X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • evs6 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2019, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za gratulacje i dobre słowa! 😘jak zwykle jesteście nie zastąpione!
    Przed północą będę wstawać i będę mogła jechać do synka bo jest na patologii i z tych emocji nie mogę zasnąć...

a5e703bbfa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2019, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evs ja pierwszej nocy wogole nie spalam. Trzymaj sie dzielnie. Pionizacja jest trudna ale dasz rade.

• Hugo87 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2019, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evs kciuki za syneczka żeby wszytsko dobrze było. Zdrowie najważniejsze. 👶

Wstawać trzeba bokiem z łóżka. I będzie dobrze.

evs6 lubi tę wiadomość

Syn lipiec 2014 ❤️
    08.2017 laparoskopia
    12.2017 laparotomia
    Niepłodność wtórna idiopatyczna
    IUI 22.03.2019 nieudana
  • Miśkowa Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2019, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evs gratuluję! Trzymaj się dzielnie i dużo zdrówka dla maluszka!

Ale się dziewczyny wzięły za rozpakowywanie :)

Mi dziś testy pokazaly pik lh więc będziemy działać 😎

AdelaX, evs6, Emrica, mother84 lubią tę wiadomość

4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; <3 20.01
    Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
    Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
    czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
    On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%)
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2019, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evs będzie dobrze 😊 gratuluję ❤️ zdrowia dla was ☺️

evs6 lubi tę wiadomość

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2019, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po porodzie to są takie emocje, że ciężko usnąć. Pisz jak będziesz coś wiedziała o synku, cały czas zaglądam.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • AdelaX Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2019, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evs niczym się nie martw odezwij się jak zobaczysz synka ❤️

3 lata starań o drugie maleństwo.

ff3d524ac7.png 5e5a2fd12f.png
  • AdelaX Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2019, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evs jeju ciagle myśle ze Ty już po jak fajnie ... teraz żebyś szybciutko doszła do siebie ❤️
    Ja Wam powiem ze wszystkim tutaj mówię ze chce SN to wiecie zdziwieni ze to się chwali itp, jeden lekarz to od razu by mnie na stół kładł i każdy na obchodzie mówi co innego. Ja nie chce Cc. Chyba ze nie będzie wyjscia. Znów chce sama spróbować ale tez bym nie chciała wywoływanego no i mam tyle życzeń a i tak skończy się jak się skończy my tu za wiele nie mamy do powiedzenia... to posmecilam trochę

Dziewczyny czy to normalne ze ja w ogóle nie jestem psychicznie na to gotowa? Myślałam ze im bliżej porodu to będzie lepiej a nie jest...

• evs6 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2019, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam i leży taki sam w tym inkubatorze :( niby wszystko Ok, a nie chce go dać :( może jutro o 12😳 najgorsze ze tak mi go wyrwali z brzucha i nie ma mnie przy nim :( ta świadomość doprowadza mnie do łez...
    Byłam już pod prysznicem i leżę w sali 3 os. Oczywiście mamy maja swoje dzieciaczki przy sobie a ja nie :( niewiem jak przeżyje noc, płakać mi się chce:(

Adelax trzymam kciuki za Twój poród SN, bez porównania jak tu dziewczyny sobie radzą, a ja jak paralityk 🤦🏼‍♀️Będzie dobrze, czekaj na rozpoczęcie akcji.... warto się pomęczyć dla tych chwil zaraz po i później - niech to Cię motywuje m! Mam nadzieje, że Ci się uda ✊✊

AdelaX lubi tę wiadomość

a5e703bbfa.png
  • evs6 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2019, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i jeśli chodzi o psychiczna gotowość to tez tak czułam, nawet mężowi mówiłam, ze nie wyobrażam sobie życie z niemowlakiem, ale jak tylko go usłyszałam i zobaczyłam to .... miłość, miłość, milość❤️❤️❤️

AdelaX, mother84, Emrica lubią tę wiadomość

a5e703bbfa.png
  • AdelaX Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2019, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evs masz prawo sobie popłakać to jest Twój czas. Póki nie masz maluszka to odpoczywaj.

Nie wiem co będzie z moim porodem w sensie czy zgodzą się na naturalny bo troszkę w nocy mi jednak skacze. Znów podskoczyło do 150. Ale u mnie tu po części dochodzi stres, mam jakiś lęk przed nocą tu, nie mogę spac. A w dzień jak przyłożę głowę do poduszki to od razu zasypiam. Może boje się wlasnie tego ciśnienia bo tylko pod wieczór i w nocy jest wyższe.. eh. Chyba biore się za masowanie sutków może jednak uda się urodzić szybciej ☺️

• AdelaX Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2019, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za słowa otuchy w sprawie tego przygotowania psychicznego, niby wszystko gotowe czekamy na niego ale chwilami zapominam i myśle sobie ze ja tu leżę bo mam problemy z cisnieniem.. a to ze za chwile rodze już do mnie nie dociera 🙈

• evs6 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2019, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adelax nie martw się wszystko będzie dobrze, najważniejsze ze jesteś pod stała kontrola. Ktg Ci robią?

