Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Girl kciuki ✊
Jagoda musisz na spokojnie porozmawiać z mężem i powiedzieć mu czego oczekujesz ale nie kłóćcie się tylko porozmawiajcie bo inaczej potraktuje to jako czepianie się. Ja już wiele przeszłam ze swoim ale my to mamy inne problemy jeśli chodzi o opiekę nad dziećmi to akurat nic mu nie mogę zarzucić poza tym ze chciałabym żeby czasem mnie bardziej odciążył
A my po szczepieniu wlasnie ☺️ Przez to ze moja siostra nie szczepi dzieci jestem strzępkiem nerwow w te dni wiec przyda się dobre słowo od moich dziewczyn czyli Was oczywiscie 😘 mały był bardzo dzielny płakał ale dużo lepiej to zniósł niż za pierwszym razem. Teraz sobie słodko spi
Kolejne szczepienie w lipcu 🙈
nadzieja_86 lubi tę wiadomość
-
Edit: mały wazy 8300 i mierzy 71 cm. Duży kurczaczek ❤️
Pediatra powiedziała żebym zaczęła wprowadzać kaszkę z owocami. Podajecie takim maluchom kaszkę mannę i do tego blendujecie owoce? Czy może wrzucić te ze słoiczka? Czy kaszkę owocowa np bobovity na początek?pola89 lubi tę wiadomość
-
Adelax to synek już nie taki mały 😍😍 dobrze, że szczepienie już za Wami 😉
Girl powodzenia na wizycie ✊AdelaX lubi tę wiadomość
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
nick nieaktualnyGirl kciuki za wizyte.
AdelaX powodzenia na szczepieniu. Chyba ze jest juz po.
W sobote bylismy u fizjo. Każdą okazje wykorzystuje na ćwiczenia i juz dzisiaj Ola przekreca sie z pleckow na brzuszek.
Ale mam refleks z wysłaniem odpowiedzi.
AdelaX widze ze juz po szczepieniu. Duzy chlopak. A dalas cos przeciwbolowego zaraz po? Nam zalecaja za kazdym razem. A propo kaszek wlasnie wczoraj szukalam czegos sensownego i wkasnie widzialam ze te "gotowce" maja cukier i wywalilam z koszyka. Bobovity waniliowa jest bez cukru. I doszłam do wniosku ze kupie zwykla ryzowa i bede dodawać jakies owoce, teraz sa truskawki, za chwile beda morele, brzoskwinie, wiśnie, sliwki, borówke sie kupi.
AdelaX ale masz rozszerzac diete od kaszek? Nie lepiej warzywka?Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2020, 12:54
AdelaX lubi tę wiadomość
-
Adelax to dobrze 😉 że już po
Odnośnie kaszy to bym nie dawała tych typowo pwcowych tylko sama dawała troszkę owoców chciaz wiesz co podajesz a teraz sezon w pełni.
Ja mojej tak robiłamJuz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️
29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Letrox, metformina, duphaston.
Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
Acard
TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
ASA, APA, AOA ujemne
Zespół antyfosfolipidowy ujemy
Antykoagulant toczniowy ujemny
Kariotyp mój i męża prawidlowy
ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
Cross match 8, allo mlr 28
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
-
Iza to może jak się obudzi to dam coś przeciwbólowego co? Nikt mi nic nie mówił na ten temat
A jaka ryżowa kupiłaś?
Nadzieja, no wlasnie, tak słyszałam ze to bobovity maja dużo cukru eh ale mój starszak je nadal lubi. Pare razy mu dałam jak był mały i do tej pory chce żeby kupowac ale chyba zaczne mu podawać tak jak małemu ☺️ -
nick nieaktualnyAdelaX to zmieszaj marchewke z ziemniakiem. A kaszki jeszcze nie kupilam bo zbieram zamowienie na gemini. u mnie w sklepie co najwyzej kupie zwykly kleik ryżowy, szkoda ze mam tak daleko do rossmana.
Mozesz podac cos przeciwbolowego, syropek czy czopka z paracetamolem. Po pierwszym szczepienou bylo ok, ale drugie gorzej i jeszcze na noc drugi raz podalam bo temp.szla w gore.
