Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Jagodazdw92 wrote:Dziękuję że jesteście i że mimo moich ciągłych narzekań mnie wspieracie
jesteście niezastapione 😍 no pogodziłam się z tym że jutro nie wyjdę. Oby tylko wyniki krwi i moczu były w porządku
Dziś na obchodzie kiedy zgłosilam Pani doktor moje objawy to odrazu zapytała który to tydzień i czy dostałam sterydy na płuca. Nie wiem jak Wy byście to odebrały ale ja zrozumiałam że teraz już muszę być przygotowana na najgorsze czyli że poród może nastąpić. Narazie jednak staram się wytrzymać niecierpliwie do jutra wtedy będę miała jasną sytuację -
nick nieaktualnyAdelaX i Adele bardzo ladne te torty, eleganckie i nie przesadzone ozdobami.
mother84 to w takim razie zycze, zeby szybko sie okazalo, ze iui nie jest jednak potrzebne (tym bardziej ivf).
Ja troche myslalam ostatnio ze tez podeszlabym do iui ale gdzies mi sie rzucilo w oczy, ze najwiecej ciaz jest w 3/4 podejsciu. Tez z jednej strony chcialabym to zostawic, oswoic sie z tym, ze jest jedno dziecko i dac sie zyciu kiedys mile zaskoczycAle glowa swoje, juz obmyslam co w tym cyklu zrobic inaczej, jakie suplementy kupic, co zbadac...
Jagoda jasne, ze tak, mnie bardziej meczy psychicznie jak sie spoznia i zaczynam sobie robic wielkie nadzieje. Tamten cykl byl o 2 dni dluzszy niz zwykle, mozna sobie tylko wyobrazic co sie dzialow mojej glowie
Trzymaj sie tam dzielnie, wiadomo, ze nie jest latwo ale to wszystko dla dobra Twojego Maluszka. Na pewno dasz rade! Masz mozliwosc posluchac czegos relaksujacego na sluchawkach przed zasnieciem? Jakas spokojna muzyka, relaksacje?
Iza u nas to jest tak, ze w weekendy czesto maz idzie spac z corka w dzien, czasem spia po 2,5-3 godz. A ja korzystam z "chwilki" dla siebieAle rozumiem, ze z dwojka sytuacja juz inaczej wyglada i bardzo chce sie o tym przekonac
Ewi dobrze rozumiem jedno dziecko z ivf, drugie naturalnie?
Kinga powtarzasz jutro test?
AdelaX lubi tę wiadomość
-
Jagoda , dziewczyny mają rację, nie wypisuj się jeszcze bo w razie co jesteś na miejscu a takto musiałabyś dojechać, musieliby pewnie cię przyjąć itp. a w dobie tego wirusa jeszcze byś musiała coś wypisywać... szkoda nerwów chociaż teraz też je masz ale chociaż jesteś na miejscu. Powiedz jutro ordynatorowi to wszystko nawet jak nie będzie tak źle bo tak nie może być... Żona szwagra też miała sterydy żeby dziecko było w razie co gotowe, tylko ona miała jakieś problemy z infekcją w nerkach czy czymś takim i była miesiąc przed terminem w szpitalu do końca ale urodziła w terminie przez CC bo nie miala akcji.
aLunia nie przejmuj się i rób jak masz robić,co oni myślą że przełożysz żeby się chrzestny z kaca zdarzył wyleczyć? Naprawdę? Brak słów bo nie chce mówić brzydko 😁.
Mother może to jest metoda żeby odpuścić całkiem[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Lilah wrote:AdelaX i Adele bardzo ladne te torty, eleganckie i nie przesadzone ozdobami.
mother84 to w takim razie zycze, zeby szybko sie okazalo, ze iui nie jest jednak potrzebne (tym bardziej ivf).
Ja troche myslalam ostatnio ze tez podeszlabym do iui ale gdzies mi sie rzucilo w oczy, ze najwiecej ciaz jest w 3/4 podejsciu. Tez z jednej strony chcialabym to zostawic, oswoic sie z tym, ze jest jedno dziecko i dac sie zyciu kiedys mile zaskoczycAle glowa swoje, juz obmyslam co w tym cyklu zrobic inaczej, jakie suplementy kupic, co zbadac...
Jagoda jasne, ze tak, mnie bardziej meczy psychicznie jak sie spoznia i zaczynam sobie robic wielkie nadzieje. Tamten cykl byl o 2 dni dluzszy niz zwykle, mozna sobie tylko wyobrazic co sie dzialow mojej glowie
Trzymaj sie tam dzielnie, wiadomo, ze nie jest latwo ale to wszystko dla dobra Twojego Maluszka. Na pewno dasz rade! Masz mozliwosc posluchac czegos relaksujacego na sluchawkach przed zasnieciem? Jakas spokojna muzyka, relaksacje?
Iza u nas to jest tak, ze w weekendy czesto maz idzie spac z corka w dzien, czasem spia po 2,5-3 godz. A ja korzystam z "chwilki" dla siebieAle rozumiem, ze z dwojka sytuacja juz inaczej wyglada i bardzo chce sie o tym przekonac
Ewi dobrze rozumiem jedno dziecko z ivf, drugie naturalnie?
