Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Calanthe ja dopiero 3 dzień dupka...jeszcze dłuuuuugo do terminu @ 😉
nadzieja_86 lubi tę wiadomość
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
calanthe wrote:Kasia urocza księżniczka 🙂
Nadzieja dla mnie też jest cień, tak jak piszesz sama nie wiesz kiedy owu , więc może to poprostu za wcześnie jeszcze. Zaczekaj spokojnie i niczym się nie denerwuj.
Girl @ nie ma to zawsze jest szansa 🙂 Poza tym popieram Mother, oboje musicie być w pełni zdecydowani. Przepraszam, ale jak dla mnie takie ukrywanie mierzenia temp., czy kiedy była owu jest poprostu nie fair, skoro piszesz że on też chce, a robisz takie podchody.
Jagoda z uczuciem krwi w ustach czy w nosie, mam tak samo. Jak wydmuchuje nos to w praktycznie jest sama krew. W pierwszej ciąży było to samo. Lekarz powiedział, że to że zwiększonego przepływu krwi, jak dobrze pamiętam zalecił rutinoscorbin, ale osobiście nie dokuczało mi to aż tak, bym go brać musiała.
Wypadanie włosów u mnie to norma, czy w ciąży czy nie to i tak wychodzą od zawsze. A nie jest tak że na pewnym etapie ciąży włosy i paznokcie robią się lśniące i mocniejsze? Nie zawsze zwraca się na to uwagę. Coś gdzieś mi świta, ale nie wiem czy dobrze 🤔
Widzę dwóch forumowych Szymusiów będzie uhuuu 😁 Miśkowa jak wybierzecie imię to też się pochwal 😜
Mother Ty jak z cyklem stoisz?
Mysza najważniejsze, że nic złego się nie dzieje. Dzieci są w stanie nie jeden uraz bez szwanku przejść.[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Nadzieja
Dla mnie jest druga kreska! Ja nigdy nie miałem dwóch mocnych, ale też dość wcześnie robiłam testy 😜 Pamiętaj, że jak będziesz powtarzać, to najlepiej porównywać takie same testy, bo na testach innej firmy moc kreski też może być innaTrzymam kciuki!
Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne)
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
calanthe wrote:Seksy były teraz czekamy na pozytyw! ✊ To na kiedy masz termin?
30 kwiecień/1 maj, ale to tak bardzo orientacyjnienadzieja_86 lubi tę wiadomość
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
29.09.2020 ♥️ -
Dziewczyny, a ja chciałbym się Wam pochwalić moim wyczynem - przekonałam męża do remontu pokoju!😁 To był ostatni pokój do zrobienia jak narazie i jednocześnie chyba ostatni pokój na tym świecie, w którym były jeszcze (wstyd mówić) postpeerelowskie meble🙈😑 Ja niby troszkę się przyzwyczaiłam przez te 8lat od ślubu, ale już nie mogłam na nie patrzeć🙈 Niby były w dobrym stanie, ale Jezu to już nie ta epoka. No i ostatnio w trakcie mini sprzeczki wysunęłam działo - remont pokoju. Mąż oczywiście że znowu coś wymyśliłam i w ogóle, ale ja już nie odpuściłam, ze 3dni go podchodzilam, aż pękł 😁 Nawet zdjęcie tego pokoju zrobiłam na pamiątkę, a przed chwilą przyjechała część mebli na 1palecie i teraz najlepsze - teść był przy odbiorze i się pyta a ile tych paczek będzie?😂 Bo on to sobie wyobraża że to będzie kolejna meblościanka na całą ścianę i od podłogi do sufitu 😉 A ja już trzeci dzień chodzę z uśmiechem na ustach 🙂Ale i mąż już się tak przekonał, że nawet tv już oglądał żeby nowy kupić 😁
nadzieja_86, mother84, Jagodazdw92, AdelaX, pola89, Miśkowa lubią tę wiadomość
-
Nic mężowi nawet dziś nie mówię jutro zrobię test i już ale hormony mi buzują od rana 2 pralki zupka gotowa a teraz czas na kawke a pozniej szkło w łazience skończę myć 💪 już od razu lepiej się czuje ale najlepiej będzie jak na mężu się rozładuje jak będzie mieć jeszcze ochotę 😉
Mother to odliczamy do święta pracy majoweczki 😉
Girl termin nie wiem kiedy mam 🙄 dziś 34 dc a owu była chyba po 22 dc 😜😒
Kasia to super wiem remont to wyczyn ale jak oko będzie cieszyć i w ogóle wszystko na nowo.
