Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Adele moja miała rumień i mnie uspokoiła lekarka, że w później ciazy nie zagraża. Z drugiej strony niech się teraz wykuruje póki mały się nie urodził. Na pewno pisałaś ale nie pamiętam jakie imię wybraliście?
Ja też farbowałam włosy. Zdrówka życzę -
Włosy można farbować
Adele, Jagoda zdrówka! Niech te wszystkie choroby już się kończą
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
aLunia synek będzie Ignacy 🙂
Ja już po prostu chce się dowiedzieć co mojemu synowi dolega i żeby dostał leki które pomogą.. pierwszy raz się zawiodłam na tej jego lekarce co byliśmy w pt tydzień temu.. dziś jest inna która częściej akurat go leczyła więc oby trafiła z diagnoza -
Adele ta wysypka to może efekt antybiotyku u znajomej tak było zmienili. I było ok.
Jagoda włosy można farbowacJuz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️
29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Letrox, metformina, duphaston.
Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
Acard
TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
ASA, APA, AOA ujemne
Zespół antyfosfolipidowy ujemy
Antykoagulant toczniowy ujemny
Kariotyp mój i męża prawidlowy
ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
Cross match 8, allo mlr 28
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
-
nick nieaktualnyJak stad znikne to znaczy ze mąż mnie ukatrupil za zakupy przez internet 😦. Juz kreci nosem ze ciagle dokladam do tego kpi. Najpierw laktator za kupe kasy, potem 2x czesci dokupowalam, teraz zamowilam mniejsze lejki bo w koncu znalazlam kogos kto fachowym okiem ocenil czy te co mam są ok bo mnie okropnie sutki bola. Juz o gorsecie nic nie wspominam bo by mnie z domu wyprowadzil. Kp jest za darmo (nie liczac rzeczy wspolnych typu biustonosz do karmienia czy wkladki).
Wyszykowalam nas na spacer i skonczylo sie pobytem na werandzie. Raz ze deszcz zaczal padac, dwa-sasiad zasuwa chemia w sadzie a cala nasza trasa spaceru jest wzdłuż jego pola. To ja skorzystam i sobie posiedze bo noga mnie boli, w kozakach ledwo chodze.
Moja starsza zakatarzona i oby na katarze sie skonczylo. Poleciala teraz do taty na pole z kielbaska bo on pali patyki z sadu i jest okazja zjesc kielbaske z ogniska. A wczesniej Marzanne utopila w bajorze babci. Ma dziecko pomysly.
A wiecie co, mnie korci wlosy ufarbowac na chrzciny ale mam obawy jak to wyjdzie. Do chrzcin daleko, a najwiekszy problem mamy z chrzestnymi bo co lepsza partia to po rozwodzie i ksiadz sie nie zgodzi. I chrzestnych nie ma.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2020, 14:48
-
Adele dobrze ze precyzyjna diagnoza wiadomo w którym kierunku iść. I co ma na to przepisane?
Iza ale smaka zrobiłaś mi z tą kiełbaska miesiąc temu smażyliśmy u siebie kiełbaski i pianki 😋 mniam. Mój też katar jkis ma niewiadomo skąd.
Farbuj włosy jak to znajoma mówi włosy nie rozum odrosną 😂 A czemu się zastanawiasz.
Ciężko teraz z z chrzestnymi nie chcą dopuścić i te nauki wrr..
Ja mam fryzjera w piątek 😉 niestety gdzie się pojawiać zaczyna siwy włos 😨 u was też?
Mój tato i mama bardzo późno siwe włosy mieliWiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2020, 16:59
Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️
29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Letrox, metformina, duphaston.
Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
Acard
TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
ASA, APA, AOA ujemne
Zespół antyfosfolipidowy ujemy
Antykoagulant toczniowy ujemny
Kariotyp mój i męża prawidlowy
ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
Cross match 8, allo mlr 28
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
-
Adele ja przez ten rumień pod koniec ciąży spanikowałam bo nie wiem czy pamiętasz ale miałam styczność z koleżanka której dzieci to miały i tak mi ciśnienie podskoczyło bo nikt mnie nie uspokoił ze to tylko może być niebezpieczne na początku ciąży. Tak wiec dobrze ze to już końcówka
Zdrówka dla synka -
Db Adele że nic Ci już nie grozi w związku z tym. Zdrówka dla Was Wszystkich i Waszych dzieci ☺️
Nadzieja ja mam na całej głowie parę siwych, ale farbuję delikatnie. Tylko ja już stara haha😶😂
Jeeeeny moja teściowa strasznie przeżywa tego koronawirusa, że po każdym spotkaniu z nią czuję coraz większy stres. Teraz też dzwoniła w jednej sprawie, a potem znowu o tym koronawirusie, że coraz bardziej zaczynam przeżywać nie wiedzieć czemu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2020, 19:06
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
29.09.2020 ♥️ -
Myślicie,że w ciąży pod koniec na prawdę zaszkodzi jak będę używać kropli z oxymetazolina ... ? Oczywiście wszędzie,że nie można itp ale skoro mam nabrzmiała śluzówkę nosa to tylko one dają radę ja rozkurczyc .. nic więcej żadna woda morska inhalacje itp.. zakrapiam nos w nocy nimi bo inaczej bym nie spała w ogóle.. to już nie wiem co gorsze dla dziecka czy te krople czy to,że bym nie spała i ciągle próbowała wydmuchać zapchany nos którego i tak się nie da odetkac... w nocy się męczyłam 3h aż w końcu dałam za wygraną i użyłam kropli..Wpuszczam krople sekunda i odetkany na kilka godzin chociaż.. sterydy zanim zaczną pomagać to też minie pewnie..
