Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć, wykorzystałam dziś męża rano, niech wredota się rozkręci i mi czasu nie marnuje! Poprzednio chyba dwa czy trzy dni plamiłam zanim coś kapło konkretnego. 😤
Girl u nas z przedszkolem po staremu, mamy prywatne ale ma podpisaną umowę z urzędem miasta i opłaty mamy jak w miejskim. Tylko posiłki dość drogie jak gadam ze znajomymi, ale przez to że przedszkole nie ma swojej kuchni tylko jest catering.
Pap zgrabny brzuszek, taki w sam raz:) Może jakieś używane na olx, choć ja osobiście średnio lubię, jak od obcej osobyJa miałam kilka takich moich odcinanych pod biustem, że w miarę pasowały i ze dwie tuniki ciążowe z 9fashion. Ale ja rodziłam w połowie czerwca więc krótko potrzebowałam typowo letnie ciuchy.
Mother spokojnego dnia w pracy!
Miśkowa samych dobrych wieści na wizycie z zielonym światłem na przytulanka z mężem 🙃
Mój z tego co pamiętam to nie miał oporów, ciążę miałam wzorową, więc praktycznie do końca nie unikaliśmy seksu. A na samym początku to taką miałam chcicę, że się mąż śmiał, że jak patrzę na niego to takim glodnym wzrokiem, że się czuje jak samiec modliszki i się boi, że go pożrę 😆Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2020, 09:25
-
Pap cudny brzusio
tak się zastanawiam czy są jakieś normy co do tętna dziecka w brzuchu? Bo mi jakoś nigdy nic nie mówili żeby było za dużo czy coś
Jak na razie to teraz było najwięcej bo 171. ale tak dla samej siebie chciałabym wiedzieć jak to wygląda bo w internecie znalazłam tylko info że od 110 do 150 a jak powyżej lub poniżej tych wartości to że coś nie tak.
Coś nie chce mi się wierzyć w te internety bo tak to lekarz by mi cos powiedział że muszę to skontrolowaćWiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2020, 10:24
-
W lumpie albo ja też w Pepco kupowałam jakieś większe rzeczy 😁
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Znalazlam sklep LCWalkikki czy jakos tak a tam dzial dla ciezarowek jak marzenie 😍 ceny tez fajne! Kupilam sobie koszulke jedna na ramiaczkach a drugą z krotkim rekawem i to nawet ladne! (Byly tez takie z rysunkami dzieci na brzuxhu ale mi sie takie nie podobają)po jakies 40zl za sztuke wiec elegancja francja. Jeszcze sie tam kiedys przejade ale bez syna bo ciezko bylo mi sie skupic jak stekal ,ze juz chce isc
Sandalow tylko jeszxze dla siebie nie znalazlam. W deichmanie sandalo-japonki a ja mam wrazliwe stopy i pozdzieram miedzy palcami. Klapki z kolei troche niebezpieczne dla ciezarowki w moim odczuciu. Snieszne jest to,ze letnie buty zawsze kupowalam 38 a teraz w ciunzy musze 39 😂Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
nick nieaktualny
-
Miskowa powodzenia na wizycie.
PAP piękny brzusio. Ja miałam takie klapki z CcC na trzy paski że można było regulować i były dość głębokie, także można coś znaleźć bo jednak wygodniej tak niż sandały. Mi się stopa szersza zrobiła 😏
Jagodowa a tobie lekarz nic nie mowi, że to np w porządku itd? Mi zawsze plus normy zaznaczone szczególnie na tych ważnych usg.
Moja starsza poszła dzisiaj do przedszkola bo mieliśmy telefon, że może. Sama bardzo chciała i taka podniecona szła, że aż brzuch ja bolał. Mam nadzieję, że jej się podobało bo w domu dużo luźniej, ja nie mam wyrzutów sumienia, że ona się nudzi. Poszłam spać z Wiki i dwie godzinki kimałam. O 6 mnie dzisiaj obie obudziły i leżały że mną w łóżku♥️ Też nic nie mówią w przedszkolu o większej kwocie.
A co do sexu to mój dzisiaj sam podchody robi 😂
Ale powiem wam hit jak mnie rozwalił 😂😂😂😂
U teściów jest gondola. Mówiłam mu żeby zabrał trochę proszku małego i wyprał środek wózka. No zrobił to ale zamiast gondoli to spacerówka czysciutka 😂 -
Jagodazdw92 wrote:Pap cudny brzusio
tak się zastanawiam czy są jakieś normy co do tętna dziecka w brzuchu? Bo mi jakoś nigdy nic nie mówili żeby było za dużo czy coś
Jak na razie to teraz było najwięcej bo 171. ale tak dla samej siebie chciałabym wiedzieć jak to wygląda bo w internecie znalazłam tylko info że od 110 do 150 a jak powyżej lub poniżej tych wartości to że coś nie tak.
