Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Mocz morfologia to moim zdaniem podstawy. Może zrob sobie chociaż dla własnej wiedzy bo lekarka widać niepoważna. W kazdym bądź razie gratuluję córeczki. Będzie parka,♥️
Pola powiem tak. Ja też bardzo chciałam póki Wiki była mała a koło roku już mi przeszło😂 Ale trzymam kciuki może warto iść za ciosem. -
Calanthe w ogole w tej ciazy czuje sie taka olana przez lekarza. Mowie ze mnie w kroczu boli a ta ze pewnie dziecko nosze i to dlatego. Nosz k.... nawet nie zbadala. Eh nie wiem jak to bedzie. Przez tego wirusa tak sie pochrzanilo bo w pierwszej ciazy co wizyte mnie badala.
Teraz wizyta za 4 tyg. W karte ciazy juz wpisala ze dziewczynka wiec cuyba moge byc pewna
Chociaz nie do konca czuje sie pewnie z tym w pierwszej ciazy tez do drugich prenatalnych mowila ze dziewczynka a na drugich prenatalnych lekarz powiedzial ze chlopak i ona na drugi dzien tez powiedziala ze chlopak -
Hej dziewczyny ☺️ sorki, że wczoraj nie napisałam, ale ta wizyta była wieczorem, a potem to już kolacja i padłam przed tv 😂
Najpierw odpiszę co zapamietałam.
Pola duży chłopak z Frania ☺️ super, że fizjoterapia pomaga ☺️jak czujecie się gotowi na trzecie to moja rada nie czekać, kuć żelazo póki gorące! Sama jestem dobrym przykładem na to, że czekanie może nie działać na korzyść.
Jagoda db, że już po wizycie, szkoda tylko, że nie dała Ci badań i dokładniej nie zbadała. Może jak nie jesteś do końca zadowolona to zmień lekarza.
aLunia kciuki za Twoją wizytę, koniecznie daj znać po ✊
Nadzieja widzę na Twoim wykresie, że tempka poszybowała znowu ładnie do góry, tylko coś o plamieniach pisałaś. Mam nadzieję że to nie zwiastun @😤 ja mam dziś dopiero 20 DC. Strasznie mi się dłuży przez to, że owulację miałam teraz wyjątkowo szybko, bo chyba 11 DC. Chyba już czasem lekko boli mnie brzuch okresowo...😒 Albo sobie wkręcam 😂
Co do telewizyty to nie chcę tu się rozwodzić i zanudzać. Zatem w skrócie się postaram. Potwierdziła, że te mutacje mogą mieć wpływ na poronienia, niepłodność, wady wrodzone itp. Kazała zrobić badania: homocysteina, wit.z grupy B, kwas foliowy. Dziś zrobiłam i jutro mam wyniki. Generalnie muszę brać zmetylowany kwas foliowy, dodatkowo zależy jak wyjdą wyniki to zmetylowane wit.gr.B. Oprócz tego w czasie starań acard, a jak zajdę to heparyna. Plus aktywność fizyczna, zbilansowana dieta itp.
Dodatkowo wspominała , że warto zrobić u siebie i męża kariotypy, ale z tym poczekamy na wizytę w klinice.
Zobaczymy czy te leki coś ruszą, pokładam w nich nadzieję, bo babka mówiła, że jest duża szansa, że to może zadziałać i że przy wyregulowaniu tych wyników będzie dochodziło do zagnieżdżenia czy utrzymania ciąży.
Udało nam się też dowiedzieć, że mąż może oddać w czerwcu nasienie w innym punkcie, ale w naszym mieście, więc super. Ale ile to kasssyyyyy idzie na to wszystko...ma-sa-kra! Oby tylko był efekt to szybko zapomnę 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2020, 10:35
pola89, nadzieja_86, calanthe, Wiera, Jagodazdw92, Miśkowa, Paula_071, Emrica, AdelaX lubią tę wiadomość
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Mather to jest wielka nadzieja 🤗 super 🎉
Wiadomo co to tylko leczyć. Musi się udać.
