X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam naszczescie, oczywiście terminy takie że słów brak. Jeszcze jakaś przemądrzała baba z Warszawy mi wywody robi, że nie wierzy że nie mam nadciśnienia skoro mam sprzed ciąży. Nie zna mnie kobieta w ogóle, moja kolejna ciąża gdzie mam ciśnienie ok a ta swoje, że powinnam dopegyt itd.

Miskowa nic mi nie mów ja też nie chcę bez męża rodzić. Ale nastawiam się już trochę będzie co można zrobić 😟
    A teleporady nie mógł ci udzielić? No kurde przecież to tylko konsultacja. Ja mam teleporade w piątek.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Jagodazdw92 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja masakra to co sie dzieje. Ale moze to badanie nie bedzie jednak potrzebne. Zobaczymy co pokaza kol3jne testy. Badzmy dobrej mysli :)

8c74df9084.png
    6f88193a00.png
    Starania od maj 2018
    ❤Kacperek 06.05.2019 SN 37tc, 55cm, 2990g
    Styczeń 2020 druga ciąża
    ❤Zosieńka 24.09.2020 SN 35tc,
    50cm, 2550g
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja ale bez sensu z tym badaniem...brak słów na tą całą organizację. Liczmy na to, że to badanie mu się po prostu już nie przyda 😁😁😁
    Powiem Wam, że właśnie masakra jak coś ktoś chce z lekarzem załatwić. Mój mąż ma zaraz teleporadę z dermatologiem 😂✌️
    Idę zaraz z synkiem na spacer do lasu 😎 dobrze, że to przywrócili, bo u nas na serio w lesie pustki i aż żal było tam nie chodzić. Tylko boję się, że za chwilę zamkną, bo susza.
    Miśkowa życzę Wam, żeby to przeszło i żebyście miały normalne porody, ale obawiam się niestety, że na jesień przyjdzie druga fala korony i grypa...no, ale trzeba mieć nadzieję, że wróci to wszystko do normy

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
    Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
    II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
    cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    08.09.2020 test ciążowy +
    29.09.2020 ♥️
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wytrzymam z moim mężem... Niby chce drugie dziecko . Nagadalam mu że napisał ginekolog że prędzej pod auto wpadnę niż coś się stanie - tak naprawdę pisał 😛. To stwierdzil że boi się że zostanie sam z młodym, to mu nagadalam że jest moja ciocia , jego mama i koleżanka będzie w razie co go odbierać z przedszkola jak będę w szpitalu i te 2 h poczeka na niego .... Normalnie siły nie mam... Nagle stwierdził że nie chodzi o zarażenie tym wirusem...nosz.... Trafi mnie... Ja wiem że wszystko będzie ok...

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • Jagodazdw92 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl współczuję :( dziwny ten Twój mąż. Niby chce a jak by szukał wymówek. Z tego co teraz napisałaś to mam wrażenie że on sam nie wie czego chce. A może on nie chce drugiego dziecka jak wyciąga argumenty że będzie sam z synem. Bo czy wirus czy nie to i tak sam będzie z młodym jak Ty będziesz w szpitalu... poza tym to są zaledwie 3 dni

8c74df9084.png
    6f88193a00.png
    Starania od maj 2018
    ❤Kacperek 06.05.2019 SN 37tc, 55cm, 2990g
    Styczeń 2020 druga ciąża
    ❤Zosieńka 24.09.2020 SN 35tc,
    50cm, 2550g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl25 wrote:
    Nie wytrzymam z moim mężem... Niby chce drugie dziecko . Nagadalam mu że napisał ginekolog że prędzej pod auto wpadnę niż coś się stanie - tak naprawdę pisał 😛. To stwierdzil że boi się że zostanie sam z młodym, to mu nagadalam że jest moja ciocia , jego mama i koleżanka będzie w razie co go odbierać z przedszkola jak będę w szpitalu i te 2 h poczeka na niego .... Normalnie siły nie mam... Nagle stwierdził że nie chodzi o zarażenie tym wirusem...nosz.... Trafi mnie... Ja wiem że wszystko będzie ok...

