X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam naszczescie, oczywiście terminy takie że słów brak. Jeszcze jakaś przemądrzała baba z Warszawy mi wywody robi, że nie wierzy że nie mam nadciśnienia skoro mam sprzed ciąży. Nie zna mnie kobieta w ogóle, moja kolejna ciąża gdzie mam ciśnienie ok a ta swoje, że powinnam dopegyt itd.

Miskowa nic mi nie mów ja też nie chcę bez męża rodzić. Ale nastawiam się już trochę będzie co można zrobić 😟
    A teleporady nie mógł ci udzielić? No kurde przecież to tylko konsultacja. Ja mam teleporade w piątek.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Jagodazdw92 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja masakra to co sie dzieje. Ale moze to badanie nie bedzie jednak potrzebne. Zobaczymy co pokaza kol3jne testy. Badzmy dobrej mysli :)

8c74df9084.png
    6f88193a00.png
    Starania od maj 2018
    ❤Kacperek 06.05.2019 SN 37tc, 55cm, 2990g
    Styczeń 2020 druga ciąża
    ❤Zosieńka 24.09.2020 SN 35tc,
    50cm, 2550g
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja ale bez sensu z tym badaniem...brak słów na tą całą organizację. Liczmy na to, że to badanie mu się po prostu już nie przyda 😁😁😁
    Powiem Wam, że właśnie masakra jak coś ktoś chce z lekarzem załatwić. Mój mąż ma zaraz teleporadę z dermatologiem 😂✌️
    Idę zaraz z synkiem na spacer do lasu 😎 dobrze, że to przywrócili, bo u nas na serio w lesie pustki i aż żal było tam nie chodzić. Tylko boję się, że za chwilę zamkną, bo susza.
    Miśkowa życzę Wam, żeby to przeszło i żebyście miały normalne porody, ale obawiam się niestety, że na jesień przyjdzie druga fala korony i grypa...no, ale trzeba mieć nadzieję, że wróci to wszystko do normy

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
    Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
    II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
    cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    08.09.2020 test ciążowy +
    29.09.2020 ♥️
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wytrzymam z moim mężem... Niby chce drugie dziecko . Nagadalam mu że napisał ginekolog że prędzej pod auto wpadnę niż coś się stanie - tak naprawdę pisał 😛. To stwierdzil że boi się że zostanie sam z młodym, to mu nagadalam że jest moja ciocia , jego mama i koleżanka będzie w razie co go odbierać z przedszkola jak będę w szpitalu i te 2 h poczeka na niego .... Normalnie siły nie mam... Nagle stwierdził że nie chodzi o zarażenie tym wirusem...nosz.... Trafi mnie... Ja wiem że wszystko będzie ok...

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • Jagodazdw92 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl współczuję :( dziwny ten Twój mąż. Niby chce a jak by szukał wymówek. Z tego co teraz napisałaś to mam wrażenie że on sam nie wie czego chce. A może on nie chce drugiego dziecka jak wyciąga argumenty że będzie sam z synem. Bo czy wirus czy nie to i tak sam będzie z młodym jak Ty będziesz w szpitalu... poza tym to są zaledwie 3 dni

8c74df9084.png
    6f88193a00.png
    Starania od maj 2018
    ❤Kacperek 06.05.2019 SN 37tc, 55cm, 2990g
    Styczeń 2020 druga ciąża
    ❤Zosieńka 24.09.2020 SN 35tc,
    50cm, 2550g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl25 wrote:
    Nie wytrzymam z moim mężem... Niby chce drugie dziecko . Nagadalam mu że napisał ginekolog że prędzej pod auto wpadnę niż coś się stanie - tak naprawdę pisał 😛. To stwierdzil że boi się że zostanie sam z młodym, to mu nagadalam że jest moja ciocia , jego mama i koleżanka będzie w razie co go odbierać z przedszkola jak będę w szpitalu i te 2 h poczeka na niego .... Normalnie siły nie mam... Nagle stwierdził że nie chodzi o zarażenie tym wirusem...nosz.... Trafi mnie... Ja wiem że wszystko będzie ok...