Ja uwielbiam urządzać teraz przed wprowadzka miałam pole do popisu 😁 i jeszcze 2 pokoje do urządzenia od podstaw na górze. A wyrzucasz wszystkie meble 🤔 jak masz taki fotel z PRLu to aż żal mozn go odnowić one teraz potrafią kosztować nawt 800 zł 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2020, 10:30
Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️
29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Letrox, metformina, duphaston.
Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
Acard
TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
ASA, APA, AOA ujemne
Zespół antyfosfolipidowy ujemy
Antykoagulant toczniowy ujemny
Kariotyp mój i męża prawidlowy
ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
Cross match 8, allo mlr 28
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
-
nadzieja_86 wrote:Nic mężowi nawet dziś nie mówię jutro zrobię test i już ale hormony mi buzują od rana 2 pralki zupka gotowa a teraz czas na kawke a pozniej szkło w łazience skończę myć 💪 już od razu lepiej się czuje ale najlepiej będzie jak na mężu się rozładuje jak będzie mieć jeszcze ochotę 😉
Mother to odliczamy do święta pracy majoweczki 😉
Girl termin nie wiem kiedy mam 🙄 dziś 34 dc a owu była chyba po 22 dc 😜😒
Kasia to super wiem remont to wyczyn ale jak oko będzie cieszyć i w ogóle wszystko na nowo.
Ja uwielbiam urządzać teraz przed wprowadzka miałam pole do popisu 😁 i jeszcze 2 pokoje do urządzenia od podstaw na górze. A wyrzucasz wszystkie meble 🤔 jak masz taki fotel z PRLu to aż żal mozn go odnowić one teraz potrafią kosztować nawt 800 zł 😉
-
Kasia no i super 😁 ja jestem zdania, że remont potrafi być męczący, ale efekt końcowy jest tego wart 😊
Kasia 1805 lubi tę wiadomość
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
Napisałam do swojego ginekologa czy mamy przestań się starać o dziecko przez tego wirusa czy możemy normalnie to napisał żeby się starać i że i tak tłok będzie na porodówkach będzie w grudniu 😛. Może to męża przekona bo jest dobrym lekarzem... Ech
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Kasiu o jak fajnie 😁 ma j jest zawsze na nie z remontami więc tym bardziej super 😁
Nadzieja ja też widzę kreske i to nawet nie cień cienia. Ja miałam takie że pod światłem było widać a była ciąża więc ogromne kciuki.
Ja mam dzisiaj jakiś kryzys, nic mi się nie chce. Schowałam świąteczne ozdoby i by trzeba było odkurzyć. Ale dziewczynki się bawią to żal psuć zabawę 😂 więc leżę.Kasia 1805, nadzieja_86 lubią tę wiadomość
-
Nadzieja tam jest KRESKA!!!!
Jejku ja już sie cieszę że Wam się udało
U mnie tylko w pierwszej ciąży wyszła fest tłusta krecha a teraz byłam blada.
