Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Wiecie co uświadomiłam sobie że ja chyba za mało jem... i nie wiem co zrobić skoro więcej nie mam jak. Dzis zjadlam rano płatki z mlekiem później naleśniki po jakimś czasie kromkę chleba z masłem i teraz jem pierś z kurczaka z ryżem
-
aLunia wrote:No to jest strasznie chamskie, że podaje kwotę. Ja z mojego kościoła jesteś zadowolona, nigdy nikt nie powiedział wprost. Za chrzciny pierwszej córki dałam chyba 50zl bo było ponad 10 dzieci, więc stwierdziłam że bezprzesady.
Catering fajnie, ale tak mi się wydaje że jest robota. Ja mam dużą rodzinę i jak robię jakieś ur to nawet z nikim nie pogadam bo to trzeba wynieś to przynieś, to ktoś coś chce brrr. Teraz bym chciała na koniec sierpnia zrobić tak żeby z Wiki urodzinami połączyć i mieć z głowy, ale nie wiem co wyjdzie.
No to pracowicie u was dziewczyny, mówię o owulkach hihi. Pamiętajcie ja zwalniam brzuch zaraz, można go brać 😜
Miskowa powiem ci że ja tak jestem z łóżka piętrowego zadowolona. Młoda nie wchodzi na górę bo się boi. Dziewczyny są usypiane razem, więc z mężem codziennie się zmieniamy i ktoś ma luźny wieczór.
-
Powiedzcie mi boli mnie w lewej pachwinie najbardziej przy chodzeniu, ale boli też jak siedzę chociaż zdecydowanie mniej. Rozumiem że to może być spowodowane rozciąganiem wiązadeł. Ale zastanawiam się dlaczego w takim wypadku nie boli mnie też w prawej pachwinie. W pierwszej ciąży bolało mnie po obydwóch stronach i wydaje mi się że wyżej...
Pomożecie??Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2020, 20:59
-
Noo wiem coś o imprezach z dużą rodziną. Ze strony taty zawsze zbiera się małe wesele
a my ograniczamy się tylko do rodzeństwa (mam 3 braci a oni nie mają rodzin, a mąż ma brata z rodziną) i mojej mamy bo tata i tesciowie nie żyją. Teraz robiliśmy i chrzest i roczek w restauracji i owszem byłam zadowolona. Ciekawa jestem jak cenowo wychodzi sam catering bo może jednak wcale aż tak korzystanie nie jest 🤔.
Jagoda chyba zależnie od tego jak ułoży się dziecko to może dolegac coś tylko z jednej strony. Najważniejsze żeby przechodziło po odpoczynku. Ja dziś większość dnia przelezalam lub przesiedzialam. To rozejście spojenia tak mi daje w kość że ciężko wytrzymać, jeszcze brzuch zaczął mi twardniec i zaczynam się martwić czy wszystko ok, do tego mała takie histerie odstawiala że nie poznaję swojego dziecka... Niech ten bunt dwulatka już się skończy🙏4 cs o drugiego bobasa - II 03.01;20.01
Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%) -
Kasia ja też mówię o najbliższej rodzinie hehe. Bo kiedyś przerabiałam bez zmywarki i to naprawdę jest wykańczające.
Miskowa współczujęjakieś zalecenia od lekarza? Coś można z tym zrobić? Na twardnienia polecam aspargin. Ja jak zaczęłam brać to była znaczna poprawa, a jak nie przechodzi to ginekolog mówił, że można nospe dwa razy dziennie. Postaraj się też pić więcej.
Z tymi histeriami to łącze się w bólu.
Mi odkąd opadł brzuch jest lepiej. Ta rwa kulszowa praktycznie przeszła. Teraz "tylko" kłucie w pochwie, że na palcach czasem chodzę. -
Miśkowa wrote:Noo wiem coś o imprezach z dużą rodziną. Ze strony taty zawsze zbiera się małe wesele
a my ograniczamy się tylko do rodzeństwa (mam 3 braci a oni nie mają rodzin, a mąż ma brata z rodziną) i mojej mamy bo tata i tesciowie nie żyją. Teraz robiliśmy i chrzest i roczek w restauracji i owszem byłam zadowolona. Ciekawa jestem jak cenowo wychodzi sam catering bo może jednak wcale aż tak korzystanie nie jest 🤔.
Jagoda chyba zależnie od tego jak ułoży się dziecko to może dolegac coś tylko z jednej strony. Najważniejsze żeby przechodziło po odpoczynku. Ja dziś większość dnia przelezalam lub przesiedzialam. To rozejście spojenia tak mi daje w kość że ciężko wytrzymać, jeszcze brzuch zaczął mi twardniec i zaczynam się martwić czy wszystko ok, do tego mała takie histerie odstawiala że nie poznaję swojego dziecka... Niech ten bunt dwulatka już się skończy🙏
-
Juz sama nie wiem co jest normalne... już nic nie rozumiem. W pierwszej ciąży nie przypominam sobie żeby tak cały czas bolało. Raczej takie ciagnięcia mialam przy zmianie pozycji. Teraz po nocy narazie nie boli zobaczymy co bedzie dalej.
