Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
A wy też miałyście z mężami taki problem żeby imie wybrać dla dziecka?? Kurde ja już liste zrobiłam tak jak w pierwszej ciąży a on stwierdził że kiedyś się wybierze i poszedł spać
-
nick nieaktualnyJagodazdw92 wrote:A wy też miałyście z mężami taki problem żeby imie wybrać dla dziecka?? Kurde ja już liste zrobiłam tak jak w pierwszej ciąży a on stwierdził że kiedyś się wybierze i poszedł spać
Starszej mąż wybral jak juz sie urodzila, mlodszej -starsza siostra.
Glupia pogoda. Znow nakrywany truskawki bo zapowiadaja przymrozki. A wczoraj mąż sciagnal bo musial opryskac od zgnilizny.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2020, 18:30
-
Powyżej 170, ale wydaje mi się że za mało piłam i nawet mówiłam to mi położna przyniosła kubek wody. Ale też czułam że jak mi twardniał brzuch to od razu skoki były. Narazie na spokojnie podchodzę, oby jutro było ok bo szpital mi się nie uśmiecha.
Jagodowa no tacy są faceci ,🤦 -
aLunia musi być db ✊
Pap a czemu 150 acardu? Mi ta genetyk kazała 75 brać i tak czytam, że raczej tą dawkę 75 dziewczyny mają przy tych mutacjach. Hm...chyba te 75 będę brać jak kazała. Mówiła, że 150 od pozytywnego testu ciążowego, chyba że włączona będzie heparyna to odstawić acard i tylko heparynaWiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2020, 21:16
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Iza to kiepsko jak takie pogody u Ciebie.... no ale jic jie poradzisz klimat sie zmienia.
Synowi wybtaliśmy imie jak byłam w 3 miesiacu ciazy. Nie bylo wiadomo jeszcze jaka plec ale imiona mielismy wybrane i dla chlopca i dla dziewczynki. Teraz nie chcemy tego imienia dla dziewczynki bo w okol kolezanki jak maja corki to sa Zuzie wiec odpuszczamy.
Mam sporawo tych imion co mi sie podobaja no ale sama decyzji nie bede podejmowac....
Alunia kciuki zehy jutro bylo juz wszystko w porzadku.
Mother ja sie nie znam na tych mutacjach ale jierz tak jak lekarz kazal.
Powiedzcie mi czy tez tak mialyscie ze w ciazy tracilyscie wage?? Doktorka nic nie powiedziala a ja sie zorientowalam dopiero przed chwila jak spojrzalam 4 tygidnie temu bylo 56,7 a dzis 55,2kg... zaczynam sie niepokoic. Chyba musze w siebie wciskac na sile jedzenie. W pierwszej ciazy caly czas waga szla do przodu az nawte bylo tak ze miedzy jedna a druga wizyta potrafilo mi 2,5kg wejsc a w tej ciazy teraz spadek -
Calanthe mam dziś 20 DC, więc jakoś dziwnie szybko na to, żeby za parę dni koniec był. Ogólnie owulka jakoś szybko była. Pomylenie z poplątaniem coś.
Iza a jak ze zbiorami, macie ludzi do pracy czy przez koronawirusa problemy?
Jagoda ja to tyłam akurat 😶 ale moja przyjaciółka z kolei na początku chudła, dopiero potem zaczęło jej przybywać kg.
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
29.09.2020 ♥️ -
Z apetytem to tak roznie. Ale nie jem jakos malo. Na poczatku troche przybralam na wadze a teraz 1,5kg mniej. Moze jak doktorka nic nie mowila to jest ok?? Nie wiem juz sama.
-
Jagoda mój gin jak mówiłam w ciąży na początku, że słabo przybieram mówił "jeszcze pani przybierze.." Potem znowu było "za dużo pani przybrała.." 😆
Mnie imię Zuzia bardzo się podoba i dobrze się kojarzy"Zuziów" teraz sporo, to fakt, ale mnie to nie zniechęca, bo podoba mi się od czasów studiów jak jeszcze nie było takie popularne. W ogóle pomysłów na imię dla dziewczynki mam dużo, z chłopcem był kłopot już przy synku, więc lepiej żeby, jeśli się trafi drugie, to dziewczynka 🙈
aLunia kciuki za jutrzejsze wyniki!
Mother krótki cykl to dobrze, uzbrojona w nową wiedzę możesz szybciej się kurować 😁 A masz jeszcze tę drugą konsultację w planach?