Uważam że nie ważne jaka jest, ważne że jest bo to już świadczy o ciąży z tym że może to być bardzo bardzo wczesna ciąża i dlatego taka mało widoczna jest. Z dnia na dzień na pewno będzie nabierała intensywnościnadzieja_86 lubi tę wiadomość
-
Nadzieja ja widzę cień wiec czekamy na następne testy. A ilu dniowe nasz cykle? Okres masz regularny? Ja robiłam test tydzień po planowanej miesiączce bo różne miałam cykle i myślałam ze mi się opóźnia a straciłam trochę już nadzieje wiec nie robiłam wcześniej. To wtedy była wiadomo mocna kreska wiec nie wiem jak to jest natomiast w dzień planowanego okresu powinna być już ładna widoczna
Co do porodu w maskach to każda mogłaby powiedzieć ze ma problemy z oddychaniem pewnie będą się temu bliżej przyglądać. Bosze do czego to doszlo w jakich czasach my żyjemy. Oby to się zmieniło jak najszybciej
Kasia to wcale się nie dziwie ze taka zadowolona chodzisz ! Gratuluje wytrwałości w przekonywaniu ☺️
Alunia odpoczywaj!Kasia 1805, nadzieja_86 lubią tę wiadomość
-
Aj cykle przeważnie mam 31 a owu ok 17 dc. Poprzednie 2 miesiące owu była 14 dc a teraz nie wiem kiedy owu była 🤷♀️ dokładnie.
A wiecie jakie świństwo.... 😤 Mąż szybko pojechał z materiałami miał ponad 30 km zdążył w czasie a tam taka kolejka pod labo że ludzi na zewnątrz w odstępach ze 20 a w drzwiach facet mówi ze nie wpuści bo wszyscy długo czekają.... A mój miał godzinę umówiona przecież dużo wcześniej. Mąż nie miał jak wejść przecież nie będzie się bil. Dzwoni do rejestracji a tam nie odbierają dopiero po dłuższej chwili.... I co za długo już materiał nie oddany.... Umówić na inny termin 😫
Co za ludzie co za czasy pierwszy raz się spotkałam z czymś takim wysiadam
To nie jest że zrobi sisiu na zawołanie i już gotowe ehhh 😤Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️
29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Letrox, metformina, duphaston.
Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
Acard
TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
ASA, APA, AOA ujemne
Zespół antyfosfolipidowy ujemy
Antykoagulant toczniowy ujemny
Kariotyp mój i męża prawidlowy
ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
Cross match 8, allo mlr 28
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
-
Nadzieja o ja pierdziele to jest przesada ej. Mogli zrobić selekcję kto w jakiej sprawie.
Naprawdę w takich czasach nam przyszło żyć, że słów brakuje.
Ja się też wkurzyłam. Miesiąc temu robiłam badania za swoje mimo, że mam lux med bo nie wykonywali badań. Teraz zrobili dwie placówki poświęcone kobietom w ciąży. No ale trzeba się umówić na pobranie krwi. To ok dzwonię a babka mi mówi, że muszę mieć teleporade z ginekologiem, który jeśli uzna że badania są wymagane to mi wystawi na cito i wtedy mam znów dzwonić to mnie umowia. Więc czekam na telefon i ciekawa jestem, że TSH morfologia i mocz będą dla giną tak ważne 👍 zapytałam się czy jeśli to czy mi zwrócą pieniądze to oczywiście nie. Bezsensu płacimy za ten lux med skoro i tak muszę chodzić gdzie indziej -
Alunia jak dla mnie to TSH jest ważne w ciąży, z resztą morfologia i mocz też. Mi odwolali wizytę u endo bez możliwości żadnej konsultacji ale na szczęście wydali wyniki żebym mogła skonsultować ze swoim ginem. Do dupy taka opieka.
Co do porodu... Nie dość że będę się męczyć i wpadać w depresję bez męża to jeszcze się udusze przez tą maskęja się ciągle ludze ze do września wszystko wróci do normalności jaką znam.
4 cs o drugiego bobasa - II 03.01;20.01
Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%) -
Nadzieja oj😥 nie wierze .. następnym razem niech zadzwoni jeszcze przed przyjazdem może będzie mógł wejsc jakoś bez kolejki
Alunia tak to co miesiąc wystawiają a teraz możliwe ze już nie są ważne eh... co to się porobilo