X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Wiera Autorytet

Wysłany: 23 maja 2020, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie już się zaczynam martwić, że usłyszę że coś niedrożne i dlatego tak wychodzi, że nie wychodzi 🙄

Bigos z cukinii też uwielbiam, chyba bardziej niż leczo ;) Ale mój mąż już mniej. A wg jakiego przepisu robisz Mother? Może w innej wersji by mojemu ślubnemu podpasowało ;)

9f7jgu9r4mx0xbls.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2020, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skarpeta byla corki pod jej kufrem na zabawki ale tak sie zaklinowala ze mąż z tesciem wyciagali 😂, jeden trzymal rure id idkurzacza a drugi przepychal. Na szczescie mąż z tych co skarpet po domu nie roznosi.

Robimy chrzest 26 lipca. I sale na komunie juz mamy dla starszej. A tak z ciekawości ile u was od talerzyka przy takich imprezach? Tu 160zl 3 cieple dania, tort, deser, full wypas ciasta, owoce, przystawki, napoje.

nadzieja_86 lubi tę wiadomość

• AdelaX Autorytet

Wysłany: 23 maja 2020, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiera niczym się nie martw będzie wszystko ok! ☺️
    Przypomnij kiedy masz?

Wiera, nadzieja_86 lubią tę wiadomość

3 lata starań o drugie maleństwo.

ff3d524ac7.png 5e5a2fd12f.png
  • Jagodazdw92 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2020, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza jak ja chciałam na roczek to u nas wprzy 2 ciepłych posiłkach i tort i owoce we własnym zakresie to powiedzieli 150 od talerzyka

8c74df9084.png
    6f88193a00.png
    Starania od maj 2018
    ❤Kacperek 06.05.2019 SN 37tc, 55cm, 2990g
    Styczeń 2020 druga ciąża
    ❤Zosieńka 24.09.2020 SN 35tc,
    50cm, 2550g
  • Wiera Autorytet

Wysłany: 23 maja 2020, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adelax we wtorek mam się zameldować, jedna noc i w środę zabieg 😊 Tylko szkoda mi, że w dzień matki tylko rano przed przedszkolem z synkiem się będę widzieć ech ;)

9f7jgu9r4mx0xbls.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2020, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodazdw92 wrote:
    Iza jak ja chciałam na roczek to u nas wprzy 2 ciepłych posiłkach i tort i owoce we własnym zakresie to powiedzieli 150 od talerzyka

Bo tesciowa stwierdzila ze strasznie drogo. A widze ze nie bo siostra za obiad i 1 cieple placi 170zl. Ja juz 1 chrzciny robilam w domu, dziekuje-postoje. Nie powiem ze bylo zle, mielismy kucharke ale trzeba bylo zakupy zrobic, pomoc jej, to moja mama ze sztywnymi rekami -reumatoidalne zapalenie stawow warzywa obierala a tesciowa kwiatuszki sobie sadzila bo to akurat bylo najwazniejsze. Ja z dzieckiem nic zrobic nie moglam.

• AdelaX Autorytet

Wysłany: 23 maja 2020, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza my chyba płacimy 140 ale powiem Ci ze nie jestem pewna do końca bo szukałam w wielu miejscach i to jakiś czas temu i nie pamietam już ile hihi ale więcej niż 140 raczej nie. Wszystko w cenie oprócz tortu i alkoholu.

Wiera a to aż tak ze nockę zostajesz, ja pojechałam na dana godzinę i już. Czas wykonywania tyle co badanie ginekologiczne wiec nie wiem po co będą Cię trzymać a jeszcze jakieś inne badania będziesz miała?

3 lata starań o drugie maleństwo.

ff3d524ac7.png 5e5a2fd12f.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2020, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadzieja trzymam kciuki za ładne dwie krechy ❤️😘

My dziś 2 miesiące konczymy 🥰 nie wierzę..☺️

07dfa18b2f93.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2020, 22:00

Wiera, Miśkowa, pap86, nadzieja_86, Iza34, pola89, aLunia, mother84, Kasia 1805, Jagodazdw92, calanthe, AdelaX lubią tę wiadomość

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2020, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak. Nadzieja rano tu zagladam zeby zobaczyc 2 ladne kreski.

