X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Wiera Autorytet

Wysłany: 23 maja 2020, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza przytulam też 😞

Calanthe dziś byłam, we wtorek mam iść do szpitala. Mój gin jest szalony ;) Teraz muszę w pracy wolne załatwić. Tak się zastanawiam czy coś ściemniać czy wprost powiedzieć o co chodzi, tym najbliższym koleżankom.

A prezent na dzień dziecka już mam - zestaw znaków drogowych wybrany wcześniej przez synka i książka o parowozach ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2020, 10:53

nadzieja_86 lubi tę wiadomość

9f7jgu9r4mx0xbls.png
  • nadzieja_86 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2020, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć 😉

Mother to dobrze że masz dziś to spotkanie baw się pełen relax i🍸w tym czasie to najlepsze a poza tym głupi 🐒 (lubię jak piszesz panienki, panieneczki 😁jakoś tak miło się kojarzy)

Oj Mysza 🤗 mocno! Bardzo bym chciał dać wszystkim i sobie nadzieję że nawet takim dziwnym przypadka się udaj 😅. Cały czas coś pod górkę

Wiera to dużo enegi na dłuższy dzień 😘
    Twój chyba lubi parowozy bo nawet mieliście zaplanowana wycieczkę😉 fajnie jak dziecko od małego ma jakąś pasję.

W
    Ewi ja tez przed @ zajadam i mieszam wszystko

Calanthe to fajnie dzionek się zapowiada wyjazd córeczka się ucieszy i pewnie z wzajemnością 🤗

No właśnie tak jest z końcem kwietnia kończy się sezon a że w maju jest jeszcze różnie to już ich nie obchodzi.

Ja na dzień dziecka zamówiłam dla córki dinozaury 🤣 tak jest nimi ostatnio zafascynowana ze nawet pytała czy jej kupię i do tego pójdziemy na mega lody 🍦
    Ogólnie lubi się bawić figurkami ma te pieski psi patrol to też dużo się bawi także będzie zadowolona.

A ja wczoraj z milion razy byłam na WC 😫 i jednego razu nawet wydawało się mi że na papierze widzę krew z moczem a później i do dziś już nie. Ból i skurcze ustąpiły tylko piecze mnie jeszcze trochę ale już o niebo lepiej. Boję się że infekcja może zaszkodzić/namieszacale co ma być to będzie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2020, 10:59

Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️

29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
    Luty 2020 cb
    Grudzien 2020 7 tc moj 👼
    Luty 2021 hashimoto
    Letrox, metformina, duphaston.
    Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
    Acard
    TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
    ASA, APA, AOA ujemne
    Zespół antyfosfolipidowy ujemy
    Antykoagulant toczniowy ujemny
    Kariotyp mój i męża prawidlowy
    ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
    Cross match 8, allo mlr 28
    Kir Bx z brakującymi 3
    Accofil od Luty 2023
    Mąż wszystko ok

„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
    n59yt5od1y3qj53b.png
  • Wiera Autorytet

Wysłany: 23 maja 2020, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle Dziewczyny, co miały to hsg - dam radę normalnie jak zabieg będzie w środę prowadzić auto po tym? Bo poprzednio gin mówił, że mogę wyjść od razu po zabiegu ale będę na lekach znieczulających, więc lepiej jakby mąż przyjechał. Ale jak poczekam tam chwilę bo i tak muszę widać wolne to dam radę sama? Mamy kawał drogi do tego szpitala a mąż ma już prace zaplanowaną na wtorek i i tak będę musiała tam pojechać osobno autem. I w ogóle jakieś dobre rady co wziąć, jak się przygotować? Gin mówił tylko o wynikach badań z pochwy, ale moze coś jeszcze warto?

Nadzieja tak moje dziecko jest wielkim fanem pociągów, parowozów i ogólnie kolei :) w zeszłym roku byliśmy na takiej trasie wycieczkowej, że właśnie prowadził parowóz kilka zabytkowych wagonów :) Dobrze, że już lepiej to znak, że furagina działa 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2020, 11:28

9f7jgu9r4mx0xbls.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 23 maja 2020, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza przytulam 😘

Nadzieja a jadłaś może dużo buraczków? Mi się w ciąży tak zdarzyło, że mocz byk tak podbarwiony. Aż w szoku byłam, że na mocz też wpływa.