Jagoda ja też bym zmieniła jak coś nie pasuje
Ja mam 27 dc a po owu 11 dni dziś ostatni dupek a jakieś plmienie zaczęłam tesmp. Góra dół ehh teraz odbila ale albo to się a kupy a taka piękna owu była czułam ją 🙄😉
Juz pisałam do gin i wykres wysłałam zobaczymy bo nie mam tabletek na kolejny cykl.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2020, 10:56
mother84 lubi tę wiadomość
Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️
29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Letrox, metformina, duphaston.
Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
Acard
TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
ASA, APA, AOA ujemne
Zespół antyfosfolipidowy ujemy
Antykoagulant toczniowy ujemny
Kariotyp mój i męża prawidlowy
ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
Cross match 8, allo mlr 28
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
-
Mother
Teraz to już musi ruszyć! Trzymam mocno kciuki! Nie wiem jak Ty to odczuwasz, ale dla mnie te mutacje byłyby dobrymi wieściami, że w końcu wiem, co i jak, i można działać 😘
Kurcze chciałam więcej podpisywać, ale Adam mnie tak zajmuje, że nie mam jak dobrze przeczytać 🤦😅mother84 lubi tę wiadomość
Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne)
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
No, żeby właśnie tylko te mutacje były, a tu jeszcze mężulka kiepskie nasienie...no, ale walczymy 😊
Nadzieja to ✊ żeby w kolejnych dniach tempka była dalej w górze.
A ja mam dylemat czy posyłać od czerwca dziecko do przedszkola...jeszcze nie wiem jak z pracą, ale chyba już normalnie będę musiała być, druga rzecz to syn już bardzo chce i wstępnie zadeklarowałam, że od czerwca pójdzie, ale w maju z jego ponad dwudziestoosobowej grupy tylko dwie dziewczynki chodzą. Wiera a jak Twój synek, zadowolony?
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
29.09.2020 ♥️ -
Mother, uff, jest światełko w tunelu to najważniejsze 😊 Mąż już "podrasowany", dołożysz leki jakie trzeba i będzie piękny finał 😊
Synek miał kryzys po kilku dniach, jak panie w przedszkolu zabroniły zabierać prac do domu, ale ogólnie chętniej chodzi jak przed epidemiąMyślę, że to największa zasługa jego pań, że mimo wszytko tworzą pozytywną atmosferę. A że on lubi być w centrum uwagi to teraz jak ma swoją ukochaną ciocię prawie dla siebie to pełnia szczęścia
Ma kolegów dwóch, z którymi się bawi. Wychodzą na plac zabaw (kilka obiektów jak piaskownica odgrodzone taśmami) Ogólnie jestem zadowolona, że go posłałam, bo widzę, że i on odżył
mother84 lubi tę wiadomość
-
Mother kciuki żeby w końcu po lekach się udało
Wiera cieszę się razem z Tobą że synek zadowolony. Jednak takie dłuższe przerwy dobrze na dzieci wpływają
Mi doktórka dziś na usg pokazała wargi sromowe dzidzi więc chyba tam już nic nie urośnie
Fakt faktem wolałabym drugiego syna ale z córci też się cieszę bo jednak będzie parkawszystko siębfajnie układa. W sobotę jestem umówiona na oglądanie wózka i już się nie mogę doczekać
No a z wyprawką jeszcze się wstrzymam do 15 czerwca. Wtedy mam drugie prenatalne to już na 100% będę pewna że dziewczynka i będę mogła szaleć z różemnadzieja_86, mother84 lubią tę wiadomość
-
A mi się też teraz jakieś nitki krwi pojawiły na papierze, więc u mnie ten dupek też chyba średnio coś...tyle, że nie miałam takich skrzepów wielkich podczas @, ale plamki krwi mam na kilka dni przed @, brzuch też boli, więc ja nastawiam się na @✌️ tylko chyba coś krótki ten cykl będzie.
