Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Adele, to częstuj męża wit.C, ponoć bardzo dobrze wpływa też na plemniki
Emi, ciekawe jak na Ciebie podziała ovarin i czy skróci Twoje cykle. U mnie póki co 16 dc i na owu na razie się nie zanosi (też jestem na ovarinie, zaczęłam jeszcze w poprzednim cyklu więc w tym już bardzo liczę na efekty)
Kat, Domis, nie ten cykl to następny, a jak nie to jeszcze kolejny. W końcu zaskoczy
Dziewczyny, ma może któraś z Was lub miała w przeszłości nadżerkę? Ja wiem że mam od roku ale niby niewielka, lekarze nie chcą z nią nic robić, mówią że nie wpływa na zajście w ciążę, ale... Wczoraj byłam u nowego gin który stwierdził że nadżerka może jednak wpływać na szanse poczęcia. Tłumaczył to tak że ta nadżerka wytwarza jak najęta śluz, który może stanowić barierę dla plemników. Tzn plemniki zamiast płynąć dalej do jajowodów penetrują ten śluz który jest przy tej nadżerce...
Mam znajomą która 2 lata starała się o dziecko i zaszła dopiero jak wyleczyła nadżerkę ( i to w 1cs..) więc może faktycznie coś jest na rzeczy...
Tylko dziwne że na necie wszędzie piszą że nadżerka nie ma wpływu...
Ja w okresie okołoowulacyjnym często obserwuję u siebie taki dziwny śluz, niby rozciągliwy, ale nie jest przezroczysty tylko biały, czasami nawet podchodzi pod lekko zielonkawy. Bardziej niż białko jajka przypomina raczej śpiki po kilku dniach kataru (sory za porównanie ) I teraz się zastanawiam czy to nie przez tą nadżerkę
-
Jeśli lekarz mówi, że może nadżerka przeszkadzać, to warto coś z nią zrobić.
Ja miałam nadżerkę przed pierwszą ciążą. Została zaobserwowana już w ciąży i nic z nią nie robiono. Zniknęła po porodzie. I póki co nie wróciła.syn 03-2014
syn 03-2016 kp do 13tc
syn 11-2017 kp do 13tc
'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'. -
Ja też bym jednak wolała wyleczyć nadzerke. To przecież otwarte wrota do infekcji. Tak mi się przynajmniej wydaje. Zwłaszcza jeśli organizm przez rok sobie z nią nie poradził.
U mnie dziś drastyczny spadek temp. Czekam więc na @, a dzisiaj mam posiew. Obym zdążyła go zrobić zanim mnie krew zaleje. Coś kriciutkie te cykle u mnie ostatnio. Nie mogę się do nich przyzwyczaić. Zawsze były 31 i więcej.. A teraz..? No nic po hsg będzie lepiej może jak se przedmucham to i owo -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMagdis
Ja mam nadzerke juz z 10 lat,kontroluje ja czesto i tyle,gin nie kaze mi z nia nic robic,czasem kuracje dowcipna dostaje i tyle
W zajsciu w ciaze nie przeszkadza,a przy staraniach usuwanie jest wrecz niewskazane,bo po wymrazaniu/wypalaniu na szyjce zostaje blizna,ktora moze przeszkadzac podczas ciazy czy porodu -
A czy po usuwaniu nadzerki nie ma wstrzemiezliwosci przez pewien czas? To tez dodatkowo spowalnia okres staran.
Ale tez nadzerka, nadzerce nierowna... kazda inaczej może reagować.syn 03-2014
syn 03-2016 kp do 13tc
syn 11-2017 kp do 13tc
'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'.