Ja tylko młodej kupiłan taka drewniana nie wiem jak to nazwać plansze do nauki liczenia montesori. Nie wiem co starszej.

Wiera ale gin ma ekspresowe tempo! Ale bardzo dobrze im szybciej tym lepiej.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 23 maja 2020, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2020, 16:50

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2020, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi z glutenem wystartowalam dokladnie jak Ola miala 4,5 mies. Gotuje najzwyklejsza kasze manne i 2-3 gramy (pol lyzeczki, czasem wiecej zalezy jakiej konsystencji mi sie ugotuje) dodaje do jednej porcji mleka, u nas przechodzi przez smoczek bo i tak mam wiekszy zeby ladnie plynelo mleko z zageszczaczem. Ale rownie dobrze mozesz dodac to do zupki. Zamiast zwyklej kaszy manny mozna kupuc np.z bobovity.

Mother ja tez w kuchni. Wczoraj mąż mial urodziny, jutro starsza ma imieniny, za pare dni Ola pol roczku skonczy i w sumie dla starszej te imieniny szykuje, nic wielkiego bo tylko na słodko, i tylko my z domu, sprintem zagniotlam na szarlotke, sprintem mufinki i galaretka bo przecież mleko trzeba sciagac, teraz sie piecze a ja co chwila sie odrywam do piekarnika. A jaki syf w kuchni bo robilam a nic nie mylam. Ale jest wielki problem ze sprzataniem bo córka nie chce, z tego tez powodu niemalze wyczyscilismy jej pokoj z zabawek przez ostatnie 2 miesiace (nie chciala sprzatac to my to robilismy tylko ze do wora) a i tak ma balagan. Wiec na dzien dziecka i jutro zero zabawek, na imieniny mamy plyte dvd kraina lodu 2 i krzeselko obrotowe ale ono jeszcze "sie robi" a na dzien dziecka plyte baranka shona farmagedon (przez moja ciaze nie puscilam ich na to do kina). Bardzo zle robie ze daje plyty z bajkami bo siedzi, je popcorn i tyje 🤦‍♀️ ale powiedzialam ze ani zabawki ani gry nie kupie, moglam ksiazke kupic no ake sama z checia te bajki obejrze 😁.
    A, i mleko zbieram na jutro bo zamierzam drina wypic i ze 2 sciagniecia po wylac.
    Dzis umowieni jestesmy obgadac salę na chrzciny i na komunie.

• mother84 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2020, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza ulala to u Ciebie też się dzieje 😁 ja dużo nie robię, jakieś dwie sałatki, tortille, bigos z cukinii i przekąski ;) ale wiadomo chatę trzeba ogarnąć itp.

Mysza witaj w klubie✌️ u mnie jeszcze małpy nie ma, ale to kwestia góra kilku dni.

Wiera po mnie po hsg przyjechał mąż, ale na upartego myślę, że dasz radę wrócić autem jeśli faktycznie będziesz tam czekać.

Calanthe my też planujemy w przyszłym tyg po dwóch miesiącach do moich rodziców na dwa dni. Ależ radość będzie 😊

My grę planszową kupiliśmy ("Rekin") na Dzień Dziecka.

