X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2020, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodazdw92 wrote:
    Dziękuję że jesteście i że mimo moich ciągłych narzekań mnie wspieracie :) jesteście niezastapione 😍 no pogodziłam się z tym że jutro nie wyjdę. Oby tylko wyniki krwi i moczu były w porządku :)

Dziś na obchodzie kiedy zgłosilam Pani doktor moje objawy to odrazu zapytała który to tydzień i czy dostałam sterydy na płuca. Nie wiem jak Wy byście to odebrały ale ja zrozumiałam że teraz już muszę być przygotowana na najgorsze czyli że poród może nastąpić. Narazie jednak staram się wytrzymać niecierpliwie do jutra wtedy będę miała jasną sytuację :)
    Jagoda trzymam.kciuki żebyś jak najdłużej chodzila w dwupaku. Ja mialam szyjke ok ale właśnie lekarz palcem cos wyczuwal. Główka mnie pchala strasznie dziecka. Urodzilam w 35 tc. Nikt mi nie powiedział że mam leżeć itd. Ty masz ten komfort zE jestes w szpitalu i czuwaja nad Tobą. Mi po prostu odeszły wody i nic juz nie moglam zrobic. Skurcze zawsze można powstrzymać lekami. Myślę o tobie cały czas jak sytuacja.

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2020, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AdelaX i Adele bardzo ladne te torty, eleganckie i nie przesadzone ozdobami.

mother84 to w takim razie zycze, zeby szybko sie okazalo, ze iui nie jest jednak potrzebne (tym bardziej ivf) ;).
    Ja troche myslalam ostatnio ze tez podeszlabym do iui ale gdzies mi sie rzucilo w oczy, ze najwiecej ciaz jest w 3/4 podejsciu. Tez z jednej strony chcialabym to zostawic, oswoic sie z tym, ze jest jedno dziecko i dac sie zyciu kiedys mile zaskoczyc ;) Ale glowa swoje, juz obmyslam co w tym cyklu zrobic inaczej, jakie suplementy kupic, co zbadac...

Jagoda jasne, ze tak, mnie bardziej meczy psychicznie jak sie spoznia i zaczynam sobie robic wielkie nadzieje. Tamten cykl byl o 2 dni dluzszy niz zwykle, mozna sobie tylko wyobrazic co sie dzialow mojej glowie :O
    Trzymaj sie tam dzielnie, wiadomo, ze nie jest latwo ale to wszystko dla dobra Twojego Maluszka. Na pewno dasz rade! Masz mozliwosc posluchac czegos relaksujacego na sluchawkach przed zasnieciem? Jakas spokojna muzyka, relaksacje?

Iza u nas to jest tak, ze w weekendy czesto maz idzie spac z corka w dzien, czasem spia po 2,5-3 godz. A ja korzystam z "chwilki" dla siebie :) Ale rozumiem, ze z dwojka sytuacja juz inaczej wyglada i bardzo chce sie o tym przekonac ;)

Ewi dobrze rozumiem jedno dziecko z ivf, drugie naturalnie?

Kinga powtarzasz jutro test?

AdelaX lubi tę wiadomość

• Girl25 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2020, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoda , dziewczyny mają rację, nie wypisuj się jeszcze bo w razie co jesteś na miejscu a takto musiałabyś dojechać, musieliby pewnie cię przyjąć itp. a w dobie tego wirusa jeszcze byś musiała coś wypisywać... szkoda nerwów chociaż teraz też je masz ale chociaż jesteś na miejscu. Powiedz jutro ordynatorowi to wszystko nawet jak nie będzie tak źle bo tak nie może być... Żona szwagra też miała sterydy żeby dziecko było w razie co gotowe, tylko ona miała jakieś problemy z infekcją w nerkach czy czymś takim i była miesiąc przed terminem w szpitalu do końca ale urodziła w terminie przez CC bo nie miala akcji.

aLunia nie przejmuj się i rób jak masz robić,co oni myślą że przełożysz żeby się chrzestny z kaca zdarzył wyleczyć? Naprawdę? Brak słów bo nie chce mówić brzydko 😁.

