Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
AdelaX wrote:Nadzieja ja tez widzę kreskę czekamy zatem do niedzieli ☺️
Pola nie zadręczaj się najważniejsze ze nic się nie stało. Ja tez miałam Cc jedna i druga bo zero postępu i nie myśle o tym w ten sposób ze to moja wina po prostu nie jestem może stworzona do porodów naturalnych hihi Tez wspominam porody bardzo złe szczególnie pierwszy bo trzymali mnie zbyt długo 15 godz. Najważniejsze ze Franio jest zdrowy i cudowny ☺️pola89, AdelaX lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Adelax, Girl
Ja to przeżywam chyba dlatego, że pierwszy poród sn i w ogóle nie brałam pod uwagę, że drugi się nie uda... Zresztą było już 9cm i skurcze parte, więc właściwie sama końcówka... No ale cóż... Może trzecie się uda jeszcze raz naturalnie 😅😂AdelaX lubi tę wiadomość
Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne)
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
Nadzieja no jaki piękny widok z rana ♥️
Ja tam uwazam jak dziewczyny, ciunża jak nic 😁😁😁
Kurde a ja bym chciała teraz cc. Myślę, że nie ma co się zadręczać pola nie było to na Twoje zadanie itd. moja siostra też ma straszny kompleks CC a miała stan przedrzucawkowy. My kobiety to lubimy się zadręczać.Girl25, pola89 lubią tę wiadomość
-
Dziękuję dziewczyny 😘🤗 na was mozn zawsze liczyć.
Mather myślisz że to @ już che się rozgościć mocno spadła tem zobacz jak u mnie skakała ciągle.
Girl kiedy sikanca robisz?
Nie mogę dodzwonić się do gin ciągle poczta a ma napisane ze teraz ma przerwę przez kilka dni.
A w lutym jak się nie udało to przepisał mi dupka po 1 rano i wczieczorem i luteinę dopochwowo w popołudniu żeby ciągle było stężenie proga stałe w organizmie. Czyli 3x po 100. Bo po owu brałam tylko dupka. Jak myślicie Jak coś tam może jest to wezmę jak wrócę ta luteinę? Rano lyklam dupka. Będę próbować do niej się jednak dodzwonić.
Szyjke mam WTZ
A wiecie wiem że nie potrafię się tak cieszyć na 100% nawet jestem przestraszona jakas. 😔Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️
29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Letrox, metformina, duphaston.
Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
Acard
TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
ASA, APA, AOA ujemne
Zespół antyfosfolipidowy ujemy
Antykoagulant toczniowy ujemny
Kariotyp mój i męża prawidlowy
ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
Cross match 8, allo mlr 28
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
-
Nadzieja niiiii u mnie bankowo nie. Ja spadków nie mam. U mnie to już na @
Zaczniesz się cieszyć jak w ndz zobaczysz test, potem gin potwierdzi, srlerduszko itp. będzie db 😊
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Nadzieja czekamy do niedzieli. No i tzrymam mocno kciuki.
Ja Wam powiem, że też się bałam że będe miała CC bo wody odeszly i nic kompletnie sie nie dzialo ale dali mi kroplowke z oksy i poszlo. Urodziłam w 2 godziny
Mam nadzieję, że teraz też będę mogła urodzić SN. Nie wyobrażam sobie CC. Bardzo sie boje jakichkolwiek operacji... oj nie muszę urodzić SN nie ma innej opcji
-
nadzieja_86 wrote:Dziękuję dziewczyny 😘🤗 na was mozn zawsze liczyć.
Mather myślisz że to @ już che się rozgościć mocno spadła tem zobacz jak u mnie skakała ciągle.
Girl kiedy sikanca robisz?
Nie mogę dodzwonić się do gin ciągle poczta a ma napisane ze teraz ma przerwę przez kilka dni.
A w lutym jak się nie udało to przepisał mi dupka po 1 rano i wczieczorem i luteinę dopochwowo w popołudniu żeby ciągle było stężenie proga stałe w organizmie. Czyli 3x po 100. Bo po owu brałam tylko dupka. Jak myślicie Jak coś tam może jest to wezmę jak wrócę ta luteinę? Rano lyklam dupka. Będę próbować do niej się jednak dodzwonić.
Szyjke mam WTZ
A wiecie wiem że nie potrafię się tak cieszyć na 100% nawet jestem przestraszona jakas. 😔[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
calanthe wrote:Pola tak jak dziewczyny piszą, nie ma co rozpamiętywać. Najważniejsze, że wszystko się dobrze skończyło i mały cały i zdrowy 🙂 u mnie też poród długo trwał i do łatwych nie należał. Był moment, że prosiłam żeby zrobili mi cesarkę bądź mnie dobili. I powiem Ci, też mi się wiele rzeczy nie podobało, ale koniec końców dobrze, że poród był sn, tyle że pomogli próżnociągiem. Gin mi powiedział, że jak będę chciała to teraz mi zrobi cc, ale z dwojga złego wolę próbować i gdyby było tak, że cc będzie konieczne dla naszego dobra, nie będę protestować.
Nadzieja no no jest cień! Kciuki za powtórkę z tłustymi krechami 😊 przyda się przełamanie na wątku 🙂 oby to był ten czas, że teraz się same pozytywy posypią!
