Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Girl25 wrote:A magnez i no spa nie pomagały? Bierzesz teraz magnez?
-
nadzieja_86 wrote:AdelaX ja bym nie przekładała szczepienia.
Bo tak jak napisała nie wiadomo co na jesień i tak można w nieskończoność przekładać a dziecko rośnie.
Dziewczyny już szczepiły na forum także jestem za 😉nie ma co sie bac..
AdelaX, nadzieja_86 lubią tę wiadomość
-
Oj żeby tak było bynajmniej nie nastawiam się ale ✊ 😉Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️
29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Letrox, metformina, duphaston.
Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
Acard
TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
ASA, APA, AOA ujemne
Zespół antyfosfolipidowy ujemy
Antykoagulant toczniowy ujemny
Kariotyp mój i męża prawidlowy
ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
Cross match 8, allo mlr 28
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
-
Przepraszam ale ja już poprostu mam dość. Dziś prawie nic nie robię tylko chdzę i płaczę. O wszystko wieczne pretensje. Już nie mam siły. Dziś nawet o lekarza się pokłóciliśmy. Ale już mu powiedziałam że skoro mi zabrania zmienic bo gada że kasy nie ma to zostane u tej co jestem ale niech się nie zdziwi jak w końcu wyląduje w szpitalu i urodzę przedwcześnie. I ma do mnie nie wydzwaniać że nie może sobie poradzić z młodym.
Naprawdę dziś mam ochotę umrzeć 😭
A teraz gdzieś poszedł. Nawet słowem się nie odezwał że wychodzi...Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2020, 20:57
-
Jagoda, to co piszesz jest bardzo smutne. Nie znosze takich zachowan facetow.... Dlatego tez balam sie zajsc w ciaze majac male dziecko, chcialam poczekac bo balam sie ze w razie co to nie dam rady z dwojka malutkich dzieci, bo tez bywaly kryzysy. Musisz byc silna i postawic na swoim. Dotrzec mu do glowy ze potrzebujesz pomocy i ma byc i pomagac. To tez jego dziecko.
Ja tez mialam takie bole, w 18 tc wyladowalam w szpitalu, potem w 26 tc juz mialam nakaz lezenia do samego konca, powstrzymywano mi kilkakrotnie akcje porodowa. Bralam ogrom magnezu, nospe forte po kilka razy dziennie, luteine a brzuch dalej byl jak kamien i mialam bole. Potem byly szpitale, pessar i urodzilam trzy tygodnie przed terminem. Tego nie mozna tak po prostu ignorowac bo moze byc roznie. Uswiadom mu, ze musisz dbac o siebie i odpoczywac. -
Najgorsze jest to że wszystko przy małym muszę robić ja. On nawet go nie nakarmi ani sam od siebie nie przewinie. Jak powiem ze pampers do zmiany to jeszcze mu czasami zmieni. Zastanawiam się jak to będzie jak ja pójdę rodzić a on z małym zostanie sam, aż boję się pomyśleć
jak by się dało to bym jego wysłała do szpitala żeby urodził a ja bym została z Kacprem w domu wtedy bym była spokojna że dziecko jest najedzone i z czystą pieluchą
-
Dziś na szczęście mąż poszedł do pracy więc chociaż się nie martwie tym że znowu będziemy się kłucić. Poświęcę ten czas synkowi i będę dużo spokojniejsza. Czasami mam wrażenie, że się rozstaniemy jak tak dalej pójdzie. Muszę z nim pogadać wiem, tylko z nim jak chce pogadać to albo zajęty albo śpiący... nigdy nie ma dobrego momentu
-
Jagoda dziecko to niezła próba dla zwiazku, jeszcze Ty w ciazy to hormony szaleją
faceci nie mają instynktu macierzynskiego, bedzie synek wiekszy to sie z nim bedzie bawil, wyglupial, zobaczysz!
my mamy drugie i tez musze mu palcem pokazac co małemu dac, kiedy pieluche zmienić itp.
a ze starszą to spedza wiecej czasu niz ja
swoja drogą ładnie ci synek spi szok, moj niewiele starszy a ledwo 1-1,5 h ma drzemkęcórka- 2011
syn- 2019 -
No zdzrza mu się
ale też są dni że pól godzinki i wstaje
dziś w nocy też o 11 musiałam butle robić.
