SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2020, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja płacze i prezy sie juz po kazdym jedzeniu. Jutro mam konsultacje z położną. Jak nic sensownego nie wymysli to chyba do pediatry pojde bo już nie da sie funkcjonowac. Dzis spalam tylko 2 godz. To juz wole jak bylo wcześniej czyli pobudki co 3 godziny na jedzonko... co jej może byc to noe wiem... butelke mamy antykolkowa, daje bobotic, diclofor, odstawilam żelazo i jest gorzej...

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Emrica Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2020, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chyba za bardzo sie nakrecilyscie tym narzekaniem jak to jest zle z maluszkiem i niewyspaniem nie takim funkcjonowaniem jakbyscie chcialy...serio...zostalo tu pare staraczek o dugiego bobaska ...ktore by chcialy rad pomyslow waszych patentow na ciaze a moze poprostu wsparcia...a ja ciagle tu czytam jak to jest zle z drugim dxieckiem nie tak jak chcialyscie. A obecnie nawet ciezko sie wbic w wątek starań.

Hugo87 lubi tę wiadomość

iv09gu1rhahn9m8p.png
    nzjdgzu3g71ob4w1.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2020, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia dobrze,że cię tam przebadają konkretnie i wyjdzie,że poprzedni gin się mylił ❤️

Mój syn się rozkłada ma 38,6 super.. ☹️ a ost jeszcze koleżanka mówiłam,że tak dawno nie był chory.. brawo ja.. jeszcze myślę co mam brać żeby się od niego nie zarazić..

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Hugo87 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2020, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emrica wrote:
    Dziewczyny chyba za bardzo sie nakrecilyscie tym narzekaniem jak to jest zle z maluszkiem i niewyspaniem nie takim funkcjonowaniem jakbyscie chcialy...serio...zostalo tu pare staraczek o dugiego bobaska ...ktore by chcialy rad pomyslow waszych patentow na ciaze a moze poprostu wsparcia...a ja ciagle tu czytam jak to jest zle z drugim dxieckiem nie tak jak chcialyscie. A obecnie nawet ciezko sie wbic w wątek starań.

A małe dzieci to mały kłopot a duże dzieci to duży kłopot 😉😬
    Ja nie nadążam czytać wszystkiego. Także się nie udzielam bez sensu..

Syn lipiec 2014 ❤️
    08.2017 laparoskopia
    12.2017 laparotomia
    Niepłodność wtórna idiopatyczna
    IUI 22.03.2019 nieudana
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2020, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emrica wrote:
    Nie jest źle z drugim dzieckiem. Ja mam je przez ivf więc to dziecko to cud ale chyba każda kobieta może się wygadac jak śpi wybacz nie spi wcale i ma gorszy dzień. Nikt nie jest ze stali. Kocham moje dzieci i chce im pomóc dlatego pytam co robić itd... nie przesadzaj.

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2020, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:
    aLunia dobrze,że cię tam przebadają konkretnie i wyjdzie,że poprzedni gin się mylił ❤️

Mój syn się rozkłada ma 38,6 super.. ☹️ a ost jeszcze koleżanka mówiłam,że tak dawno nie był chory.. brawo ja.. jeszcze myślę co mam brać żeby się od niego nie zarazić..

Czosnek.

• evs6 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2020, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myśle, ze to taka trochę kolej rzeczy, ze każda pisze co u niej... wiadomo, ze dziewczyny, którym wyszło, nie będę za wiele pisać o staraniach, bo wszystko zostało już napisane... ale wg mnie każda stara się wspierać druga jak może...

I wg mnie to nie jest narzekanie, tylko przedstawianie nowej rzeczywistości...

a5e703bbfa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2020, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi to twoja malutka bardzo sie meczy. A ty bezradna bo nie wiesz jak jej pomoc.

• calanthe Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2020, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2020, 11:05

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • Wiera Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2020, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tak czytam o kolkach i pobudkach i tak trochę podnosi to na duchu, że póki co "wakacje", trzeba pozytywy odnaleźć jakieś 😁 A wiecie że przy synku byłam tak przemęczona, że jak miał ok. miesiąca zasnęłam w trakcie spaceru? Słowo daję, zamknęłam oczy i jak się ocknęłam byłam ładnych parę metrów dalej 😆 Zawsze opowiadałam tę anegdotkę świeżo zaciążonym kumpelom "ku pokrzepieniu serc". Ich wzrok bezcenny 🤣
    aLunia lepiej pobyć trochę dłużej na miejscu niż jakby mieli coś potem uzupełniać. Oby szybko Cię uspokoili 😊
    Adele nie daj sie choróbsku, też bym celowała w czosnek, miód i imbir. Ewentualnie olej z rekina można brać, ale to już dłużej potrzeba żeby działało.

AdelaX, Ewi28 lubią tę wiadomość

9f7jgu9r4mx0xbls.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2020, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imbir mi się skończył jutro kupię. A tak to standard miód z cytryną itp sobie zrobiłam.. ehh co to za wirusy wstrętne. W klasie syna połowy dzieci nie ma. Mam nadzieje,że to tylko gorączka i nic więcej się nie pojawi

Jutro mam lekarza zobaczę co mi powie o tej morfologii no i ciekawa jestem jak tam młody sobie rośnie

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Wiera Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2020, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimy nie ma normalnej to i wirusów pełno. Aż strach pomyśleć ile będzie kleszczy w tym sezonie 😣
    Moje dziecko juz dokazuje, gorączki nie ma od wczoraj, a dziś apetyt wrócił. Dobrze nam razem w domku 😊

9f7jgu9r4mx0xbls.png
  • AdelaX Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2020, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiera usmialam się z Twojego sennego spaceru ☺️☺️☺️😁
    Dzisiaj mały tak mnie wyssał ze wieczoren miałam pustkę masakra możliwe to? Mleko nie miało kiedy napłynąć jak tak często jadł? Widziałam po małym ze nie przełykal i robił taka krzywa minkę i płakał. I laktatorem nic nie ściągnęłam Aż zrobiłam dzis sobie herbatkę na laktację
    Adele herbatka malinowa mleko z miodem i zdrowka❤️A jutro daj znac co na wizycie

3 lata starań o drugie maleństwo.

ff3d524ac7.png 5e5a2fd12f.png
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2020, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiera ja teraz miałam tak że poszlam pod prysznic umylam.sie cała itd wychodze i podczas wycierania zaczelam się zastanawiac czy wlosy umylam :D i uwierzcie że nie byłam w stanie sobie przypomnieć i musialam wejsc jeszcze raz pod prysznic i umyc :)

Wspieram was dziewczyny w walce o 2 maleństwo bo ja przeszłam to samo może na koncowce więcej bo skonczylo sier u mnie in vitro.innej możliwości na dzieciatko nie mieliśmy i to przeszłam pełne 3 stymulacje wiec moj organizm dostal w dupe ostro (bo o zaciagnietych kredytach nie wspomne) ale mam to gdzies, mam swoją córeczkę :) i tera z mężem się śmieje w chwilach zwątpienia że za takie pieniądze tak sie meczymy :D
    Jeśli któraś cos chce wiedziec niech pyta bo u nas ja poddawalam sie zabiegom od monitoringu cyklu po iui, hsg,scraching itd i mąż sie suplementowal itd :) encyklopedia lekow juz jestem :D

A dużo mi daje wsparcie dziewczyn i ich pomysły co robic z dzieckiem jak ma kolke czy bóle bo to starszna rzecz jest :(

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2020, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele zrob sobie syrop z cebuli!!! Pij pare razy dziennie (nie jest taki zly) gwarantuje,ze nic Cie nie wezmie a i syna tym faszeruj!nawet przy braku kaszlu.

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2020, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele zdrówka Wam życzę. Ja w zabobony nie wierzę, ale zwykle tak mam, że jak tylko pomyślę czy powiem, że dziecko długo już zdrowe to pyk i go bierze coś 😂 trzymaj się, faszeruje się cytryną, miodem i oby małemu się nie pogorszyło. A co do obiadu to wyobraźcie sobie, że zrobił dobre te klopsy, za mało słone, ale jak na pierwszy raz to super ✌️a jak się cieszył jak pochwaliłam masterchefa😂😂😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2020, 08:01

Paula_071, AdelaX lubią tę wiadomość

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
    Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
    II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
    cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    08.09.2020 test ciążowy +
    29.09.2020 ♥️
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2020, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.. padam na ryjek.. 😓 przypomnialo mi się co to jest wstawanie w nocy do dziecka ehh teraz syn już lepiej ale noc ciężka..

Właśnie syrop z cebuli muszę zrobić ✌️

mother to niech maz częściej robi te obiadki 😁

15.15 mam lekarza brzuch mi tak często twardnieje i te bóle miesiaczkowe drażnią ale pewnie szyjka będzie ok jak ost

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2020, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia jak tam się czujesz ?

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2020, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AdelaX wrote:
    Wiera usmialam się z Twojego sennego spaceru ☺️☺️☺️😁
    Dzisiaj mały tak mnie wyssał ze wieczoren miałam pustkę masakra możliwe to? Mleko nie miało kiedy napłynąć jak tak często jadł? Widziałam po małym ze nie przełykal i robił taka krzywa minkę i płakał. I laktatorem nic nie ściągnęłam Aż zrobiłam dzis sobie herbatkę na laktację
    Adele herbatka malinowa mleko z miodem i zdrowka❤️A jutro daj znac co na wizycie

Adelax polecam power pumping, poczytaj, zastosuj. Dziala.

• DoveLove Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2020, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele, trzymam kciuki za wizytę 😄

Adele27 lubi tę wiadomość

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
‹‹ 1770 1771 1772 1773 1774 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