Nadzieja to kciuki moocne, żeby tempka rosła 💪🏻
Iza w ogóle ten maj jest okropny pogodowo. Żeby ciągle tak zimno byłoCiekawa jestem jak moje pomidory w szklarni zniosą te niskie temperatury, ale już postawiłam kreskę. Trudno, najwyżej jak przemarzną będę mieć mniej latem roboty 😆
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2020, 22:17
-
Jagoda, ja bardzo dlugo chudlam, dopiero gdzies ok polowy ciazy zaczelam tyc. Mialam taki jadlowstret do jedzenia i wymioty ze w pierwszym trymestrze waga pokazala 42 kg !
-
Paula akurat genetyka miałam dobrego i ufam jej co mi przekazała. Mam jeszcze konsultację z innym lekarzem ginekologiem. Moja gin ma zalecenia od genetyka i póki co na tym poprzestaję. Ta genetyk mówiła, że w każdej chwili z wynikami czy wątpliwościami mam do niej pisać na maila i odpisze, więc całkiem spoko. Sierpień/wrzesień klinika i wtedy najwyżej oni będą się mną zajmować.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2020, 22:25
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
Mother to teraz tylko trzeba wierzyć ze wszystko będzie dobrze. Chociaż wiesz na czym stoisz. Kciuki są cały czas ✊✊Mam nadzieje ze nie dojedziesz do tej kliniki z wiadomych powodów 😝ale fajnie ze w razie czego wiesz co robic i oni Cie pokierują
Jagoda co do wagi to czasem podobno tak jest ze na początku można schudnąć. Ja zaczęłam rosnąć dopiero wlasnie najbardziej 2/3 miesiące przed
Wiera ja miałam odwrotnie miałam mase pomysłów ba imie dla chłopca a problem z dziewczynka 😜
Alunia nie przejmuj się daj koniecznie znac jak wyjdzie kolejne badanie
U nas bezsennych nocek ciąg dalszy. Wczorajsza była lepsza bo pobudka co 1-2 h bo noc wcześniej co 5 minut może spałam z godzinę na cała noc i trochę nad ranem. U nas na bank ząbkowanie ruszyło. Młody ma tak podrapana główkę myślałam ze to przez ciemieniuche ze go swędzi ale wyczytałam ze ciemieniucha nie swędzi a to ze się drapie po głowie czy twarzy może być oznaka ząbkowania
Teraz go odłożyłam po karmieniu kręcil sie cały czas a 2 g spał ładnie. I leży na pleckach rączkę trzyma nad glowka i się drapie -
nick nieaktualnyJagoda fajnie ze bedzie parka. Ja na poczatku ciazy troszke schudlam. Ty teraz masz stresa, jestes niewyspana i mozr stad spadek wagi.
Mother trzymam kciuki bo widze ze jest ogromna szansa na dzidziusia. Pamietaj ze potrzebny tylko 1 plemnik wiec niewazne co u męża. Moj 4 lata produkowal tego jedynego a teraz mamy "blizniaczki".
Alunia mam nadzieje ze u was wszystko bedzie dobrze.
Moja starsza corka to Zuzia. Zuzki są okropne 😭.
Co do truskawek i pracownikow. My zatrudniamy Ukraincow. Teraz w dobie koronawirusa są takie obostrzenia az strach tym bardziej ze Ukraina noe nalezy do UE. Mamy kilka osob chetnych wiec jest szansa ze dotra.
A jeszcze co do szkoly bo klasa 1-3 zapewniaja tak jak przedszkolom opieke- zajecia opiekunczo-wychowawcze. Ja podziekowalam, corka bedzie w domu. Z jej klasy 14 os. tylko 1 rodzic zadeklarowal chec poslania dziecka do szkoly.
Wiera w szklarni nie powinny zmarznac, no chyba ze dziurawa 😂, najwyzej wolniej beda rosly. My przykrywamy truskawki agrowloknina.
Polozylam sie na 5 min.tak bez niczego, wyszla godzina. Ale zmarzlam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2020, 00:54
mother84 lubi tę wiadomość
-
Kochane moje dziękuję za dobre słowa.
Oj Iza ja faktycznie niewyspana, ciągle w nerwach, jeszcze młody budzi się z takim rykiem że ledwo daję radę go uspokoić. Dostaje naprzemiennie ibufen forte i pedicetamol. Pedicetamol jest z nami od pierwszych dni i ladnie go polykał zawsze a teraz mu nie smakujechyba będę musiała jakiś apap mu kupić w syropku żeby mieć coś z paracetamolem jak przypada że w nocy muszę mu podać bo tak co 4 do maks 6h wytrzymuje w nocy. Jeśli w dzień mu podaje to stosuje czopki z paracetamolu i syropek ibufen ale w nocy czopków mu nie podaję.
