X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Lucecita Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No w bloku to jak w klatce 😯
    My mamy na ogrodzie huśtawke zjeżdżalnie więc jak się zrobi cieplej to się chociaż przewietrzymy

córka- 2011 <3
    syn- 2019 <3
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2020, 11:25

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • AdelaX Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tez zazdroszczę Wam które mieszkacie w domku, my mamy działkę ale domek w remoncie wiec będę mogła tam jeździć z dziećmi jak się mocno ociepli

Ale nie wypowiedzieli się jasno co do spacerów co? Choć i tak dla bezpieczeństwa chyba dzis byłam na ostatnim. Lepiej się przemęczyć miesiąc niż w końcu do końca roku siedzieć w mieszkaniu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2020, 14:54

Girl25 lubi tę wiadomość

3 lata starań o drugie maleństwo.

ff3d524ac7.png 5e5a2fd12f.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie najgorzej jest z tą młodsza. Natalka sobie zabawę wymyśli, czy ja mogę z nią dużo zrobić, a nawet w ostateczności puścić tą bajkę. A młoda wszystko chce ale na trochę. A tak chociaż ten spacer nas zajmował, ona po powrocie jest inna.
    Dzisiaj malowaliśmy to cały pokój brudny bo to chwila a odchodziła z pędzelkiem itd a już też mi jest ciężko z tym brzuchem. Nie ukrywam, że jestem zła, nie wychodzimy praktycznie nigdzie, tylko na taką górkę kawałek od domu.

Emrica ogromne kciuki. Będziesz robić test w czwartek?

Miskowa to szefowa nieźle wymyśliła :/

Lucecita wzięłaś opiekuńczy czy jak to teraz wygląda?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2020, 15:04

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Hugo87 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie okej. Kwarantanna🙊🙊🙊 ćwiczę codzinnie, staram się jakoś żyć normalnie. Jeśli chodzi o ciążę, to się zabezpieczamy już. 🤷‍♀️ Za Was trzymam mocno kciuki 🤗🤗🤗

mother84 lubi tę wiadomość

Syn lipiec 2014 ❤️
    08.2017 laparoskopia
    12.2017 laparotomia
    Niepłodność wtórna idiopatyczna
    IUI 22.03.2019 nieudana
  • Emrica Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugo po histeroskopi to troche szkoda sie zabezpieczac, czesto sie udaje zajsc po takich zabiegach.

iv09gu1rhahn9m8p.png
    nzjdgzu3g71ob4w1.png
  • Hugo87 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ja nie chce być w ciąży już 🤷‍♀️ zresztą u mnie nie ma problemów żeby zajść w tą ciążę, przypuszczam że to nasienie jest za lepkie i stąd problem. Albo jeszcze to hba, fragmentacji nie robił, więc też może coś być

Syn lipiec 2014 ❤️
    08.2017 laparoskopia
    12.2017 laparotomia
    Niepłodność wtórna idiopatyczna
    IUI 22.03.2019 nieudana
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez ciezko przetlumaczyc corce ze musimy siedziec w domu. Mamy ogrod, duzo miejsca do zabawy ale ciagnie ja do przedszkola, do dzieci. Chce jechac do sklepu po zakupy itp. Tlumaczyc trzeba ale sie nie dziwie ze dzieci to denerwuje. Mnie tez juz ta sytuacja mocno stresuje, czuje sie jakas przybita. Brakuje mi normalnego zycia ale co zrobic. To dla dobra wszystkich.

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • Emrica Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugo rozumiem ze mąż nie zamierza poddac sie badaniu nasienia aby to wszystko sprawdzic?

iv09gu1rhahn9m8p.png
    nzjdgzu3g71ob4w1.png
  • Wiera Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emrica mocne kciuki!! Też bym nie jechała na betę, jak będzie wszytko dobrze to do niczego niepotrzebne 😃

Nas męczy mniej ta kwarantanna, bo mamy ten domek z ogrodem dużym, huśtawkę itd. Ale od czwartku do pracy, w końcu chyba nie przedłużyli tego zwolnienia na dziecko do lat 8? 🤔

A ja liczyłam że po tym duphastonie będę miała choć @ krótsza a tu w sumie 9dc a tu jeszcze się coś paprze. No nic, wizytę u gina odwołałam tę co miałam mieć w czwartek w tym tygodniu. Wyniki męża mamy podrzucić, choć teraz wg rozsądku powinniśmy sobie dać spokój, no ale jak już zrobione to niech gin zobaczy. Powiem Wam, że przeraża mnie to wszystko, co będzie w maju, czerwcu, ja raczej robotę będę mieć, ale mąż ma swoją działalność, kiepsko to teraz idzie, bardzo kiepsko, czy będzie lepiej nie wiadomo...Nawet na seks nie mam ochoty 🙄

Moja psiapsióła poszła dziś na wywołanie, ciekawe czy dziś się uda czy będą do jutra walczyć. Jak to zleciało, dopiero co pamiętam jak mówiła że w ciąży jest :)

9f7jgu9r4mx0xbls.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak można chodzić na spacer ufff kamień z serca.