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
    Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
    II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
    cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    08.09.2020 test ciążowy +
    29.09.2020 ♥️
  • Jagodazdw92 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2020, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wy też uważacie, że jeszcze jest za wcześnie na zakup wózka dla dzidzi?? Znalazłam ładny wózek i mam go dziś obejrzeć i ewentualnie kupić jak by to był taki jaki chcę. Ale teściowa mi mówi że za szybko. Że powinnam kupić pod koniec ciąży wózek. Z tym że już mogę później nie znaleźć nic co mi się będzie aż tak podobało. Oczywiście chodzi o używane wózki

8c74df9084.png
    6f88193a00.png
    Starania od maj 2018
    ❤Kacperek 06.05.2019 SN 37tc, 55cm, 2990g
    Styczeń 2020 druga ciąża
    ❤Zosieńka 24.09.2020 SN 35tc,
    50cm, 2550g
  • Wiera Autorytet

Wysłany: 23 maja 2020, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mother, ale nie jest się jakimś nie wiem..przytępiałym;)? Lekarz mi mówił że niby po ketonalu będę, ale aż tak źle na mnie nie działa. Chyba, że miał na myśli znieczulenie wcześniejsze.

Calanthe dokładnie w sumie nie miałam zamiaru mówić tylko jak powiem że do szpitala, to pewnie ze mnie wyciągną resztę i tak, bo kłamać za bardzo nie umiem 😅 Ale jak znowu powiem, że coś innego to znowu może być problem z wolnym tak z dnia na dzień. Ogólnie pracuje w małym zespole, szefa mamy ok, wyścigu szczurów nie ma, bo taki charakter pracy, że to sensu nie ma. Szczególnie z dwiema koleżankami mam dobry kontakt, chodzimy razem na piwo po pracy, grille, nasi mężowie się znają. Ale aż tak bardzo je nie wtajemniczałam w nasze sprawy. Choć myślę że by się ucieszyły, bo od dawna mi powtarzały że synkowi przydałoby się rodzeństwo. Ale właśnie nie chce żeby potem się dopytywały co i jak, w pracy mam możliwość co miesiąc zapomnieć o niepowodzeniach, a tak to by wisiało w powietrzu, nieme pytanie "już?!" ;)

9f7jgu9r4mx0xbls.png
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2020, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoda ja kupilam wozek dopiero w 35 tc. Wczesniej nie czulam potrzeby go miec i szkoda mi bylo zeby gwarancja uciekala. Gdybym trafila jakas mega okazje na wozek ktory bym naprawde chciala to pewno kupilabym szybciej. Wiem ze sa i takie osoby co kupuja duzo wczesniej bo lubia miec gotowe 🙂

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2020, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiera hm... wiesz co nie pamiętasz, żebym była. Na początku tak, ale od razu nie wypuszczali, musiałam poleżeć i tak parę godzin na sali, a jak mąż przyjechał to nie kojarzę, żebym jakaś otumaniona była. Ból też pojawił się potem dopiero w domu (jak na taki bardzo mocny okres)

Wiera lubi tę wiadomość

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
    Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
    II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
    cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    08.09.2020 test ciążowy +
    29.09.2020 ♥️
  • Wiera Autorytet

Wysłany: 23 maja 2020, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mother dziękuję za info to wiem mniej więcej czego się spodziewać 😘 To myślę, że dam radę :)

Jagoda ja też kupowałam jakoś pod koniec ze względu na gwarancję. Ale przy używanych to w sumie wszystko jedno :)

Ale jestem genialna, pomyślałam że jak będą dopytywać (bo ostatecznie napisałam że szpital żeby nie było "a musisz to wolne;)") to powiem że z nadżerką idę. Na kolposkopię. Kiedyś jeszcze dawno poprzednia gin mi o tym mówiła i chyba im mówiłam, że może będę mieć robioną, ale w końcu się okazało że nie trzeba. No, to bliskie prawdy to już lepiej 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2020, 15:41

9f7jgu9r4mx0xbls.png
  • AdelaX Autorytet

Wysłany: 23 maja 2020, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiera ja się dobrze czułam po hsg dla mnie to było jak zwykle badanie ginekologiczne. Nasłuchałam się różnych rzeczy przed i się bałam. Koleżanka brała aż 3 dni zwolnienia Wiec ja nie wiem od czego to zalezy. Ja spokojnie wsiadlabym w samochód, zreszta ja byłam pociągiem w Wawie i tez się bałam jak to będzie. Najwyżej posiedzisz godzinkę i dopiero pojedziesz 🙂
    Iza to się dzieje u Ciebie, ja mam tak ochotę ostatnio na piwko.. mąż mi kupił ostatnio karmi kawa mrożona muszę przyznać ze całkiem fajne

Jagoda trochę za wczesnie na wózek. Ja w tym terminie dopiero pierwszy ciuszek miałam ☺️ Myśle ze okazje jeszcze będą

Mother zglodnialam Zostaw mi jedna tortillę 😉 Szkoda ze wredota za rogiem 😞
    Mysza przykro mi eh... ja tak bardzo czekam na te Wasze dwie krechy!!!

