X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • evs6 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2019, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za gratulacje i dobre słowa! 😘jak zwykle jesteście nie zastąpione!
    Przed północą będę wstawać i będę mogła jechać do synka bo jest na patologii i z tych emocji nie mogę zasnąć...

a5e703bbfa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2019, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evs ja pierwszej nocy wogole nie spalam. Trzymaj sie dzielnie. Pionizacja jest trudna ale dasz rade.

• Hugo87 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2019, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evs kciuki za syneczka żeby wszytsko dobrze było. Zdrowie najważniejsze. 👶

Wstawać trzeba bokiem z łóżka. I będzie dobrze.

evs6 lubi tę wiadomość

Syn lipiec 2014 ❤️
    08.2017 laparoskopia
    12.2017 laparotomia
    Niepłodność wtórna idiopatyczna
    IUI 22.03.2019 nieudana
  • Miśkowa Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2019, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evs gratuluję! Trzymaj się dzielnie i dużo zdrówka dla maluszka!

Ale się dziewczyny wzięły za rozpakowywanie :)

Mi dziś testy pokazaly pik lh więc będziemy działać 😎

AdelaX, evs6, Emrica, mother84 lubią tę wiadomość

4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; <3 20.01
    Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
    Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
    czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
    On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%)
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2019, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evs będzie dobrze 😊 gratuluję ❤️ zdrowia dla was ☺️

evs6 lubi tę wiadomość

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2019, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po porodzie to są takie emocje, że ciężko usnąć. Pisz jak będziesz coś wiedziała o synku, cały czas zaglądam.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • AdelaX Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2019, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evs niczym się nie martw odezwij się jak zobaczysz synka ❤️

3 lata starań o drugie maleństwo.

ff3d524ac7.png 5e5a2fd12f.png
  • AdelaX Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2019, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evs jeju ciagle myśle ze Ty już po jak fajnie ... teraz żebyś szybciutko doszła do siebie ❤️
    Ja Wam powiem ze wszystkim tutaj mówię ze chce SN to wiecie zdziwieni ze to się chwali itp, jeden lekarz to od razu by mnie na stół kładł i każdy na obchodzie mówi co innego. Ja nie chce Cc. Chyba ze nie będzie wyjscia. Znów chce sama spróbować ale tez bym nie chciała wywoływanego no i mam tyle życzeń a i tak skończy się jak się skończy my tu za wiele nie mamy do powiedzenia... to posmecilam trochę

Dziewczyny czy to normalne ze ja w ogóle nie jestem psychicznie na to gotowa? Myślałam ze im bliżej porodu to będzie lepiej a nie jest...

• evs6 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2019, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam i leży taki sam w tym inkubatorze :( niby wszystko Ok, a nie chce go dać :( może jutro o 12😳 najgorsze ze tak mi go wyrwali z brzucha i nie ma mnie przy nim :( ta świadomość doprowadza mnie do łez...
    Byłam już pod prysznicem i leżę w sali 3 os. Oczywiście mamy maja swoje dzieciaczki przy sobie a ja nie :( niewiem jak przeżyje noc, płakać mi się chce:(

Adelax trzymam kciuki za Twój poród SN, bez porównania jak tu dziewczyny sobie radzą, a ja jak paralityk 🤦🏼‍♀️Będzie dobrze, czekaj na rozpoczęcie akcji.... warto się pomęczyć dla tych chwil zaraz po i później - niech to Cię motywuje m! Mam nadzieje, że Ci się uda ✊✊

AdelaX lubi tę wiadomość

a5e703bbfa.png
  • evs6 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2019, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i jeśli chodzi o psychiczna gotowość to tez tak czułam, nawet mężowi mówiłam, ze nie wyobrażam sobie życie z niemowlakiem, ale jak tylko go usłyszałam i zobaczyłam to .... miłość, miłość, milość❤️❤️❤️

AdelaX, mother84, Emrica lubią tę wiadomość

a5e703bbfa.png
  • AdelaX Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2019, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evs masz prawo sobie popłakać to jest Twój czas. Póki nie masz maluszka to odpoczywaj.

Nie wiem co będzie z moim porodem w sensie czy zgodzą się na naturalny bo troszkę w nocy mi jednak skacze. Znów podskoczyło do 150. Ale u mnie tu po części dochodzi stres, mam jakiś lęk przed nocą tu, nie mogę spac. A w dzień jak przyłożę głowę do poduszki to od razu zasypiam. Może boje się wlasnie tego ciśnienia bo tylko pod wieczór i w nocy jest wyższe.. eh. Chyba biore się za masowanie sutków może jednak uda się urodzić szybciej ☺️

• AdelaX Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2019, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za słowa otuchy w sprawie tego przygotowania psychicznego, niby wszystko gotowe czekamy na niego ale chwilami zapominam i myśle sobie ze ja tu leżę bo mam problemy z cisnieniem.. a to ze za chwile rodze już do mnie nie dociera 🙈

• evs6 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2019, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adelax nie martw się wszystko będzie dobrze, najważniejsze ze jesteś pod stała kontrola. Ktg Ci robią?

