Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Girl
Wcześniej wg mnie mogłaś czuć jelita. Ja bez ciąży czasem "czuję ruchy" 😂 A jeśli czujesz muśnięcie, to pewnie zaraz będą mocniejsze i wyraźniejsze ruchy 🙂
U nas wczoraj była piękna pogoda 30 stopni i dzisiaj też zapowiada się ładna, chociaż ma być ochłodzenie, więc pewnie jakaś burza się szykuje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2020, 07:50
Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne)
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
Mały mi dziś wstał o 6 zjadł pobawil się i od 7 śpi ale pewnie zaraz wstanie. A ja jak zawsze przy ☕☕☕
U nas wczoraj ciepło bardzo było ale dziś już od rana pada.
W sobotę wybieramy się do Poznania do Ikea 🥰 a później jedziemy do Majalandu (bilety kupione 2 miechy temu.. ) tak mi się nie chce już jak wakacje się skończyły ale cóż trzeba odbebnic bo nam przepadną ...a wszystko przez ta rękę męża 😑 dopiero tydzień temu ściągnęli mu szwy i dopiero zaczyna się goić
W ogóle czekam ciągle na @... Powinna być tydzien temu a dopiero zaczynają się jakieś plamienia.. jak znów będzie mnie 5 dni tak zalewać to oszaleje 😑 takie obfite okresy to miałam jeszcze przed ciążami 😅
Girl ja w drugiej ciąży też się martwiłam,że nie czuje ruchów. Poczułam dopiero po drugich prenatalnych po 20tyg 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2020, 07:44
-
U nas pada i zimno, musiałam założyć kurtkę 😳 a synek oczywiście problemy, że czemu on nie może krótkich spodenek ✌️
Jagodazdw92 lubi tę wiadomość
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Mnie też trudno zrozumieć, przez ten późny urlop, w ogóle tego lata nie poczułam 🤷🏼♀️ A tu już jesień.
U nas od piątku już właściwe cały czas pochmurno, coś pada, a temp. w najcieplejszym momencie około 20 stopni:/
Dziś szczepienie, mam nadzieję, że wszystko pójdzie ok.
Jagoda może jednak jakaś jelitówka? 🤔 Albo ze stresu też się tak nasiliło 🙄 -
Wiera jakby nie patrzeć to w tym roku lato nas nie rozpieściło. Porównując co było rok temu, to w tym roku kicha. Ja pierwsze co zaczęłam dzień jak Adele od ☕, inaczej nie ujadę
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
29.09.2020 ♥️ -
nick nieaktualny
-
No mój maluch dziś pospał do 6:30 także ładnie jak na spanie u babci 🤣
Ja odkąd wyszłam ze szpitala to piję z rana ☕. Jak ciśnienie niskie to można sobie pozwolić i powiem wam ze lepiej się czuję.
Girl tak jak dziewczyny piszą na ruchy jest jeszcze czas i wszystko zależy od położenia łożyska. Ja czuję moją dzidzie i czasami naprawdę te ruchy są bardzo bolesne. Także spokojnie myślę że jeszcze też będziesz mała dosyć 🤣 -
Kurde dziewczyny prać już ubranka? Tzn i tak na razie z pierwszego czyli i tak naszym proszkiem przy okazji bym sprawdziła ile mam rzeczy czy coś dokupić - ostatnio poniosło mnie w Pepco i kupiłam 2 body i 1 pajac 😁- a pod koniec roku bym już proszkiem do prania dla dzieci no i prasowanie .[link=https://www.suwaczki.com/]
[/link]
-
Mother racja, że w porównaniu do poprzednich to lato było chłodniejsze i bardziej deszczowe. Myśleliśmy, że chociaż grzyby koło nas będą dzięki temu, wybraliśmy się wczoraj do lasu, ale koło nas na razie brak. Ale kto wie, może jesień będzie ładna i słoneczna, zobaczymy
Girl ja prałam ubranka chyba w ósmym miesiącu dopiero, najwcześniej w siódmym. Znając mnie jakbym uprała wcześniej, to potem bym prała drugi raz, bo wydawałyby mi się nieświeże
Już po szczepieniu, trochę był kryzys jak pielęgniarka odsłoniła igłę ale już po wszystkimNastępne szczepienie dopiero za kilka lat
Zaraz wracamy do domu i też kaaaaawa. Rano się obudziłam przed szóstą i nie mogłam już zasnąć, a teraz bym poszła na drzemkęDziś ostatni dzień urlopu, jutro do pracy 😭 Ale na szczęście na popołudnie to będę mogła osobiście odprowadzić mojego zerówkowicza do przedszkola ☺️
-
Dostałam właśnie telefon od położnej z poradni że wizyta przełożona i zamiast 9 mam przyjść teraz w środę 2września. Ciekawe czemu. Ale dobrze bo będę wiedziała co i jak a przy okazji powiem co się dzieje.