AdelaX lubi tę wiadomość

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    10 cs- udało się
  • AdelaX Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alunia tez doczytałam co prawda ograniczyć wyjscia do minimum ale można

Edit: choć powiem Wam ze dzisiejszy spacer mnie umeczyl, mój starszak szedł obrażony bo ciagle mu mówiłam tego nie ruszaj tego nie dotykaj to jeszcze na zlosc mi robił ze niby chce dotknąć.. w weekend mąż najwyżej z nim zostanie a ja wyjdę z młodym a potem mąż ze starszym...albo po prostu wyjdziemy razem i niech mąż się martwi 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2020, 17:25

• aLunia Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AdelaX ja mam tak z dwójką. Wiki to się jeszcze śmieje i palce do buzi wkłada jak mówię, że nie wolno 🤦
    Mój mąż pracuje w domu, chyba źle się to dla nas skończy bo tak mi działa na nerwy, on też nerwowy bo młody co chwilę do niego przylatuje.

Przedszkole zaczęło nam wrzucać jakieś zadania i bardzo się cieszę bo Natalka chętnie wykonuje pracę czy słucha wierszy, a ja nie muszę wymyślać :P

Hugo a może dobrze wam to zrobi, odpoczniesz..

Ciekawe co u Adele.

Wiera mi dupek też za wiele nie pomógł ale u mnie akurat były plamienia przed @.
    No kurde będzie ciężko dla wielu osób pod względem finansowym. Podejrzewam tez, że wszystko będzie strasznie drogie :/

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    10 cs- udało się
  • Lucecita Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alunia mój mąż też z domu pracuje i się śmieje że jak nas wirus nie dopadnie to sami się pozabijamy haha
    Tyle dobrze że mamy dom, 5 pokoi więc nie siedzimy na kupie.

Tak, opiekę sobie wzięłam do świąt a potem pewnie jeszcze przedłuże albo urlop bo dopóki się sytuacja nie uspokoi to nie chcę iść między ludzi

córka- 2011 <3
    syn- 2019 <3
  • Lucecita Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calanthe moja córa już duża A i tak ciągle miauczy kiedy do babci pojedziemy
    A zadań mamy tyle że pół dnia nad lekcjami siedzimy

córka- 2011 <3
    syn- 2019 <3
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucecita wrote:
    Kasia A jak u was?
    No u nas już całkiem dobrze, prawdopodobnie w czwartek nas wypuszcza 🙂 Młodszy syn był wczoraj na kontroli u lekarza i też dobrze więc ulga ogromna🙂

aLunia, AdelaX, Lucecita, jangwa_maua, DoveLove, Emrica, Wiera, Miśkowa lubią tę wiadomość

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucecita wrote:
    Alunia mój mąż też z domu pracuje i się śmieje że jak nas wirus nie dopadnie to sami się pozabijamy haha
    Tyle dobrze że mamy dom, 5 pokoi więc nie siedzimy na kupie.

Tak, opiekę sobie wzięłam do świąt a potem pewnie jeszcze przedłuże albo urlop bo dopóki się sytuacja nie uspokoi to nie chcę iść między ludzi

My 4, mieszkanie nie takie małe ale i tak 😂 mąż tak ma swój pokój pracy, no ale Wiki wie gdzie tata siedzi :P ale ogrodu bardzo zazdroszczę.

A synek do żłobka? Kurde podziwiam naprawdę, że musicie jeszcze zadania robić szczególnie przy maluchach. A córka chętnie odrabia? Bo to jednak też trzeba mieć dużą samodyscyplinę.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    10 cs- udało się
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia super, że u Was już lepiej 😊

Emrica jeeeny ja ostatnio zakręcona i już straciłam orientację kiedy i co się dzieje. W takim razie trzymam ogromne kciuki ✊ oby @ nie zawitała już na długo.

U nas też codziennie dostajemy dwa zadania z przedszkola i z chęcią synek robi, a ja się cieszę, bo zawsze to trochę czas zleci i jakiś pomysł nowy jest 😉

U mnie dziś zdecydowali w pracy, że na te 12 dni od czwartku do Świąt mamy rozpisać dyżury. Jest nas trójka to cztery wybrane dni muszę iść (być może nie na 8 h tylko uda się na mniej). Trochę jestem zła, bo się boję...ale db, że tylko 4 dni. Zabunkruję się w pokoju i tyle. A co do tych ograniczeń jakie dziś wprowadzili to bardzo dobrze, pytanie czy faktycznie będą tego przestrzegać i czy będą nakładane kary...my w zasadzie już tego przestrzegaliśmy do tej pory😝 spacer raz dziennie na odludziu, tyle co raz na kilka dni do sklepu, praca i tyle. Laski ja do kwietnia wytrzymam, ale dalej moja psychika siądzie 😫 oby było lepiej 😔

Kasia 1805 lubi tę wiadomość

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
    Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
    II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
    cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    08.09.2020 test ciążowy +
    29.09.2020 ♥️
  • AdelaX Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mother ja tez się cieszę z tych obostrzeń może to się szybciej skończy, my tez tylko spacery sklep apteka... i szczerze tez nie wiem ile wytrzymam a pogoda za oknem niedługo będzie kusiła ...

• Lucecita Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alunia z synkiem będzie teściowa

Córa niby robi lekcje ale muszę nad nią stać, więc z młodym mi czasem ciężko bo wiadomo, jak nie śpi to sam się sobą zajmie góra 5 minut
    A jak śpi to i muszę obiad zrobić i coś w domu ogarnąć, także sama wiesz jak to wygląda 😁

córka- 2011 <3
    syn- 2019 <3
‹‹ 1883 1884 1885 1886 1887 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