Mother może to jest metoda żeby odpuścić całkiem

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2020, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilah wrote:
    AdelaX i Adele bardzo ladne te torty, eleganckie i nie przesadzone ozdobami.

mother84 to w takim razie zycze, zeby szybko sie okazalo, ze iui nie jest jednak potrzebne (tym bardziej ivf) ;).
    Ja troche myslalam ostatnio ze tez podeszlabym do iui ale gdzies mi sie rzucilo w oczy, ze najwiecej ciaz jest w 3/4 podejsciu. Tez z jednej strony chcialabym to zostawic, oswoic sie z tym, ze jest jedno dziecko i dac sie zyciu kiedys mile zaskoczyc ;) Ale glowa swoje, juz obmyslam co w tym cyklu zrobic inaczej, jakie suplementy kupic, co zbadac...

Jagoda jasne, ze tak, mnie bardziej meczy psychicznie jak sie spoznia i zaczynam sobie robic wielkie nadzieje. Tamten cykl byl o 2 dni dluzszy niz zwykle, mozna sobie tylko wyobrazic co sie dzialow mojej glowie :O
    Trzymaj sie tam dzielnie, wiadomo, ze nie jest latwo ale to wszystko dla dobra Twojego Maluszka. Na pewno dasz rade! Masz mozliwosc posluchac czegos relaksujacego na sluchawkach przed zasnieciem? Jakas spokojna muzyka, relaksacje?

Iza u nas to jest tak, ze w weekendy czesto maz idzie spac z corka w dzien, czasem spia po 2,5-3 godz. A ja korzystam z "chwilki" dla siebie :) Ale rozumiem, ze z dwojka sytuacja juz inaczej wyglada i bardzo chce sie o tym przekonac ;)

Ewi dobrze rozumiem jedno dziecko z ivf, drugie naturalnie?

Kinga powtarzasz jutro test?
    Tak u mnie to rzecz dZiwna :) starsze dziecko mam z 1 cyklu starań (odstawiłam tabl anty i ups :) ) drugie niestety z 3 ivf. Dziwny ten świat. I nikt nie wie czemu tak. Tak widocznie miało być.

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2020, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahhh co za dzień 😅 ogólnie jesteśmy bardzo zadowoleni w kościele mały bardzo grzeczny przy polewaniu woda święconą śmiał się na cały kościół 😅 tylko raz płakał jak go dziewczynka ławkę przed nami zaczepiala i piszczala do niego heh ale on nie lubi takich głośnych dźwięków więc wiedziałam,że zaraz będzie płakać ✌️

W kanajpie wszystko super jak zawsze nie zawiedli nas (mieliśmy też tam wesele) pełno jedzenia było. Podawali na dechach różne mięsa itp tort smakował, teściowej ciasta też pycha. Dzieciaki się wybawily no ogólnie bardzo przyjemnie ☺️☺️

Teraz wracamy ze spacerku z nad morza i po wszystkim ufff 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2020, 20:29

Jagodazdw92, pola89, AdelaX, Wiera, Iza34, Miśkowa, Emrica, calanthe lubią tę wiadomość

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2020, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to moje chłopaki ❤️❤️

5adede7e84ae.jpg

Jagodazdw92, pola89, Ewi28, mother84, AdelaX, Wiera, Mysza123, Iza34, Miśkowa, Emrica, calanthe, pap86 lubią tę wiadomość

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • pola89 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2020, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele
    Super chłopaki ❤️ Dobrze, że wszystko się udało i że jesteś zadowolona 🙂

Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
    Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm

Starania o drugiego maluszka:
    30 lat
    13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża <3
    21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne :) )

Starania o pierwszego maluszka:
    28 lat, 14 cs - szczęśliwy :)
    11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście <3
    27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy
  • Jagodazdw92 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2020, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele super chłopaki. Cieszę się że wszystko się udało :)

Girl nie będę się wypisywać. Wczoraj miałam mega zły dzień. Dziś dzieki tej położnej zrozumiałam że niby juz nie mają co mi dać i teraz będą czekać na poród. Zobaczymy co jutro powie ordynator.

W ogóle dziewczyny jaki ja miałam sen oby tylko nie okazał się proroczy bo chyba umrę. Śniło mi się że wzieli mnie właśnie do badania i usłyszałam od ordynatora "musi pani iść się spakować i idziemy na porodówkę" uwierzcie mi że obudziłam się i wyłam jak bóbr...