Girl jak uważasz ale ja bym się wstrzymała z praniem. Ubranka tak możesz sobie przejrzeć ja też tak robiłam u w odrębne worki pakowałam rozmiarami. Tym sposobem wiedziałam ile czego mam i jak pralam to też najpierw rozmiar 50 a później 56 żeby nie mieszać. Ja prałam w lipcu a termin na październik. Też myślałam że za szybko bo mialam zamiar prać i prasować we wrześniu jednak okazalo się że dobrze że szybciejbo teraz już bym nie poprasowała -
Ja dzis oczu otworzyc nie moge, w nocy spac nie mogalm, dopiero rano by sie najlepiej spalo ale niestety corka wstala i tyle dobrego. Dzis nasz ostatni dzien w domu, nie wiem jak ona jutro wstanie i jak sie wyszykujemy na tak wczesna pore 🤣. Czarno to widze, potrzeba z tydzien zeby po pol roku sie przestawic na nowy tryb 🤷♀️ Jak w przedszkolu znowu bedzie tak plakac jak wczesniej (a juz mowi ze bedzie tesknic) to mi chyba serce peknie ... 😔.
U nas nie bylo burzy, troche aby popadalo i ma dalej padac. Dzis zimno, termometr pokazuje 14 stopni 😶. Tak zimno to dawno nie bylo. Lato tak nagle u nas sie skonczylo. Trzeba juz wyciagac jesienne ubrania.
W temacie ubran. Gdzie zazywczaj dzieciakom kupujecie kurtki ? Jesienne albo zimowe ? Trzeba juz sie rozgladac powoli 🤣. -
Wiera ja i tak mam zamiar drugi raz prac, teraz naszym żeby były doprane a potem dziecięcym , niby są w workach na strychu ale wiecie jak to jest :p. Plus taki że znowu dziecko z zimy że ubrania te same będą :p. Ale fakt pierwsze muszę posegregowac bo w workach mam od 0-74 m .
Mysza jak takie zimowe to 5-10-15 w sumie są w miarę ceny chociaż i tak dostaję z USA od mamy teraz też mam mówić co potrzebuje i ma kupić a tam są porządne . Więc nie wiem czy będę kupować tutaj kurtkę :p. Pewnie jeszcze jakieś spodnie narciarskie bo będzie chociaż po podwórku biegał i się bawił w śniegu[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Jagoda no widzisz to db, że wizyta szybciej 😉
Wiera współczuję, wiem jak ciężko wrócić po urlopie do pracy, zatem wypoczywaj dziś jeszcze 😁
Mysza ja też w sumie z różnych sklepów mam ciuchy dla synka, najczęściej h&m, c and a, Pepco, Endo, 5-10-15.
Właśnie dzisiaj zrobiłam na c and a zamówienie bluzek z długim rękawem, kurtkę na jesień chyba ma, muszę tylko jeszcze czapkę i chustkę pod szyję dokupić. Jesień pełną parą się zaczęła. Dziś się rozbudzić nie mogę, chodzę przymulona, dwie kawy i nic lepiej.
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
Wczoraj zrobilam spore jesienne zakupy dla malej w h&m bo maja promocje na dzial dzieciecy. Kurtek jakis ciekawych jeszcze nie widzialam, w tamtym roku kupowalam jej parke taka ocieplana. byla ok, ale miala dziwny kroj i ciagle jej sie ciagnela z przodu. W tym roku juz bede szukac innego typu. W takim razie bede sprawdzac na innych stronach. Mysle ze juz niebawem sie beda pojawiac zimowki 🙂.
-
Jagoda i dobrze, może lekarz chce cie widzieć wcześniej bo wie jaka sytuacja.
Ubrania ogólnie kupuje w Pepco też ale jak chodzi o kurtki zimowe to wolę z tych lepszych sklepów. Niestety u nas mamy do dyspozycji tylko 5-10-15 , crocodillo - nie wiem czy dobrze napisałam - , sklep kids ale to nie znany chyba i jakieś inne zwykle sklepy. H&m tylko w Zakopanem , smyk Kraków[link=https://www.suwaczki.com/][/link]