Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Pola a Adaś w terminie urodzony?? Czy w którym tygodniu??
No nadzieja jeżeli dziś nic nie będzie jeśli chodzi o @ to testuj jutro. Życzę oczywiście pozytywunadzieja_86 lubi tę wiadomość
-
Nadzieja pierwsze co dziś zrobiłam to spojrzałam na Twój wykres 😁 ja na Twoim miejscu jak tempka jutro czy pojutrze nie spadnie to bym pewno się skusiła skoro jakieś masz tam inne odczucia 😉
Jeśli chodzi o mnie to mnie brzuch już małpowo boli, wczoraj raz nitki krwi na papierze, ale teoretycznie do @ jeszcze tydzień, tylko przez tą szybszą owulację myślę, że nie ma co patrzeć, bo i @ może być kilka dni przed. W SB po dwóch miechach spotykamy się z ludźmi haha, zagląda do nas moja siostra z mężem i córką i będą % i nie wiem czy tak dla spokojnej głowy czy pić czy nie nie zrobię testu...ale wiem, że biel vizira będzie, bo to się czuje✌️
aLunia ogromne kciuki za dzisiejsze badanie!!!!!! Musi być dobrze😘nadzieja_86 lubi tę wiadomość
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Nadzieja
Zgadzam się z mother 😉 Wykres wygląda ładnie 🙂
Jagoda
W terminie 38+6, ale mieliśmy zagrożenie hipotrofią przez kiepskie przepływy pępowinowe. Całą ciążę jadłam AcardWiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2020, 11:38
Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne)
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
nick nieaktualnySłodkie chlopaki 😍
Spostrzegawcze z was babki. Tak, rzeczywiscie Ola jest cieplo ubrana bo w domu zimno. Ale ubieram wg siebie, w sumie ma tyle na sobie co i ja i nie wydaje mi sie zebym ja przegrzewala. Ja rano jak w nocy w piecu wygasnie a chce wziąć prysznic to zebami dzwonie tak mi zimno, w nocy jak wstaje to obowiazkowo skarpety i dlugie spodnie od pizamy no i sweter lub szlafrok, za zimno na samą koszulę, no chyba ze wstaje na kilka minut. Znarzluch ze mnie. Ale spoko, tesciowa i tak uwaza ze za cienko ubieram, co przyjdzie to przykrywa Ole kocykiem lub co lepsze zawija ją w kocyk jak nalesnik. Ale Ola sie nie daje i jak jej za cieplo to płacze. A jakie cyrki jak kapie, dla spokoju ducha wypraszam tesciowa z pokoju bo mi dziecka nie daje rozebrać bo zmarznie a po kapieli zaraz przykrywa i wez wytrzyj, nakremuj i ubierz (a przed kąpielą nagrzewam pokoj piecykiem i jest ciepło). A Ola uwielbia na golasa na przewijaku na brzuchu lezec, tesciowa by zawalu dostala jakby to zobaczyla 😲. -
nick nieaktualnyAdelaX wrote:Tak Iza walczę z ciemieniucha ale już odpuszczam. To już chyba 5 specyfik. Schodzi ładnie ale nawraca. No i wlasnie przyszło mi do głowy ze może go swędzi ale wychodzi na to ze nie.
No i mój mały zbuntował się na karmienie na leżąco. Rano przekladalam go do siebie i dawałam jesc ba leżąco to od tygodnia krzyk muszę usiąść 🙈
Sliczna Oleńka 😍
A stosowalas z mustelli? Ja nie ale slyszalam dobre opinie. No i slyszalam tez ze nawracajaca ciemieniucha moze byc objawem alergii.
A moja najwiecej zje jak lezy plasko na plecach. Pierwszy raz to z dusza na ramieniu podalam tak butle a teraz na spokojnie, moze nie zageszczonego bym tak nie dala. -
nick nieaktualnyNadzieja kciuki, zeby @ nie bylo.
Jagoda moja starsza 2050g i 47cm, 38tc. Mikroskop. A teraz babsko 34 kg 😲.
Dzis za wami nie nadążam. Ile moge to czytam i odpusuje.
Jeszcze wroce do ubierania i przykrywania. W nocy jak Oli jest zimno to sie wierci i kreci, przykryje jeszcze cienkim kocykiem i spi spokojnie. Poszla w mamusie, ja tez lubie cieplutko. -
Jagodazdw92 wrote:Calanthe i Pola a jak duże się urodziły wasze dzieciaczki?
Mój miał 2990g i 55cm
Syn 3900 i 57 cm (40 tc)
Córka 2310 48 cm( teraz juz ma rozmiar 74 - 35+3 tc)
Wielkolud i kruszyna:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2020, 13:37
-
Ewi28 wrote:Idziemy dziś na wiZytę do fizjoterapeuty. Az stresa mam.Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
30 lat
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
Testu nie robie, jeszcze czekam. Wczoraj brzuch mnie tak bolal ze caly dzien przechodzilam w podpasce bo myslalam ze zaraz mnie zaleje. Dzis juz cisza. Zobaczymy.
Sliczne te Wasze dzieciaki 🙂. Szkoda ze tak szybko rosna, moja corka tez dopiero co byla takim slodkim okruszkiem ze w 50 cm ubrankach tonela a teraz non stop mowi, dyskutuje i wszedzie jej pelno. Chociaz nadal jest mala 3,5 roku raptem 98 cm i 14 kg 🤷♀️ -
Ewi28 wrote:Źle troche uklada główkę. Oby tyle.Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
30 lat
nick nieaktualny
-
Iza
Też niestety...Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
30 lat
Mysza przedwczoraj te mnie mocno bolał jak na @ aby to był zwistu czego innego 😉✊Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️
29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Letrox, metformina, duphaston.
Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
Acard
TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
ASA, APA, AOA ujemne
Zespół antyfosfolipidowy ujemy
Antykoagulant toczniowy ujemny
Kariotyp mój i męża prawidlowy
ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
Cross match 8, allo mlr 28
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
-
Mysza i nadzieja kciuki ✊
Ewi powodzenia na wizycie.
Ja miałam to ktg i były znowu chwilowe skoki tętna. Niby mówił, że większość w normie ale to go niepokoi i kazał mi zbadac crp. Za tydzień znowu mam przyjść na ktg.
No powiem tak, gdyby było coś nie tak to myślę, że by mnie do szpitala wysłał a tak wpada co chwilę 70zł więc niewiadomo co myśleć, ale co mi pozostaje muszę iśćnadzieja_86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
aLunia wrote:Mysza i nadzieja kciuki ✊
Ewi powodzenia na wizycie.
Ja miałam to ktg i były znowu chwilowe skoki tętna. Niby mówił, że większość w normie ale to go niepokoi i kazał mi zbadac crp. Za tydzień znowu mam przyjść na ktg.
No powiem tak, gdyby było coś nie tak to myślę, że by mnie do szpitala wysłał a tak wpada co chwilę 70zł więc niewiadomo co myśleć, ale co mi pozostaje muszę iść
Dobrze pamiętam, że masz pakiet w Luxmedzie? Może niech Ci dadzą skierowanie wtedy w Mama i ja albo Sonokardzie zrobisz.13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Ja rozmawiałam z Michalem na temat zmiany lekarza i mam pogadac z tym co chodze do niego na prenatalne. Co prawda on przyjmuje prywatnie ale normalnie bada pacjentki. No tylko mam sie go zapytac czy tez mu wystawi 2 tygodnie opieki po porodzie bo w sumie u tej co teraz mi prowadzi ciaze to to mnie trzyma ze ona bez problemu mu opieke wystawi tak jak w pierwszej ciazy