Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJagoda chce odstawic bo po pierwsze bralam zeby utrzymac laktacje (podobno kazda @ zabiera bezpowrotnie mleczko) a ja juz swoj cel kpi osiagnelam wiec niech sie dzieje co chce a po drugie chce "wrocic do męża" tzn.uwazam ze to one są powodem takiej sahary ze nawet tubka zelu nawilzajacego nie pomaga i d... blada z seksow. Chlop sie meczy a ja mam wyrzuty sumienia.
-
Iza już rozumiem. Kurczę nawet nie wiedziałam że każda @ zabiera mleczko....
A ja już od godziny się męczę i spać nie mogę. Teraz mały sie przebudził to dałam mu mleczko i śpi a ja nic. Leże i się kręcę. Jeszcze ładowarkę zostawiłam u teściowej... mam nadzieję że do poniedziałku mi telefon wytrzyma bo inaczej nie wiem co ja zrobie a w poniedzialek mąż ma tam być i mi przywieźć ładowarkę. W poniedziałek idę z małym na szczepienie, musze mleko mleko z apteki odebrać (a w telefonie mam kod), no i na prenatalne i też ani zegarka nie będę miała, a jak tel padnie to nawet nie będę miała jak do męża zadzwonić żeby się dowiedzieć o którwj będzie w domu żeby z małym został żebym poszła na to usg. -
nick nieaktualnyJagoda tak mamy kpi mowia. Jednym ilosci spadaja i wracaja po @, innym spadaja bezpowrotnie a jeszcze inne nie odczuwaja zmian. Nie chcialam sie przekonywac do ktorej grupy naleze. My kpi mamy szanse to obserwowac bo na kp tego nie czuc. A co jeszcze- są dzieci ktore niechętnie pija mleczko w czasie lub tuz przed @. Ile to mozna sie dowiedziec.
-
A no to nic takiego nie wiedziałam ani nie słyszałam. Słyszałam że przy KP @ wraca zazwyczaj jak już dziecko zejdzie z piersi ale kie każdy tak ma więc się nie wypowiadam.
Ja dziś o 3:30 poszłam do kuchni żeyy zrobić sobie jeść.i wypiłam gorącą melise. Ale co z tego jak o 6 pobudka i biegiem do WC. Nie wiem co się dzieje. Co coś zjem to później mam WC i normalnie woda ze mnie leci. Wątpie żeby to było normalne... ehhh i ciągle czuję bóle brzucha. Ale to nie są bóle od macicy i dziecka tylko bardziej jelitaWiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2020, 06:33
-
aLunia dużo sił dla Ciebie, wierzę, że bardzo Ci ciężko... teściowie bankowo ogarniają sprawy i zapewne starają się, żeby dzieci db się czuły. Jeszcze troszkę musisz wytrzymać, a potem już będziecie wszyscy razem 🤗
Jagoda może jakaś jelitówka delikatna Cię dopadła. Pij wody dużo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2020, 07:20
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
nick nieaktualnyJagoda może po prostu jakas jelitowke zlapala?
Ja oszaleje z tymi lodowkami. Moja dziala, zalaczyla sie po godzinie (musiala sie tak dobrze schłodzić) tylko musial wyswietlacz pasc bo to nie dziala. Za to drugiej mąż wieczorem nie domknal (poki nie mam ludzi do pracy to korzystam z ich lodowki) a tam wszystko cieple-leje sie ze wszystkiego a co najgorsze tam mam wedlinke i obiad na dzisiaj i jutro bo ugotowalam wiecej. Mam nadzieje ze sie nie popsulo.
A ha grasuje od 5, ziemniaki obrane, mleko sciagniete, sniadanie jem, czekam az Ola wstanie, oporzadze ją z ranca i ide do truskawek o ile tesciowa wstanie do Oli bo dzis niedziela to ma zwyczaj spać do 9. -
Alunia o rodzine sie az tak nie martw bo jakos sobie z tatą muszą dac rade
bardziej tesknota Ci dokucza. No mogla bys juz urodzic bo dzidzius donoszony. Jakie to cisnienie miewasz?
Ja biore 3×dopegyt co 8h i mi ladnie trzyma cisnienie.tylko cukrzyca stala sie nie do ogarnieciaz rana na czczo cukry o pare jednostek za wysokie od paru dni i nic z tym nie moge zrobic. Pewnie we czwartek dostane od diabetologa insuline na noc bo w ciagu dnia umiem utrzymac ladnie ale jem kolacje kolo 20-20:30 i cukry po nocy przekroczone
druga kolacja mala jedzona kolo22 nic nie daje. Ale trudno-lepiej byc na insulinie i zeby maly nie dostawal za duzo cukru ode mnie. Insulina nie przenika przez lozysko wiec on tego nie dostanie. No zobaczymy.
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
Iza, powiedz teściowej że fizjoterapeuta zakazał sadzania Oli na siedząco, chyba nie jest taka głupia żeby się kłócić ze specjalistą? Chociaż słuchając starsze babki to bym się nie zdziwiła.... Tak przez tabletki pewnie masz taka suszę, ja też miałam jak brałam anty ale zwykłe chyba dwuskładnikowe wieki temu. Też nie wiedziałam że okres zabiera mleko ale ja karmiłam tylko 6 miesięcy bo potem wygrała butelka a okresu nie miałam dopóki nie przestałam karmić.