Wiera ja mialam sono hsg prywatnie.

nadzieja_86 lubi tę wiadomość

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2020, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po samym hsg dobrze się czułam tyle,że krwawilam trochę. Ale jakoś po godzinie dwóch strasznie brzuch mnie bolał jakby ktoś mi go skopał całego .. taki ucisk dziwny. Dopiero po nocy chyba było już ok

Wiera lubi tę wiadomość

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Wiera Autorytet

Wysłany: 23 maja 2020, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele jakiż cudny gentleman 🥰 Jak to przecież dopiero co urodziłaś 😬

Adelax no nie wiem czemu, może mają jakieś procedury 🤔 Badania mówił że będą robić morfologię, pewnie na koronawirusa też :p

Iza u nas imprez rodzinnych z kucharka było dużo, całego mojego rodzeństwa typu właśnie komunie/chrzciny... i masakra... Te zakupy, te kucharki ciągle, a to tego potrzebują a to takiej łyżki/garnka/deski ;) A sprzątania zawsze po tym było, przed, po, a zachodu. A czy oszczędność aż taka, hmm pewnie trochę tak, ale czy tego wszystkiego warta;)

9f7jgu9r4mx0xbls.png
  • Miśkowa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2020, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 no właśnie jak to 2 miesiace... Ja się zatrzymałam na porodowce :/

Mother, Mysza trzymam kciuki za kolejny cykl! Trochę zazdroszczę imprezy z % jakoś mam smaka :)

Nadzieja trzymam kciuki za kolejny test a potem będę gratulować :) ja też kiedyś miałam zapalenie pęcherza i sikalam krwią, bolało jak cholera :/ furagina pomogła. Potem pilam sok z żurawiny na czczo

Pap Ty już po krzywej? Ja też muszę zrobić i mam nadzieję że wyjdzie ok bo w tej ciąży codziennie pochlaniam kilogramy słodyczy :/

Wiera trzymam kciuki żeby hsg "przedmuchalo" co trzeba i żebyś szybko zobaczyła 2 kreseczki :)

Wiera, nadzieja_86 lubią tę wiadomość

4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; <3 20.01
    Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
    Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
    czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
    On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%)
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2020, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miskowa mialam wczesniej krzywą bo cukier na czczo mialam podniesiony. I dobrze bo wyszla cukrzyca jak bone dydy.

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • nadzieja_86 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2020, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele fajnie ze się odezwałaś 😉 jaki on duży już 2 miesiące j się pyta kiedy to minelo 😚
    A jak w i idzie KP? I jak radzisz sobie jak mąż wrócił do pracy z dwojka?

Wiera ale Miśkowa dobrze napisała przedmucha to też nie zaszkodzi nawet gdzieś czytałam o tym że nawet jak drożne wyjdą to ten kontrast przetrze szlak z nagradzonego śluzu itd.. ✊
    Tak czy siak wyjdzie na dobre. Będziesz o krok do przodu jeśli drożne to życzę wiatru w żagle ja takiego dostałam po badaniu że musi się udać nic nie stoi na przeszkodzie no powiedzmy 🤣
    A jak nie to zrobią laparo i niedługo sikniesz dwie kreseczki tym bardziej jaka maz po badaniu 💪🤗

Dziś piekłam 🍪 po raz pierwszy wyszły 😋

Wiecie co boję się juto siknac 🤪 tyle przypadłości mam w tym miesiącu wszystko na raz dziwne to wszystko tylko mój przypadek taki ciężki
    Na tą chwilę pęcherz ustąpił już normalnie WC i nic więcej jajnik kłuje brzuch nie boli.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2020, 22:55

Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️

29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
    Luty 2020 cb
    Grudzien 2020 7 tc moj 👼
    Luty 2021 hashimoto
    Letrox, metformina, duphaston.
    Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
    Acard
    TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
    ASA, APA, AOA ujemne
    Zespół antyfosfolipidowy ujemy
    Antykoagulant toczniowy ujemny
    Kariotyp mój i męża prawidlowy
    ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
    Cross match 8, allo mlr 28
    Kir Bx z brakującymi 3
    Accofil od Luty 2023
    Mąż wszystko ok

„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
    n59yt5od1y3qj53b.png
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2020, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja i jak???? 😊

Adele śliczny bobo😍

Ktoś o ten bigos z cukinii pytał: https://www.kwestiasmaku.com/przepis/bigos-z-cukinii
    Tylko ciut więcej wszystkiego daję że składników 😉

Chłopacy śpią jeszcze, a mnie obudził ból głowy 😶

nadzieja_86, AdelaX lubią tę wiadomość

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
    Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
    II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
    cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    08.09.2020 test ciążowy +
    29.09.2020 ♥️
  • nadzieja_86 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2020, 06:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry 😉

Juz z rana się melduję wiec na teście delikatna smużka gołym okiem widać a na zdjęciu wcale to nawet nie mam co wrzucać to znaczy nic z tego....
    A w środę 11 dpo te kilka plamek to musialo być implantacyjne 🤷‍♀️ wcześniej tak nie miałam. W pt przy zapaleniu troszkę krwi widziałam pewnie to namieszało a skórcze i ból brzucha było takie mocne więc to bylo nic dobrego.