Co do dnia dziecka to powiedzcie mi czy Wy kupujecie tylko swoim dzieciom czy np dzieciom siostry, chrzesniakom tez? Bo my sobie z siostra zawsze kupujemy ale z drugiej strony czy nie powinno się kupowac tylko swojemu dziecku? Maj czerwiec to ja mam tyle wydatków urodziny syna, urodziny chrześniaka dzień dziecka i tak ostatnio mnie przemyślenia wzięły. Podzielcie się jak to u Was jest. Mój Jasiek dostanie grę super farmer, książkę do kreowania życia dinozaurów i magiczna plastelinę.

Wiera lubi tę wiadomość

3 lata starań o drugie maleństwo.

ff3d524ac7.png 5e5a2fd12f.png
  • Wiera Autorytet

Wysłany: 23 maja 2020, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adelax dziękuję 😊 no to już spokojniejsza jestem 😊
    U nas w sumie w bliskiej rodzinie dzieci za bardzo nie ma, tylko u siostry męża, ale na dzień dziecka się nie odwiedzamy zazwyczaj. Jak dzieci mojej starszej siostry były młodsze (teraz już dorosłe towarzystwo) to z racji że siostrzenica jest chrześnicą to jakiś drobiazg jej i bratu przy okazji kupowałam. A tak to spokój, tylko urodziny i gwiazdka z prezentami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2020, 15:51

AdelaX lubi tę wiadomość

9f7jgu9r4mx0xbls.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2020, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AdelaX wrote:
    Wiera ja się dobrze czułam po hsg dla mnie to było jak zwykle badanie ginekologiczne. Nasłuchałam się różnych rzeczy przed i się bałam. Koleżanka brała aż 3 dni zwolnienia Wiec ja nie wiem od czego to zalezy. Ja spokojnie wsiadlabym w samochód, zreszta ja byłam pociągiem w Wawie i tez się bałam jak to będzie. Najwyżej posiedzisz godzinkę i dopiero pojedziesz 🙂
    Iza to się dzieje u Ciebie, ja mam tak ochotę ostatnio na piwko.. mąż mi kupił ostatnio karmi kawa mrożona muszę przyznać ze całkiem fajne

Jagoda trochę za wczesnie na wózek. Ja w tym terminie dopiero pierwszy ciuszek miałam ☺️ Myśle ze okazje jeszcze będą

Mother zglodnialam Zostaw mi jedna tortillę 😉 Szkoda ze wredota za rogiem 😞
    Mysza przykro mi eh... ja tak bardzo czekam na te Wasze dwie krechy!!!

Co do dnia dziecka to powiedzcie mi czy Wy kupujecie tylko swoim dzieciom czy np dzieciom siostry, chrzesniakom tez? Bo my sobie z siostra zawsze kupujemy ale z drugiej strony czy nie powinno się kupowac tylko swojemu dziecku? Maj czerwiec to ja mam tyle wydatków urodziny syna, urodziny chrześniaka dzień dziecka i tak ostatnio mnie przemyślenia wzięły. Podzielcie się jak to u Was jest. Mój Jasiek dostanie grę super farmer, książkę do kreowania życia dinozaurów i magiczna plastelinę.