I tak oto była pobudka dałam mu syropek uspokoiłam po dłuższej chwili i dałam butle, ale jakieś 5 minut po jedzeniu odbiło mu się i ulało no i znowu wielki płacz.
A ja że po takich wybudzeniach nie mogę zasnąc to smaruję Wam posta:) mam nadzieję że mały da mi dłużej pospać niż do 4.
Niech te czwórki już wyjdą bo ja zwariuje. Pierwsze zęby przy których jest bardzo płaczliwyWiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2020, 02:12
-
nick nieaktualnyAdelaX to ja juz nie bede narzekac ze nie spie. Moje elektro-blizniaki przynajmniej nie zabkuja 😂. Ale teraz tak serio i powaznie. Twoj Tymus ma jeszcze ciemieniuszke? Moja Ola żeby zasnac potrzebuje palca do trzymania, w czasie jedzenia tez, to ją uspokaja. Bo jak nie to macha raczkami, trze oczy, nos, smoka wyciaga lub ciagnie sie za ucho. Tak wiec dopoki ja nosimy to sa nasze palce no ale wiecznie stac przy niej nikt nie bedzie wiec zajmujemy jej raczki. Moze i ty sprobuj.
Tak czesto śpi. Jak zasnie na dobre to wypuszcza zabawki. A ja zabieram mysze bo sie nia nakrywa i "dusi". Wasze tez wszystko klada sobie na buzi a potem machaja raczkami i denerwuja sie jakby sie dusily?
Jagoda spisz jeszcze?ja nakarmilam Ole, sciagne mleczko i ide spac o ile zdaze zanim Ola sie obudzi.
P.s. sorki ze do gory nogami, nie chce mi sie juz kombinowac.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2020, 04:14
nadzieja_86, mother84, Kasia 1805, pola89, Jagodazdw92, calanthe, AdelaX lubią tę wiadomość
-
Ja uwielbiam jak dzieci tak śpią z rączkami do góry 😍
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
Iza no maly dal mi pospac. Rano sam wyszedl z lozeczka i sie ladnie bawil. Obudzil mnie o 6:30. Ale co z tego jak w nocy do 3 nie moglam zasnac a kiedy juz zasypialam to Michal sobie zaczal chrupki jesc i znowu nie moglam zasnac. Kurde czy on nie potrafi isc do kuchni zrobic sobie kanapki tylko w lozkuchrupie mi nad uchem?? Tragedia
Iza34 lubi tę wiadomość
-
mother84 wrote:Paula akurat genetyka miałam dobrego i ufam jej co mi przekazała. Mam jeszcze konsultację z innym lekarzem ginekologiem. Moja gin ma zalecenia od genetyka i póki co na tym poprzestaję. Ta genetyk mówiła, że w każdej chwili z wynikami czy wątpliwościami mam do niej pisać na maila i odpisze, więc całkiem spoko. Sierpień/wrzesień klinika i wtedy najwyżej oni będą się mną zajmować.
Tak, tak, masz rację i fajnie, że masz dobrego genetyka. Mi np. ginekolog kazał badać homocysteine co miesiąc w ciąży. A też wyszły mi mutacje, tylko bez PAI. A robiłaś badanie białek? Ja też zapisałam się do poradni hemotologicznej w szpitalu, wtedy badania są za darmo, może też spróbuj.
Iza, jak ciepło ubrana Ola, mój tylko w body i spodenkach. I od 3 miesiąca zycia śpi tylko na brzuchuWiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2020, 07:04
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Współczuję Wam ciężkich nocy... U nas też nie idealnie, ale dzisiaj starszy coś wariował 🤦 Bo poducha źle, bo przykryć, bo coś się śniło... Mam go cały czas na podglądzie z kamerki, bo ma pokój dość daleko od nas i tym wołaniem wybudzał mi Frania, a ten z kolei miał problemy z zaśnięciem...
Iza
Rzeczywiście ciepło ubrana Ola, u nas jest bawełniany pajacyk i kołderkaAle jest śliczna ❤️ A wszystkie dzieci, jak śpią, to takie aniołki ❤️ Szkoda, że jak się budzą, to czasem czar pryśnie 😅
A mi się udało takie zdjęcie zrobić dzisiaj (w naszym łóżku, bo już nie miałam siły z tym wybudzaniem przez Adama). Co ja go cichutko wołałam, to on się tak ślicznie uśmiechał przez sen 🥰
Jagodazdw92, mother84, nadzieja_86, calanthe, Iza34, Wiera, AdelaX, Paula_071, Kasia 1805, Emrica, Miśkowa lubią tę wiadomość
Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne)
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy