Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Moja płacze i prezy sie juz po kazdym jedzeniu. Jutro mam konsultacje z położną. Jak nic sensownego nie wymysli to chyba do pediatry pojde bo już nie da sie funkcjonowac. Dzis spalam tylko 2 godz. To juz wole jak bylo wcześniej czyli pobudki co 3 godziny na jedzonko... co jej może byc to noe wiem... butelke mamy antykolkowa, daje bobotic, diclofor, odstawilam żelazo i jest gorzej...
-
Dziewczyny chyba za bardzo sie nakrecilyscie tym narzekaniem jak to jest zle z maluszkiem i niewyspaniem nie takim funkcjonowaniem jakbyscie chcialy...serio...zostalo tu pare staraczek o dugiego bobaska ...ktore by chcialy rad pomyslow waszych patentow na ciaze a moze poprostu wsparcia...a ja ciagle tu czytam jak to jest zle z drugim dxieckiem nie tak jak chcialyscie. A obecnie nawet ciezko sie wbic w wątek starań.
Hugo87 lubi tę wiadomość
-
aLunia dobrze,że cię tam przebadają konkretnie i wyjdzie,że poprzedni gin się mylił ❤️
Mój syn się rozkłada ma 38,6 super.. ☹️ a ost jeszcze koleżanka mówiłam,że tak dawno nie był chory.. brawo ja.. jeszcze myślę co mam brać żeby się od niego nie zarazić.. -
Emrica wrote:Dziewczyny chyba za bardzo sie nakrecilyscie tym narzekaniem jak to jest zle z maluszkiem i niewyspaniem nie takim funkcjonowaniem jakbyscie chcialy...serio...zostalo tu pare staraczek o dugiego bobaska ...ktore by chcialy rad pomyslow waszych patentow na ciaze a moze poprostu wsparcia...a ja ciagle tu czytam jak to jest zle z drugim dxieckiem nie tak jak chcialyscie. A obecnie nawet ciezko sie wbic w wątek starań.
A małe dzieci to mały kłopot a duże dzieci to duży kłopot 😉😬
Ja nie nadążam czytać wszystkiego. Także się nie udzielam bez sensu..Syn lipiec 2014 ❤️
08.2017 laparoskopia
12.2017 laparotomia
Niepłodność wtórna idiopatyczna
IUI 22.03.2019 nieudana -
Emrica wrote:Dziewczyny chyba za bardzo sie nakrecilyscie tym narzekaniem jak to jest zle z maluszkiem i niewyspaniem nie takim funkcjonowaniem jakbyscie chcialy...serio...zostalo tu pare staraczek o dugiego bobaska ...ktore by chcialy rad pomyslow waszych patentow na ciaze a moze poprostu wsparcia...a ja ciagle tu czytam jak to jest zle z drugim dxieckiem nie tak jak chcialyscie. A obecnie nawet ciezko sie wbic w wątek starań.
-
nick nieaktualnyAdele27 wrote:aLunia dobrze,że cię tam przebadają konkretnie i wyjdzie,że poprzedni gin się mylił ❤️
Mój syn się rozkłada ma 38,6 super.. ☹️ a ost jeszcze koleżanka mówiłam,że tak dawno nie był chory.. brawo ja.. jeszcze myślę co mam brać żeby się od niego nie zarazić..
Czosnek. -
Myśle, ze to taka trochę kolej rzeczy, ze każda pisze co u niej... wiadomo, ze dziewczyny, którym wyszło, nie będę za wiele pisać o staraniach, bo wszystko zostało już napisane... ale wg mnie każda stara się wspierać druga jak może...
I wg mnie to nie jest narzekanie, tylko przedstawianie nowej rzeczywistości...
