Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Wczoraj usnelismy więc nic nie było 😜
Już może sama się doszukuje na siłę oznak. Z pierwszą córka miałam taką galaretę właśnie, a z drugą typowy śluz gęsty i mi gin mówiła, że to czop. Nigdy nie krwawiłam.
Jagodowa to super, że wszystko ok.
Calanthe ale ten czas leci już połówkowe 😱 obojętnie wam jaka płeć czy za któraś bardziej trzymać kciuki? 😉
Wiera no oby się nie rozkręciła. Ja zawsze po sexie dostawałam @ -
Nadzieja ja tam widzę badania tarczycowe progesteron i prolaktynę 🤔😅
Calanthe na razie mam 14 dni po owu, poczekam jeszcze może jutro coś siknę, ale pewnie nie będzie potrzeby
Edit 13 dpo.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2020, 13:11
-
Jak to 🤔 są zdjęcia tzn te miniaturki skad prolaktyna 🙄 co mi się sciaglo z zapodaj 🤔 ja TSH dobre na szczęście mam.
Kilknij w niniaturke.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2020, 10:48
Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️
29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Letrox, metformina, duphaston.
Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
Acard
TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
ASA, APA, AOA ujemne
Zespół antyfosfolipidowy ujemy
Antykoagulant toczniowy ujemny
Kariotyp mój i męża prawidlowy
ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
Cross match 8, allo mlr 28
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
-
Nadzieja ja najpierw zerkałam be te ogólne badania dopiero teraz widzę link i że masz TSH. To za wysokie jest. Nie ma znaczenia przy TSH czy na czczo czy nie. Powinno oscylować w okolicy 1.5 przy staraniach.
Calanthe Ty już połówkowe? 😲 Kiedy ten czas tak leci?
Ja mam dziś dopiero 21 dc, zatem do @ nawet i tydzień jeszcze (cykle 25-28 dni najczęściej). Nie wiem jak to będzie, bo teoretycznie jeśli owu była tego 10 DC to dziś 11 dpo. Póki co do myślenia dają mi te mega bolące sutki...bolały, ale nigdy tak i nie cały czas od owu. Ale wiecie...ja generalnie już sobie kiedyś mówiłam "nie patrz na objawy, bo już wszystkie miałaś, a i tak przychodziła @". Nie nastawiam się na nic póki co. Dziewczyny trzymam kciuki za Was ✊
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Iza; ja wozek myje tak że pierwsze pryskam plynem ludwik (taki do pryskania do kuchni na tłuste plamy), zostawiam na pare minut a potem gąbką szoruje, Ty moze bedziesz musiala pare razy ale na pewno zejdzie. Jest tez jaki plyn "mogilo" czy jakos tak i tez jest bardzo dobry.
Jagoda; niestety niewiele Ci jednak pomoge bo moj synek jak mial 14 tc to bicie serca mialo 155 a nie wiem do jakiego okresu rosnie a potem spada. Wydaje mi sie że mial 180 w pozniejszym etapie ale nie moge tego znalezc, nie mam wszystkich zdjec. Najlepiej spytaj lekara. Aczkolwiek w ciazy kazda praktycznie z nas ma mała anemie no i zawsze przed wizyta jest stres czy wszystko jest ok. Co do meża... jak to mowia, takie zachowania wynosi sie domu... Moj chociaz ubrania do kosza na pranie potrafi zniesc ale jak sciaga nieraz ubranie w ktorym byl np. w niedziele to tez zostawia na kanapie...no i puszki po piwie, opakowani po fajkach... normalnie masakra...
Dobrze że nie przybierasz duzo, najwazniejsze że mała rosnie prawidłowo. Ja sie boje że as duzo prytyje i sie tego nigdy nie pozbede ;/.
Miśkowa, ja tez pierwsze przy staraniach myślałam że chce spróbować sn ale potem doszłam do wniosku że z drugiej strony nie ma co ryzykować . Kolezanka chciała próbować po 2 cc, u nas jej nie powolili ale w Warszawie w prywatnej klinice tak z tym że oczywiscie jak blizna bedzie odpowiedniej grubości, suma sumarum sie nie udało. Drug rodziła 2 razy sn, 3 ciaza blizniacza cc a 4ta urodziła naturalnie no i terez 5 ciaża i tez bedzie naturalnie (jest tylko rok ode mnie starsza a bedzie miala 6 dziecko- ja mam 30 lat a ona 31) . Wiem że po cc nie jest super chociaz pierwsza przeszlam super ale moze dlatego że mnie usypiali i spalam pare godzin wiec moze przespalam te dreszcze itd.
