Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Miśkowa a który Ty masz tydzień? Kurcze nie masz wykresu i już nie łapę co i jak...
Super, że wszystko jest dobrze. Kurcze czy tylko moje dzieciaczki w połowie ciąży są główkowo ułożone?? Hmm masz cięzką decyzję.
Ja jedyne co mogę powiedzieć to poprostu nie wyobrażam sobie żebym miała mieć cesarkę. Ja się panicznie boję wszelkiego rodzaju operacjidaj mi Boże żebym mogła znowu urodzićnaturalnie.
Jutro jak już będziemy po rozmowie to dam znać jaka reakcja czy znowu się pokłóciliśmy -
Miśkowa no to dobrze, że wszystko w porządku. Mała już nieźle waży 😁 oszczędzaj się i korzystaj teraz ze zwolnienia 😊
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Pap cudny brzusio ❤️ Ja powiem Ci w moje bluzki wchodziłam, nosze L wiec były dość długie i pasowały, wcale nie musiały być ciążowe. Popatrz w szafie tez bo może coś pasuje ☺️
Ogólnie bardzo jestem zadowolona z sinsay koszulki tanie spodenki i dla dzieciaków fajne ciuszki.
Pap a stopy Ci nie spuchły?
Miskowa fajnie ze wszystko dobrze. Czemu lekarz myśli o cc?
Alunia dobry Twój mąż hihi. On już chhba zestresowany jest 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2020, 22:49
-
nick nieaktualnyMiskowa dobrze ze wszystko ok, dziecik rosnie, szyjka ok. To teraz wypoczywaj w miare mozliwosci. Zobaczysz, pojdziesz na nastepna wizyte to gin zaproponuje sn, moj co wizyta krecil, a jak poszlam po pologu to jeszcze na mnie ze on by mi kazal rodzic sn i ze to moja wina ze mialam cc. A tam, zyje, funkcjonuje, doszlam juz do siebie.
Jagoda ja tocze ciągle wojnę o porozrzucane ubrania z córka. Nie wiem od kogo tak sie nauczyla. Ja to przez nią zaraz osiwieje. Modle sie o zakonczenie roku szkolnego bo juz mnie cos trafia z tymi pracami domowymi i krnabrniscia córki do ich robienia.Girl25 lubi tę wiadomość
-
Iza na dzieko to jeszcze bym zrozumiała bo może nie wiedzieć ale on powinien dawać naszym dzieciom przyklad a tu widzisz jak to wyglada? Kacper rośnie i moment od niego podlapie
Girl25 lubi tę wiadomość
-
Atak w ogole o 5 mialam pobudke. Akurat mąż wszedł do domu a mój syn ze swojego pokoju "tata" no to zaraz go wzial no i zmienił mu pampersa (tak pampersa i to sam od siebie a w pampersie była wielka...)
No i po tym ja wzięłam małego zaniosłam do jego łóżeczka i miałam zamiar robić mu kaszkę i sobie jakieś kanapki a on się położył i chwile popatrzyłam nie wstawał. Skubany poszedł spać jeszcze więc ja też skorzystałam i się położyłam ale o 7 mnie obudził tak przeraźliwy placz że myślałam że coś mu się stało ale nie. Poprostu stał w łóżeczku i płakał -
Dzień dobry 😊☀️
Ja właśnie w drodze do pracy. Ale gorąco już od rana 😊
Miałam jakąś ciężką noc, tak mnie sutki bolały, że nie wiedziałam jak leżeć...w dodatku ciepło już się robi i coraz gorzej śpi.
A co się dzieje z nadzieją? Czy coś mi umknęło? Wyjechała gdzieś? Dawno tu się nie odzywała.
Wiera jak tam u Ciebie sytuacja? Emrica, Mysza, bo Wy chyba też blisko terminu @ co?
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
29.09.2020 ♥️ -
Żadne mi tam @ mają nie przychodzić bo może przez to i miesiąc jeszcze będę w tej ciąży 😂
Wiera i co rozkręciła się małpa?
Miskowa no to cieszę się bardzo, że wszystko dobrze. Teraz odpoczniesz w końcu to może też będzie inaczej.
Ja sobie w Lidlu sukienki kupowałam całkiem spoko podczas ciąży i cena niska.
Calanthe a ty jak się czujesz?
Iza ja też długo woziłam w gondoli.
Dzisiaj mi wypadła taka galereta, myślę że to już czop powoli odchodzi.Miska87 lubi tę wiadomość
-
Lucecita mój jeszcze nie chodzi jedynie na 4. A łóżeczko mu zamykam bo czasami się zdaży że wypadnie przez dziure jak szczebelki wyjmę. Nie pytaj bo sama się zastanawiam jak on to robi. Śpi ładnie u siebie w łóżeczku i tak samo w dzień. Jak się budzi to nie płacze tylko gada sobie więc może dziś mu się coś śniło...
