Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
aLunia mam nadzieję, że te skoki to nic poważnego, trzymam kciuki. Myślę, że jakby było coś źle to by Cię zostawił w szpitalu. Bądź dobrej myśli i może faktycznie uda Ci się jeszcze gdzieś iść na dodatkowe badanie, żeby tydzień nie czekać
Iza u nas też dziś wiało, ale kupiliśmy dziś lody, poszliśmy do lasu na spacer i odżyliśmy trochę psychicznie 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2020, 20:39
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
pola89 wrote:Franek pochylał głowę cały czas, a wystarczyły 4 wizyty i już mamy szyję rozpracowaną 😉 Dwa razy był oklejony tejpami. Kolejny raz na kontrolę za miesiąc. Trzymam za Was kciuki 🙂
-
aLunia wrote:AdelaX nie wiem czy już próbowałaś pianki do mycia głowy z mustela? My jak tym zaczęliśmy codziennie myć głowę to przeszło Wiki. Troszkę droższa jest ale bardzo wydajna
Samej pianki? Bo wiem ze jest tez coś na ciemieniuche do smarowania. Nie probowalam ale jeszcze chyba spróbuje bo już kiedyś miałam ja zamówić ale wybrałam coś innego. -
Iza34 wrote:A stosowalas z mustelli? Ja nie ale slyszalam dobre opinie. No i slyszalam tez ze nawracajaca ciemieniucha moze byc objawem alergii.
A moja najwiecej zje jak lezy plasko na plecach. Pierwszy raz to z dusza na ramieniu podalam tak butle a teraz na spokojnie, moze nie zageszczonego bym tak nie dala.
To już jesteś kolejna osoba która poleca to może faktycznie spróbuje. A mój to na pewno będzie alergik wiec całkiem możliwe. Walczę przecież z jego zmianami skórnymi -
Morher co do acardu to myslalam,ze 150acardu to dawka staraczkowo-ciazowa ale z genetykiem sie nie spieram. Bierz tak jak kazala. Ja od 7tc biore 150 i mam male problemy jak sie skalecze hehe, no ale przynajmniej z pobieraniem krwi nie ma zadnego problemu.
Ide jutro na obciazenie glukozą (pewnie wyjdzie mi cukrzyca bo dwa razy mialam na czczo 99 a norma do92). O i tak.Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
Iza tak u nas tez było dzis wietrznie nieprzyjemnie brrr ale tez byliśmy na lodach ☺️
Alunia będzie wszystko dobrze zobaczysz ale trzeba wszystko sprawdzic
Dobrze Ewi ze coś już cwiczyliscie wcześniej, matczyna czujność to jest to ☺️
Pap kciuki i niczym się nie martw na zapas! -
Nie no ja na spokojnie podchodzę, myślę że jest ok.
Mam w lux medzie ale mnie już tam denerwuje to załatwianie, a nie mam kiedy latać już nawet. Chodzę do ginmedica teraz do Śliża to pewnie by mnie u siebie położył gdyby było coś nie tak. No już pójdę, ale takie moje odczucie tylko.
AdelaX tak pianka i ja za każdym razem tylko tym myłam. U pierwszej córki nie było problemu a Wiki ciągle, po tym naprawdę ogromna poprawa.
Ewi warto jednak zawsze sprawdzać jak coś nas niepokoi. U maluchów naszczescie szybko da się wyćwiczyć. A jak chodziłaś do ortopedy to wszystko było ok?AdelaX lubi tę wiadomość
-
Mysza, nadzieja jak u Was?
Ja nawet jutro tego przedimprezowego testu nie będę robiła, tempka mi dziś spadła tak ostro, że ja tam już wiem, że nic z tego✌️ ale trzymam kciuki za Was.
Pap powodzenia na glukozie✊
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
29.09.2020 ♥️ -
Hej dziewczyny poranny sikaniec
A więc znów jest cień cienia który mąż nawet zauważył z wrażenia nie zmierzyłam temp. od razu A później miałam bardzo niska 😒 także proszę nie gratulować zobaczę jak przez weekend temp. i w niedzielę ewentualnie potworze. Dziś mam 13 dpo to już byłoby coś lepiej widać i 29 dc A Plamienie jednorazowe mialam 11 dc także już sama nie wiem taka pozna implantacja 🤷♀️😔 aj nie może być normalnie wysikać dwie rowne kreskiWiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2020, 07:14
Emrica lubi tę wiadomość
Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️
29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Letrox, metformina, duphaston.
Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
Acard
TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
ASA, APA, AOA ujemne
Zespół antyfosfolipidowy ujemy
Antykoagulant toczniowy ujemny
Kariotyp mój i męża prawidlowy
ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
Cross match 8, allo mlr 28
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
-
Nadzieja może być taka późna implantacja także ja trzymam kciuki, nie gratuluję jak mówisz, że nie 😝 cień widzę nawet lepiej niż na tamtych Twoich testach i jestem dobrej myśli 😊😁 powtórz test w ndz i będzie jasne 😊
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2020, 07:24
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
Alunia
Mam nadzieję, że wszystko okaże się dobrze 🙂 Sądzę, że gdyby coś było nie tak, to wysłałby do szpitala.
Nadzieja
Tym razem ten cień jest w dobrym miejscu 🙂 Mam nadzieję, że teraz to wczesna ciąża! Trzymam kciuki!
Dziewczyny moja koleżanka urodziła od pierwszego skurczu 1h 20min. Booosz... To ja po 12 godzin jeden i drugi poród... I jeszcze drugi zakończył się i tak cc... Ale mnie ta cesarka dołuje... Dalej mi się płakać chce, że może to moja wina i za szybko pojechałam, że niepotrzebnie chciałam wszystko przyspieszać, bo święta... Zła jestem na położną, bo nic nie doradzała i jeszcze mnie dołowała niektórymi hasłami... No i że przy 9cm nie pozwalała mi przeć przez 1,5 godziny, bo się porozrywam, a potem już traciłam przytomność i nie byłam w stanie, choć mąż twierdzi, że do końca nie pozwalała mi przeć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2020, 07:34
Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne)
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
Nadzieja właśnie pola db napisała, że dziś ten cień jest w dobrym miejscu, bo na teście w tamtym cyklu to coś mi z tą kreską wtedy nie grało. A dziś jak nic jest tam gdzie trzeba i kolorek lekki ma 😊 ja tam już wiem swoje, ale czekamy do niedzieli 😁
Pola najważniejsze, że wszystko się dobrze skończyło i masz przy sobie Franusia 😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2020, 07:42
pola89 lubi tę wiadomość
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
Nadzieja lubie takie cienie na testach 😎 oby za dwa dni zamienil sie w rozową kreske!
Pola jak mozna nie pozwolic przec? Myslalam,ze parcie to taki odruch bezwarunkowy z tego co pamietam przy porodzie syna. Nie bylam w stanie tego zatrzymac. Nie doluj sie. Bylo minelo. Dobrze,ze nic wam sie nie stalo.
Glukoza byla do polowy dobra.potem ledwo przechodzila przez gardlo.bleh.teraz czekam. Szymek sie rozochocil po tym slodkim i tylko mi brzuch podskakuje.Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
Pap
Na glukozę zawsze piję na raz 😅 Bo właśnie boję się, że potem mi już przez gardło nie przejdzie 😂 Miałam czekać, a przeć i tak trochę parłam, bo nie dało się inaczej. Źle wspominam ten poródAdaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
30 lat
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
Girl25 wrote:Co sądzicie o testach ciążowych facelle? Tych z Rossmana. Warto je kupić czy lepiej z apteki?Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
30 lat
Nadzieja ja tez widzę kreskę czekamy zatem do niedzieli ☺️
Pola nie zadręczaj się najważniejsze ze nic się nie stało. Ja tez miałam Cc jedna i druga bo zero postępu i nie myśle o tym w ten sposób ze to moja wina po prostu nie jestem może stworzona do porodów naturalnych hihi Tez wspominam porody bardzo złe szczególnie pierwszy bo trzymali mnie zbyt długo 15 godz. Najważniejsze ze Franio jest zdrowy i cudowny ☺️pola89, Girl25, nadzieja_86 lubią tę wiadomość
-
nadzieja_86 wrote:Hej dziewczyny poranny sikaniec
A więc znów jest cień cienia który mąż nawet zauważył z wrażenia nie zmierzyłam temp. od razu A później miałam bardzo niska 😒 także proszę nie gratulować zobaczę jak przez weekend temp. i w niedzielę ewentualnie potworze. Dziś mam 13 dpo to już byłoby coś lepiej widać i 29 dc A Plamienie jednorazowe mialam 11 dc także już sama nie wiem taka pozna implantacja 🤷♀️😔 aj nie może być normalnie wysikać dwie rowne kreski
Tylko ta nasza Mither nic się nie słucha niedobra 😉, ale może już niedługo ....😘nadzieja_86 lubi tę wiadomość