Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja tak sobie mysle ze ten moj cykl w tym miesiacu jest jakis dziwny. Mialam to mocne plamienie, nie mialam bolu brzucha przy owulacji jak co miesiac. Moze jej nie bylo ??? Zawsze baardzo czuje po jednej stronie ciagnacy bol, taki ze bez tabletki sie nie obejdzie a w tym miesiacu uswiadomilam sobie ze go nie bylo. Nie wiem, pewno okres mi sie przez to przesunal. Nie lubie tak, musze miec wszystko jak w zegarku 🤣
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny jak od południa chwycił mnie pęcherz myślałam że "umrę" 😫 już dawno nie miałam i uważam nigdzie dupki nie wystawiam masakra jakaś dobrze ze miałam furagine i nospe wzięłam jeszcze boli skad to się przyplątało na WC normalnie myślalam ze flaki wypruje z paroma kropelkami moczu 😰
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2020, 17:06
Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️
29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Letrox, metformina, duphaston.
Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
Acard
TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
ASA, APA, AOA ujemne
Zespół antyfosfolipidowy ujemy
Antykoagulant toczniowy ujemny
Kariotyp mój i męża prawidlowy
ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
Cross match 8, allo mlr 28
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
-
Nadzieja mocne kciuki za następne piękne grube kreski 🥰
Girl za Ciebie też trzymam mocno
U nas dziś nie było dużego mrozu, trawa leciutko ze szronem w cieniu fragment, a po drugiej stronie miasta już na minusie porządnie było koło -2/-3.Girl25 lubi tę wiadomość
-
nadzieja_86 wrote:Dziewczyny jak od południa chwycił mnie pęcherz myślałam że "umrę" 😫 już dawno nie miałam i uważam nigdzie dupki nie wystawiam masakra jakaś dobrze ze miałam furagine i nospe wzięłam jeszcze boli skad to się przyplątało na WC normalnie myślalam ze flaki wypruje z paroma kropelkami moczu 😰
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2020, 19:28
-
No i wylazl mi cukrzyca ciazowa jak byk. W piniedzialek mam pojawic sie rano u mojego gina na chwile to da mi glukometr i powie co i jak, a w weekend trzymac juz diete cukrzycową i poczytac w necie o niej.Szymonek jest z nami od 11.09
3490gram, 57cm, 10pkt
-
Pap a dużo większy ten cukier wyszedł?
Słyszałam o takiej fajnej stronie słodkie mamy zajrzy sobie tam 😉
Kasia a te zapalenie też miałas takie bolesne dosłownie cały dół brzucha mnie boli 😪 nawet boli to skromne słowo. A jeszcze coś towarzyszyło temu ja już nie wiem czy od furaginy mocz tak bardzo się zmienił czy jest podbarwiony krwią 🤷♀️😔Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
Acard
ASA, APA, AOA ujemne
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
-
nadzieja_86 wrote:Pap a dużo większy ten cukier wyszedł?
Słyszałam o takiej fajnej stronie słodkie mamy zajrzy sobie tam 😉
Kasia a te zapalenie też miałas takie bolesne dosłownie cały dół brzucha mnie boli 😪 nawet boli to skromne słowo. A jeszcze coś towarzyszyło temu ja już nie wiem czy od furaginy mocz tak bardzo się zmienił czy jest podbarwiony krwią 🤷♀️😔
-
Kasia to jakie miałaś objawy?Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Acard
ASA, APA, AOA ujemne
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
-
nadzieja_86 wrote:Kasia to jakie miałaś objawy?
No chyba, że się bardzo mylę ale to trochę dziwne że akurat teraz coś Cię zlapalo😉
-
Hmm ja dwa albo trzy razy w ostatnich miesiącach tak miałam, że w okolicy terminu @ czułam jakiś dyskomfort i raz też już brałam furaginę, choć zazwyczaj żurawina pomagala. Dobrze, że nie wiedziałam, że to może być "zwiastun", bo bym się nakręciła niepotrzebnie 😅
Nadzieja od furaginy nie powinno być takiej zmiany koloru, raczej na ciemnożółty. 🤔 Jeśli jest taki silny ból a furagina przez 2-3 dni nie pomoże/zacznie się nasilać to najprawdopodobniej coś mocniejszego na receptę będzie potrzebne. Koniecznie do każdej porcji furaginy łykaj jednocześnie vit C/żurawinę bo wzmacnia jej działanie.
Możesz też nospe dołożyć, może złagodzić chociaż trochę ten ból.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2020, 22:45
nadzieja_86 lubi tę wiadomość
-
Nadzieja a w ewentualnej ciąży to można brać furagine?? Ja tam nigdy nie mialam w ciąży problemów z pecherzem. Owszem zdarzały się infekcje ale to właśnie swędzenie i pieczenie. Ale nigdy ból. Ból to normalnie miałam tylko przy zapaleniu pęcherza... i wtedy też tak sikałam po parę kropelek. Furagina powinna pomóc o ile jest bezpieczna no i dołożyłabym tu żurawinę
-
I pobudka.... a jestesmy u tesciowej. Zimno tu jak nie wiem. Niby blok ale u nas duzo cieplej. Do tego nie wiem jak maly to zrobil ale wstal, wyszedl z lozeczka i sie okazalo ze jest bez spodni
-
Boziu ale mam lenia jakiegoś.... najlepiej jakbym zaległa pod kołdrą cały dzień. Potrzeba mi tony słodkiego a tak miałam nie jeść już
obiecanki normalnie.
Od kiedy sie dziecku gluten podaje? Iza jak ty to robilas?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2020, 08:09
-
Oj z glutenem to ja nie pamiętam 😝
Ja od rana w kuchni 😁 dziś mamy małe spotkanko, tempka spadła bardziej, @ za rogiem to chociaż to zapiję 😶😂
Już trzymam kciuki nadzieja za Twój jutrzejszy test. Ale wiem, że będzie dobrze 😘
Miłego dnia panienki! 😊nadzieja_86 lubi tę wiadomość
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️