki.

Kasia 1805, AdelaX lubią tę wiadomość

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    10 cs- udało się
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2019, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mother ja zamowilam sobie w środę biustonosze do karmienia (mam nadzieję ze beda dobre) i dziś pani dzwoni ze takiego koloru juz nie ma i czy rezygnuje czy chce inny i ze dopiero dzis wyślę. To moze za tydz.bede miala.

Ale dzis ze mnie nieogar. I juz czuje swad ze zmywarki, no ile jest po naprawie, w listopadzie i teraz znow.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2019, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    A my dalej o ciąży nie mówimy. Mąż mówi wprost, że nie chce mu się słuchać matki przez całe święta. A ja tak samo, najchętniej bym powiedziała jak już urodzę 😂 no ale swoje się nasłucham, mimo że do pomocy nie jest to pierwsza do krytyki.

O, ja tez chcialam tak zrobic- obudzic w nocy ze jestem w ciąży i ze jade na porodowke i niech zajma sie starsza. No ale nie wyszlo.

• Emrica Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2019, 18:10

iv09gu1rhahn9m8p.png
    nzjdgzu3g71ob4w1.png
  • AdelaX Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emrica potrzebne były mi takie słowa choć powoli już zmieniam nastawienie, co ma być to będzie. Lekarze wiedza co robią a ja się grzecznie słucham tak wiec już nie marudzę ☺️

Dobrze ze badania lepsze trzymam kciuki, to jeszcze w tym roku będziesz wyczekiwać @?

• pola89 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    7c604c053fe4.jpg

Mój maluszek. Franio ❤️ Po 11 godzinach skurczy, które doszły do partych, uparciuch nie wszedł w kanał rodny, tętno zaczęło spadać, ja prawie tracić przytomność i zakończyliśmy wszystko cc. Urodził się o 6:25 🙂

Czytam Was cały czas 🙂

Adele27, AdelaX, evs6, Kasia 1805, Iza34, DoveLove, Emrica, Hugo87, Wiera, Miśkowa, mother84, aLunia, jangwa_maua, KAL, Urszulka89 lubią tę wiadomość

Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
    Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm

Starania o drugiego maluszka:
    30 lat
    13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża <3
    21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne :) )

Starania o pierwszego maluszka:
    28 lat, 14 cs - szczęśliwy :)
    11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście <3
    27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy
‹‹ 1683 1684 1685 1686 1687 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