Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Jak mnie w poniedziałek wypuszcza to ten tydzień jeszcze może być mother 😅
PAP no mi się też wydaje, że w domu będzie ok. Jeszcze po tym dopegycie mnie głowa boli. Muszę wieczorem powiedzieć, że może by zmienili na isoptin.
Girl no to jeszcze trochę.
Pap z ułożeniem to spokojnie, aż do samego końca może się to zmienić. Jak często masz wizyty u diabetologa? -
Pap usmialam się z tych taczek 😁 nie martw się ja tez miałam duży brzuch i jakoś dociagnelam nie padłam 😂😂😂
Jasne już szykuje powoli ubranka 😉
Pierwszy poród miałaś SN czy Cc?
Ja strasznie chciałam drugi SN w zasadzie nie wiem dlaczego po prostu się uparłam i myśle ze gdybym nie była taka uparta to pewnie zrobiliby mi CC przed świetami i na swieta byłabym z małym w domu ale co tam nikt nie wiedział ze SN się nie uda. Swoją droga pierwszy poród brak postępu drugi poród brak postępu, szkoda ze nie dało się tego jakoś wcześniej sprawdzic ale pewno nie ma jak
Mother ja czekam z niecierpliwością na Twoje dwie kreski, fajnie jakbyś przejęła brzuszek od Aluni
Iza dałaś mi do myślenia z tym sadzaniem w wózku bo tego samego dnia tez widziałam podobny post na fb i zaczęłam myslec. Co prawda za często nie podnoszę oparcia i nigdy na wprost ale myśle ze jeszcze się trochę wstrzymammother84 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPrzerwa na randke z laktatorem 😁.
Ale nam sie truskawki spie... przez przykrycie wloknina od przymrozkow. Dzisiaj mąż odkryl powod paskudnej truskawki, rwac sie nie chce. Az spytam na fb w grupie czy tylko u nas takie cos.
Dzis starsza tez wybyla na wies. Postawilam warunek ze mimo niedzieli ma troche cwiczeniowek zrobic i tekst przepisac i moze jechac i co sie okazalo- potrafi pracowac i to beze mnie. -
aLunia ciekawe czy jutro usłyszysz dobre wieści - że albo do domku albo poród się zacznie 😄
Mother oj tak te dwa tygodnie do następnej @ potrafią się dłużyc 🙄
U mnie dziś 30dc powinna być @, ale przez przesunięta owulkę termin korygowany będzie koło środy czwartku.Na Wasze kreseczki czekam jak na własne, więc Dziewczyny któraś z nas musi od aLuni brzuch teraz przejąć i kropka👌A najlepiej jakby wyszła ciąża mnoga wielojajowa, żeby dla każdej brzucha starczyło 😂
mother84 lubi tę wiadomość
-
No Wiera czekamy na Twoje kreseczki i pozostalych dziewczyn.
Alunia oby już jutro coś konkretnego powiedzieli że albo do domu albo do porodu bo fakt nie jest latwo tak leżeć w szpitalu tylko czlowiek sie zamartwia a tu ani w jedna ani w druga nic sie wyklarowac nie cgce -
Ja to nie mogę z moim mężem... Naprawde... Byliśmy u jego rodziny , mieszka tam siostra z rodziną, brat z rodziną, siostra z dzieckiem no i teściowa- każdy ma swoje mieszkanie, małe ale jest. Mąż kupił mi jakieś dziwne karmi , potem czytałam że jest z kofeiną , na butelce pisało że zawiera dużą zawartośc kofeiny i że kobiety w ciąży , karmiące nie moga go pić więc dałam teściowej i mówie że nie mogę i jej powiedziałam że jestem w 2gim miesiącu ciąży coś tam pogadała , ale nie gratulowała...i poszłam do szwagra, mówię po cichu mężowi ze mama wie że musiałam powiedzieć bo co jej miałam powiedzieć że czemu karmi nie chce? W sumie teraz myślę że mogłam powiedzieć że mi nie smakuje takie ale klamka zapadła i mąż się wkurza ze powiedziałam chociaż ustaliliśmy co innego ale gdyby nie kupił takiego karmi to bym pewnie nic nie mówiła jeszcze 😋[link=https://www.suwaczki.com/]
[/link]
-
Wiera 😂😂😂😂 ciąża mnoga wielojajowa😂😂😂😂jestem jak najbardziej za 😂😁
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
AdelaX wrote:Girl ja piłam to piwo niedawno a karmie i miałam wrazenie ze młody lepiej spał 😁 a potem mąż mi powiedział ze dość dużo kofeiny zawiera
Głowa do gory jutro zapomni o tym 😉[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
aLunia a pierwsza ciążę przenosilas ? W którym tyg urodziłaś ? Często drugi porod jest podobnie jak pierwszy 😉 u moich koleżanek i u mnie się to sprawdziło. Pierwsza ciąża 38+1 druga 38+2
Czekam na II krechy u reszty dziewczyn ❤️
U nas niedlugo 3 miesiące 🥰 a ja dalej nie mogę uwierzyć w to szczęście ☺️ piersią już nie karmie miałam coraz mniej mleka. Więc jesteśmy już na mm tylko. Mały ma już ok 7kg 😅 coraz więcej z nami gada i się uśmiecha ciągle no jest do schrupania 🥰Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2020, 23:11
AdelaX, Paula_071, Miśkowa, mother84, Jagodazdw92 lubią tę wiadomość
-
W zasadzie u mnie tez było podobnie, pierwszy i drugi poród 2 dni przed terminem z tym ze pierwszy był wywoływany. Ale coś w tym jest ☺️
Adele jak ten czas leci u nas zaraz pół roczku ☺️
Czy na mm masz dużo pobudek w nocy? Jaki duży Twój maluszek, zaraz przegoni mojego. Mój 8300 😁
Doczekalas się swojego cudu, tak samo za chwile doczekają się nasze dziewczyny 😘 -
nick nieaktualnyAdele a nie chcialas ściągać mleczka? Wiem, wiem- fanatyk ze mnie z tym kpi. Jak ja ci zazdroszcze ze potrafilas odpuscic i ze spokojem lub niespokojem ducha (bo tego nie wiem) potrafilas przejsc na mm.