Ta, zarlo, zarlo i zdechlo 😭 a raczej odkurzacz zezarl skarpete i nie moge wyciagnac a dopiero co zaczelam odkurzac, teraz przerwa dla blizniakow a po musze sie szykowac na spotkanie. Chyba za duzo na siebie wzielam. Jeszcze musze meza opie... za to w jakich skarpetach przychodzi do domu, bo wlasnie siedze i patrze na moja podloge a tam błoto zaschniete. Co mu zalezy, lazi po polu w krokodylkach, ziemi sie nasypie, wody naleje a ja jużnie moge bo czuje piach pod kapciami

• calanthe Autorytet

Wysłany: 23 maja 2020, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2020, 16:50

AdelaX lubi tę wiadomość

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • nadzieja_86 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2020, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AdelaX u nas kupujemy tylko każdy swoim aczkowiek dziadki każdy pretekst wykorzystają żeby rozpuścić wnuki 😁
    Z mojej strony dużo jest dzieciaczków także nie jest to do ogarnięcia nawet każdy swojemu poprzednie lata np kupywalam dzieciaczka lody tak symbolicznie.

Calanthe ja też bigos z cukinii robię pycha takie delikatny 😋 może i podobne trochę ale mniej składników szybkie i tanie.
    A jutro na obiad robię tortille maz uwielbia a córka też zje placuszek i wszystkie mięsko 🤣

Iza to gdzie ta skarpetka była czy mąż gdzieś zostawił 😁 to teraz niech wyciągnie w nagrodę

Wiera ja miałam HSG - przyjęcie na oddział też się na słuchałam dostałam głupiego Jasia samo badanie nie bolała tylko taki chwilowy dyskomfort szybko to było. Po leżałam chwilę i juz gin mówiła żeby mąż mnie odebrał ale tak właściwie to dobrze się czułam nie wiem czemu 🤷‍♀️ mówiła że po tym Jasku mogę nie mieć takie koncentracji, skupienia itd także nic strasznego 😘
    Aaa podczas badania gin już widział jak kontrast przepływa i mówi że są drożne 😁 także czekamy z niecierpliwością na wiadomości. I po 3 MC od HSG zaszłam córka nie czy to miało jakiś wpływ czy zbieg okoliczności

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2020, 17:48

Wiera lubi tę wiadomość

Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️

29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
    Luty 2020 cb
    Grudzien 2020 7 tc moj 👼
    Luty 2021 hashimoto
    Letrox, metformina, duphaston.
    Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
    Acard
    TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
    ASA, APA, AOA ujemne
    Zespół antyfosfolipidowy ujemy
    Antykoagulant toczniowy ujemny
    Kariotyp mój i męża prawidlowy
    ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
    Cross match 8, allo mlr 28
    Kir Bx z brakującymi 3
    Accofil od Luty 2023
    Mąż wszystko ok

„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
    n59yt5od1y3qj53b.png
  • Jagodazdw92 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2020, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam zobaczyć ten wózek ale nie kupiliśmy go. Nie zachwycił mnie tak jak na zdjęciach. Czegoś innego oczekiwałam

8c74df9084.png
    6f88193a00.png
    Starania od maj 2018
    Styczeń 2020 druga ciąża
    50cm, 2550g
  • AdelaX Autorytet

Wysłany: 23 maja 2020, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja ja tez w 3 cyklu po HSG teraz zaszłam ☺️ No i tez od razu podczas badania dowiedziałam się Ze są drożne tak wiec Wiera trzymam kciuki 😘
    Dziekuje za Wasze odpowiedzi W sprawie dnia dziecka

nadzieja_86, Wiera lubią tę wiadomość

3 lata starań o drugie maleństwo.

ff3d524ac7.png 5e5a2fd12f.png
  • Jagodazdw92 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2020, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No my też na dzień dziecka tylko naszemu synowi kupiliśmy i nikt w rodzinie nie kupuje innym dzieciom tylko swoim.
    My Kacprowi kupiliśmy padzika z fisher price z tego względu że ciągle tatusiowi zabiera. Mamy nadzieję że teraz zajmie się swoim

8c74df9084.png
    6f88193a00.png
    Starania od maj 2018
    Styczeń 2020 druga ciąża
    50cm, 2550g
‹‹ 1968 1969 1970 1971 1972 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