Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Oo calanthe tak on łyka selen z Wit E, cynk, Wit C i D.
I pewnie dlatego poprawiła się jemu ilość plemniorow 😁
A teraz ten syropek na lepkość to kiedy ma zacząć trochę przed owu czy już?Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️
29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Letrox, metformina, duphaston.
Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
Acard
TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
ASA, APA, AOA ujemne
Zespół antyfosfolipidowy ujemy
Antykoagulant toczniowy ujemny
Kariotyp mój i męża prawidlowy
ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
Cross match 8, allo mlr 28
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
-
Mam 2cm rozwarcia, jak nie urodze do czwartku to że względu na nadciśnienie ma się wstawić w czwartek w szpitalu i on proponuje indukcje. Tak bym nie chciała, już raz to przerabiałam i płakać mi się chce na sama myśl. Młody ogromny ma 3.9kg. Skurczy zero.
Wiera u mnie też tak z pierwszym porodem było właśnie że dwa dni wcześniej mnie brzuch bolał więc mam nadzieję. -
Alunia a nie proponowal masazu szyjki zeby troche ruszylo? Waga to w dwoe strony-albo bedzie tyle wazyl albo nie. No co Ci mozna polecic..
ostre zarcie, seks*ale to juz probowaliscie, lazenie po schodach i ogolnie spacery albo ten koktajl poloznej..
Czemu tak bardzo boisz sie indukcji? (Pytam bo u mnie nadcisnienie i cukrzyca i lekarz tez otym mowil,ze jak samo sie przed terminem nie zacznie to trzeba bedzie wywolywac).
Dziewczynki te starania są takie frustrujace..wiem po sobie.. kazdy sygnal,ze sie nie udalo to juz zjazd humoru i myslenie dlaczego.. tak wspolczuje
Macie mojego brzucha z cyklu co dalam sobie spokoj i powyrzucalam rzeczy po synu 🤗
nadzieja_86, pola89, Jagodazdw92, calanthe, AdelaX lubią tę wiadomość
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
nadzieja_86 wrote:Dzień dobry 😉 melduję się z rana i tak nie będąc w pralni ujrzałam biel wizira 😅
A tak poważnie temp. spadła i nie ma nic na teście i nie doszukuje ie niczego poaz tm rano zaczęła boleć brzuch jak na 🐒.
Czyli walczymy dalej 💪 proszę nie pocieszać wiem że wrdn i w ogóle tez jej nie lubię ehh dziś mam spadek formy jak minie to pewnie wróci power.
A poza tym ten miesiąc był dobry progesteron tak mi się porawil że gin była w szoku.
No widzicie miesiąc luzowy endo 12 pęcherzyk pękł proga był extra a tu nic🤷♀️.
Chyba nie trafiliśmy z dnia tak sądzę jak zrobiłam ostatnio testa owu to był ten pik i w południe tak mnie jajnik napierdziela ze szok a my dopiero następnego dnia rano teoretycznie też mogłoby piknac ale sądzę że było za późno.
Za to miałam chociaż ładny wykres teraz spójrzcie niemalże jak z córką w ciąży szybowala 🤗
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
kambel wrote:Dziewczyny ile kosztuje u was w mieście zrobienie bety?
Pamiętam jak kiedyś to były grosze sprawy a teraz u nas w laboratorium prawie 50 zł. I się zastanawiam czy to dużo czy to normalna cena
Nadzieja teraz doczytałam, no to poczekaj na następny cykl... Nic nie zrobisz już. Szkoda że aktualnego nie dałaś bo tamten nas zmylił.
alunia to może już to. Oby 😋. Do czwartku jeszcze daleko więc kto wie może cie jednak weźmie choćby w środę tak porzadnie 😋. Ale przy takim dużym dziecku może lepsza CC by była.
Ja dzis pisałam do ginekologa że wczoraj bolał mnie brzuch i tak parę razy mimo że to nie był mocny ból bo można powiedzieć że delikatny, przechodził po paru minutach jak leżałam to i tak chyba dziwne że parę razy w ciągu dnia. Kazał mi na szczęście zwiększyć dawkę duphastonu na 2x1 i dobrze bo tak czuję się bezpieczniej. Może panikuje no ale trudno. No i doraźnie mam brać no spe. Dziś mam 8t+2d wg ostatniego USGWiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2020, 12:03
-
Girl na kalendarzu są daty 😁 to po pierwsze i czekam na @ tyle w temacie.Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️
29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Letrox, metformina, duphaston.
Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
Acard
TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
ASA, APA, AOA ujemne
Zespół antyfosfolipidowy ujemy
Antykoagulant toczniowy ujemny
Kariotyp mój i męża prawidlowy
ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
Cross match 8, allo mlr 28
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
-
Macie piękne brzuszki. Ja czasem sobie wyrzucam zE cos ze mną nie tak dlatego tez córka ma teraz problemy z napieciem i asymetria. W kazdej ciazy ledwo tyje, brzuch mały, i siedzą tak ugniecione te dzieci... ech... no ale plus taki zE mam przyznane ćwiczenia rehabilitacyjne w dobrej poradni i u znakomitej Pani,czekam teraz na tel kiedy zaczynamy a narazie raz w tyg chodze prywatnie.