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
mother84 wrote:Iza my mamy wielokrotnego użytku, bawełniane i je piorę i prasuję. Jednorazowe do wyrzucenia.
Laski...mam wyniki z test dna...
Nie mam celiakii...ale mam trombofilię wrodzoną chyba. Wyszły mi nieprawidłowe geny MTHFR (C677T i A1298C) oraz nieprawidłowy gen PAI-1 (4G/5G).
Napisałam do gin, bo nie wiem czy z tym dalej do niej czy do genetyka czy gdzie...
Wiecie z jednej strony się cieszę, że wydałam kasę i wyszło coś co ma podobno wpływ na zagnieżdżenie, poronienia itp. ale z drugiej strony jestem jakaś podłamana. No ciągle pod górę!
Homo czy hetero? A białko S i C robiłaś?
Tak czy inaczej od razu łykaj Acard 150, niektórzy zalecają też heparynę od owulacji labo 2 kresek. Dobrze, że robiłaś te badania.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2020, 14:13
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Mother może u męża też będzie dobrze w końcu miał operację. Dobrze, że zrobiłaś te badania. Życzę ci z całego serca żebyś obstawiona lekami urodziła zdrowego dzidziusia♥️
U mnie zły zapis ktg. Młodemu za szybko serce biło, potem na USG to samo. Jutro mam powtórzyć. Gin przyjdzie wcześniej żeby ze mną skonsultować. Jak będzie ok to wizyta za 3 tyg a jak nie to jutro pogadamy ech.
Szyjka już miekkawa. Ale młody ma już 2700 no i 25 tc to mam się nie martwić bo już Jet bezpiecznie. Reszta ok, przepływy itd. Rozmawialiśmy o porodach rodzinnych to mówi, że niestety ale wątpi żeby coś się zmieniło 🙁mother84 lubi tę wiadomość
-
Aaa i jeszcze o tych bólach mówiłam, to dobrze zrobiłam z nospa i kąpielą. Ale jak będzie się dłużej tak utrzymywać to mi radzi do szpitala jechać.
-
aLunia...mam nadzieję, że jutrzejsze badanie będzie już ok i serduszko będzie biło normalnie. A co jeśli nie? Do szpitala? Trzymam mocno kciuki ✊
Paula już mam wytyczne, więc wszystko wiem co brać, robić itp. MTHFR mam dwie hetero, pai mam homo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2020, 14:52
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
Mather z pewnością kasy idzie wiem też jak chodzę prywatnie wizyta badania itd...
Alunia to osobno za ktg kasuja zdzierstwo w biały dzień. A to daj znać jutro jak wyniki może taki dzień dziś że tak wyszło.
Dziewczyny w rosmanie jest kolorówka - 55% 💄 ja dziś tak się o kupiłam akurat do następnej promocji lubię wszystko z górnej półki jakby nie było oszczędność 😁.Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️
29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Letrox, metformina, duphaston.
Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
Acard
TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
ASA, APA, AOA ujemne
Zespół antyfosfolipidowy ujemy
Antykoagulant toczniowy ujemny
Kariotyp mój i męża prawidlowy
ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
Cross match 8, allo mlr 28
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
-
Nadzieja też się obkupiłam w poniedziałek w lakiery do paznokci 😁😁💅
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
Mother lykaj acard 150 koniecznie i bzyyyykaj z mezem. Swego czasu tez czytalam wlasnie o tej homocysteinie,ze jak sie ją ureguluje to zaraz elegancko dwie kreski
ALunia jakie Szymcio mial FHR,ze bylo zle?Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
ALunia co się dzieje?? Jak wysokie byly wskazania odnosnie bicia serduszka?? Trzymam kciuki zeby wszystko jutro bylo dobrze. Moze wypij meliske podobno to co jemy i pijemy tez ma wplyw na dzidzie