Ja dzis sie obudziłam i nie miałam zadnych mdłosci i tak cały czas i nie wiem czy sie martwic czy cieszyc a wizyta dopiero 7 lipca ;(
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Dziewczyny nie badałam TSH prolatyne nie wiem co mi się sciaglo 🤦♀️🤷♀️
Moje są morfologia., żelazo progesteron te miniaturki
Morfologia
Żelazo, progesteron
Mother wiem 😘 na czczo tyczy się morfologi
Przepraszam dziewczyny za zamieszanie😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2020, 11:07
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
Acard
ASA, APA, AOA ujemne
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
-
Nadzieja a to z tymi wynikami to Ci nie pomogę 😝 te z pierwszego pliku to dwa niby poza normami, ale na pograniczu więc pewno nic takiego 😉
Calanthe nieeeee póki co nie nastawiam się na robienie testu 😝 poczekam do terminu @, a to jeszcze tyyyyle czasu 😒
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
29.09.2020 ♥️ -
nick nieaktualnyJa tu zginam kregoslup, mecze nogi i gniote kolanami cycki w truskawkach a wy bezlitosnie tyle napisaliście. Ja juz urwalam 25 lubianek w 3,5godz.
Jagoda a nie zostawiasz malemu jakiś zabawek w łóżeczku? Ja tak robie i Ola jak sie obudzi to sie chwile pobawi. Dzis niestety obudzila sie o 5.
Fajnie ze wszystko ok u ciebie. Nie szukakaj nieprawidłowości w swojej ciazy, lekarze by ci powiedzieli. -
Mother ciekawe z tymi sutkami.... Ale najlepiej będzie tak jak piszesz, poczekać do terminu. Ja też miałam przy staraniach wszelkie objawy łącznie z mdlosciami i wymiotami (teraz wiem że one pojawiają się później a nie w terminie
). Ja ciągle ściskam kciuki za Was wszystkie i wierzę że posypia się dodatnie testy
Nadzieja wyniki ok tylko na zelazie się nie znam bo nigdy nie miałam z nim problemów (nawet w ciąży).
Alunia ja też nie odczulam żadnego czopu a krwawic zaczęłam dopiero jak mnie położna zbadala żeby sprawdzić rozwarcie, wtedy odeszły mi już wody.
Wiecie bo ja pierwszego porodu bałam się panicznie (nawet miałam zaświadczenie od psychiatry bo leczylam u niej depresję) i mój lekarz doskonale to pamieta. Jednak finalnie cc było z powodu ułożenia posladkowego i bardzo szybko do siebie doszłam. Najbardziej dokuczal mi tylko ból pleców przez ok miesiąc (mam krzywy kręgosłup i słabe mięśnie brzucha) a tak to żadnych dolegliwości. No bolało oczywiście ale moja koleżanka np dochodziła do siebie przez miesiąc. A teraz sama się zastanawialam czy próbować czy nie. Dziecko szykuje się duże (jest większe niz pierwsza córka a ta urodziła się 4 kg) co niby jest wskazaniem do cięcia. Poza tym u nas w szpitalu teraz boją się takich porodów bo mieli prokuraturę na karku i szpital bardzo na tym ucierpiał. Jeszcze mam czas na decyzję ale boję się że jak coś pójdzie nie tak to może się to źle skończyć (czytałam ze babce macica pękła i dziecko zmarło a nie było duże). Zależy mi tylko żeby szybko się zebrać po porodzie i móc zajmować się dziećmi bo teraz będzie 2 a nie jednonadzieja_86 lubi tę wiadomość
4 cs o drugiego bobasa - II 03.01;20.01
Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%) -
Miśkowa wrote:Mother ciekawe z tymi sutkami.... Ale najlepiej będzie tak jak piszesz, poczekać do terminu. Ja też miałam przy staraniach wszelkie objawy łącznie z mdlosciami i wymiotami (teraz wiem że one pojawiają się później a nie w terminie
). Ja ciągle ściskam kciuki za Was wszystkie i wierzę że posypia się dodatnie testy
Nadzieja wyniki ok tylko na zelazie się nie znam bo nigdy nie miałam z nim problemów (nawet w ciąży).
Alunia ja też nie odczulam żadnego czopu a krwawic zaczęłam dopiero jak mnie położna zbadala żeby sprawdzić rozwarcie, wtedy odeszły mi już wody.