No aLunia może i to czop z tym że podobno jak czop odpadnie to można jeszcze 2 tygodnie chodzić bez zaczęcia porodu. Ale już jakiś zwiastun jest. Ja u siebie czopu nie widziałam także nie wiem jak to wygląda... Z mężem były przytulanki w końcu wczoraj??
Ja na 9:15 mam gina i już nie pamiętam o co miałam zapytać oprócz tych bóli brzucha.... a głupia jestem bo nie notowałam na bieżąco -
Dzień dobry 😉
Mather jestem i żyje nigdzie nie wyjechalam. Po prostu nie miałam co pisać i dlatego taki restet robiłam zaglądam do was ale tak dokładnie nie wiem co. Dziękuję że o mnie pytałaś 😘
Gratuluję dobrych wizyt dziewuszki. I ślicznych brzuszków.
A teraz coś mogę napisać dziś odebrałam wyniki gin mi kazała zrobić morfologia pełna progesteron i żelazo. (mówiła że wpływa na jakość komórek) nic innego nie chciała robić bo do owu dochodzi męża nasienie nie jest nie najgorsze a może jakoś komórek?
Dla pełnego obrazu 8 czerwca potwierdzone pęknięcie tj 14 dc dziś mam 23 dc a ogólnie 9 dpo owu.
(wiem proga bada się 7 dpo ale nią miałam jak byłam w pracy)
Ja badania robiłam 8dpo i to nie na czczo bo w południe dopiero i jestem na lepszym progu (tak gin mówi) to pewnie też wpłynął na wyniki. Kazała mi zrobić proga bo mam dużo niedomoge lutealna a jak robiłam kiedyś proga ale na dupku to chyna 7 wynik miałam.
W ogóle ten cykl jakos przeleciał zabiegana jestem i przecież zapomniałam o testach owu 🤦♀️ a to do mnie niepodobne. Sikance to ja lubię 😁
9
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2020, 10:46
Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️
29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Letrox, metformina, duphaston.
Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
Acard
TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
ASA, APA, AOA ujemne
Zespół antyfosfolipidowy ujemy
Antykoagulant toczniowy ujemny
Kariotyp mój i męża prawidlowy
ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
Cross match 8, allo mlr 28
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
-
Jagoda powodzenia na dzisiejszej wizycie. Niech Cię db przebada ☝️
aLunia ja miałam tak jak calanthe, jak byłam w szpitalu to nagle krwi pełno, wystraszyłam się, a tu mi położna mówi, że to czop, ja to sobie właśnie galaretę wyobrażałam, że ma być. I tego dnia urodziłam, więc kto wie 😁
Nadzieja ja Ci w wynikach nie pomogę, nie znam się totalnie. Ale to, że jesteś zabiegana i nie masz czasu myśleć to może i dobrze 😁nadzieja_86 lubi tę wiadomość
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
Już po wizycie. Dziś mnie zbadała wszystko jest ok. No ale przez te bóle brzuxha mam brać dupka 3×1 no i magne b6 tez 3×1. Zosia rośnie 427g według jej pomiarów. Przytylam tylko 100g ale ginka mówi że narazie sie nie przejmujemy tym że nie przybieram na wadze bo dzieciątko dobrze rośnie
nadzieja_86, mother84, Girl25, Miśkowa, pola89 lubią tę wiadomość
-
Jagoda to zostaje stosować się do zaleceń lekarza i mniej stresować
Dobrze, że wszystko ok 😊
Nadzieja, właśnie brakowało tu Ciebie, dobrze, że się odezwałaśZ TSH by wychodziło jakby coś z niedoczynnością, ale może przez to, że nie na czczo badania to może też ma wpływ? 🤔
aLunia ja swojego czopa nie pamiętam, widocznie mi nie wypadł albo na samym końcu;)
U mnie się nie rozkręciło, ale już tyle razy sobie robiłam nadzieję w związku z tym, a potrafię mieć właśnie dzień przerwy i dopiero coś, że nastawiłam się raczej na następny cykl. No chyba że się nie rozkręci przez następny tydzień 😆
Mother...hmm a kiedy miałabyś okazję testować? 😄
nadzieja_86 lubi tę wiadomość
-
Tak. Jestem dużo spokojniejsza. Badania sobie zrobie w poniedziałek przed wizytą to na środę będą. Akurat mąż już będzie miał urlop więc wszystko dobrze się układa
nadzieja_86 lubi tę wiadomość
-
Jagoda to fajnie ze wszystko ok. Tylko się nie denerwuj jak możesz odpoczywaj i w ogóle 😉
Wiera 🤗 paskudną @ 😘 ja dziś też jakoś 🐒 się czuje w środku czuje się jak rozpulchniona.
ja TSH nie badslam. Morfologia pełna, progesteron, żelazo 😁
Mother a ty jak tam sytuacja? następne do testowania Emric i Mysza 🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2020, 10:25
Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️
29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Letrox, metformina, duphaston.
Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
Acard
TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
ASA, APA, AOA ujemne
Zespół antyfosfolipidowy ujemy
Antykoagulant toczniowy ujemny
Kariotyp mój i męża prawidlowy
ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
Cross match 8, allo mlr 28
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”