Kinga powtarzasz jutro test?starsze dziecko mam z 1 cyklu starań (odstawiłam tabl anty i ups
) drugie niestety z 3 ivf. Dziwny ten świat. I nikt nie wie czemu tak. Tak widocznie miało być.
-
Ahhh co za dzień 😅 ogólnie jesteśmy bardzo zadowoleni w kościele mały bardzo grzeczny przy polewaniu woda święconą śmiał się na cały kościół 😅 tylko raz płakał jak go dziewczynka ławkę przed nami zaczepiala i piszczala do niego heh ale on nie lubi takich głośnych dźwięków więc wiedziałam,że zaraz będzie płakać ✌️
W kanajpie wszystko super jak zawsze nie zawiedli nas (mieliśmy też tam wesele) pełno jedzenia było. Podawali na dechach różne mięsa itp tort smakował, teściowej ciasta też pycha. Dzieciaki się wybawily no ogólnie bardzo przyjemnie ☺️☺️
Teraz wracamy ze spacerku z nad morza i po wszystkim ufff 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2020, 20:29
Jagodazdw92, pola89, AdelaX, Wiera, Iza34, Miśkowa, Emrica, calanthe lubią tę wiadomość
-
Adele
Super chłopaki ❤️ Dobrze, że wszystko się udało i że jesteś zadowolona 🙂Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne)
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
Adele super chłopaki. Cieszę się że wszystko się udało
Girl nie będę się wypisywać. Wczoraj miałam mega zły dzień. Dziś dzieki tej położnej zrozumiałam że niby juz nie mają co mi dać i teraz będą czekać na poród. Zobaczymy co jutro powie ordynator.
W ogóle dziewczyny jaki ja miałam sen oby tylko nie okazał się proroczy bo chyba umrę. Śniło mi się że wzieli mnie właśnie do badania i usłyszałam od ordynatora "musi pani iść się spakować i idziemy na porodówkę" uwierzcie mi że obudziłam się i wyłam jak bóbr...
No teraz już zostało czekanie do rana. Czuję że do vadania będę szła jak na ścięcie -
Adele 😍😍😍😍 przystojniacy 😍 super, że wszystko się udało 👏
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Iza mieliśmy fajna pogode, pochmurno Ale nie zimno. Momentami duszno. Ale i tak fajnie ze nie było tak jak wczoraj.
U nas tez wszystko udane, chrzciny były na 10:30 wiec od rana byłam w biegu. Byłam u siostry na włosach potem makijaż i szybkie ubieranie siebie dzieci i do kosciola. W kościele ok, usnal na początku ale potem trzeba było wziac małego na rece i się obudził wiec spał 15 minut i trzeba było go zabawiać przeróżnymi sposobami. Trochę marudził ale mogło być gorzej ☺️ Na sali tez ok jedzonko super, będziemy mieć piekne zdjęcia bo podejrzałam trochę u siostry 😁 przez ten cały bieg nie zrobiłam żadnego zdjęcia telefonem wiec zdjęcie wstawię dopiero jak dostanę
Ale co gorsze to mały dostał kataru, rano charczał potem kichal czesciej niż zwykle już wiedziałam ze coś jest na rzeczy.. ale jakoś przetrwaliśmy, jak wróciliśmy to lejące się gluty i stan podgoraczkowy wiec już mam nerwy i boje się tej nocy.. dobrze ze te chrzciny już chociaż za nami
Dobrze Adele ze u Ciebie wszystko ok☺️ I ze jesteś zadowolona
Pozdrawiam pozostałe dziewczynki, przepraszam nie mam czasu nadrobić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2020, 21:43
Iza34, calanthe, pola89, mother84 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEwi28 wrote:A ja czekam juz miesiąc na zdjęcia od fotografa
oby były super
to tez sie pochwalę. My dzis z gór wróciliśmy. Mala byla dZielna. Całe dnie w terenie
Moja pani fotograf w umowie miala miesiac na obrobienie zdjec i wyrobila się. W tym tyg.ma byc fotoksiazka i zdjecia na dysku. -
nick nieaktualnyGirl25 wrote:Jagoda sny to nasze pragnienia albo obawy, ty się cały czas boisz wczesnego porodu i myślisz o tym, jeszcze tym bardziej co ci nawet położna powiedziała więc to wszystko się skumulowało i ci się przyśniło
A mi sie śniły moje piersi że znow mialam rzeke mleka az cieklo i to cale nieszczesne kpi 😭.
AdelaX niedobrze z tym katarem. Ale fajnie ze chrzciny udane.AdelaX lubi tę wiadomość
-
Adelax
Świetnie, że i u Was wszystko się udało 🙂 Zdrówka dla TymkaAdelaX lubi tę wiadomość
Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
30 lat
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
nick nieaktualny
-
Iza
Tak 😀 Z własnej woli o tej godzinie na pewno bym nie wstawała 😅Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
30 lat
nick nieaktualny
-
A mój mały dalej przesypia całe noce 😅 chodzi spać 20-21 i wstaje 7-8 rano normalnie bajka 😁 po wstaniu godzina aktywności i znów idzie spać 😅
pola89, AdelaX, Paula_071 lubią tę wiadomość