A ja nie wytrzymam z moja tesciowa 😤😤😤😤

• Girl25 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodazdw92 wrote:
    Girl współczuję :( dziwny ten Twój mąż. Niby chce a jak by szukał wymówek. Z tego co teraz napisałaś to mam wrażenie że on sam nie wie czego chce. A może on nie chce drugiego dziecka jak wyciąga argumenty że będzie sam z synem. Bo czy wirus czy nie to i tak sam będzie z młodym jak Ty będziesz w szpitalu... poza tym to są zaledwie 3 dni
    5 dni bo będę mieć CC 😛. Poza tym jak teraz się udało jakimś cudem to będę rodzic w grudniu a od września młody do przedszkola idzie i zawiezie go na 8 koleżanka odbierze koło 15 weźmie do siebie ( ma trójkę dzieci, dwie córki z którymi Oskar lubi się bawić i rok młodszego chłopca czyli będzie miał ponad 1,5 roku to też się pobawi coś przez te dwie godziny. A w soboty i tak chce robić sobie wolne teraz więc weekend może z nim spędzić a nawet jakby nie to CC ustalę sobię na początek tygodnia w najgorszym razie... Może uda mi się go przegadać... Po smsach i jego głosie podczas późniejszej rozmowy myślę że jestem na dobrej drodze

Jagodazdw92 lubi tę wiadomość

dxomanli5dlutv4a.png
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    A ja nie wytrzymam z moja tesciowa 😤😤😤😤
    Co zaś robi? 😛

dxomanli5dlutv4a.png
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wznowiono u nas szczepienia. Mamy ,30 kwietnia. Az sie boje

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale czemu nie chce z synem zostać? W sensie jakby coś się stało czy sam twój pobyt w szpitalu?

Mnie dzisiaj szlag z dziećmi trafia 😬

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    10 cs- udało się
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Ale czemu nie chce z synem zostać? W sensie jakby coś się stało czy sam twój pobyt w szpitalu?

Mnie dzisiaj szlag z dziećmi trafia 😬
    Jakby coś się stało, bo pobyt po porodzie jest załatwiony ponieważ koleżanka zaproponowała sama pomoc wtedy, że może go odbierać z przedszkola bo jest blisko jej domu. Ma go odbierać koło 15 i młody poczeka u nich te 2 h, pobawi się z dziećmi, on ich lubi bardzo. Będę mu mówić że przecież na dole mamy babcie, będzie im robić obiady jakby co, jest jego mama, moja ciocia która nie pracuje może i nasze rodziny cudowne nie są ale w razie problemów na pewno pomogą, tego jestem pewna poza tym nie można z góry zakładać że w drugiej ciąży coś pójdzie nie tak ...

dxomanli5dlutv4a.png
  • Emrica Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl25 wrote:
    5 dni bo będę mieć CC 😛. Poza tym jak teraz się udało jakimś cudem to będę rodzic w grudniu a od września młody do przedszkola idzie i zawiezie go na 8 koleżanka odbierze koło 15 weźmie do siebie ( ma trójkę dzieci, dwie córki z którymi Oskar lubi się bawić i rok młodszego chłopca czyli będzie miał ponad 1,5 roku to też się pobawi coś przez te dwie godziny. A w soboty i tak chce robić sobie wolne teraz więc weekend może z nim spędzić a nawet jakby nie to CC ustalę sobię na początek tygodnia w najgorszym razie... Może uda mi się go przegadać... Po smsach i jego głosie podczas późniejszej rozmowy myślę że jestem na dobrej drodze
    Gril serio twoj maz nie umie sie zająć dzieckiem? Ty juz mu szukasz zastepstwa a moze czas nauczyc meza jak sie zajac wlasnym dzieckiem jak Ty chcesz drugie to sama nie ogarniesz rozne sa sytuacje...

iv09gu1rhahn9m8p.png
    nzjdgzu3g71ob4w1.png
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emrica wrote:
    Gril serio twoj maz nie umie sie zająć dzieckiem? Ty juz mu szukasz zastepstwa a moze czas nauczyc meza jak sie zajac wlasnym dzieckiem jak Ty chcesz drugie to sama nie ogarniesz rozne sa sytuacje...
    Chodzi bardziej o to że nie mógłby pracować a nie ma umowy i chorobowego nie będzie mógł wziąć i pobierać 80% nawet

dxomanli5dlutv4a.png
  • mama dominika Nowa

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.mam na imie Magda i wlasnie staram sie o drugie a wlasciwie 3 dziecko.narazie pierwszy cykl nieudany:(