Ja tak jak myślałam nocka z głowy, szpital Ok, ale jedyne co to położne w nocy w ogóle nie zaglądały. Musiałam chodzic i się upominać o środki przeciwbólowe. Dostałam 2x ibuprofen w tabletce, który nawet podczas okresu nic mi nie dawał. Po 4 wstały położne i dały mi kroplówkę, ale wszystko na krótka metę pomaga:/

Wiem, ze będzie coraz lepiej, ale ja już bym chciała biegać 🙄czekam na śniadanie bo umieram z głodu, idę się ogarniać i pędzę do małego. Chce go w końcu przytulić!

AdelaX lubi tę wiadomość

a5e703bbfa.png
  • AdelaX Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2019, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak ktg mam 2 razy dziennie

Dziwnie mnie brzuch pobolewa miałam takie 3 ostre bóle okresowe, zaraz potem ktg ale zapisał się tylko 1 skurcz mam się obserwować.
    Evs i tak widzę ze szybko dochodzisz do siebie, czego się nie robi dla maleństwa ❤️

• Hugo87 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2019, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zazdroszczę 😍💓 Evs wytrwałości. Pewnie będziesz dziś już tulic swojego maluszka.

Ja czekam na @. Któraś że mną podobnie? Dziś mam 26 dc ale wiem że lipa standardowo. Jadę nie długo na zakupy jeszcze, po prezenty 😜

99ae5ef729df.jpg
    Zrobiłam wczoraj druga turę. Odprezajace 😂😂😂 ale się tak zmeczylam. W ogóle jestem nadal jakaś taka szybko męcząca się.

Adele27, AdelaX, Emrica, mother84 lubią tę wiadomość

Syn lipiec 2014 ❤️
    08.2017 laparoskopia
    12.2017 laparotomia
    IUI 22.03.2019 nieudana
  • evs6 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2019, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i prawie glebę zaliczyłam🙄 poszłam bez śniadania...
    muszę laktator wypożyczyć i będę działać z laktacja....
    Jasiu dostał żółtaczki i jest naświetlany:/

Adelax trzymam kciuki żeby się rozkręciło ;) może cos tam zaczyna się dziać ;)

a5e703bbfa.png
  • Hugo87 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2019, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evs ja dwie doby prawie nie jadłam. Sucharki dostałam na śniadanie i obiad a później chyba kleik jakiś? Wiem że po cc byłam mega przeglodzona 😂

Czopki są naprawdę najlepsze po cesarce bo długo i szybko działają. :)

Syn lipiec 2014 ❤️
    08.2017 laparoskopia
    12.2017 laparotomia
    IUI 22.03.2019 nieudana
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2019, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evs u mnie w szpitalu tez tak bylo ze polozne poszly spac, ja mialam lezec do 6 rano, dziecko ze mna na lozku i nawet jak plakalo to nikogo nie bylo a ja nid mialam jak sie ruszyc i jak uspokoic malutka. A przeciwbolowe to paracetamol. Najgorsze jak zeszlo znieczulenie, mnie bolalo jak cholera az sie trzeslam, prosilam o leki, mąż chodzil a one ze zlecenia nie maja, przyszedl lekarz, jak mnie macnal to gwiazdki zobaczylam i to on naskoczyl na polozne dlaczego nie dostaje nic przeciwbolowego.

• evs6 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2019, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza ja zlecone miałam, ale czemu z własnej inicjatywy nie przychodziły niewiem 🤷🏼‍♀️ Jedna położna na noworodkach była reszta spała... jak rodziłam synka to położna przychodziła co 3h - mierzyła temp, i pytała czy potrzeba coś przeciwbólowego... takto jest Ok, ale trochę zabrakło mi tego zainteresowania w nocy :/

Właśnie tez lekarz mnie badał i masakra 💆🏼‍♀️
    Wczoraj to strasznie dokuczało mi obkurczanie macicy... dziś już trochę lepiej...

a5e703bbfa.png
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2019, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AdelaX wrote:
    Tak ktg mam 2 razy dziennie

Dziwnie mnie brzuch pobolewa miałam takie 3 ostre bóle okresowe, zaraz potem ktg ale zapisał się tylko 1 skurcz mam się obserwować.
    Evs i tak widzę ze szybko dochodzisz do siebie, czego się nie robi dla maleństwa ❤️
    Ja we wtorek na ktg miałam 2, ale jutro idę znowu i mam nadzieję, że będzie 0 😉

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
‹‹ 1687 1688 1689 1690 1691 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