Teraz UWAGA proszę nie pisać że kolejny cykl się uda, może powtórz test było minęło 😢 mogła wyjść za pierwszy razem jedna kreska i po sprawie. Co ze mną 😰😭

Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️

29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
    Luty 2020 cb
    Grudzien 2020 7 tc moj 👼
    Luty 2021 hashimoto
    Letrox, metformina, duphaston.
    Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
    Acard
    TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
    ASA, APA, AOA ujemne
    Zespół antyfosfolipidowy ujemy
    Antykoagulant toczniowy ujemny
    Kariotyp mój i męża prawidlowy
    ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
    Cross match 8, allo mlr 28
    Kir Bx z brakującymi 3
    Accofil od Luty 2023
    Mąż wszystko ok

„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
    n59yt5od1y3qj53b.png
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2020, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja a robiłaś test tej samej firmy?
    Jak temperatura?
    Ja nie chcę robić Ci niepotrzebnie nadziei, ale może jeszcze nic straconego? Może za kilka dni wyjdzie ta kreska mocniej...no chyba, że @ przyjdzie, ale jeszcze jej nie masz przecież

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2020, 06:32

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
    Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
    II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
    cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    08.09.2020 test ciążowy +
    29.09.2020 ♥️
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2020, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde chyba mam dużą nadzieję 🤩. Dziś zmierzyłam temperature i musiałam 30 min wcześniej i miałam 37,03 😍 a o 7 pewnie miałabym gdzieś 37,08. W piątek miałam ostatnią tabletkę duphastonu, jutro termin okresu

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2020, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiera wrote:
    A w ogóle Dziewczyny, co miały to hsg - dam radę normalnie jak zabieg będzie w środę prowadzić auto po tym? Bo poprzednio gin mówił, że mogę wyjść od razu po zabiegu ale będę na lekach znieczulających, więc lepiej jakby mąż przyjechał. Ale jak poczekam tam chwilę bo i tak muszę widać wolne to dam radę sama? Mamy kawał drogi do tego szpitala a mąż ma już prace zaplanowaną na wtorek i i tak będę musiała tam pojechać osobno autem. I w ogóle jakieś dobre rady co wziąć, jak się przygotować? Gin mówił tylko o wynikach badań z pochwy, ale moze coś jeszcze warto?

Nadzieja tak moje dziecko jest wielkim fanem pociągów, parowozów i ogólnie kolei :) w zeszłym roku byliśmy na takiej trasie wycieczkowej, że właśnie prowadził parowóz kilka zabytkowych wagonów :) Dobrze, że już lepiej to znak, że furagina działa 😊
    Tak. Ja sama na hsg pojechalam autem 60 km i wróciłam wiec u mnie luz. Ja miałam je 2 razy robione. Raz z usg a raz z rtg?

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2020, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Ewi z glutenem wystartowalam dokladnie jak Ola miala 4,5 mies. Gotuje najzwyklejsza kasze manne i 2-3 gramy (pol lyzeczki, czasem wiecej zalezy jakiej konsystencji mi sie ugotuje) dodaje do jednej porcji mleka, u nas przechodzi przez smoczek bo i tak mam wiekszy zeby ladnie plynelo mleko z zageszczaczem. Ale rownie dobrze mozesz dodac to do zupki. Zamiast zwyklej kaszy manny mozna kupuc np.z bobovity.

Mother ja tez w kuchni. Wczoraj mąż mial urodziny, jutro starsza ma imieniny, za pare dni Ola pol roczku skonczy i w sumie dla starszej te imieniny szykuje, nic wielkiego bo tylko na słodko, i tylko my z domu, sprintem zagniotlam na szarlotke, sprintem mufinki i galaretka bo przecież mleko trzeba sciagac, teraz sie piecze a ja co chwila sie odrywam do piekarnika. A jaki syf w kuchni bo robilam a nic nie mylam. Ale jest wielki problem ze sprzataniem bo córka nie chce, z tego tez powodu niemalze wyczyscilismy jej pokoj z zabawek przez ostatnie 2 miesiace (nie chciala sprzatac to my to robilismy tylko ze do wora) a i tak ma balagan. Wiec na dzien dziecka i jutro zero zabawek, na imieniny mamy plyte dvd kraina lodu 2 i krzeselko obrotowe ale ono jeszcze "sie robi" a na dzien dziecka plyte baranka shona farmagedon (przez moja ciaze nie puscilam ich na to do kina). Bardzo zle robie ze daje plyty z bajkami bo siedzi, je popcorn i tyje 🤦‍♀️ ale powiedzialam ze ani zabawki ani gry nie kupie, moglam ksiazke kupic no ake sama z checia te bajki obejrze 😁.
    A, i mleko zbieram na jutro bo zamierzam drina wypic i ze 2 sciagniecia po wylac.
    Dzis umowieni jestesmy obgadac salę na chrzciny i na komunie.
    Dziękuję iza. To moja skonczyla 5 mcy i jeszcze nie zaczelam.

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
‹‹ 1969 1970 1971 1972 1973 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