No teraz już zostało czekanie do rana. Czuję że do vadania będę szła jak na ścięcie

8c74df9084.png
    6f88193a00.png
    Starania od maj 2018
    ❤Kacperek 06.05.2019 SN 37tc, 55cm, 2990g
    Styczeń 2020 druga ciąża
    ❤Zosieńka 24.09.2020 SN 35tc,
    50cm, 2550g
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2020, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja czekam juz miesiąc na zdjęcia od fotografa :/ oby były super :) to tez sie pochwalę. My dzis z gór wróciliśmy. Mala byla dZielna. Całe dnie w terenie :)

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2020, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele 😍😍😍😍 przystojniacy 😍 super, że wszystko się udało 👏

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
    Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
    II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
    cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    08.09.2020 test ciążowy +
    29.09.2020 ♥️
  • AdelaX Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2020, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza mieliśmy fajna pogode, pochmurno Ale nie zimno. Momentami duszno. Ale i tak fajnie ze nie było tak jak wczoraj.
    U nas tez wszystko udane, chrzciny były na 10:30 wiec od rana byłam w biegu. Byłam u siostry na włosach potem makijaż i szybkie ubieranie siebie dzieci i do kosciola. W kościele ok, usnal na początku ale potem trzeba było wziac małego na rece i się obudził wiec spał 15 minut i trzeba było go zabawiać przeróżnymi sposobami. Trochę marudził ale mogło być gorzej ☺️ Na sali tez ok jedzonko super, będziemy mieć piekne zdjęcia bo podejrzałam trochę u siostry 😁 przez ten cały bieg nie zrobiłam żadnego zdjęcia telefonem wiec zdjęcie wstawię dopiero jak dostanę

Ale co gorsze to mały dostał kataru, rano charczał potem kichal czesciej niż zwykle już wiedziałam ze coś jest na rzeczy.. ale jakoś przetrwaliśmy, jak wróciliśmy to lejące się gluty i stan podgoraczkowy wiec już mam nerwy i boje się tej nocy.. dobrze ze te chrzciny już chociaż za nami

Dobrze Adele ze u Ciebie wszystko ok☺️ I ze jesteś zadowolona

Pozdrawiam pozostałe dziewczynki, przepraszam nie mam czasu nadrobić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2020, 21:43

Iza34, calanthe, pola89, mother84 lubią tę wiadomość

3 lata starań o drugie maleństwo.

ff3d524ac7.png 5e5a2fd12f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2020, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi28 wrote:
    A ja czekam juz miesiąc na zdjęcia od fotografa :/ oby były super :) to tez sie pochwalę. My dzis z gór wróciliśmy. Mala byla dZielna. Całe dnie w terenie :)

Moja pani fotograf w umowie miala miesiac na obrobienie zdjec i wyrobila się. W tym tyg.ma byc fotoksiazka i zdjecia na dysku.

• Girl25 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2020, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoda sny to nasze pragnienia albo obawy, ty się cały czas boisz wczesnego porodu i myślisz o tym, jeszcze tym bardziej co ci nawet położna powiedziała więc to wszystko się skumulowało i ci się przyśniło :)

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2020, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl25 wrote:
    Jagoda sny to nasze pragnienia albo obawy, ty się cały czas boisz wczesnego porodu i myślisz o tym, jeszcze tym bardziej co ci nawet położna powiedziała więc to wszystko się skumulowało i ci się przyśniło :)

A mi sie śniły moje piersi że znow mialam rzeke mleka az cieklo i to cale nieszczesne kpi 😭.

AdelaX niedobrze z tym katarem. Ale fajnie ze chrzciny udane.

AdelaX lubi tę wiadomość

• calanthe Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2020, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2020, 17:16

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • pola89 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 03:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adelax
    Świetnie, że i u Was wszystko się udało 🙂 Zdrówka dla Tymka

AdelaX lubi tę wiadomość

30 lat

27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola a ty co o tej godzinie, karmienie?
    Moja Ola ostatnio robi sobie w nocy 6-8godz. przerwy od jedzenia i tez daje jesc 3-4 w nocy.

• pola89 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza
    Tak 😀 Z własnej woli o tej godzinie na pewno bym nie wstawała 😅

30 lat

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pola89 wrote:
    Iza
    Tak 😀 Z własnej woli o tej godzinie na pewno bym nie wstawała 😅

Ja najchetniej wogole bym nie wstawala ani o 5 ani o 6, co dopiero w nocy.

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój mały dalej przesypia całe noce 😅 chodzi spać 20-21 i wstaje 7-8 rano normalnie bajka 😁 po wstaniu godzina aktywności i znów idzie spać 😅

pola89, AdelaX, Paula_071 lubią tę wiadomość

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
‹‹ 2141 2142 2143 2144 2145 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