Ja zaczęłam 8 tc tzn (7t+1d) i razem z dzisiejszym dniem zaczęłam mieć ostre mdłości... Myślałam że zwymiotuje ale na szczęście uniknęłam tego, zjadłam śniadanie i trochę mi lepiej ale dalej trochę mnie mdli[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Girl też tak miałam, że od około 8 tc miałam mdłości. Ze 2 czy 3 razy wymiotowałam ale już mi to na szczęście przeszło. Okropne to jest. Teraz na razie mam spokój. Brzuch się nie stawia, nic mi nie dolega poza tym co już pisałam. Malutką coraz częściej czuję z dnia na dzień także jestem zadowolona
Obym tylko nie napisała tego w złą godzinę
-
Jagodazdw92 wrote:Girl też tak miałam, że od około 8 tc miałam mdłości. Ze 2 czy 3 razy wymiotowałam ale już mi to na szczęście przeszło. Okropne to jest. Teraz na razie mam spokój. Brzuch się nie stawia, nic mi nie dolega poza tym co już pisałam. Malutką coraz częściej czuję z dnia na dzień także jestem zadowolona
Obym tylko nie napisała tego w złą godzinę
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
AdelaX wrote:Alunia a jakie masz ciśnienie i jaka dawkę leku? Dopegyt tak?
Nie przekracza 145/95 ale nie spadało poniżej 140/90, dopiero dzisiaj rano miałam niższe więc zobaczymy. Dopegyt dwa razy biorę.
A przypomnij Tobi się poród zaczął samoistnie czy cię wzięli na CC? -
PAP kurde współczuję z tymi cukrami, nie dość że się męczysz pilnujesz to jeszcze skacze.
Jagodowa może faktycznie jakaś jelitowka.
Ja wiem, że sobie poradzą no ale im dłużej będą u teściów tym będzie im gorzej. No ale nic nie zrobię. Może jednak wyjdę jutro.
Girl to w sumie dobry znak. Kiedy wizytę masz następna?
Kto testuje na dniach? Może to transakcja powiązana jest, któraś testuje to ja brzuch w końcu zwolnię 😅😜Girl25 lubi tę wiadomość
-
aLunia ja jestem za takim układem 😁😁😁 ale u mnie jeszcze trochę do @. Tydzień albo dalej 😂 to nie wiem czy aż tak długo chcesz czekać 😂 mi się ten cykl dłuży strasznie, owulka szybko jak w poprzednim cyklu, praktycznie parę dni po @, a potem to czekanie długie do terminu kolejnej @.
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
29.09.2020 ♥️ -
aLunia wrote:Nie przekracza 145/95 ale nie spadało poniżej 140/90, dopiero dzisiaj rano miałam niższe więc zobaczymy. Dopegyt dwa razy biorę.
A przypomnij Tobi się poród zaczął samoistnie czy cię wzięli na CC?
Ja jak leżałam to nawet ponad 145 mi skakało a to drugie często ok 100. Brałam 3x1 dopegyt i dopiero było nizsze. Ja bardzo chciałam wyjść bo to były swieta poza tym ja mam syndrom białego fartucha nie wiem czy pamietacie ze po porodzie tez mnie nie chcieli wypuścić ze względu na wysokie ciśnienie a jak wyszłam na własna prosbe to ciśnienie w domu następnego dnia miałam już w normie i tak zostało do dzis.
Wypuścili mnie w wigilie rano i miałam wrócić 26 ego. Poród zaczął się samoistnie 24 ego o 23 poczułam pierwsze skurcze w szpitalu byłam o 4, rozwarcie 8, ale niestety brak postępu o 9 urodziłam CC -
aLunia wrote:PAP kurde współczuję z tymi cukrami, nie dość że się męczysz pilnujesz to jeszcze skacze.
Jagodowa może faktycznie jakaś jelitowka.
Ja wiem, że sobie poradzą no ale im dłużej będą u teściów tym będzie im gorzej. No ale nic nie zrobię. Może jednak wyjdę jutro.
Girl to w sumie dobry znak. Kiedy wizytę masz następna?
Kto testuje na dniach? Może to transakcja powiązana jest, któraś testuje to ja brzuch w końcu zwolnię 😅😜[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Ja mam we czwartek rano diabetologa a popoludniu swojego gina to zobaczymy ile maly przykoksowal. Wychodzi na to,ze juz kilo to powinien miec i ok35cm no to co sie dziwic,ze brzuch duzy hehe. Tyle,ze musi jeszcze 2kg i 20cm urosnac to ten brzuch bede na taczce wozic przed sobą
Boje sie porodu sn ale jeszcse bardziej boje sie cc. Maly lezy niby glowa w dol ale po skosie i troche sie obawiam,ze kaza rodzic sn a maly sie nie wstawi bo lezy po skosieale mamy jeszcze 3miesiace
Adelax podrzucaj mi jakies ciuchy na 68 do kupieniaAdelaX lubi tę wiadomość
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
Pap nie martw się póki co, młody może jeszcze parę razy się obrócić 😉
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️