Girl życzę takiego prezentu ✊
Ojj to byłby niezapomniany prezent na dzień matki 😊[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Jagodazdw92 wrote:Nadzieja czekamy do niedzieli. No i tzrymam mocno kciuki.
Ja Wam powiem, że też się bałam że będe miała CC bo wody odeszly i nic kompletnie sie nie dzialo ale dali mi kroplowke z oksy i poszlo. Urodziłam w 2 godziny
Mam nadzieję, że teraz też będę mogła urodzić SN. Nie wyobrażam sobie CC. Bardzo sie boje jakichkolwiek operacji... oj nie muszę urodzić SN nie ma innej opcjiWiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2020, 10:24
nadzieja_86, AdelaX lubią tę wiadomość
-
Kasia
Myślę, że przy planowanym też bym się nie stresowała 😀 Przy pierwszym nawet na sali porodowej o to prosiłm 😂 A przy drugim zdecydowano za mnie...
Ewi
Ważne są ćwiczenia i wszystko szybciutko wróci do normalności 🙂 U nas raz dwa udało się rozpracować ☺️ Tylko ważne jest właśnie, zeby zrobić to, jak najszybciej. Mówi się, że po 6 miesiącu jest już trudniejKasia 1805 lubi tę wiadomość
Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
30 lat
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
Kasia pełen luz 😎 podziwiam tyle tego 😁
Kasia 1805 lubi tę wiadomość
Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️
29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Letrox, metformina, duphaston.
Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
Acard
TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
ASA, APA, AOA ujemne
Zespół antyfosfolipidowy ujemy
Antykoagulant toczniowy ujemny
Kariotyp mój i męża prawidlowy
ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
Cross match 8, allo mlr 28
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
-
pola89 wrote:Kasia
Myślę, że przy planowanym też bym się nie stresowała 😀 Przy pierwszym nawet na sali porodowej o to prosiłm 😂 A przy drugim zdecydowano za mnie...
Ewi
Ważne są ćwiczenia i wszystko szybciutko wróci do normalności 🙂 U nas raz dwa udało się rozpracować ☺️ Tylko ważne jest właśnie, zeby zrobić to, jak najszybciej. Mówi się, że po 6 miesiącu jest już trudniej
-
Kasia 1805 wrote:To właśnie i U mnie tak było: pierwsza cc - wyszło w praniu, drugie - zdecydowali za mnie i dowiedziałam się o tym jakieś pół godziny przed, dopiero trzecie było planowane, ale i tak 3dni później niż mi lekarz mówił😉Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
30 lat
nick nieaktualnypola89 wrote:Ja się dowiedziałam, jak mi podawali środki na wyciszenie skurczy i kazali podpisywać papiery jednocześnie, bo wtedy odzyskiwałam świadomość tego, co się działo. W sumie nie miałam wyjścia, bo Franiowi spadało tętno, ale jakiś taki mam żal do losu. No ale Ty masz rację, że najważniejsze, że wszystko dobrze się skończyło ☺️
Ja teraz jak wrocilam do domu, emocje po szpitalu opadly, ja chcialam byc w pelni sprawna i wszystkim się zajac samej ale nie moglam to mnie puscilo i wyryczalam sie mezowi w rękaw ze mam żal ze znow mnie pocieli, ze nie tak miało byc. Do dzisiaj mam zal szczegolnie że mnie brzuch boli.
Nadzieja kciuki za kolejne tluste krechy.
P.s. pomrozilo dzisiaj w nocy, ci którzy nie przykryli truskawek to maja pozamiatane. Nie wiem ile u nas bylo ale podaja ze miejscami nawet do -5st.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2020, 13:52
-
Iza34 wrote:Ja teraz jak wrocilam do domu, emocje po szpitalu opadly, ja chcialam byc w pelni sprawna i wszystkim się zajac samej ale nie moglam to mnie puscilo i wyryczalam sie mezowi w rękaw ze mam żal ze znow mnie pocieli, ze nie tak miało byc. Do dzisiaj mam zal szczegolnie że mnie brzuch boli.
Nadzieja kciuki za kolejne tluste krechy.
P.s. pomrozilo dzisiaj w nocy, ci którzy nie przykryli truskawek to maja pozamiatane. Nie wiem ile u nas bylo ale podaja ze miejscami nawet do -5st.
-
nick nieaktualnyKasia 1805 wrote:My przykrylismy, ale u nas było koło 0°
My tez mamy przykryte. U sasiada zmarzly. Takie pogody w maju, pod koniec maja. Ja cos czuje ze cale takie lato bedzie. 3 lata temu 20 maja sprzedalam pierwszy kg truskawek, teraz dopiero dobrze kwitnie. -
Poprasowałam ostatnie ubranka i pieluszki 💪
Muszę tylko torbę dopakowac jakieś suche jedzenie i wodę. Oficjalnie jest gotowa.
Chyba że mi się coś jeszcze przypomni 🙈
Girl ja też trzymam kciuki za piękny prezent.
Ta pogoda jest tak porąbana, kurtki dalej wiszą i nie ma po co ich chować. Dwa lata temu jak byłam w ciąży to od kwietnia już było bardzo gorąco. I wieczorami właśnie nagle tak zimno się robi. Przykrywajcie truskawki żeby ta cena była trochę niższa niż 23zl za kg 😜pola89, Kasia 1805, AdelaX, Girl25 lubią tę wiadomość