• mother84 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama dominika wrote:
    Hej.mam na imie Magda i wlasnie staram sie o drugie a wlasciwie 3 dziecko.narazie pierwszy cykl nieudany:(
    Witaj w naszych skromnych progach 😊Opowiedz coś więcej o sobie 😊 tutaj ostatnio dość szczęśliwy wątek, więc mamy nadzieję, że długo nie będziesz musiała czekać na upragnioną ciążę 😊 poza mną i Emricą to chyba nie ma wątkowych dinozaurów 😶😂 jest kilka dziewczyn starających się jeszcze o drugie dziecko. Ale mam nadzieję, że na każdego przyjdzie kolej 😉

nadzieja_86, Jagodazdw92, AdelaX lubią tę wiadomość

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    29.09.2020 ♥️
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama dominika wrote:

Witamy i powodzenia 😊

Nadzieja widać kreseczkę po cichu gratuluję jeszcze raz ♥️ czekamy na powtórkę

A mi się trafił egzemplarz 😭😭 synek chyba pokazuje dopiero swoje prawdziwe JA 🤦
    Całe dnie potrafi płakać i jedyne co go uspokaja to mój cycek .. 😭 przecież nie będę ciągle go dawać bo wydaje się jakby byl przejedzony co chwilę mi ulewa ... To jest mały cyckoholik.. smoczek jak wkładam to zaraz ryk i wypluwa.. zje z piersi jednej, drugiej wezmę go do odbicia ładnie odbije i albo się uda,że zaśnie albo ryk znów.. i co ? Znów chce tylko cycka żeby się uspokoić ehhh i tak koło się zamyka .. 😑😑

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2020, 18:41

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele bądź silna, pamiętaj, że po chwilach kryzysu przychodzą zawsze lepsze dni 🤗😘 może taki cycuś się trafił, ale bądź dobrej myśli, że będzie lepiej☺️ życzę dużo sił i pozytywnego nastawienia ☺️

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

cb [*] - grudzień 2019
    29.09.2020 ♥️
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele po cycku nie trzeba odbijać to może go zostaw jak już śpi.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    10 cs- udało się
  • nadzieja_86 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele do mnie jak przychodził położna to też myślałam że nie dam rady cały czas mała rzy mnie le to minęło potrzebowała bliskości 😍

Alunia to też doświadczyłaś brak słów tu gdzie zrozumienie i w ogole...ręce opadaja

A ja dziś tak źle się czuję 😓 zimno mi i w ogóle łamie w kościach a o piersiach nie wspomnę jakieś prody przechodzą jakbym miała być chora moja energia mnie opuściła...
    A jeszcze fatalny dzień za dużo wszystkiego na raz.
    Jutro zrobię test jaki wyjdzie to wyjdzie to powiem mężowi nie myślę o tym i z pewnością się zamelduję ✌️

mama Dominika hej 🖐️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2020, 19:22

Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️

29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
    Luty 2020 cb
    Grudzien 2020 7 tc moj 👼
    Luty 2021 hashimoto
    Letrox, metformina, duphaston.
    Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
    Acard
    TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
    ASA, APA, AOA ujemne
    Zespół antyfosfolipidowy ujemy
    Antykoagulant toczniowy ujemny
    Kariotyp mój i męża prawidlowy
    ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
    Cross match 8, allo mlr 28
    Kir Bx z brakującymi 3
    Accofil od Luty 2023
    Mąż wszystko ok

„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
    n59yt5od1y3qj53b.png
  • Wiera Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja widzę kreseczkę już wyraźnie 😊 Myślę że skoro jest mocniejsza to dobrze świadczy i będzie tylko ciemnieć 😁 U mnie w weekend przetoczył się Rzeźnik, teraz już plamie tylko i chyba zacznę dziś lub jutro te globule brać. Generalnie mam jakiś ciężki nastrój, jak chyba wszyscy w związku z tym co się dzieje, w pracy też jakoś nerwowo było bardziej i wczoraj cały czas się wściekałam na męża, na dziecko, aż mi głupio było 🙄 Dziś już lepiej, mam nadzieję, że ten tydzień minie mi w lepszym nastroju :)

Girl dużo macie osób do pomocy, to chyba mąż nie ma czym się martwić ;) Wiem jak to jest jak ty chcesz bardziej, ale dopóki nie ma wspólnego frontu to ciężko :/

Mother to mocne kciuki za weekend majowy pod kreskami 😃

Adele mój też był cycoholik :) Bądź dzielna i pamiętaj, że to minie, to staraj się tym cieszyć, tą bliskością z Maluszkiem 😊

Girl25 lubi tę wiadomość

9f7jgu9r4mx0xbls.png
‹‹ 1924 1925 1926 1927 1928 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