A ja nie wytrzymam z moja tesciowa 😤😤😤😤

• Girl25 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodazdw92 wrote:
    Girl współczuję :( dziwny ten Twój mąż. Niby chce a jak by szukał wymówek. Z tego co teraz napisałaś to mam wrażenie że on sam nie wie czego chce. A może on nie chce drugiego dziecka jak wyciąga argumenty że będzie sam z synem. Bo czy wirus czy nie to i tak sam będzie z młodym jak Ty będziesz w szpitalu... poza tym to są zaledwie 3 dni
    5 dni bo będę mieć CC 😛. Poza tym jak teraz się udało jakimś cudem to będę rodzic w grudniu a od września młody do przedszkola idzie i zawiezie go na 8 koleżanka odbierze koło 15 weźmie do siebie ( ma trójkę dzieci, dwie córki z którymi Oskar lubi się bawić i rok młodszego chłopca czyli będzie miał ponad 1,5 roku to też się pobawi coś przez te dwie godziny. A w soboty i tak chce robić sobie wolne teraz więc weekend może z nim spędzić a nawet jakby nie to CC ustalę sobię na początek tygodnia w najgorszym razie... Może uda mi się go przegadać... Po smsach i jego głosie podczas późniejszej rozmowy myślę że jestem na dobrej drodze

Jagodazdw92 lubi tę wiadomość

dxomanli5dlutv4a.png
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    A ja nie wytrzymam z moja tesciowa 😤😤😤😤
    Co zaś robi? 😛

dxomanli5dlutv4a.png
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wznowiono u nas szczepienia. Mamy ,30 kwietnia. Az sie boje

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale czemu nie chce z synem zostać? W sensie jakby coś się stało czy sam twój pobyt w szpitalu?

Mnie dzisiaj szlag z dziećmi trafia 😬

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    10 cs- udało się
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Ale czemu nie chce z synem zostać? W sensie jakby coś się stało czy sam twój pobyt w szpitalu?

Mnie dzisiaj szlag z dziećmi trafia 😬
    Jakby coś się stało, bo pobyt po porodzie jest załatwiony ponieważ koleżanka zaproponowała sama pomoc wtedy, że może go odbierać z przedszkola bo jest blisko jej domu. Ma go odbierać koło 15 i młody poczeka u nich te 2 h, pobawi się z dziećmi, on ich lubi bardzo. Będę mu mówić że przecież na dole mamy babcie, będzie im robić obiady jakby co, jest jego mama, moja ciocia która nie pracuje może i nasze rodziny cudowne nie są ale w razie problemów na pewno pomogą, tego jestem pewna poza tym nie można z góry zakładać że w drugiej ciąży coś pójdzie nie tak ...

dxomanli5dlutv4a.png
  • Emrica Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl25 wrote:
    5 dni bo będę mieć CC 😛. Poza tym jak teraz się udało jakimś cudem to będę rodzic w grudniu a od września młody do przedszkola idzie i zawiezie go na 8 koleżanka odbierze koło 15 weźmie do siebie ( ma trójkę dzieci, dwie córki z którymi Oskar lubi się bawić i rok młodszego chłopca czyli będzie miał ponad 1,5 roku to też się pobawi coś przez te dwie godziny. A w soboty i tak chce robić sobie wolne teraz więc weekend może z nim spędzić a nawet jakby nie to CC ustalę sobię na początek tygodnia w najgorszym razie... Może uda mi się go przegadać... Po smsach i jego głosie podczas późniejszej rozmowy myślę że jestem na dobrej drodze
    Gril serio twoj maz nie umie sie zająć dzieckiem? Ty juz mu szukasz zastepstwa a moze czas nauczyc meza jak sie zajac wlasnym dzieckiem jak Ty chcesz drugie to sama nie ogarniesz rozne sa sytuacje...

iv09gu1rhahn9m8p.png
    nzjdgzu3g71ob4w1.png
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emrica wrote:
    Gril serio twoj maz nie umie sie zająć dzieckiem? Ty juz mu szukasz zastepstwa a moze czas nauczyc meza jak sie zajac wlasnym dzieckiem jak Ty chcesz drugie to sama nie ogarniesz rozne sa sytuacje...
    Chodzi bardziej o to że nie mógłby pracować a nie ma umowy i chorobowego nie będzie mógł wziąć i pobierać 80% nawet

dxomanli5dlutv4a.png
  • mama dominika Nowa

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.mam na imie Magda i wlasnie staram sie o drugie a wlasciwie 3 dziecko.narazie pierwszy cykl nieudany:(