Wiecie bo ja pierwszego porodu bałam się panicznie (nawet miałam zaświadczenie od psychiatry bo leczylam u niej depresję) i mój lekarz doskonale to pamieta. Jednak finalnie cc było z powodu ułożenia posladkowego i bardzo szybko do siebie doszłam. Najbardziej dokuczal mi tylko ból pleców przez ok miesiąc (mam krzywy kręgosłup i słabe mięśnie brzucha) a tak to żadnych dolegliwości. No bolało oczywiście ale moja koleżanka np dochodziła do siebie przez miesiąc. A teraz sama się zastanawialam czy próbować czy nie. Dziecko szykuje się duże (jest większe niz pierwsza córka a ta urodziła się 4 kg) co niby jest wskazaniem do cięcia. Poza tym u nas w szpitalu teraz boją się takich porodów bo mieli prokuraturę na karku i szpital bardzo na tym ucierpiał. Jeszcze mam czas na decyzję ale boję się że jak coś pójdzie nie tak to może się to źle skończyć (czytałam ze babce macica pękła i dziecko zmarło a nie było duże). Zależy mi tylko żeby szybko się zebrać po porodzie i móc zajmować się dziećmi bo teraz będzie 2 a nie jedno[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
A progesteron świadczy że owu była? 🤔 Dobrze ze zwiększył się nie miałam nigdy takiego.
Miśkowa aby tak było szybko się zregenerować i cieszyć macierzyństwem.
Az pozytywnie wam zazdroszczę że już niedługo posypią się dzieciaczki. 🤗😍
Mother skuś się na test właśnie 😉szybko miałaś owu ile dpo jesteś?
Ja w tym miesiące mam tz czuje taka wewnętrzna potrzeba stanu błogosławionego nie wiem jak to napisać. A później to uczucie tulić to maleństwo 🤗❤️
Napisałam do gin wysłałam wyniki zobaczymy jak skonsultuje je.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2020, 12:38
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Acard
ASA, APA, AOA ujemne
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
-
Mi Endo mówił, ze powyżej 10 świadczy, że była.
Mother też bym poczekała do terminu, chyba że urodzę wcześniej to rób test 😜
Wiera podziwiam za cierpliwość.
Miskowa szczerze ja bym nie ryzykowała.
Taki mam bałagan w domu a ja robię wszystko inne byle się za sprzątanie nie brać 😂 dzisiaj w końcu naklejki przykleiłam w pokoju dziewczyn, tyle czasu się zebrać nie mogłam. Ale wiem, że albo teraz albo wcale 😅 -
Girl spokojnie ja też miałam dni bez mdłości więc tylko się cieszyć co do serduszka to dzis na wizycie było już mniej. Także wszystko jest ok. Szyjka w porządku, żadnej infekcji, dzieciątko prawidłowo rośnie więc tylko się cieszyć
no i się zastanawiam czy brać tego dupka bo teraz gadałam z koleżanką ona też w ciaży tylko chodzi do innego lekarza i mówi że jej lekarz mówił że takie bóle brzucha są normalne bo macica się rozciąga. Bo brzuch się twardy nie robi więc nie wiem już. Jak mnie boli w pachwinach to wiem że wiązadła. Co myślicie?
Girl25 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Jagoda ja w pierwszej ciąży brałam duphaston potem luteinę u tego samego lekarza a tym razem kazał brać duphaston tylko raz dziennie...ale jak miałaś problemy z lutealna to ja bym brała.
No tak trochę odetchne, brzuch za to mnie pobolewa już trzeci raz dzisiaj... Mam nadzieję że to nic złego...wiem że to normalne no ale... Zastanawiam się czy nie kupić detektora tętna płodu tylko można go używać dopiero od 12 tc[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Jagoda decyzja należy do Ciebie (ewentualnie dopytaj lekarke). Mi też wczoraj lekarz powiedział że te bóle to poprostu od rosnącego dziecka co u mnie spotegowane jest blizna (być może są też jakieś zrosty). A boli mnie czasami tak że mam wrażenie że urodze
ale jak się okazuje wszystko jest w porządku. Wiem że progesteron bierze się przy krwawieniach a skoro ich nie masz i twardego brzucha też nie to została bym przy standardzie czyli magnez, nospa i odpoczynek kiedy tylko się da.
Ach Alunia olej sprzątanie, odgruzuj tylko przejście i jużalbo zrób tyle na ile wystarczy Ci mocy
U nas rano popadalo a teraz robi się duszno jakby jakas burza miała być... Przez co też mnie siły opuściły4 cs o drugiego bobasa - II 03.01;20.01
Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%) -
Jagoda ja bym brała. Ja miałam zawsze dupka z powodów bólu brzucha właśnie, bez krwawień.
A u mnie już plamienie...✌️ Także tyle w temacie. Tylko proszę nie pisać, że może nic straconego,bo ja swoje wiem. No trudno... tylko mi się dzień zepsuł, jeszcze w robocie mi nic nie szło...już chcę być w domu
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
nick nieaktualny
-
No ja mam dupka 3× dziennie... no nic tak zaleciła to tak będę brała ale zaczne od jutra bo dziś nie wiem o której dojdę do apteki... ale przepisała mi 3 opakowania więc do następnej wizyty chyba nie starczy. Nie wiem ile tam jest tabletek w opakowaniu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2020, 15:42