X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2020, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha racja,ze dobrze ze nie nacisnal mocniej bo by sie uwlonily gazy 😂😂😂 nie mam problemow z dwojeczką, a i powietrze tez potrafie zepsuc ale najwyrazniej w tej ciazy musze miec wysoki progesteron bo to on wplywa tak na jelita. Pobiore espumisan-oby pomogl. Dziewczyny na wrzesniowym watku belly mowia,ze im wymierzyli dzieci na 20cm no to pewnie i moj juz tyle ma :)

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2020, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap86 wrote:
    Haha racja,ze dobrze ze nie nacisnal mocniej bo by sie uwlonily gazy 😂😂😂 nie mam problemow z dwojeczką, a i powietrze tez potrafie zepsuc ale najwyrazniej w tej ciazy musze miec wysoki progesteron bo to on wplywa tak na jelita. Pobiore espumisan-oby pomogl. Dziewczyny na wrzesniowym watku belly mowia,ze im wymierzyli dzieci na 20cm no to pewnie i moj juz tyle ma :)
    Tylko bierz po 2kapsułki na raz bo po 1to nawet nie ma co i spokojnie -nie zaszkodza bo są ziołowe, zresztą sama brałam w pierwszej ciąży 😉 Nie wiem czy można Ulgix Bo jest dużo lepszy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2020, 06:37

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2020, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psychiatra potrzebny od zaraz. Ja ocipieje przez te lekcje i moja corke ktora nie chce najprostrzych rzeczy zrobic. 3 dni juz tekst pisze, mamy zaleglosci, ona ma juz szlaban na tv i wszelkie media, wszelkie zakazy nie skutkują, zachety tez nie. Mnie juz cos bierze.

• Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2020, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Psychiatra potrzebny od zaraz. Ja ocipieje przez te lekcje i moja corke ktora nie chce najprostrzych rzeczy zrobic. 3 dni juz tekst pisze, mamy zaleglosci, ona ma juz szlaban na tv i wszelkie media, wszelkie zakazy nie skutkują, zachety tez nie. Mnie juz cos bierze.
    U mnie co prawda to tylko przedszkole, ale mąż ogarnia, czasami ja. Mój nawet w miarę lubi to robić, a w gorszych momentach to coś mu obiecujemy, że dostanie np.pograć na komputerze, albo tato w coś z nim pogra itp.😉 i nie to że z nim nie gra i się nie bawi tylko taki to jeszcze nie do końca ogarnia i się w to wykręca glupiutki😁

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2020, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza no to może ustalcie, że siada do tego rano kiedy jeszcze ma względnie siły na to. Jak nie zrobi to żadnej zabawy i przyjemności...no nie wiem.
    U nas też póki co przedszkole, ale na szczęście z chęcią robi zadania, prace jakieś itp. My w zasadzie mamy jedną zasadę - najpierw obowiązki, potem przyjemności 😉

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
    Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
    II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
    cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    08.09.2020 test ciążowy +
    29.09.2020 ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2020, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak bylo ustalone ze rano lekcje a potem wolne. A ona co- nie chce robic to fru na podworko i wez sprowadz do domu. No to powstal szlaban na tv. Ale to nic nie daje.

• pap86 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2020, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w 7tc cukier na czczo mialam sliczny 76. Teoretycznie jak tak wychodzi to potem gin dopiero wysyla na krzywą cukrową,nie? ZRobilam w poniedzialek cukier bo nie wiedzialam co tam powinnam oprocz morfologii i moczu i wyszlo mi 99na czczo.na wrzesniowkach mowia,ze mam cukrzyce bo norma w ciazy do 92. A moj gin wczoraj jak na to spojrzal to powiedzial,ze nic nie robimy tylko krzywą potem zrobimy. Wizyte bede miala za 5tygodni, nie mak dostepu do glukometru-mam sie nie przejmowac?