• mother84 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama dominika wrote:
    Hej.mam na imie Magda i wlasnie staram sie o drugie a wlasciwie 3 dziecko.narazie pierwszy cykl nieudany:(
    Witaj w naszych skromnych progach 😊Opowiedz coś więcej o sobie 😊 tutaj ostatnio dość szczęśliwy wątek, więc mamy nadzieję, że długo nie będziesz musiała czekać na upragnioną ciążę 😊 poza mną i Emricą to chyba nie ma wątkowych dinozaurów 😶😂 jest kilka dziewczyn starających się jeszcze o drugie dziecko. Ale mam nadzieję, że na każdego przyjdzie kolej 😉

nadzieja_86, Jagodazdw92, AdelaX lubią tę wiadomość

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    29.09.2020 ♥️
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama dominika wrote:

Witamy i powodzenia 😊

Nadzieja widać kreseczkę po cichu gratuluję jeszcze raz ♥️ czekamy na powtórkę

A mi się trafił egzemplarz 😭😭 synek chyba pokazuje dopiero swoje prawdziwe JA 🤦
    Całe dnie potrafi płakać i jedyne co go uspokaja to mój cycek .. 😭 przecież nie będę ciągle go dawać bo wydaje się jakby byl przejedzony co chwilę mi ulewa ... To jest mały cyckoholik.. smoczek jak wkładam to zaraz ryk i wypluwa.. zje z piersi jednej, drugiej wezmę go do odbicia ładnie odbije i albo się uda,że zaśnie albo ryk znów.. i co ? Znów chce tylko cycka żeby się uspokoić ehhh i tak koło się zamyka .. 😑😑

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2020, 18:41

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele bądź silna, pamiętaj, że po chwilach kryzysu przychodzą zawsze lepsze dni 🤗😘 może taki cycuś się trafił, ale bądź dobrej myśli, że będzie lepiej☺️ życzę dużo sił i pozytywnego nastawienia ☺️

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

cb [*] - grudzień 2019
    29.09.2020 ♥️
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele po cycku nie trzeba odbijać to może go zostaw jak już śpi.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    10 cs- udało się
  • nadzieja_86 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele do mnie jak przychodził położna to też myślałam że nie dam rady cały czas mała rzy mnie le to minęło potrzebowała bliskości 😍

Alunia to też doświadczyłaś brak słów tu gdzie zrozumienie i w ogole...ręce opadaja

A ja dziś tak źle się czuję 😓 zimno mi i w ogóle łamie w kościach a o piersiach nie wspomnę jakieś prody przechodzą jakbym miała być chora moja energia mnie opuściła...
    A jeszcze fatalny dzień za dużo wszystkiego na raz.
    Jutro zrobię test jaki wyjdzie to wyjdzie to powiem mężowi nie myślę o tym i z pewnością się zamelduję ✌️

mama Dominika hej 🖐️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2020, 19:22

Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️

29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
    Luty 2020 cb
    Grudzien 2020 7 tc moj 👼
    Luty 2021 hashimoto
    Letrox, metformina, duphaston.
    Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
    Acard
    TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
    ASA, APA, AOA ujemne
    Zespół antyfosfolipidowy ujemy
    Antykoagulant toczniowy ujemny
    Kariotyp mój i męża prawidlowy
    ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
    Cross match 8, allo mlr 28
    Kir Bx z brakującymi 3
    Accofil od Luty 2023
    Mąż wszystko ok

„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
    n59yt5od1y3qj53b.png
  • Wiera Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja widzę kreseczkę już wyraźnie 😊 Myślę że skoro jest mocniejsza to dobrze świadczy i będzie tylko ciemnieć 😁 U mnie w weekend przetoczył się Rzeźnik, teraz już plamie tylko i chyba zacznę dziś lub jutro te globule brać. Generalnie mam jakiś ciężki nastrój, jak chyba wszyscy w związku z tym co się dzieje, w pracy też jakoś nerwowo było bardziej i wczoraj cały czas się wściekałam na męża, na dziecko, aż mi głupio było 🙄 Dziś już lepiej, mam nadzieję, że ten tydzień minie mi w lepszym nastroju :)

Girl dużo macie osób do pomocy, to chyba mąż nie ma czym się martwić ;) Wiem jak to jest jak ty chcesz bardziej, ale dopóki nie ma wspólnego frontu to ciężko :/

Mother to mocne kciuki za weekend majowy pod kreskami 😃

Adele mój też był cycoholik :) Bądź dzielna i pamiętaj, że to minie, to staraj się tym cieszyć, tą bliskością z Maluszkiem 😊

Girl25 lubi tę wiadomość

9f7jgu9r4mx0xbls.png
‹‹ 1924 1925 1926 1927 1928 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