Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Alunia mogę sobie tylko wyobrazić jaka była radosc wszystkich ☺️
Mój mąż nie chciał seksów jak był już większy brzuch, chyba się bal, w pierwszej ciąży tez nie ale to chyba norma bo niektóre moje kolezanki tez tak miały..
to ciśnienie masz okej, zatem czekamy na dzidziusia w domku
Jagoda ja nie widziałam potrzeby kupowania prześcieradełko klade zwykle ta grubsza pieluszkę lub kocyk -
Adelax do tej pory mały wstawał mi 2 razy w nocy jakoś ok 1-2 i później 3-4 a teraz od kilku dni tak jak zje ok 21 to wstaje dopiero po 5 😅
Ogólnie to taki śpioch trochę. W ciągu dnia też kilka razy śpi po ok 2h zawsze jak wstanie,zje, trochę aktywności i znów śpiący 🤦😅 po wieczornym kąpaniu i butli kładę go i sam zasypiaWiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2020, 22:49
mother84 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJagoda szyjka 4 cm i zamknieta jest jak najbardziej prawidlowa. Nic tylko sie cieszyc. A to przescieradelko to mam po starszej i uzywam, bez tez bym przezyla bo i tak uzywam tych podkladow. Tyle ze czasami jak podlad do kosza a trzeba dziecko polozyc to jest mu milej.
Alunia cisnienie 130/80 jest ok, przy takim nie ma co panikowac.
Wiera, Mother moze jeszcze jest szansa.
Dalam dzis ciala. Ola poszla wczesnie spac to i ja sie polozylam bo starsza miala opieke. Miala do czasu bo mąż wyszedl a mnie nikt nie obudzil i ona poszla nie myta, bez mycia zebow spac. Normalnie to mi po glowie skacze jak ja spie a ona nie. No zla jestem sama na siebie. -
nick nieaktualnyAdele o to masz niezle nocki. Moja to tak malo je w dzien ze wole jeszcze dawac jesc w nocy, no i wciaga porcje co naszykuje czyli ma potrzebe. Wogole sie martwie ze malo je. Bo co to jest 500-600 ml mleka, obiadek ok.110g i musik ok.80g. Nie za malo na 6,5kg?
-
Tak wiem z tym ciśnieniem, ale patrzcie jaka to różnica szpital a dom... Bezsensu bym dalej leżała.
AdelaX mój mąż w pierwszej się bał ale się przekonał, a w drugiej na końcu to codziennie ale to nic nie dało. A teraz widzę, że jest zestresowany. Chociaż może jeszcze się skusi 😁
Adele no to super. Chyba całkiem inaczej po mm jest nie? Bo wcześniej pisałaś, że nie odkładalny jest. -
Adele to pogratulować ☺️ Ja z tymi nockami mam troszkę lepiej ale odkąd mały spi ze mna. Teraz np ładnie spi od 20 z jednym karmieniem przed chwila. Spi w swoim łóżeczku ale na następna pobudkę już go biore do siebie. Fajnie Adele ze nie musisz wstawac w nocy. Rano długo spi? Bo mnie to ratuje póki co
Iza ja się w ogóle nie znam bo mój wciąga cyca na zadanie i powiem Ci ze potężny facet 8300 ale dziewczynki może są po prostu drobniejsze. Pytalas może pediatrę jak z tym przybieraniem na wadze?
Nie miej do siebie pretensji, co z tego ze dziecko raz się nie umyło, przynajmniej Ty sobie odpoczelas domyślam się po ciężkim dniu pracy. Ale swoją droga to mąż nie umie zagonic córki do mycia? Czemu wszystko ma być na Twojej głowie -
aLunia wrote:Tak wiem z tym ciśnieniem, ale patrzcie jaka to różnica szpital a dom... Bezsensu bym dalej leżała.
AdelaX mój mąż w pierwszej się bał ale się przekonał, a w drugiej na końcu to codziennie ale to nic nie dało. A teraz widzę, że jest zestresowany. Chociaż może jeszcze się skusi 😁
Adele no to super. Chyba całkiem inaczej po mm jest nie? Bo wcześniej pisałaś, że nie odkładalny jest.
Ja to samo miałam w domu z tym cisnieniem, niepotrzebnie tez przed porodem tyle leżałam...
A z tym seksem to skoro w pierwszej się przekonał to może teraz tez się uda 😜 dla dobra szybkiego i łatwiejszego rozwiązania 😉 -
nick nieaktualnyAdelaX mąż poszedl jeszcze do pracy i naprawde nie bylo komu jej pogonic. Spalam 2 godz.a czuje sie taka wyspana. Bo poprzedniej nocy spalam moze ze 3,5 godz. Teraz ogarne kuchnie, siebie, dam Oli jesc i do godz. 5 spanie.
Co do jedzenia to pediatra steierdzila ze 650ml mleka to malo. Teraz doszla zupka narazie same warzywka i owocki i ilosc mleka jeszcze zmalala. Wiadomo, zjesz zupe to zjesz mniej drugiego i odwrotnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2020, 23:20
-
Adelax jak wstanie o tej 5 to zje i pójdzie jeszcze spać do 8 😅 dziś też się dopiero teraz obudził a zasnął wczoraj ok 22
aLunia myślę,że coraz bardziej się interesuje karuzelami oto dlatego już go mogę na dłużej odłożyć 😅 -
Alunia super że ciśnienie ok. Ohy tak dalej. Co do sexu to z moim w pierwssej ciąży jie było problemu. Częściej to ja nie miałam ochoty. A on często chciał nawet jak brzusio był już duży. Jak miał obawy to na samym początku ale chodził ze mną do gin całą ciążę więc zaraz na początku zapytał a ona powiedziała że można normalnie współżyć więc jak lekarz tak powiedział to już był spokojny i do końca ciąży były przytulanki.