f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2020, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PAP ja miałam 95 na czczo, mój gin to olał a ten nowy, że powinnam od razu zrobić krzywą. Ale zrobiłam w 26tc no i wyszło ok. U mnie problemem była zbyt duża przerwa w jedzeniu i dlatego cukier rano skoczył, więc może pomyśl jak u ciebie było albo powtórz cukier.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2020, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alunia wlasnie czytajac rozne info z forum o cukrzycy itd to stawiam,ze zbyt wczesnie poprzedniego dnia zjadlam kolacje, moglam cos jeszcze zjesc przed snem. Ufam mojemu ginkowi i chyba nie bede latala jak kot z pecherzem. Na kolejna wizyte kazal zrobic tylko mocz i krew ale ja sobie dorzuce cukier jeszcze. Gdybym teeaz w pon sama tego badania sobie nie zrobila to trzymala bym sie cukru z 7tc. Jak do kolejnej wizyty znow bedzie taki cukier to mu o tym przypomne to mnir wczesnien wysle na test glukozy zamist w 24tc.

f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2020, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pap ja niestety nie pomoge, nie znam sie na tym. Mnie chociaz cukrzyca na szczescie ominela.

• aLunia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2020, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PAP dokładnie tak jak piszesz. Zrobiłabym tak samo jak Ty.
    Mi wyszły ketony w moczu a krzywa ok i ten ginekolog mi powiedział że mam koło 22 zjeść coś porządnego bo jem za mało, więc widać to ma duże znaczenie ;)

Wyszłam dzisiaj do mięsnego i do kwiaciarni. Maaatko jaką mam radość, kupiłam sobie tulipany 25szt za 35zł, stroik, goździki w doniczce i żonkile. Zaraz mi się papa cieczy :D tak samo jak to że w końcu poszłam do sklepu 😂

Kasia 1805, nadzieja_86, AdelaX lubią tę wiadomość

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2020, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alunia chwila wolnosci, no nie?

• pap86 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2020, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jesli siedzicie same w domu w swieta (w sensie z mezem,dziecmi) to co robicie do jedzenia? Ja sie boje,ze zrobie za malo a sklepy zamkniete przez swieta 😂
    Np. Na jutro na sobote to nic nie szykuje, dokoncze i doprawie tylko salatke jarzynową(srednia salaterka) i salatke z kurczakiem wedzonym i np nie planuje na jutro obiadu wiec co bedziemy jesc? Moj maz sie klocil,ze jutro mozna zamowic pizze. Czujecie to? W Wielka Sobote pizze. Na glosnomowiacym zadzwonilam celowo zeby udowodnic do pizzerii no i wiadomo ze jutro zamkniete.
    Na niedziele mam dwa male kawalki pasztetu, no wiadomo zurek i jajka w majonezie.i biala kielbasa z piekarnika ale doslownie po kawaleczku. Dwa mazurki i chcialam jutro jeszcze cos bez pieczenia chcialabym zrobic(chatke baby jagi czy cos w tym stylu) i sie martwie ze wszystko zjemy i w poniedzialek beda frytki z piekarnika 😂😂

f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2020, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha pap spoko taka ilość to chyba ok dla Was 😉
    Ja jutro mam normalny obiad (pomidorówka), a na ndz planuję białą kiełbasę, żurek, jajka, sałatka z fetą, sałatka gyros, pasztet, bigos ale mały słoik mam od mamy, mozarella z pomidorami i chyba tyle. Jakieś kabanosy, bagietka w zapasie. Obiad normalnie mięso, kasza, brokuł. Ze słodkości to babeczki czekoladowe i babka zwykła. Nas tylko trójka, z czego mały pewno się zwykle kanapki na śniadanie czy kolację 😂

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    29.09.2020 ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2020, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie zdalam na kuchnie tesciowej i sie okazalo ze nie bede miala co jesc 😢. Bo jeszcze nie wszystko jem np.nie mam ochoty ponownie probowac pierogow z kapustą ani pasztecikow z grzybami a flakow nie lubie. Tak wiec musze sobie cos ugotowac.

