Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
No tak tylko u Ciebie minelo sporo czasu od pierwszej ciazy. U mnie w pierwszej ciazy bylo pozno widac bo gdzies kolo 5 m-ca zaczal mi sie pojawiac brzuszek
-
Jagoda ka rodzilam 2 lata temu i został mi rozstęp mięśni przez co teraz już mam duży brzuch ale moim zdaniem spowodowane jest to właśnie osłabionymi miesniami i ciągłym wzdeciem (do tego ten duphaston). W pierwszej ciąży na polowkowych ledwo co było widać.4 cs o drugiego bobasa - II 03.01;
20.01
Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%) -
No nic zobaczymy jak to dalej bedzie. Teraz najwazniejsze zehy z dzidzia bylo wszystko dobrze no i zeby mi to chorobsko paskudne przeszlo
-
Jagoda mi najbardziej wywalilo brzuch teraz 11-12tc ale juz od 9cisnely mnie zwykle spodnie. Przesiadka na ciazowe to super sprawa. Jutro mam prenatalne! Ale pozno bo dopiero 16:30.
Adele A ja Ci powiem tak- synek juz zaraz wychodzi..jest uksztaltowany.. zapusc sobie sopoknie te krople na noc (nie naduzywaj, tylko jak naprawde nie mozesz wytrzymac).Adele27 lubi tę wiadomość
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
Adele, te substancje z kropli wchłaniają się słabo do ogólnego krążenia i najbardziej na początku ciąży mogą zaszkodzić, no bo wiadomo naczynia, wszystko się kształtuje itd. I to przy nadużywaniu a raz na dobę nie kwalifikuje się do naduzywania.
Jedyne co to trzeba pamiętać, że stosowanie powyżej siedmiu dni może skutkować "przyzwyczajeniem" błony śluzowej i będzie potem je trudno odstawić. A jak będzie obrzęk non stop to też niedobrze, bo ta wydzielina nie będzie miała jak zejsc i się może jakieś zapalenie gorsze zrobić albo pójść na uszy, więc z dwojga złego wybrałabym krople.
U nas dziś w pracy poszła plotka, że w okolicznej podstawówce dziś jedna dziewczynka miała gorączkę, krwotok z nosa, wezwano rodziców a szkole zamknięto, bo ta dziewczynka miała wcześniej kontakt z jakimiś dziećmi z Włoch. A że koleżanki siostra na tam dziecko to zadzwoniła pytać czy prawdą a ta zaskoczona, jaka zamknięta, normalnie były lekcje. Więc już ludzie rozpuszczają jakieś opowieści dziwnej treści i się tylko nakręcają
A prezydent Łodzi zadecydowała o odwołaniu imprez masowych, spotkań grupowych, spektakli, zamknięciu basenów itd, żeby zminimalizować szanse zarażenia w tłumieWiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2020, 22:29
Adele27 lubi tę wiadomość
-
AdelaX no długo się to ciągnie, ale najważniejsze już widzisz poprawę. Oby w sobotę juz było po wszystkim ✊
Adele ja myślę jak PAP.
Zawsze w takich momentach wkurzam się jak każdy gada, że ciąża to nie choroba wrrrrr. Ale jak coś ci dolega to babo cierp.
PAP to jutro kciuki w twoją stronę ✊✊✊✊ -
Pap kciuki za wizytę ✊✊
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Pap Może powiedzą jak płeć 😁 super
A mnie dziś brzuch coś pobolewa i nastrój spadł do poziomu zero właściwie bez powodu 🤷♀️
Teraz jak biorę innego proga to chociaż zaparc nie mam.
Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️
29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Letrox, metformina, duphaston.
Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
Acard
TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
ASA, APA, AOA ujemne
Zespół antyfosfolipidowy ujemy
Antykoagulant toczniowy ujemny
Kariotyp mój i męża prawidlowy
ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
Cross match 8, allo mlr 28
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
-
nick nieaktualnyMoj nastroj tez do bani. Ja nie rozumiem jak dorosla osoba nie moze zrozumiec slowa "nie" tylko chodzi od rana i probuje wymusic na nas to co ona chce. Az sie w koncu niemilo odezwalam bo mialam dość.
I ten wirus zaczyna mnie draznic. A jak juz szkoly zamkna to bedzie niefajnie, tak to starsza poszla do szkoly i bylo troszke ciszej i spokojniej. -
nick nieaktualny
-
aLunia wrote:No i już szkoły i przedszkola zamknięte
Nom.. czyli mojego syna miesiąc w szkole nie będzie ✌️ pewnie zdążę urodzić w ten czasWiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2020, 11:41
-
No wlasnie tez do mnie tesciowa dzwonila bo w szkole pracuje ze juz decyzja zapadla ze szkoly przefszkola i zlobki sa pozamykane.
Ja wlaśnie dotarlam do ginka ale kolejka jest masakryczna. Pelna poczekalnia
Myslalam ze jak do 12 przyjmuje to juz bedzie pusto a tu taka niespodzianka -
nick nieaktualny
-
Dokladnie tak jak Ewi pisze. Jutro i pojutrze tylko te dzieci moga przyjsc ktore nie maja z kim zostac a od poniedziaku juz wszystko zamkniete
-
Kurde do mnie też dzwonili że od jutra żłobek zamknięty do odwołania! Już mam dość tego durnego wirusa! I jak ja mam wrócić do pracy... Ostatnio same kłody pod nogi. Dziś znowu idę z córką do lekarza bo jest gorzej. A jutro mam medycyne pracy i się spinam czy mnie dopuszcza bo mi gin oczywiście wpisał poronienie zagrażające
Jagoda i Pap kciuki za wizyty, dajcie znać po4 cs o drugiego bobasa - II 03.01;20.01
Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%)