Jakie te wasze chlopaki wielcy. Moja taka kruszynka.
Mialam isc wczesniej spac. Mialam.... ale Oli nie szlo ululac 😟 a teraz musze zrobic to co powinnam. Po calym dniu w truskawkach padam na ryjek a o 5 znow pobudka 😲. -
No obydwie ciążę przenosiłam. A właśnie wczoraj mi położna wieczorem powiedziała, że pewnie teraz też będzie po terminie, że z takim ciśnieniem mnie nie puszcza i wydaje jej się, że do końca ciąży będą mnie trzymać. Aż się popłakałam bo to przecież tyle czasu. Sama zaczęła, że wie, że mam dzieci itd że zawsze mogę na własne żądanie wyjść. Ale boje się taka decyzję podjąć. Powiem wam, że jakiś żal mam nie wiem do kogo, że muszę po tym terminie rodzic. A młody pewnie będzie miał ponad 4 kg.
Tęsknię za dziećmi baardzo, mała jest strasznie marudna, myślę że już jej za długo po prostu.
Girl ja akurat jestem zdania z trzymaniem takich informacji do 12 TC, chyba że z kimś jesteś blisko. No ale info rozeszło się cudnie swoja droga 😉 a jaki macie wózek?
Adele czyli jednak 4 trymestr. Fajnie, że już jest lepiej 🙂 -
Alina, a w którym szpitalu jesteś? Trzymam kciuki by młody szybko się zdecydował wyjść na świat i potem, żeby też Was nie trzymali w szpitalu.
Adel, już młody ma 3 MSC? Szok, ale zleciało. Mój też ma już 13 MSC. 7 września wracam do pracy, teraz jestem na urlopie wypoczynkowym.
Iza, a jak u Was rozszerzanie diety? Mój koło 9 msc już jadł tyle, że ciężko było mi już coś ściągnąć laktatorem. Ale pewnie Twoje piersi są przyzwyczajone
Trzymam kciuki, żeby pojawiło się dużo nowych fasolek w brzuchach13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
U mnie akurat to się nie sprawdziło. Pierwszy porób 38+6, drugi 40+1 i to po badaniu lekarza.
Alunia
Masz tam swojego lekarza? Trochę inaczej traktuje się swoją pacjentkę... Może on coś by pomógł?
My o ciążach mówiliśmy po 3 miesiącu. Wcześniej wiedziały może 3 osoby, bo jednak komuś chciało się powiedzieć 😀Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2020, 07:23
Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne)
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
aLunia, no tak taki był plan, powiedziałam tylko 2 przyjaciółka no i siostrzenicy męża ale z nią mam dobry kontakt . Tak może po prenatalnych tylko nie wiem jak to zrobić jak mąż zaś powie babci że jedziemy do Zakopanego do lekarza w lipcu i ciekawe co wtedy powiem... Że pojechaliśmy po co? Teraz nic innego nie przejdzie bo nikt zdrowy do lekarza nie jezdzi co miesiąc... Jeszcze mąż zaś focha strzelił bo odmówiłam mu seksu wczoraj bo cały dzień było mi niedobrze, najgorzej rano ale potem w ciągu dnia też mnie często mdliło, jak zasypiałam też 😣. Rano czułam pobolewanie piersi a brzuch też czuje ale to nawet nie ból tylko czuje chyba bardziej że jest większy, nie powiem bo małego po ciąży nie miałam no ale teraz po porodzie wezmę się ostro za ćwiczenia.
wózek 2w1 emjot miyo alu tylko nie ten najnowszy bo też używany ale porównania nie ma . Amortyzatory nawet budka w spacerówce zaslania praktycznie cały wózek no i można w dwa kierunki odwrócić budkę. Hamulec ciężko odblokować bo albo muszę mocno nogą walić albo ręką ale wtedy już w sumie siły nie używamWiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2020, 07:57
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Adele ale jak to 3 miesiące???? Przecież Ty dopiero co się do porodu szykowałaś.... Nie mogę jak ten czas leci!
Alunia kurcze tak mi przykro. Ta rozłąka jest najgorszaw dodatku samo siedzenie w szpitalu i taka atmosfera nie przyczyniają się do obniżenia ciśnienia (tak chyba było u Adeli?).
Iza Ty chyba potrzebujesz jakiegoś zewnętrznego kopa... Wiesz czasem taki heroizm się nie opłaca bo Ty tracisz zdrowie (które ciężko odzyskać) a inni mają to gdzieś. Może mała to gdzieś podświadomie czuje i dlatego jest taka nerwowa i tylko chce na rękach. Ja myślę, że jest dużo prawdy w powiedzeniu "szczęśliwa mama - szczęśliwe dziecko".4 cs o drugiego bobasa - II 03.01;20.01
Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%)