-
nadzieja_86 wrote:Girl na kalendarzu są daty 😁 to po pierwsze i czekam na @ tyle w temacie.
nadzieja_86 lubi tę wiadomość
-
PAP bo już raz miałam wywoływany poród. Różnica z pierwszym jak niebo i ziemia. Myślałam, że nie dam rady urodzić, bolało jak cholera.
Jeszcze mówię mamie czy komuś, że duży że się boję to jakieś śmiechy chichy. Aż się poryczałam, faktycznie śmiesznie, że jest duży. Szkoda tylko, że to ja muszę urodzić.
Girl powiedział mi, że skoro już urodziłam większe dzieci to szacuje się, że do 0.5 kg dam radę urodzic SN. A starsza 10 dni po tp miała 3900,druga 3700 9 dni po tp.
Nie chce smecic, przepraszam was bo wy sie staracie a ja nie doceniam. Smutno mi dzisiaj po prostu.
-
Ewi28 wrote:A z dobrych rzeczy moja prZyjaciółka bedzie chrzestna
Ewi28 lubi tę wiadomość
Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne)
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
Alunia nie denerwuj się. Musisz się wyluzować bo stres Ci przyblokuje wszystko a po co??
Może jakiś cieplejszy prysznic i szerokie przysiady... tylko zrelaksuj się to napewno Ci pomoże -
Alunia
To prawda... Ja przy Franku miałam podaną oksytocynę i ból był okropny, bez porównania do pierwszego porodu... Miałam drgawki i traciłam przytomność, a ostatecznie i tak Franek tracił tętno i skończyło się cc... Tym bardziej trzymam kciuki, żeby wszystko się zaczęło 😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2020, 12:48
Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne)
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
Nadzieja wg mnie możesz mu już dać na tą lepkosc bo zawsze jest jakiś czas w którym zaczyna działać chociaż nie wiem ile taki syrop można stosować . Może w sumie poczekaj do krwawienia
-
Pap brzusio pokaźnych rozmiarów już
Nadzieja spokojnie czekaj na ta nieszczęsną @ i powodzenia w kolejnym cyklu.
Ja nie mam porównania bo pierwszy poród był z oksy ale ogólnie to jak już było po wszystkim to myślałam że to bardziej boli a okazało się za najbardziej bolesne było szycie krocza po porodzie.
Może teraz pójdzie bez oksytocyny to będę miała porównanie. A jeżeli mowicie że wywoływany bardziej boli to ja chyba bez żadnego bólu teraz urodzę jeśli samo wszystko się ruszy na końcówce i dzidzia będzie ułożona główkowo.
Chociaż jak się pojawiły skurcze to tak bolało że aż łzy mi same leciały. No ale tak jak mówię sam poród mnie tak nie bolałWiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2020, 13:04
-
Ewi, ja tez mialam " wygniecione " dziecko. Mialam maly brzuch, ona tez byla malutka a i tak nie mogli jej wyjac taka byla pozakrecana. Nozke miala wygieta, glowke przycisnieta z jednej strony, asymetrie i tez mialam wyrzuty sumienia, ze to moja wina, ze nie miala miejsca by rosnac poprawnie. Chyba to tylko takie mysli bo mi nikt nigdy w szpitalu nic nie powiedzial. Mysle ze po prostu takie rzeczy sie zdarzaja i przy dzieciakach co maja wiecej miejsca.
Tez jestes z natury taka szczupla ? -
Nadzieja ja te tabsy na rozrzedzenie to daję tak co drugi dzień od mojego 1 DC, a w okolicy owulki codziennie, potem przerwa itd.
Pap śliczny brzusio 😍😍😍
aLunia coś się dzieje, może mały zechce wyjść jeszcze przed czwartkiem 😉 a jak nie to nie martw się, my tu jesteśmy myślami z Tobą. Też miałam po prawie dwóch tygodniach od terminu wywoływany oksytocyną, jedną nie ruszyła, potem podali drugą i dopiero się zaczęło, bolało, poród długi, męczący, ale myślałam że każdy taki 😂 też klopsik był bo 3910 miał. W sumie aż jestem ciekawa jak to by było bez oksytocyny 😁 aLunia ale pamiętaj, że ta waga to też tak pi razy oko, może będzie ciut mniej 😉
Ewi super, że udało Wam się znaleźć chrzestną 😊
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
No właśnie aLunia może bedzie mniej bo ta waga to tak plus/minus 500g. No u mnie w pierwszej ciąży dwa dni przed porodem jak do szpitala poszłam z plamieniami to lekarz jak robił usg powiedzial 3kg no i się nie pomylił bo mały jak się urodził miał 2990 ale wiadomo jak rzadko im się uda tak akurat wstrzelić. Spokojnie czekamy do czwartku. I rób co w Twojej mocy żeby przyśpieszyć. Szerokie przysiady, podlogi na kolanach myć, sexik
nie wiem co jeszcze tak na szybko
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2020, 20:47