Coś nie chce mi się wierzyć w te internety bo tak to lekarz by mi cos powiedział że muszę to skontrolowaćJagodazdw92 lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
aLunia hahahahahaha 😂😂😂😂 to będzie jeszcze raz prał tym razem gondolę😁
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
nick nieaktualnyA moja gondola jaka brudna, jeszcze wczoraj starsza doprawila truskawkami. A brudna bo jak Ola śpi a tesciowa dlubie w ogrodku to ją ma na oku a ja zawsze cos moge zrobic, no i jak potrzeba to te rece nigdy nie beda czyste. Tą "wysciolke" mozna uprac (to akurat mimo ze bisle to jest nsjczystszel ale bude to juz gorzej. Nawet ptak osmielil sie nas... na wózek. Dobrze ze nie na dziecko. I w sumie nigdzie nie jezdzimy wiec narazie nie piore, chwila moment zrezygnujemy z gondoli to bede dzialac. I juz myślę czym to potraktowac. Moze plyn do tapicerek?
-
A powiedzcie mi jak to jest że w pierwszej ciąży dużo więcej przybywałam na wadze i dziecko w tym czasie ważyło 397g a teraz ostatnio spadłam z wagi jak pamiętacie 1,5kg a dziecko waży więcej bo 404g. Ja to się bałam że mi powie że dzieciątko jest za małe a tu proszę jak ladnie rośnie
-
Jagodazdw92 wrote:A powiedzcie mi jak to jest że w pierwszej ciąży dużo więcej przybywałam na wadze i dziecko w tym czasie ważyło 397g a teraz ostatnio spadłam z wagi jak pamiętacie 1,5kg a dziecko waży więcej bo 404g. Ja to się bałam że mi powie że dzieciątko jest za małe a tu proszę jak ladnie rośnie
Girl25 lubi tę wiadomość
Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne)
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
Wyczytałam coś takiego:
"O zbyt wysokim tętnie u płodu, czyli o tachykardii, mówi się wtedy, gdy jego wartość przekracza 160/minutę. Przyczyn takiej patologii wyróżnia się dość dużo i mogą to być m.in.:
niedotlenienie płodu,
zakażenie wewnątrzmaciczne,
występowanie u matki jakiejś infekcji lub niedokrwistości (anemii),
doświadczany przez matkę silny stres."
Więc zgadza się silny stres. Ostatnio znowu była kłutnia ale na drugi dzień mnie przepraszał jak tylko wrócił z nocki. A jutro ja mu zrobię awanture bo już mam dosyć tego. Ile to można? Zawsze ubrania porozwalane po całym pokoju. Ehh ubrania ubraniami ale po 3 pary skarpet też. I dziś mówię bo leżał przed tv żeby posprzątał to usłyszałam "zaraz" a po chwili wstał ubrał buty i wyszedł do pracy. Ja już nie mam na to siły. Do cholery jasnej nie jestem służącą -
aLunia nie ma tego złego będzie uprane na zaś 😂 Ach te nasze "mężczyzny" 😁
A ja w ciąży chodziłam w moich normalnych butach, nic nie musiałam kupować. Tyle, że już jak urodziłam to okazało sie, że takie półbuty wiosenne, w których najwięcej spacerowałam wiosną, muszę wyrzucić, bo zmieniły na trwałe kształt i nie pasowały na poporodowe stopy 😂 -
Dziewczyny wszystko jest ok. Szyjka długa jak autostrada
a te wszystkie dolegliwości są związane z rozciaganiem się macicy i więzadeł i że takie nasilenie jest przez tą moją blizne. Mam dalej brać magnez i bardzo się oszczędzać no i jestem na zwolnieniu. Mała waży już 1,2 kg i fiknela głową w dół (wydaje mi się że w tym tygodniu bo zaczęłam czuć ją inaczej) . No i dziś mi zaproponował rozwiązanie ciąży przez cc. Szczerze to nie wiem co robić... W pierwszej poród naturalny nie był możliwy ale z drugiej strony miałam takie silne lęki że płakałam jak byłam zobaczyć jak wygląda porodówka. A teraz to trochę boję się powikłań ale rozwazalam spróbować naturalnie...
Jagoda musisz walczyć o swoje bo jak dojdzie drugie dziecko to przepadniesz wśród obowiązków.
Alunia niezły ten Twój mążja mojemu w drodze do domu (aż 10 min samochodem) dwa razy przypomniałam że mamy podjechać do apteki i co... Zapomniał 🤦🤣
Kurcze Pap u mnie nie ma takiego sklepu a też potrzebuję koszulki i spodenki. Może zobaczę co tam w pepco mają tak jak Mother mówi bo kurde te typowo ciążowe drogie jak cholera, w lidlu nie ma rozmiarowki a na olx jak coś fajnego się pojawi to rozchodzi się jak "ciepłe bułki".Kasia 1805 lubi tę wiadomość
4 cs o drugiego bobasa - II 03.01;20.01
Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%)