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2020, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale śliczne dziewczynki macie 🥰♥️

Mój mąż właśnie jeździ po sklepach wszędzie kolejki zawijajace się w rogal po 15 osób 😓😭

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2020, 19:33

Kasia 1805, Iza34 lubią tę wiadomość

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2020, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jutro też normalnie obiad, jeszcze dokładnie nie wiem co ale też myślałam o pomidorowej 🙂
    Na niedzielę na śniadanie: jajka, kiełbasa, chleb, babeczka. Młodszy pewnie jeszcze kasza a starszy płatki 😉 Na obiad kurczak z ziemniakami. Oprócz tego sałatka warstwowa - średnia salatera i jajka faszerowane no i coś tam jeszcze w lodówce jest. W poniedziałek standardowo. No i dodatkowo na te 2dni ciasto : szarlotka - tortownica, cappuccino - mniejsza blacha, śnieżny puch - keksówka i ciastka przez maszynkę. W razie co chleb mamy, wędlina jest, parówki też to jakoś damy radę 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2020, 19:53

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • Wiera Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2020, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zrobiłam sobie trochę ćwikły, do tego wędlina z własnego wędzenia jeszcze z Bożego Narodzenia zamrożona ;), troszkę zimnych nóżek dziś jeszcze zrobię, sałatkę wielowarzywną jutro. Na obiad w niedzielę rosół i ziemniaki z pieczonymi mięsem i surówka. Z ciast babka drożdżowa i sernik z rosą. I w sumie tyle 🤔 Jajka są, chleb jest, mleko, może jakieś naleśniki się upituli na śniadanko, z głodu nie umrzemy 😆 Jutro dopiero wolny dzień od pracy to nie spędzę go całego na gotowaniu 😁 Jeszcze sprzątanie z grubsza 😅

Adele dziś byłam na, w sumie drobnych, zakupach o siódmej rano to już był armagedon, ledwo do pracy zdążyłam ;) Ale sądziłam że wieczorem dziś to już będą pustki a tu takie kolejki jeszcze są, o rany 🙄

Iza to menu z poprzednich Świąt jeszcze teściowa serwuje 😁. Ja tak miałam jak zaczęłam karmić, na mojej "diecie zero alergenów" i zaprosili nas na imieniny do teścia, a la grill, w sumie nic dla mnie nie było 🤔 Tylko ryba przyprawiona przez szwagra tak, że w gardle paliła 😆 Wyszperała w końcu trochę rosołu z lodówki to zjadłam :)

9f7jgu9r4mx0xbls.png
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2020, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia chyba lubisz piec ciasta co? Sporo robisz ciast 😋😋😋
    Wiera! Ooooo przypomniałam sobie dzięki Tobie, że mam jeszcze kiełbaskę od rodziców z ich wędzarni w zamrażarce 😁 to jutro ją wyjmę sobie
    Adele mój mąż dziś pojechał o 8, żeby zdążyć przed godzinami dla seniorów, a potem do pracy - w Lidlu i Biedronce były takie kolejki, że nie zdążyłby wejść do tej 10 😂😳 w końcu pojechał kawałek dalej do Auchan i tam mega kolejki, ale z racji, że kas więcej to szybko szło i się obrobił 😉
    U nas w pracy póki co dalej tak jak było - do 26 kwietnia uczelnia zamknięta, mam tylko 3 dyżury w pracy, a tak zdalnie z domu. Tyle dobrego, że nie muszę jeździć codziennie jak to wszystko się teraz rozkręca
    Ogólnie mąż ma dziwne zmiany i przez to że syn w domu to starania w tym cyklu będą cieeeeezkie! Chyba w samym środku nocy😂 więc jak coś się z tego spłodzi to cud nad Wisłą będzie 😝😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2020, 21:55

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

cb [*] - grudzień 2019
    29.09.2020 ♥️
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2020, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2020, 11:27

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
‹‹ 1907 1908 1909 1910 1911 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