Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam dobrze z córką rano wstaje o 6 do przedszkola wiadomo czasem nie chce się jej ale wstaje. A w weekendy śpi do ok 9
Czy mozliwe mieć tydzień przed PMS?Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️
29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Letrox, metformina, duphaston.
Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
Acard
TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
ASA, APA, AOA ujemne
Zespół antyfosfolipidowy ujemy
Antykoagulant toczniowy ujemny
Kariotyp mój i męża prawidlowy
ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
Cross match 8, allo mlr 28
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
-
Ewi28 wrote:Zaczynam panikowac tym koronawirusem
Ja jeszcze nie panikuje ale już co raz więcej przypadków jest 😣 córkę cały czas obserwuję a o myciu rąk nie wspomnę i tak manawyk z przedszkola tyle dobrze.
Wiem może to dziwne ale jak ten witus się nie uspokoi to nie wiem czy dobrze by było teraz mieć pozytywny test... 🤔 Jak to może wpłynąć na ciąże albo ewentualnie jak leczyć taką osobę.Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️
29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Letrox, metformina, duphaston.
Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
Acard
TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
ASA, APA, AOA ujemne
Zespół antyfosfolipidowy ujemy
Antykoagulant toczniowy ujemny
Kariotyp mój i męża prawidlowy
ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
Cross match 8, allo mlr 28
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
-
Ja też się zastanawiam jak to wpływa na maleństwo w brzuchu.
We Wrocławiu już trzy porodówki z czterech zakazały porodów rodzinnych.
Niby też nie panikuje ale powiem wam, że jak widzę puste półki z makaronami czy kaszami to właśnie boje się, że przez te panikę nie będzie towaru i chyba warto jednak coś kupić🤔
Niby dzieci do 10 lat są całkowicie bezpieczne. -
Tak patrzac z innej perspektywy to jak tak dalej pojdzie to zadna wojna swiatowa nie bedzie potrzebna bo to dziadostwo nas wykonczy
-
Ja to bym chciała urodzić zanim pojawią się u mnie w szpitalu osoby z koronowirusem...
Narazie w sklepach jest spokój ale też się boje co bedzie jak już będzie jakis przypadek.. -
Dzieci podobno przechodzą to bezobjawowo. Ja tez się boje ale zauważyłam ze im mniej o tym słucham i oglądam to czuje się lepiej wcześniej za bardzo się nakrecalam co ma być to będzie
U mnie tez brakuje żeli i mydeł
Ja mieszkam między Łodzią a Warszawa pociągi kursują ludzie jezdza wiec tylko czekac 🙈 ale na razie widać ze to tylko osoby z kwarantanny nikt z ulicy. -
nick nieaktualny
-
Kurde widzę że pogrom jest... Mój mąż też się rozkłada (a wiadomo to chyba gorzej niż dziecko) no i byłam z dzieckiem u lekarza bo 3 raz w ciągu 2 miesięcy zapalenie oskrzeli. Ja już jestem na urlopie i w przyszłym tygodniu wracam do pracy więc mam nadzieję że nic nie złapie
muszę przetrwać te 3 miesiące bez zwolnienia. A tak liczylam że odpocznę w ten ostatni tydzień
Plusem tego wirusa jest u nas brak kolejek do lekarza! Ludzie idą jak na prawdę potrzebują a nie rekreacyjnie. Na porodowce też zakaz odwiedzin co do porodów rodzinnych to nie wiem. Też słyszałam że ten wirus najgorszy jest dla starszych jak grypa. Coś czytałam że kobiety w ciąży nie powinny panikowac ale wiadomo ostrożność trzeba zachować. U mnie półki w biedronce uzupelnili więc kryzysu chyba nie będzie - ale kto wie jak będzie więcej przypadków.
4 cs o drugiego bobasa - II 03.01;20.01
Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%) -
Calanthe u nas też piątki w natarciu, dwie już wyszly i jeszcze górne zostały. No i ten bunt! W połączeniu z moimi ciazowymi hormonami i z dupy samopoczuciem to mieszanka wybuchowa. Ale jakoś przetrwamy. A pobudki zazwyczaj ok 6-6:30 i tak od malnkosci.4 cs o drugiego bobasa - II 03.01;
20.01
Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%) -
Lekarka przepisała mi krople sterydowe na noc mam psikac do tego sinupret,który w sumie brałam juz i nie pomógł.. no i nasodrill. Liczę,że te sterydy pomogą bo reszta to no...gdybym miała temp odrazu mówi,że dałaby antybiotyk a tak miała rozkminke co zrobić ze mną .. najgorzej,że jak mi się zatka dziurka to niczym jej nie idzie odetkac jedynie kroplami, których oczywiście w ciąży nie można ..
-
U nas na razie koronawirus nie ma (oficjalnie), na półkach też jeszcze wszystko jest (prócz żeli antybakteryjnych, maseczek), ale chyba jutro kupimy chociaż po dwa opakowania kaszy, ryżu i makaronu, bo coś czuję że niedługo na serio będą braki. Ja chyba na razie się tak nie boję tego wirusa, mam nadzieję, że to wkrótce minie wraz z nadejściem wiosny...
Adele oby Ci przeszło to niedługo 😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2020, 17:24
Adele27 lubi tę wiadomość
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
nick nieaktualny