-
nick nieaktualny
-
A ja tak czytam o kolkach i pobudkach i tak trochę podnosi to na duchu, że póki co "wakacje", trzeba pozytywy odnaleźć jakieś 😁 A wiecie że przy synku byłam tak przemęczona, że jak miał ok. miesiąca zasnęłam w trakcie spaceru? Słowo daję, zamknęłam oczy i jak się ocknęłam byłam ładnych parę metrów dalej 😆 Zawsze opowiadałam tę anegdotkę świeżo zaciążonym kumpelom "ku pokrzepieniu serc". Ich wzrok bezcenny 🤣
aLunia lepiej pobyć trochę dłużej na miejscu niż jakby mieli coś potem uzupełniać. Oby szybko Cię uspokoili 😊
Adele nie daj sie choróbsku, też bym celowała w czosnek, miód i imbir. Ewentualnie olej z rekina można brać, ale to już dłużej potrzeba żeby działało.AdelaX, Ewi28 lubią tę wiadomość
-
Imbir mi się skończył jutro kupię. A tak to standard miód z cytryną itp sobie zrobiłam.. ehh co to za wirusy wstrętne. W klasie syna połowy dzieci nie ma. Mam nadzieje,że to tylko gorączka i nic więcej się nie pojawi
Jutro mam lekarza zobaczę co mi powie o tej morfologii no i ciekawa jestem jak tam młody sobie rośnie -
Wiera usmialam się z Twojego sennego spaceru ☺️☺️☺️😁
Dzisiaj mały tak mnie wyssał ze wieczoren miałam pustkę masakra możliwe to? Mleko nie miało kiedy napłynąć jak tak często jadł? Widziałam po małym ze nie przełykal i robił taka krzywa minkę i płakał. I laktatorem nic nie ściągnęłam Aż zrobiłam dzis sobie herbatkę na laktację
Adele herbatka malinowa mleko z miodem i zdrowka❤️A jutro daj znac co na wizycie
-
Wiera ja teraz miałam tak że poszlam pod prysznic umylam.sie cała itd wychodze i podczas wycierania zaczelam się zastanawiac czy wlosy umylam i uwierzcie że nie byłam w stanie sobie przypomnieć i musialam wejsc jeszcze raz pod prysznic i umyc
Wspieram was dziewczyny w walce o 2 maleństwo bo ja przeszłam to samo może na koncowce więcej bo skonczylo sier u mnie in vitro.innej możliwości na dzieciatko nie mieliśmy i to przeszłam pełne 3 stymulacje wiec moj organizm dostal w dupe ostro (bo o zaciagnietych kredytach nie wspomne) ale mam to gdzies, mam swoją córeczkę i tera z mężem się śmieje w chwilach zwątpienia że za takie pieniądze tak sie meczymy
Jeśli któraś cos chce wiedziec niech pyta bo u nas ja poddawalam sie zabiegom od monitoringu cyklu po iui, hsg,scraching itd i mąż sie suplementowal itd encyklopedia lekow juz jestem
A dużo mi daje wsparcie dziewczyn i ich pomysły co robic z dzieckiem jak ma kolke czy bóle bo to starszna rzecz jest -
Adele zdrówka Wam życzę. Ja w zabobony nie wierzę, ale zwykle tak mam, że jak tylko pomyślę czy powiem, że dziecko długo już zdrowe to pyk i go bierze coś 😂 trzymaj się, faszeruje się cytryną, miodem i oby małemu się nie pogorszyło. A co do obiadu to wyobraźcie sobie, że zrobił dobre te klopsy, za mało słone, ale jak na pierwszy raz to super ✌️a jak się cieszył jak pochwaliłam masterchefa😂😂😂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2020, 08:01
Paula_071, AdelaX lubią tę wiadomość
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Hej.. padam na ryjek.. 😓 przypomnialo mi się co to jest wstawanie w nocy do dziecka ehh teraz syn już lepiej ale noc ciężka..
Właśnie syrop z cebuli muszę zrobić ✌️
mother to niech maz częściej robi te obiadki 😁
15.15 mam lekarza brzuch mi tak często twardnieje i te bóle miesiaczkowe drażnią ale pewnie szyjka będzie ok jak ost -
nick nieaktualnyAdelaX wrote:Wiera usmialam się z Twojego sennego spaceru ☺️☺️☺️😁
Dzisiaj mały tak mnie wyssał ze wieczoren miałam pustkę masakra możliwe to? Mleko nie miało kiedy napłynąć jak tak często jadł? Widziałam po małym ze nie przełykal i robił taka krzywa minkę i płakał. I laktatorem nic nie ściągnęłam Aż zrobiłam dzis sobie herbatkę na laktację
Adele herbatka malinowa mleko z miodem i zdrowka❤️A jutro daj znac co na wizycie
Adelax polecam power pumping, poczytaj, zastosuj. Dziala.