Ja tak jak myślałam nocka z głowy, szpital Ok, ale jedyne co to położne w nocy w ogóle nie zaglądały. Musiałam chodzic i się upominać o środki przeciwbólowe. Dostałam 2x ibuprofen w tabletce, który nawet podczas okresu nic mi nie dawał. Po 4 wstały położne i dały mi kroplówkę, ale wszystko na krótka metę pomaga:/

Wiem, ze będzie coraz lepiej, ale ja już bym chciała biegać 🙄czekam na śniadanie bo umieram z głodu, idę się ogarniać i pędzę do małego. Chce go w końcu przytulić!

AdelaX lubi tę wiadomość

a5e703bbfa.png
  • AdelaX Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2019, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak ktg mam 2 razy dziennie

Dziwnie mnie brzuch pobolewa miałam takie 3 ostre bóle okresowe, zaraz potem ktg ale zapisał się tylko 1 skurcz mam się obserwować.
    Evs i tak widzę ze szybko dochodzisz do siebie, czego się nie robi dla maleństwa ❤️

• Hugo87 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2019, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zazdroszczę 😍💓 Evs wytrwałości. Pewnie będziesz dziś już tulic swojego maluszka.

Ja czekam na @. Któraś że mną podobnie? Dziś mam 26 dc ale wiem że lipa standardowo. Jadę nie długo na zakupy jeszcze, po prezenty 😜

99ae5ef729df.jpg
    Zrobiłam wczoraj druga turę. Odprezajace 😂😂😂 ale się tak zmeczylam. W ogóle jestem nadal jakaś taka szybko męcząca się.

Adele27, AdelaX, Emrica, mother84 lubią tę wiadomość

Syn lipiec 2014 ❤️
    08.2017 laparoskopia
    12.2017 laparotomia
    IUI 22.03.2019 nieudana
  • evs6 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2019, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i prawie glebę zaliczyłam🙄 poszłam bez śniadania...
    muszę laktator wypożyczyć i będę działać z laktacja....
    Jasiu dostał żółtaczki i jest naświetlany:/

Adelax trzymam kciuki żeby się rozkręciło ;) może cos tam zaczyna się dziać ;)

a5e703bbfa.png
  • Hugo87 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2019, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evs ja dwie doby prawie nie jadłam. Sucharki dostałam na śniadanie i obiad a później chyba kleik jakiś? Wiem że po cc byłam mega przeglodzona 😂

Czopki są naprawdę najlepsze po cesarce bo długo i szybko działają. :)

Syn lipiec 2014 ❤️
    08.2017 laparoskopia
    12.2017 laparotomia
    IUI 22.03.2019 nieudana
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2019, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evs u mnie w szpitalu tez tak bylo ze polozne poszly spac, ja mialam lezec do 6 rano, dziecko ze mna na lozku i nawet jak plakalo to nikogo nie bylo a ja nid mialam jak sie ruszyc i jak uspokoic malutka. A przeciwbolowe to paracetamol. Najgorsze jak zeszlo znieczulenie, mnie bolalo jak cholera az sie trzeslam, prosilam o leki, mąż chodzil a one ze zlecenia nie maja, przyszedl lekarz, jak mnie macnal to gwiazdki zobaczylam i to on naskoczyl na polozne dlaczego nie dostaje nic przeciwbolowego.

• evs6 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2019, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza ja zlecone miałam, ale czemu z własnej inicjatywy nie przychodziły niewiem 🤷🏼‍♀️ Jedna położna na noworodkach była reszta spała... jak rodziłam synka to położna przychodziła co 3h - mierzyła temp, i pytała czy potrzeba coś przeciwbólowego... takto jest Ok, ale trochę zabrakło mi tego zainteresowania w nocy :/

Właśnie tez lekarz mnie badał i masakra 💆🏼‍♀️
    Wczoraj to strasznie dokuczało mi obkurczanie macicy... dziś już trochę lepiej...

a5e703bbfa.png
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2019, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AdelaX wrote:
    Tak ktg mam 2 razy dziennie

Dziwnie mnie brzuch pobolewa miałam takie 3 ostre bóle okresowe, zaraz potem ktg ale zapisał się tylko 1 skurcz mam się obserwować.
    Evs i tak widzę ze szybko dochodzisz do siebie, czego się nie robi dla maleństwa ❤️
    Ja we wtorek na ktg miałam 2, ale jutro idę znowu i mam nadzieję, że będzie 0 😉

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
‹‹ 1687 1688 1689 1690 1691 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