Iza dobrze że odpoczęłaś a córce nic sięnie stanie jak raz poszła bez mycia spać. Poprostu wykorzystała sytuację
Adele to synuś ładnie śpi. Tylko pozazdrościć. Mój teraz przesypia nocki ale czasami ma odchyły że się przebudzi w nocy na butle. Ogólnie to wstaje wcześniej bo dziś wstał o 5:30 i już nie śpi od tamtej porymoże koło 9 pójdzie spać. Chociaż już ziewa 😆
-
Pare dni człowieka nie ma a tu tyle wpisów :p. Jagodowa, taka szyjka jest jak najbardziej ok
.
Mnie męczą praktycznie całymi dniami te mdłości, na polu jest lepiej . Jak je mam to niby wiem że powinnam zjeść coś ale nie mam ochoty ... wczoraj wieczorem aż tak mnie mdliło że napisałam do położnej co mogę zrobić i napisała żebym jadła lekko strawne posiłki, nie dopuszczać do uczucia głodu. Napisała że to normalny objaw w prawidłowo rozwijającej się ciąży. Wiem że ciąża ciąży nie równa co mam właśnie na doskonałym własnym przykładzie 😋 ale z synem to miałam naprawdę super ciążę bo mdliło mnie tylko troszkę od niektórych zapachów i spałam w ciągu dnia i tyle z objawów ciąży miałam.
Dziewczyny czy u Was w przedszkolach też podnieśli czesne? U nas o 50 zł i to samo z wpisowym, też o 50 zł... No masakra... Dyrektor jeszcze nie dzwonił żeby umówić się na podpisanie umowy, może jeszcze czekają na jakieś wytyczne (miał dzwonić początkiem czerwca, mamy połowę) ale nie wiem czy pośle młodego od września, chociaż wiem że on tego potrzebuje, zależy jak z kasą będzie...z drugiej strony lepiej żeby w styczniu już chodził bo jak pójdę rodzic to może być problem...[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Girl u nas nie podnieśli, mamy prywatne przedszkole, nawet z 2-tyg przerwy wakacyjnej zrezygnowali i przedszkole ma być czynne całe wakacje 😉
Nadzieja co u Ciebie? Dawno coś się nie odzywałaś.
Iza może masz takiego małego niejadka, ale jak jest cały czas w tych samych centylach to nie ma się czym martwić 😊
Ja właśnie dojeżdżam do pracy. Miłego dnia☀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2020, 08:04
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Wiera, Mother ja tam ciągle wierzę, że dopóki @ się nie rozkręci to szanse ciągle są
trzymam kciuki.
Jagodowa gratuluję córeczki! i brzusio taki zgrabnyszyjka 4 cm jest super tak jak dziewczyny piszą. Ze stresu też brzuch może boleć... ale lepiej dopytaj swojej lekarki no i pogoń ją żeby Cię zbadała. Ja jestem badana na fotelu na każdej i wizycie.
Alunia wczoraj jeszcze emocje były i Twoje i dzieci więc może to ciśnienie będzie jeszcze niższe:) Tak dobrze pamiętasz że mam dziś wizytę, niestety dopiero po południu i czekam. W niedzielę byliśmy na małym spacerku w koło bloku i już wczoraj bóle wróciły. Mam tylko nadzieję, że z szyjką wszystko ok. Co do magnezu to akurat miałam w domu asmag i potem chciałam dokupić aspargin bo pamiętam, że mi fajnie pomagał.... teraz to nie wiem, może zapytam na wizycie (jak nie zapomnę)
Girl co do mdłości to możesz spróbować popijać wodę z imbirem i coś podgryzać cały czas (wafle ryżowe itd.) mi niestety nic nie pomagało a w kulminacyjnym momencie to nawet już pić nie mogłam, często moim posiłkiem był ciepły budyń bo nic innego nie wchodziło. Co do czesnego my jeszcze na razie do żłobka chodzimy (prywatny) i póki co - na szczęście - też nie podnieśli. Tyle że w czasie zamknięcia musieliśmy płacić normalnie, a wiem że w publicznych rodzice byli zwolnieni z opłat.
Adele no super mały śpi! Fajnie że już jest co raz lepiej
Co do seksów to u nas posucha od spłodzenia maleństwa, najpierw zakaz przez krwiaka, potem przez tą kwarantannę chodziliśmy jak zoombie no i mąż ma trochę opory że zrobi dziecku krzywdę. A teraz to i ja się boję bo jak coś nie tak z tą szyjką to można by jeszcze szkód narobić. No zobaczymy dziś po wizycie - może jednak uda się coś "podziałać". Wiem, że po porodzie znowu nic nie będzie bo jak ostatnio karmiłam to była taka sahara, że nawet żele nie pomagały.
4 cs o drugiego bobasa - II 03.01;20.01
Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%) -
Dzis dzien brzucha!
taki mam wielki. Nie wiem gdzie sobie kupic pare bluzek a lato
nie chce typowo ciazowych z hm bo drogie. W lidlu online nie ma rozmiarow. Zebym chociaz jakies takie wiecie luzniejsze puszczone mogla dostac ale gdzie?
nie mam w czym chodzic.
Adele27, pola89, AdelaX lubią tę wiadomość
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
nick nieaktualny
-
Pap śliczny brzusio 😍 naprawdę 😊😊😊
Miśkowa powodzenia na wizycie ✊ czekamy na wieści 😊
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
nick nieaktualny