Nie zdziwie się jak to faktycznie niezyt nosa przez ciąże i zniknie jak urodze .. 😔😔😔 -
Adele nie wiem czy takie krople nie szkodzą. Mam nadzieję, że w końcu Ci to minie, bo się zamęczysz bidulko.
Calanthe haha noooo piękne i młode 😂 ja to ogólnie czuję się młoda duchem, a jak ktoś mnie o wiek pyta to muszę odejmować sobie rok urodzenia od aktualnego, bo zapominam ile mam 😂😂😂😂😂
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
Ja nie mam jeszcze 30 a tez siwe juz mam i mnie to bardzo irytuje dlatego pytalam o farbowanie. Kurcze dzis cos mnie brzuch pobolewa. Moze to przez nerwy bo ciagle jakies problemy z tym remontem a czas bardzo goni..
Jutro ide do ginka i jestem bardzo ciekawa co mi powie moja pani doktor. Nie wiem czy mi zrobi usg bo jak w pierwszej ciazy bylam to pierwsze usg mialam kolo 10 tygodnia jak dobrze pamietam ale to moze przez to ze zadko sie zdarzalo zeby miala sprzet w gabinecie. Teraz juz na stale stoi aparat do usg. Poza tym pamietam ze wtedy jak do niej poszlam to powiedziala ze nie bedzie mnie badac narazie bo to bardzo wczesna ciaza wiec na pierwsze usg (troche wymuszone) wyslala mnie do innej przychodni bo kazala zrobic prenatalne a ja powiedzialam zeby dla spokoju dala mi skierowanie na usg zehym w razie czego nie poszla na prenatalne za ktore zaplace ponad 2stowki a serduszko nie bedzie bilo. Wiem wiem mialam glupie mysli ale w sumie to o ciazy wiedzialam z testu domowego i zaraz poszlam na bete wiec tylko tyle mialam. A to bylo w 4 tc.
Powiedzcie proszę czy to mozliwe ze juz jest brzuszek lekko wypchniety i zaokraglony? Bo ze ja to widze to ok ale ostatnio moje szwagierka sie pytala czy w ciazy jestem to jej powiedzialam ze tak a ona ze wlasnie widzi ze mam juz brzuszek....Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2020, 20:27
-
mother ten składnik mają każde krople typu nasivin, otrivin, oxalin itp każde zwykle krople..
Zaczynam schizowac,że krzywdę mogę dziecku zrobić 😔 ale jak kurde.. oczywiście powiedzialam lekarce,że w nocy odtykam nimi nos i usłyszałam standard,że nie powinnam no tak to najlepiej ciągle nie oddychać.. 😤
Jagoda na widoczny brzuszek jeszcze za wcześnie 😉 akurat widocznie koleżanka trafiła 😛 ja miałam USG robione w 6tyg -
Szczerze to powiem ze Ci wlasnie ze malo jem a brzuszek na dole sie zrobil okraglejszy dlatego pytam.
W niektore spodnie na sile sie jeszcze zapne ale jest mi tak niewygodnie ze wole jakies getry zalozyc.
Tez tak patrze na to ze rodzilam 10 miesiecy temu wiec moze jeszcze wszystko nie wrocilo do do normy i jest porozciagane i dlatego tak juz brzuch zaczyna byc widoczny....
Juz sama nie wiem co myslecWiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2020, 20:50
-
aLunia wrote:AdelaX a jak twój synek?
Alunia dziekuje ze pytasz, zapomniałam napisac. Pani dr powiedziała ze jest lepiej ale bez szału. Kaszel już w zasadzie powinien się kończyć a nie kończył. Dodała inhalacje z mucosolvan i zmieniła antyb jednak. Nie wiem czy potrzebnie, do dzis rana kaszlał tak co godzinę co dwie w nocy już nic a od podania rano antyb już prawie wcale hm... może już po prostu przechodzi albo on pomogl lub inhalacje. W sobotę kontrola