Ale pochwalę się Wam że właśnie wczoraj jak się przebudził to mój stwierdził że on do niego wstanie i da mu smoka. Ale po chwili synek znowu zaczął płakać to mówię że mu mleko zrobie a mąż do mnie że w takim razie on do niego pójdzie i zapytał co ma zrobić. Ja mówię daj mu smoczrk i ewentualnie pomiziaj go po pleckach i faktycznie mały nie płakał. Ja zrobiłam mleczko i poszłam go nakarmić i po butli zasnął. 260 przed 20 wypił i kolejne 260 o 23a później spał do 6
-
Jagoda musicie pogadać na spokojnie tylko właśnie trzeba znaleźć ten moment jak mały śpi i nikt nie będzie Wam przeszkadzał i nie będziecie zmęczeni ani zdenerwowani - wiem że czasami trudno tak "wywalić" wszystko z siebie ale być może to pomoże. Niestety faceci tak mają że jak im się nie powie to się nie domyślą a bardzo szybko się przyzwyczajają do tego że nic nie muszą robić. Co do Twojego porodu to uwierz mi że mąż sobie poradzi (nie jedna mama przeżywała co to będzie a finalnie okazało się że oni potrafią bardzo dużo zrobić tylko się z tym nie ujawniają). No i tak jak dziewczyny piszą im starsze dziecko tym lepszy kontakt będą mieli. Mój mąż na początku był taki "zadaniowy", jak trzeba było zmienić pieluchę to zmienił, nakarmić - nakarmił, wykąpać - wykąpał ale żeby ją zająć tak na dłużej, pogadać do niej itd to nie umiał się w tym odnaleźć. Natomiast teraz jak ma już skończone dwa latka to chodzą razem na rower, hulajnogę, lepią z plasteliny, robią akwarium z kartonów, budują domki z krzeseł i koca, wygłupiają się i mnóstwo rzeczy na które ja bym czasem nie wpadła, a teraz mówi że czeka aż córka zacznie ogarniać gry planszowe i karty4 cs o drugiego bobasa - II 03.01;
20.01
Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%) -
Pewnie ✊✊✊ daj znać po 😉
Girl25 lubi tę wiadomość
Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️
29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Letrox, metformina, duphaston.
Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
Acard
TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
ASA, APA, AOA ujemne
Zespół antyfosfolipidowy ujemy
Antykoagulant toczniowy ujemny
Kariotyp mój i męża prawidlowy
ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
Cross match 8, allo mlr 28
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
-
Lucecita ja mojemu od 6 miesiaca daję budyń na normalnym mleku i nic mu nie jest a bardzo mu smakuje. Jak zrobue pół budyniu z 250ml mleka to zje wszystko a czasami jeszcze do miseczki zaglada i widać że jeszcze by zjadł
Inne rzeczy też fajnie je. Nawet jak na śmietanie 30% czasami coś robie to też nic mu nie jest. Je praktycznie wszystko to co my. Już nawet ostatnio pieczarkową dostał a tak wsówał że masakra. Widać było że jeszcze by pojadł ale już więcej mu nie dałam bo nie wiedziałam jak się zachowa ale wszystko było ok.
Te 260 to nie jest dużo bo on potrafi zjeść nawet 300a wcale nie należy do grubych. Jest taki w sam raz
Dziewczynki dziękuję za wsparcie. Jednak nie ma to jak wygadać się drugiej babce
My w poniedziałek na szczepienie i właśnie dzwonili z przychodni że nie na 15 tylko na 11:30 a mi to bardzo pasuje bo później mam prenatalne
Girl mocne kciuki i daj znać jak po wizycieWiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2020, 10:54
Girl25 lubi tę wiadomość