-
Hej 😉 wczoraj do męża mówię wracasz z pracy cichutko i na górę jak córka śpi i już nic nie trzeba było mówić więcej. Jeszcze mnie obudził. 😁
Wiera, pola89, AdelaX, Kasia 1805, Miśkowa, mother84 lubią tę wiadomość
Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️
29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Letrox, metformina, duphaston.
Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
Acard
TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
ASA, APA, AOA ujemne
Zespół antyfosfolipidowy ujemy
Antykoagulant toczniowy ujemny
Kariotyp mój i męża prawidlowy
ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
Cross match 8, allo mlr 28
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
-
Jagoda niestety nie pomogę, nie miałam takich bóli. Oby szybko minęły a może aspargin trochę ulży.
Kasia u mnie "tylko" trójka rodzeństwa z potomstwem (już dorosłym więc częściowo z partnerami/żonami). Moja mama jedynaczka, ale za ojciec miał rodzeństwa 12... Wiadomo nie z każdym się utrzymuje kontakt, ale i tak dla mojego męża to szok, gdy jego rodzina mieści się przy jednym ciut większym stole do pokolenia wstecz ( jego rodzice po jednej siostrze, z czego jedna niezamężna i bez dzieci), sam ma jedną siostrę z dwójką dzieci.
Nadzieja takie pobudki są najlepsze 😁
Ale miałam dziś koszmary w nocy..🙄 Przechodzące fronty mi się nie przysłużyłyNa szczęście u nas burze przeszły bokiem, trochę popadało, pobłyskało, ale bez tragedii. Widziałam zdjęcia ze gdzieniegdzie spadł wielki grad.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2020, 08:56
nadzieja_86 lubi tę wiadomość
-
U nas też straszuie duszno od rana było. Odrazu wiedziałam że jakieś burze będa ale na szczęscie też bokiem przeszły. Popadalo ładnie chociaż.
Ja dzis jakaś nie do życia jestem. Najchętniej bym się położyła w łóżku i nic nie robiła. Ciekawe o której mały wstanie z drzemki. Ostatnie 2 czy 3 dni nie ważne o której zasnął ale wstawał w okolicach 12. Nawet jak o 7 poszedł na drzemkę. To i ja przy okazji mogłam pospać sobie -
My wczoraj wracaliśmy od rodzinki to niezłe błyskawice widzieliśmy po drodze ale burza przeszła bokiem
Jagoda na razie obserwuj, ciaza ciąży nie równa, a w razie czego kiedy masz wizytę?
Miskowa a Ty w którym jesteś tygodniu?
Dziewczyny przed nami szczepienie a ja cały czas odkładam przez tego wirusa. Ale ogólnie chce szczepić tylko cały czas się boje jeszcze jak mi siostra nakładzie do głowy. Ale na jesieni ma przyjść nowa fala to takim myśleniem nigdy nie zaszczepie. Termin mam na jutro tyko ze widzieliśmy się z nowymi osobami w weekend bo byliśmy na urodzinach ale chyba nie powinnam się przejmować co? Doradźcie. -
Spakowane wszystko, łóżeczko tylko jeszcze nie ubrane w świeże prześcieradło, no i fotelik nie uprany, ale to chyba mężowi zostawię niech ma co robić jak będę w szpitalu.
Odebrałam wyniki gbs i nie mam paciorkowca, w poprzednich ciążach był i jestem zdziwiona.
A ty jak tam calanthe?
AdelaX myślę, że choroby na które chcesz szczepić są o wiele groźniejsze niż koronawirus. Ja bym się nie zastanawiała. Też młodsza była szczepiona teraz niedawno.AdelaX lubi tę wiadomość
-
AdelaX ja bym nie przekładała szczepienia.
Bo tak jak napisała nie wiadomo co na jesień i tak można w nieskończoność przekładać a dziecko rośnie.
Dziewczyny już szczepiły na forum także jestem za 😉AdelaX, Girl25 lubią tę wiadomość
Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️
29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Letrox, metformina, duphaston.
Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
Acard
TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
ASA, APA, AOA ujemne
Zespół antyfosfolipidowy ujemy
Antykoagulant toczniowy ujemny
Kariotyp mój i męża prawidlowy
ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
Cross match 8, allo mlr 28
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
-
Ja mam wizyte 17 czerwca. Tylko to jest wizyta na której znowu zrobi mi tylko usg i tum razem da mi skierowanie na badania krwi. Ale 15 czerwca mam prenatalne i chce pogadac z tym lekarzem czy by mi nie prowadził ciąży. Z tym że nie wiem czy się zgodzi skoro to już będzie połowa ciąży...
-
Wiera wrote:Girl ale ta mocniejsza to testowana a nie testowa. Więc jak najbardziej pozytyw, ciężko żeby była jeszcze ciemniejsza niż kontrolna[link=https://www.suwaczki.com/]
[/link]