Ale wiecie ze manna jest glutenowa? Juz mozna podawac całą porcje? Bo apka bobovity zaleca narazie bezglutenowe. I samz nie wiem co podawac.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2020, 13:10
AdelaX lubi tę wiadomość
-
z bobovity jest tez kaszka manna bez cukru i innych udziwnień
to robię na mm i potem dodaję owoców z tubki/słoiczka
z hippa tez jakąś mam bez cukru a tak to na necie kupuję niemieckie kaszki Holle. Owsianą synek lubi
AdelaX lubi tę wiadomość
córka- 2011
syn- 2019 -
Iza34 wrote:Girl kciuki za wizyte.
AdelaX powodzenia na szczepieniu. Chyba ze jest juz po.
W sobote bylismy u fizjo. Każdą okazje wykorzystuje na ćwiczenia i juz dzisiaj Ola przekreca sie z pleckow na brzuszek.
Ale mam refleks z wysłaniem odpowiedzi.
AdelaX widze ze juz po szczepieniu. Duzy chlopak. A dalas cos przeciwbolowego zaraz po? Nam zalecaja za kazdym razem. A propo kaszek wlasnie wczoraj szukalam czegos sensownego i wkasnie widzialam ze te "gotowce" maja cukier i wywalilam z koszyka. Bobovity waniliowa jest bez cukru. I doszłam do wniosku ze kupie zwykla ryzowa i bede dodawać jakies owoce, teraz sa truskawki, za chwile beda morele, brzoskwinie, wiśnie, sliwki, borówke sie kupi.
AdelaX ale masz rozszerzac diete od kaszek? Nie lepiej warzywka?[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Iza no widzisz ćwiczenia dają radę, brawo dla Oli 👏
My nigdy nie dawaliśmy przeciwbólowych po szczepieniu tak na zaś, chyba, że jakaś gorączka była, ale chyba nawet nie mieliśmy nigdy żadnych akcji poszczepiennych.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2020, 13:17
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Poczekam jak będzie mały się zachowywał i zdecyduje z tym lekiem
Calanthe wlasnie omijamy temat szczepień bo już pare razy się poklocilysmy. Ale moja siostra jest bardzo oczytana i nie jest głupia wiec dlatego zawsze mam obawy jeśli chodzi o szczepienia no i na wszystko ma odpowiedz
No to muszę popatrzec na te kaszki i coś trzeba będzie wybrać dzieki dziewczyny! -
Iza34 wrote:AdelaX to zmieszaj marchewke z ziemniakiem. A kaszki jeszcze nie kupilam bo zbieram zamowienie na gemini. u mnie w sklepie co najwyzej kupie zwykly kleik ryżowy, szkoda ze mam tak daleko do rossmana.
Mozesz podac cos przeciwbolowego, syropek czy czopka z paracetamolem. Po pierwszym szczepienou bylo ok, ale drugie gorzej i jeszcze na noc drugi raz podalam bo temp.szla w gore.
Ale wiecie ze manna jest glutenowa? Juz mozna podawac całą porcje? Bo apka bobovity zaleca narazie bezglutenowe. I samz nie wiem co podawac. -
nick nieaktualnyGirl25 wrote:Widzisz mówiłam że to przez to że nie dawałaś jej na brzuszek a teraz trenuje mięśnie i jest ok 😊.
To nie tak. Ola chcac przekrecic sie chociaz na bok podnosila obie nogi do gory i dawala na bok i tą jedną nogą "sie blokowala" i nie mogla sie przekręcić. I jak to fizjo nazwala nie skracala jednej strony ciala a drugiej nie wydluzala (prosto mowiac to tak jak my staniemy na jednej nodze, ta strona ciala sie "skraca" a druga wydluza). I podstawą ćwiczeń jest nauczyc Ole czuc swoje cialo poprzez skracanie/wydluzanie stron ciala. Cwiczenia proste ale zwykly czlowiek nie wie jak. I szybko zalapala skora juz są postepy.